Son dakika Medipol Mega Üniversite Hastanesi haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Medipol Mega Üniversite Hastanesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Medipol Mega Üniversite Hastanesi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 534 medipol mega universite hastanesi haberi bulunmuştur.
Uzmanı uyardı: Estetik ameliyatlar yoğun bakım imkanlarına sahip hastanelerde yapılmalıEstetik operasyonların güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi için uyarılarda bulunan Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Naci Karacaoğlan, “Estetik ameliyatlar, sadece tam teşekküllü ve yoğun bakım imkanlarına sahip hastanelerde yapılmalıdır” dedi. Özellikle annelik estetiği olarak bilinen karın germe ve göğüs toparlama ameliyatlarının dikkat gerektirdiğini belirten Prof. Dr. Karacaoğlan, hastanın genel sağlık durumunu değerlendirmenin önemini dile getirdi.
‘Obeziteyi tetikleyen unsurların başında fast food geliyor’Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Yaşar Özdenkaya, obezite ve sağlıklı beslenmeye yönelik bilgi verdi. Özellikle gençlerin obeziteye daha yatkın olduklarını dile getiren Doç. Dr. Özdenkaya, “Gençler arasında fast food alışkanlığı ve düzensiz beslenme her geçen gün yayılıyor. Bu da obeziteyi tetikleyen unsurların başında geliyor” dedi.
Uzmanı uyardı: Covid-19’un kalp sağlığı üzerindeki etkilerine karşı tedbir alınması gerekiyorKardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, Covid-19’un kalp sağlığı üzerindeki uzun vadeli etkilerinden bahsederek özellikle gençlerin bu konuda tedbir alması gerektiğini belirtti. Covid’i ağır geçirenlerde riskin daha yüksek olduğunu anlatan Prof. Dr. Boztosun, düzenli kontroller, sağlıklı yaşam tarzı ve sigaradan uzak durmanın önemini ifade etti. Ayrıca kan sulandırıcı ilaçların doktor tavsiyesi olmadan kullanılmasının tehlikeli sonuçlara yol açabileceğini söyledi.
‘Ablasyon tedavisinde başarı oranımız yüzde 99’Kalp ritim bozukluğunun tedavi yöntemlerinden biri olan ‘Ablasyon’ işlemi hakkında bilgi veren Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Dursun Aras, “Ablasyon tedavisi, kalp ritim bozukluğunun tedavi metotlarından birisidir. Girişimsel bir tedavi yöntemi olmakla birlikte etkisi açısından da diğer seçeneklerden daha güçlüdür. Özellikle gençlerde sıkça görülen SVT’ye(Supraventriküler taşikardi) bağlı ritim bozukluklarında uyguluyoruz ve yüzde 99 oranında başarı sağlıyoruz” dedi.
Ağız ve Diş Sağlığı Festivali’nde 'diş sağlığı' multidisipliner yönleriyle ele alındıMedipol Sağlık Grubu, 18-24 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında ağız ve diş sağlığının önemini vurgulamak için Ağız ve Diş Sağlığı Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Alanında uzman hekimler, ağız ve diş sağlığına dair multidisipliner ve interdisipliner yönleri geniş kapsamlı olarak ele aldı. Ayrıca, ziyaretçilere gülüş tasarımı için kullanılan cihazla birebir deneyim imkânı sunuldu.
Ağız ve Diş Sağlığı Festivali’nde 'diş sağlığı' multidisipliner yönleriyle ele alındıMedipol Sağlık Grubu, 18-24 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında ağız ve diş sağlığının önemini vurgulamak için Ağız ve Diş Sağlığı Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Alanında uzman hekimler, ağız ve diş sağlığına dair multidisipliner ve interdisipliner yönleri geniş kapsamlı olarak ele aldı. Ayrıca, ziyaretçilere gülüş tasarımı için kullanılan cihazla birebir deneyim imkânı sunuldu.
‘Düzensiz uyku beyin yapısını olumsuz etkiliyor’Gençlik dönemindeki düzensiz uykunun yaşlılıkta beyin sağlığı için ciddi riskler oluşturabileceğini belirten Prof. Dr. Vedat Göral, “Genç yaşlarda uyku düzeni oluşturmak, yaşlılıkta bilişsel sağlığımızı korumak adına çok önemli. Düzensiz uyku sadece hafızayı değil, aynı zamanda beynin yapısını da olumsuz etkileyebiliyor” dedi.
Gebelik Maskesi’ olarak bilinen melazma hastalığına dikkat edilmeli’Doğurganlık dönemindeki kadınlarda sıklıkla görülen melazma hastalığına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Balevi, “Hastalık toplumda ‘Gebelik Maskesi’ olarak biliniyor. Hastalığın oluşumunda ultraviyole ışınlar, genetik faktörler, ilaç kullanımı ve güneş kremi kullanmamak etkili oluyor” dedi.
Meme kanseriyle mücadele eden kadınlar hikayelerini anlattıMeme Kanseri Farkındalık Ayına dikkat çekmek amacıyla Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nde bir etkinlik gerçekleştirdi. ‘Bana Bir Şey Olmaz Deme, Kanser Farkındalığı İçin El Ele’ başlığında düzenlenen söyleşide, gazeteci Fulya Soybaş, influencer Demet Işıl ve Milli atlet Nagihan Karadere hikayelerini anlattı. Söyleşide hastalığın belirtileri ve tedavi süreçleri hakkında katılımcılara detaylı bilgi verildi. Ailesinde kanser öyküsü bulunan ve genetik yatkınlığı belirlenebilecek katılımcılara ücretsiz BRCA testi dağıtıldı.
Meme kanseriyle mücadele eden kadınlar hikayelerini anlattıMeme Kanseri Farkındalık Ayına dikkat çekmek amacıyla Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nde bir etkinlik gerçekleştirildi. ‘Bana Bir Şey Olmaz Deme, Kanser Farkındalığı İçin El Ele’ başlığında düzenlenen söyleşide, gazeteci Fulya Soybaş, influencer Demet Işıl ve Milli atlet Nagihan Karadere hikayelerini anlattı. Söyleşide hastalığın belirtileri ve tedavi süreçleri hakkında katılımcılara detaylı bilgi verildi. Ailesinde kanser öyküsü bulunan ve genetik yatkınlığı belirlenebilecek katılımcılara ücretsiz BRCA testi dağıtıldı.
‘Kalbimizi çok iyi korumalıyız’KARDİYOLOJİ Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, kalbi korumanın altın yollarını anlattı. Prof. Dr. Bilal Boztosun, “Vücudumuzdaki bütün organlar çifttir. Ancak kalbimiz bir tanedir. Kalbimizi çok iyi korumalıyız. Kalbi korumanın en önemli yolu kolesterole, şekere, tansiyona ve strese dikkat ederek tütün kullanımından uzak durmaktır” dedi.
‘Anne sütü çocuğun gelişiminde büyük rol oynuyor’Medipol Sağlık Grubu, 1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında, ‘Anne Sütü ile Beslenmede Yenilikler’ başlıklı eğitim programı düzenledi. Anne sütünün önemi, göğüsteki rahatsızlıklar ve tedavi yönetimleri, bebek ve anne arasındaki uyumun da yer aldığı birçok konu başlığında katılımcılar bilgilendirildi.
Prof. Dr. Azboy: Diz protezi ameliyatında robot kullanmaya başladıkMEDİPOL Mega Üniversite Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Azboy, Medipol Sağlık Grubu'nun yeni nesil teknolojilerin tüm imkânlarından faydalandığını söyledi. Bunun son örneğini olarak da diz protezi ameliyatında robot kullanmaya başladıklarını belirten Prof. İbrahim Azboy, “Cerrahi tecrübe ve yeni nesil cihazların desteğiyle hasta memnuniyetini ve uzun dönem başarıyı en üst seviyeye taşımayı hedefliyoruz" dedi.
Medipol Sağlık Grubu, Hafıza Merkezi’nin tanıtımını yaptıMEDİPOL Sağlık Grubu, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü kapsamında Hafıza Merkezi’nin tanıtımını yaptı. Beyin fonksiyon bozuklukları ve bilişsel sorunlara odaklanan merkez, özellikle Alzheimer hastalığına yönelik tedavi yöntemleri ile hastaların yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor. Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nde Nöroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Lütfü Hanoğlu, “Amacımız, hastalarımıza kaybettikleri zamanı geri kazandırmak ya da bilinçli ve kendileri olarak kalabilecekleri süreyi uzatmak. Merkezde Alzheimer hastalığı ve diğer demansların ön planda olmasıdır. Bugünün önemi ve bu hastalıkların dünya çapındaki yaygın etkisi nedeniyle bunlar ilgi alanımızın merkezinde yer alıyor” dedi.
‘Nöropsikolojik testlerle demanslarda erken teşhis mümkün’Medipol Üniversite Hastanesi’nden Nöroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Lütfü Hanoğlu, beynin işleyişinin incelenmesi için etkili yöntemlerden biri olan nöropsikolojik testlerin önemine vurgulayarak, nöropsikolojik değerlendirmenin beyin sağlığı ve işlevselliğinin ayrıntılı bir şekilde incelenmesine olanak sağladığını söyledi. Bireylerin bilişsel risklerinin ortaya konulmasından demansların erken tanısına, bilişsel bozulmanın biçimini ortaya koyarak hastalıkta doğru tanının konulmasına ve doğru tedavi stratejilerinin belirlenmesinde nöropsikolojik testlerin önemli bir araç olduğunu belirtti.
Uzmanından beyin sağlığı için önemli 10 besinHafıza Merkezi Diyetisyeni Beyza Tağraf, beyin sağlığını korumak için günlük beslenmeye eklenmesi gereken gıdaları açıkladı. Tağraf, “Yaban mersininden somon balığına, cevizden zeytinyağına kadar birçok besin, beyin fonksiyonlarını destekleyebilir ve nörodejeneratif hastalıkların riskini azaltabilir” dedi.
“Bağırsak sağlığı, beyin fonksiyonları üzerinde belirleyici bir etkiye sahip”Nöroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Lütfü Hanoğlu, bağırsak mikrobiyotasının beyin sağlığı üzerindeki önemini vurguladı. Bağırsak ve beyin arasındaki güçlü ilişkinin, sağlık alanında devrim niteliğinde bir keşif olarak kabul edildiğini belirten Prof. Dr. Hanoğlu, “Son yıllarda yapılan araştırmalar, bağırsak sağlığının, beyin fonksiyonları üzerinde derin ve belirleyici bir etkiye sahip olduğunu ortaya koymaktadır” dedi.
‘Zencefil kökü ve karabiber beyne büyük destek veriyor’Hafıza Merkezi Diyetisyeni Beyza Tağraf, zencefil kökünden elde edilen kurkumin ve karabiberde doğal olarak bulunan piperinin nörolojik hastalıklarla ilişkisini açıkladı. Diyetisyen Tağraf konuyla ilgili, “Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar, kurkumin ve piperinin nörodejeneratif dediğimiz insan beynindeki nöronları etkileyen bir dizi hastalıkların tedavisinde umut vaat eden doğal bileşikler olabileceğini ortaya koyuyor” dedi.
Halsizlik, baş ağrısı ve ateş; maymun çiçeği virüsünün belirtileri olabilirEnfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Rıdvan Dumlu, üç günlük ateş, lenf bezlerinde şişkinlik, halsizlik ve baş ağrısının maymun çiçeği virüsünün habercisi olabileceğini belirtti. Sürecin iyi takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Dumlu, hastalığın bulgularını bilmek ve bu bulgulardan şüphelenildiği takdirde mutlaka tanı yapılması için kontrole gidilmesi gerektiğini tavsiye etti.
Rektum kanseri hastası şifayı Türkiye’de bulduRektum kanserine yakalanan Nijeryalı iş insanı NdıbeJosephat Obi tedavisi için Londra’ya gitti. Londra’da doktor arayışına giren iş insanı Obi, Medipol Mega Üniversite Hastanesi ile iletişime geçti. Türkiye’de tedavisi başlanan ve başarılı bir ameliyat geçiren iş insanı Obi, şifayı Türk hekimlerinde buldu. Operasyonun başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini söyleyen Medipol Mega Üniversite Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Öncel, “Hasta ışın tedavisini tamamladı. Kemoterapisini tamamladı. Maalesef tümörü tamamen ortadan kalkmadı. Hastayı bir ameliyata zorunlu olduğumuzu ilettik. Tüm zorlayıcı unsurlar üst üste olmasına rağmen kapalı yöntemle ameliyatımızı yaptık. Hastamız, tüm tedavilerini tamamladığı için bu süreçten sonra ekstra bir tedavi alması gerekmeyecek” dedi.
“Rinoplasti sonrası şişlik ve ödeme aldanıp revizyon istenmemeli”Rinoplasti ameliyatlarından sonra şişlik ve ödem iyileşmesinin kişinin cilt yapısına bağlı olduğunu belirten Prof. Dr. Erkan Soylu, "Ameliyat sonrası erken dönemde oluşan morluklar bir hafta ile bir ay arasında tamamen düzelmektedir. Burundaki şişlik ve ödemin geçmesi kalın ciltli hastalarda iki yıl, normal ve ince ciltli hastalarda ise 1,5-2 yıl kadar sürmektedir. İyileşme tamamlanmadan yapılacak yeni bir ameliyat çözüm olmaz ve yeniden revizyon gerektirebilir" dedi.
Uzmanlar uyardı: Nem, sıcak çarpması kadar tehlikeliTürkiye'nin büyük bir kısmını etkileyen sıcak hava ve nem dalgası, sadece bunaltmakla kalmıyor aynı zamanda hayati riskler de oluşturuyor. İstanbul'da nem oranının yüzde 99 ile rekor seviyelere ulaşmasının ardından Medipol Mega Üniversite Hastanesi doktorlarından sağlık uyarısı geldi. Uzmanlar, nem çarpması ve sıcak çarpmasının birbirinden farklı olduğunu ve her ikisinin de sağlık açısından büyük riskler barındırdığını ifade etti.
Sağ bacağı kopan Libyalı asker, kemik içine yerleştirilen implantla ayağa kalktıLibya Savunma Bakanlığı’nda asker olarak görev yapan Mundır Ali Mustafa Alweheshi, 2018 yılında katıldığı bir operasyonda sağ bacağını kaybetti. Yaralandıktan 20 gün sonra tedavi için Türkiye’ye gelen Alweheshi’e soket protez takıldı. 31 yaşındaki hasta, soket protez kullanımı sırasında yaşadığı sorunlardan dolayı yıllar içinde yürüme yetisini neredeyse kaybetti. Günde sadece 5 dakika ayakta durabilen, ağrıları giderek artan hastanın sağ bacağındaki kemiğin içine operasyonla implant yerleştirildi. Türkiye’de ilk defa uygulanan yöntemle dış protez direk deriye değil implanta adapte edildi. Fizik tedavisi devam eden hasta, 4 ayda desteksiz ayağa kalkıp yürümeye başladı. Zamanla kemikle bütünleşen implantla hastanın hayat konforunu artırmak hedefleniyor.
Sağ bacağı kopan Libyalı asker, kemik içine yerleştirilen implantla ayağa kalktıLibya Savunma Bakanlığı’nda asker olarak görev yapan Mundır Ali Mustafa Alweheshi, 2018 yılında katıldığı bir operasyonda sağ bacağını kaybetti. Yaralandıktan 20 gün sonra tedavi için Türkiye’ye gelen Alweheshi’e soket protez takıldı. 31 yaşındaki hasta, soket protez kullanımı sırasında yaşadığı sorunlardan dolayı yıllar içinde yürüme yetisini neredeyse kaybetti. Günde sadece 5 dakika ayakta durabilen, ağrıları giderek artan hastanın sağ bacağındaki kemiğin içine operasyonla implant yerleştirildi. Türkiye’de ilk defa uygulanan yöntemle dış protez direk deriye değil implanta adapte edildi. Fizik tedavisi devam eden hasta, 4 ayda desteksiz ayağa kalkıp yürümeye başladı. Zamanla kemikle bütünleşen implantla hastanın hayat konforunu artırmak hedefleniyor.
Gözler dijital dünyada da ifadenin anahtarıGöz Hastalıkları Bölümünden Doç. Dr. Sevil Karaman, 17 Temmuz Dünya Emoji Günü kapsamında giderek dijitalleşen dünyada göz temasına dikkati çekti. “Kişiler arası iletişimde göz temasının önemi abartılamaz; dikkat, ilgi ve duygusal bağlantıyı işaret eder. Göz temasının süresi ve yoğunluğu, romantik ilgiyi, sosyal hiyerarşideki üstünlüğü veya itaati gibi birçok bilgi aktarabilir” diyen Karaman emojilerde kullanılan göz tasarımının evrimi hakkında da bilgiler verdi.
Medipol Mega Üniversite Hastanesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.