Son dakika OECD haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan OECD gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan OECD haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 97 oecd haberi bulunmuştur.
Bakan Şimşek: OECD ülkeleri arasında en düşük vergi yüküne sahip 3'üncü ülkeyizHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ülkemizde vergi yükünün yüksek olduğu algısı gerçeği yansıtmıyor. Toplam vergi yükü sıralamasında yüzde 20,8 ile 38 OECD (Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü) ülkesi arasında en düşük vergi yüküne sahip 3'üncü ülkeyiz" dedi.
Cevdet Yılmaz: Brüt rezervlerimiz 160 milyar dolara yaklaşmış durumdaCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bugün geldiğimiz noktada brüt rezervlerimiz 160 milyar dolara yaklaşmış durumda, swap hariç net rezervlerimiz 45 milyar civarlarına gelmiş durumda. Muazzam hızlı bir rezerv birikimi sağladığımızı söyleyebilirim" dedi.
Bakan Bolat: İkinci Trump döneminin beklentileri büyükTicaret Bakanı Ömer Bolat İhracat Seferberliği Zirvesi’nde konuştu. Bakan Bolat konuşmasında Donald Trump'un yeniden ABD Başkanı olmasına değinerek Türkiye - ABD İlişkilerindeki beklentileri ifade etti. Bakan Bolat, "İkinci Trump döneminin beklentileri büyük.Dış ticaretimizde başta çelik ve tekstil ürünlerinde gümrük vergilerinin azaltılması beklentimiz var. Mali ilişkilerde özellikle Rusya'ya yönelik ambargoda şirketlerimiz, bankalarımız üzerinde ağır baskılar var. Bu baskıların hafiflemesini veya ortadan kalkmasını bekleriz" şeklinde konuştu.
Bakan Işıkhan'ın Paris temaslarıÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Paris’teki temasları kapsamında ilk olarak OECD Genel Merkezi’nde, OECD Genel Sekreteri Sayın Mathias Cormann ile bir araya geldi.
Erbakan: 2025 sonu veya 2026 yılı ilkbaharında erken seçim yapılması gerekiyorYeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ülke ekonomisinin çok kötü durumda olduğunu bu nedenle de iktidarın değişmesinin gerektiğini belirterek, “Bu şartlarda Türkiye'nin de milletin de 2028’e kadar dayanacak bir hali kalmamıştır. 2025 sonu veya 2026 yılının ilkbaharında bir erken seçimin yapılması ve mutlaka milletin de artık açıkça dile getirdiği, 31 Mart'ta oylarıyla ortaya koyduğu bu değişimin mutlaka gerçekleşmesi gerekiyor” dedi.
Erbakan: 2025 sonu veya 2026 yılı ilkbaharında erken seçim yapılması gerekiyorYeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ülke ekonomisinin çok kötü durumda olduğunu bu nedenle de iktidarın değişmesinin gerektiğini belirterek, “Bu şartlarda Türkiye'nin de milletin de 2028’e kadar dayanacak bir hali kalmamıştır. 2025 sonu veya 2026 yılının ilkbaharında bir erken seçimin yapılması ve mutlaka milletin de artık açıkça dile getirdiği, 31 Mart'ta oylarıyla ortaya koyduğu bu değişimin mutlaka gerçekleşmesi gerekiyor” dedi.
Bağcılar Belediyesi’nin projeleri, OECD OPSI Platformu’nda yayınlandıBağcılar Belediyesi, 2023 OECD İnovasyon Çağrısı'nda sunduğu ‘İnteraktif Proje Etkinlik Karnesi (İPEK)’ ve ‘Hizmet Kalitesi Yönetim Modeli (HKYM)’ projeleriyle kabul almaya hak kazanarak OECD'nin Kamu Sektörü İnovasyon Gözlemevi (OPSI) platformunda yayımlanmaya değer bulundu.
Bakan Şimşek: Vergi paketinde dar gelirliye yönelik hüküm yokHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Başkanlığı'na sunulan yeni vergi paketinin 'Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması' ilkesiyle hazırlandığını, dar gelirli vatandaşa yönelik hükümler içermediğini belirtti.
"Seçim sonrası Türkiye ekonomisi daha iyi bir döneme girecek"BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kork, 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerin ardından ülke ekonomisinin çok daha iyi bir döneme gireceğine inandığını söyleyerek “Ekonomik, sosyal ve siyasi olarak Türkiye markasını güçlendirmek için birlik, beraberlik içinde çalışmaya ve ülkemiz ekonomisine kaynak sağlamaya devam edeceğiz” dedi.
Bakan Göktaş: 2028'in sonuna kadar kadın istihdam oranını yüzde 36,2’ye yükseltilmeyi hedefliyoruzAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, DEİK Kadın Platformu tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Göktaş, "12. Kalkınma Planımızda, 2028 yılı sonuna kadar kadının iş gücüne katılma oranını yüzde 40,1’e, kadın istihdam oranını ise yüzde 36,2’ye yükseltilmeyi hedefliyoruz. Bu hedeflerimiz doğrultusunda kadınlara yeni iş imkanları sağlamaya ve özellikle kadın girişimcileri desteklemeye devam ediyoruz" dedi.
Sağlık Bakan Yardımcısı Birinci: Akıllı şehirler, insanları yeteri kadar yürüten şehirler olmalıSağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, “Teknolojik şehirlerde insanların bütün işlerini yürüyerek yapabileceği organizasyon modellerine geçmemiz lazım. Hiç durmadan sağlığımıza yatırım yapmamız lazım. Sağlığa eşlik eden şehirler akıllı şehirler, insanları yeteri kadar yürüten şehirler olmalı” dedi.
İstanbul İl Sağlık Müdürü Memişoğlu: Yoğun bakımlarda viral enfeksiyondan çok, kronik hasta varİstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul'da üst solunum yolu enfeksiyonları ve yoğun bakım doluluk durumuyla ilgili son durumu anlattı. Prof. Dr. Memişoğlu, İstanbul'daki hastanelerde yoğun bakım doluluk oranlarının yüzde 70 ila 80'ler arasında seyrettiğini, mevsimsel grip, RSV ve Kovid 19 başta olmak üzere viral enfeksiyonlar nedeniyle meydana gelen üst solunum yolu şikayetlerinin yoğunlukta olduğunu, influenza hastalarının daha ağırlıkta olduğunu söyledi. Yoğun bakımlarda viral enfeksiyonlara bağlı hastalardan çok, dolaşım bozuklukları, diyabet, kanser gibi kronik hastaların yattığına da dikkat çeken Memişoğlu, “Mevsimsel salgınlardan çok, bu hastalıklardan çekinin" mesajı verdi.
Bakan Tekin: Türkiye, PISA 2022'de üç alanda da tüm ülke ortalamalarının üstündeMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) 2022 sonuçlarına ilişkin, "Rapor, Türkiye'nin, 10 yıldan uzun bir süre boyunca çoğu alanda iyileşme gösteren az sayıda ülkeden biri olduğunu gösteriyor. Türkiye, matematik, fen ve okuma becerilerinin ölçüldüğü her üç alanda da sıralamasını yükseltirken üç alanda da tüm ülkeler ortalamasının üstünde yer aldı" dedi.
PISA 2022 Türkiye sonuçları açıklandıEkonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından uygulanan Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) 2022 sonuçları yayımlandı. Raporda, Türkiye'nin 10 yıldan uzun bir süre boyunca çoğu alanda iyileşme gösteren az sayıda ülkeden biri olduğu belirtildi.
OECD'den Avrasya Tüneli'ne 'çevreci' ödülüUlaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Avrasya Tüneli'nin Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Teşkilatı'nca (OECD) 'çevreci' ödülüne layık görüldüğünü duyurdu.
Son 20 yılda enerji talebinin en hızlı arttığı OECD ülkesi Türkiye olduTürkiye’de Yeşil Ekonomi: Dönüşüm İçin Bir Yol Haritası raporu hazırlandı. Farklı uzmanların ve akademisyenlerin katkılarıyla hazırlanan raporda geçtiğimiz 20 yılda enerji talebinin en hızlı arttığı Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ülkesinin Türkiye olduğu aktarılıyor. Öte yandan enerji ihtiyacının yüzde 76’sından fazlasını yurt dışından ithal eden ve önemli bir bölümünü ithal fosil yakıtlardan karşılayan Türkiye’nin yeşil dönüşüm kapsamındaki çalışmalarını hızlandırdığı belirtiliyor.
İzmir merkezli eğitim kurumu, yeni eğitim yılının ilk çeyrek karnesini açıkladı OECD’nin Bir Bakışta Eğitim araştırması, yeni yıl yaklaşırken OECD ülkelerinin 2022 karnesini ortaya koyuyor. Araştırmaya göre, iş dünyasında ileri becerilere olan ihtiyaç artarken, bu ihtiyacın karşılanmasında nitelikli eğitimin yeri de giderek büyüyor. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının ilk çeyrek karnesini sunan İzmir merkezli Eraslan Okulu, yeni yılı eğitim programında yaptığı yeniliklerle karşılıyor.
TCMB Başkanı Kavcıoğlu: Enflasyonun gerileyişini sürdüreceğini öngörüyoruzTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, "Enflasyonun gerileyişini sürdüreceğini ve ekim ayı Enflasyon Raporu'ndaki tahmin patikamızla uyumlu bir seyir izleyeceğini öngörüyoruz. Orta vadeli enflasyon tahminlerimiz çerçevesinde 2023 yılında enflasyon oranının yüzde 22,3'e düşeceğini, 2024 yılında ise tek haneye gerileyerek yüzde 8,8 oranında gerçekleşeceğini öngörüyoruz" dedi.
Bakan Özer: Hedefimiz okul öncesi eğitimde OECD ortalamasına ulaşmakİstanbul’da düzenlenen 6’ncı Tarih Kültür Medeniyet Semineri’ne katılan ve anaokulu öğretmenlerine seslenen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Türkiye’de 2000’li yıllarda, 5 yaşındaki çocukların okullaşma oranı sadece yüzde 11’di. Bunlar da ekonomik olarak avantajlı olan ailelerin çocuklarıydı. Yüzde 89 kesim ise okul öncesi eğitime erişemiyordu. Kısa sürede bu oranları yükselttik. 6 Ağustos 2021’de 3 yaşındaki çocukların okullaşma oranı, yüzde 9’du. Şimdi ise yüzde 16 oldu. 4 yaşın okullaşma oranı ise yüzde 16’yken yüzde 37 oldu. 5 yaşındaki okullaşma oranı da yüzde 65’ten yüzde 98’e çıktı. Hedefimiz ise 3-5 yaşındaki okullaşma oranlarını, OECD ortalamasına ulaştırmaktır” açıklamasını yaptı.
Türkiye'nin mesleki eğitim deneyimi OECD ülkelerine anlatılacakEkonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD), Avrupa Eğitim Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde, 'Geleceğe Hazır Bir Mesleki Eğitim ve Öğretim Sistemi İnşa Etmek: Türkiye'de Mesleki Eğitim ve Öğretim Reformlarının Deneyimlerini Öğrenmek' konulu konferans düzenlenecek.
Oecd ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.