Son dakika Medipol Mega Üniversite Hastanesi haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Medipol Mega Üniversite Hastanesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Medipol Mega Üniversite Hastanesi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 581 medipol mega universite hastanesi haberi bulunmuştur.
‘Bayram kahvaltısında hafif bir başlangıç yapılmalı’Uzmanlar, ramazan ayının ardından, beslenme alışkanlıklarındaki ani değişimlere uyum sağlamak, bayramı sağlıkla geçirmek ve sonrasında da zinde kalmak için tavsiyelerde bulundu. Uzmanlardan biri olan İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Yılmaz Bilgiç, “Bayramda özellikle sabah kahvaltısına hafif bir başlangıç yapılmalı; protein kaynakları, yani yumurta ve peynirle başlanmalıdır. Ramazan ve Ramazan Bayramı’nda kültürümüzde yer alan tatlılar ve şekerler ise mümkün olduğunca az tüketilmelidir” dedi.
Uzmanı uyardı: Çöl tozlarının yoğun olduğu dönemlerde maske takmak büyük önem taşıyorTürkiye'yi etkisi altına alması beklenen çöl tozu, hava kalitesini düşürerek solunum yolu hastalıklarını tetikleyebiliyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, bu dönemde özellikle astım ve KOAH başta olmak üzere risk grubundaki bireylerin dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Akkoyunlu, “Çöl tozlarının yoğun olduğu dönemlerde dışarı çıkmak zorunda kalındığında maske takmak büyük bir önem taşıyor” dedi.�
“Multipl miyelom kontrol altına alınabiliyor’Multipl Miyelom, kemiklerde kırıklara ve organ hasarına yol açarak hastaların yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini belirten Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Senem Maral,“Uygulanan tedavilerle hastalık kontrol altına alınabiliyor ancak belirli bir süre sonra nüksedebiliyor” dedi.
‘Göz tansiyonuna karşı 40 yaş üstü herkes düzenli muayene olmalı’Halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen glokomun, görme sinirindeki hasara bağlı olarak ortaya çıktığını söyleyen Prof. Dr. Mehmet Selim Kocabora, “Glokom, katarakt gibi ameliyatla düzeltilebilen bir hastalık değil. Tedavi edilmediğinde görme kaybı kaçınılmaz oluyor. Bu nedenle 40 yaş üstü herkesin düzenli göz muayenesi olması gerekiyor” dedi.
Dil kanseri olan Libyalı hasta, tedavisi için Türkiye’yi tercih ettiDilde şişlik, ağrı ve konuşma zorlukları şikayetleriyle Trablus’taki hastaneye başvuran Libyalı Abdülbasit Mahmoud Aboubakr Aldali de (70), kötü huylu tümör tespit edildi ve dil kanseri teşhisi aldı. Daha iyi bir tedavi alabilmek için Türkiye’yi tercih ettiğini söyleyen Aldali’nin, hastanede gerçekleştirilen operasyon sonucunda kanserli bölgesi temizlendi. En kısa sürede eski işine ve normal hayatına dönmek istediğini belirten Aldali, "Ameliyatım yapıldı, şimdiden ağrı ve şişkinlik hissi ortadan kaybolmaya başladı. İnşallah en kısa sürede eski işime ve normal hayatıma dönerim. Allah’a şükrediyorum" dedi.
‘Aşılanan kişilerde pıhtılaşma ve emboli gibi durumlar daha az görülüyor’Son dönemde, birçok kişinin çeşitli sağlık sorunlarını, özellikle kalp krizi, beyin kanaması ve ritim bozukluklarını aşılarla ilişkilendirdiğini belirten Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, “Milyonlarca kişi arasında yapılan araştırmalar sonucunda aşılar böyle bir sonuca etki yapmıyor. Aksine buna bağlı ölüm oranlarında da azalmaya neden oldu. Kovid-19 gibi hastalıklara karşı oluşan komplikasyonları azaltmada oldukça etkili bir koruma sağlıyor. Aşılanan kişilerde pıhtılaşma ve emboli gibi durumlar daha az görülüyor” dedi.
Medipol’de ‘Geleneksel Medya Mensupları Sahur Buluşması’ düzenlendiMedipol Eğitim ve Sağlık Grubu, 16’ncı Geleneksel Medya Mensupları Sahur Buluşması düzenledi. Medipol Sağlık Grubu İşletme Direktörü Özer Koca’nın ev sahipliğinde gerçekleşen programa gazete, radyo, televizyon, sosyal medya fenomenleri ve dijital mecraların önde gelen isimleri bir araya geldi.
‘Düzenli ve stresten uzak bir yaşam kolon kanseri riskini azaltır’Kolon kanserinin erken teşhis edilmediğinde hayati riskleri de beraberinde getirdiği kanser türlerinin başında geldiğini belirten Prof. Dr. Mustafa Öncel, “Daha düzenli ve stresten uzak bir yaşam sürmek genel sağlığımızı iyileştirirken kolon kanseri riskini de azaltır” dedi.
Şeker hastası olduğunu ayağındaki yarayla öğrendi, ameliyatla hayata tutunduŞeker hastası olduğundan habersiz yaşamını sürdüren 41 yaşındaki Ümit Özkan, ayağındaki yara şikayetiyle bir sağlık kuruluşuna başvurdu. İlk olarak şeker hastası olduğu haberini alan Özkan, yaralarının iyileşmemesinin ardından ayağının kesileceğini öğrendi. Özkan ve ailesi Medipol Mega Üniversite Hastanesi’ne geldi. Tedavi süreci hakkında detaylı bilgi veren Doç. Dr. Bilgehan Çatal, “Hastamızda erken başlayan ve ne yazık ki kontrolsüz bir şeker hastalığı var. Yaklaşık 6 kez, ayağındaki enfektedokuların ve iltihabın temizlenmesi için ameliyat gerçekleştirdik” dedi.
Beyin kanaması geçiren ABD’li Ousmane Diallo, kaybettiği konuşma yetisini Türkiye'de gördüğü tedavi ile yeniden kazandıÜniversite öğrencisi olan 22 yaşındaki Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı Ousmane Diallo, geçen yıl ülkesinde aniden bayılıp yere düştükten sonra beyin kanaması geçirdi. Konuşma ve hareket kabiliyetini neredeyse tamamen kaybeden genç, ABD’deki 9 aylık tedavisine rağmen istediği sonucu alamadı. Bunun üzerine gencin ailesi tedavi için araştırmalara başladı ve Türkiye’yi tercih etti. İstanbul’da bir hastanede robotik tedavi ve beyin uyarımı uygulanan Ousmane, bir yıl içerisinde yürüme dengesini büyük ölçüde geri kazanırken, beyin kanaması geçirmeden önce öğrendiği 4 dili tekrar konuşabilir hale geldi.
Uzmanı uyardı: Kuzen evlilikleri birçok hastalığa davetiye çıkarıyorAlanında uzman hekimler tarafından nadir hastalıkların nedenlerini ve gen tedavisi süreçlerini anlatan seminerler düzenlendi. ‘Toplum Sağlığını Güçlendirmek: Gebelik Öncesi Taşıyıcılık ve Genetik Farkındalığın Artırılması Sempozyumu'nda konuşmacı olarak yer alan Tıbbi Genetik Uzmanı Doç. Dr. Muhsin Elmas, “Kuzenlerimizle, anneannelerimizle, dedelerimizle DNA yapılarımızda büyük benzerlikler bulunuyor. Bu sebeplerden dolayı kuzen evlilikleri çok risklidir. SMA ve DMD’nin de yer aldığı birçok hastalığa davetiye çıkartıyor” dedi.
Uzmanlardan Ramazan’da sağlıklı beslenme önerileriRamazan'ın yaklaşmasıyla iftar ve sahur hazırlıkları planlanmaya başladı. Gün boyu sürecek oruç sürecinde vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlamak için sahurda doğru besinlerin tüketilmesi büyük önem taşıyor. Aynı şekilde iftarda da mideyi yormayacak, sağlıklı ve dengeli bir beslenme düzeni oluşturulması gerekiyor. Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi'nden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan, Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Yılmaz Bilgiç, İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Demir ve Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden Diyetisyen Asya Naz Al, Ramazan ayında sağlıklı beslenme konusunda önemli uyarılarda bulunarak, oruç tutan bireylerin dikkat etmesi gerekenleri anlattı.
‘Yöntemi önemli değil, yüzümdeki lekeler yeter ki çıksın demeyin’Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Balevi, bilinçsiz uygulamaların cilt sağlığını tehdit ettiğini belirterek, “Lekelerin nedenini doğru tespit etmek, güvenli ve etkili bir tedavi için önemlidir. Tedavi uygulanırken yöntemi önemli değil, yüzümdeki lekeler yeter ki çıksın demeyin” uyarısında bulundu.
Tek yumurta ikizlerine, 3 boyutlu modelleme ile çene ameliyatıDoğuştan alt çeneleri önde ve üst çeneleri geride olduğu için yemek yemekte ve konuşmakta güçlük yaşayan tek yumurta ikizleri Gökçe Demir (20) ile kız kardeşi Tuğçe Demir (20), uzun zamandır çene bozukluğu problemiyle mücadele ediyordu. Tedavi sürecinde ameliyat önerilen ikizler, korktukları için erteledi. Ancak, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Özel ve Dr. Öğr.Üyesi Gamze Şenol Kılıç'ın dijital planlama ve yapay zekâ destekli 3 boyutlu modelleme ile Gökçe, ilk ameliyatı oldu ve neredeyse ağrısız bir iyileşme dönemi geçirdi. Böylece kardeşinin hızlı toparlanmasını gören Tuğçe de aynı yöntemile ameliyata hazırlanıyor.
Trafik kazasında yüz kemikleri kırılan 18 yaşındaki genç, Türkiye’de tedaviye alındıGürcistan'da yaşayan İakobi Tordia'nın (18) geçirdiği trafik kazasında yüzü ağır hasar aldı. Çenesi parçalanan ve kemiklerinde kırıklar oluşan Tordia, daha etkili bir tedavi için Türkiye'ye geldi. Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Sina Uçkan ve Dr. Öğr. Üyesi Tuba Develi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen ameliyatlarda, hastanın çenesi yeniden yapılandırılarak, yüz şekli ve çene fonksiyonu düzenlendi. Tedavinin devamında Tordia'ya göz protezi ve diş implantları yapılacağı öğrenildi.
'Kalp hastaları dışarı çıkarken mutlaka kalın kıyafetler giymeli, vücutlarını korumalı'Kış aylarında hava sıcaklıklarının düşmesinin kalp hastaları için ciddi riskler oluşturabileceğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, soğuk havanın kalbin iş yükünü arttırdığını, damar spazmlarına ve kalp krizine yol açabildiğini belirterek Prof. Dr. Boztosun, “Vücudumuzu belli bir ısıda tutmamız gerekiyor. Özellikle hava sıcaklığı düştükçe kalple ilgili sıkıntılar artar. Kalp bir taraftan vücudu belli bir derecede tutmaya, ısıtmaya çalışıyor. Diğer taraftan da eğer kalbinizle ilgili bir sorununuz varsa bu kalbin iş yükünü daha da artırıyor. Kalp hastaları dışarı çıkarken mutlaka kalın kıyafetler giymeli, vücutlarını korumalı” dedi.
Yaşlı bakımının psikolojik ve fiziksel boyutları sempozyumla ele alındıMedipol Sağlık Grubu tarafından düzenlenen ‘Yaşlı Bireyin Evde Bakımı’ sempozyumunda, yaşlı bakımının fiziksel ve psikolojik boyutları konuşuldu. Alanında uzman isimlerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, yaşlı bireylerin evde kaliteli ve sağlıklı bakım alabilmesi ile ilgili konular ele alındı.
‘Fazla tuz tüketimi ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor’Fazla tuz tüketiminin ciddi sağlık sorunlarına yol açabildiğini söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Fethi Kılıçaslan, özellikle Türkiye’de günlük tuz tüketiminin önerilen miktarın neredeyse iki katı olduğunu belirterek hipertansiyon, böbrek yetmezliği, kalp damar hastalıkları ve inme gibi sağlık problemlerine davetiye çıkardığını anlattı.
Kornea nakli geçiren Libyalı kadın, iki farklı göz rengine sahip olduGeçirdiği enfeksiyon nedeniyle sağ gözü görmeyen Libyalı Sabah Darif Mansour Yahya, gerçekleştirilen kornea nakli ile aydınlığa kavuştu. Tedavi için gittiği birçok ülkede ‘göremezsin’ yanıtı alan kadın, operasyon sonrası iki farklı göz rengine sahip oldu.
‘Çocukluk çağı kanserlerinde erken teşhis hayati önem taşıyor’Çocukluk çağı kanserlerinde erken teşhisin hayati önem taşıdığını belirten Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Elli, “Açıklanamayan kilo kaybı, halsizlik, şiddetli ve süreğen baş ağrısı, sabah kusmaları, morluklar, çürükler ve vücutta anormal şişlikler kanserin sessiz işaretleri olabilir" diye konuştu.
Kayseri'de yaşayan çift, 6 yıl arayla aynı doktor sayesinde iyileştiKayseri'den gelen Necmeddin Öztaş (81) ve eşi Sadet Öztaş (78) çifti kalp ve damar rahatsızlıklarıyla hayati risk altındaydı. 6 yıl önce Necmeddin Öztaş’ın Prof. Dr. Bilal Boztosun tarafından hem kalbine hem de bacağına stent takılırken bu yıl ise Sadet Öztaş’ın aort kapağı TAVI yöntemiyle başarıyla değiştirildi. Böylece çift hem riskli ameliyatlardan kurtuldu hem de kısa sürede gündelik yaşamlarına geri döndü.
Kansere yakalandı, bağırsağından suni mesane yapıldıMesane kanseri ile mücadele eden 51 yaşındaki kadın hastanın mesanesi hastalığın ilerlemesi ve kanserin yayılmasının önüne geçilmesi amacıyla tamamen alındı. Aynı ameliyatta ince bağırsağın bir bölümünden de hastaya suni mesane yapıldı. “Bu noktadaki en önemli adım, hastanın idrar fonksiyonlarını devam ettirebilmesi için suni mesane yapılması oldu” diyen Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Selami Albayrak, başarılı geçen ameliyat ve tedavi süreci hakkında bilgiler verdi.
‘Tüp bebek tedavisinde kadının yaşı en önemli parametrelerden biri’Tüp bebek tedavisinde kadının yaşının en önemli parametrelerden biri olduğunu dile getiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gonca Yetkin Yıldırım, “Tüp bebek başarısını birçok faktör etkiler ve her çifte aynı başarı oranı verilemez. Kadın, 40 yaşını geçmeden bir tüp bebek merkezine başvurmalı. Kliniğimizde preimplantasyon genetik tanıyı sıklıkla uygulamaktayız. Bu yöntem, tüp bebek yöntemiyle elde edilen embriyolardan biyopsi yöntemiyle bir grup hücre alınarak genetik teste gönderilmesi ve sağlıklı olan embriyonun seçilerek hastaya transfer edilmesidir” dedi.
‘Düzenli diş hekimi kontrolleri büyük önem taşıyor’Diş ağrısının günlük yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini ve zamanında müdahale edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını söyleyen Endodonti Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hatice Miray Uyan, diş ağrısının en yaygın sebebinin diş çürüğü olduğunu belirterek, düzenli diş hekimi kontrollerinin büyük önem taşıdığını söyledi.
Medipol Mega Üniversite Hastanesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.