Son dakika Medipol haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Medipol gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Medipol haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.823 medipol haberi bulunmuştur.
Medipol Acıbadem’de Kozmetik Dermatoloji ve Sağlıklı Yaşam Merkezi hizmete açıldıMedipol Sağlık Grubu, estetik ve sağlık kavramlarını birleştiren Medipol Acıbadem Kozmetik Dermatoloji ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’ni hizmete açtı. Merkez, son teknolojiye sahip cihazlar ve deneyimli uzman kadrosu ile cilt sağlığı ve estetik çözümleri konusunda yeni bir dönem başlatmayı hedefliyor. Yenilikçi yaklaşımlarla kişisel bakıma özel çözümler getirerek, estetik ve sağlık alanındaki en son yenilikleri bir arada sunacak.
Uzmanı uyardı: Estetik ameliyatlar yoğun bakım imkanlarına sahip hastanelerde yapılmalıEstetik operasyonların güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi için uyarılarda bulunan Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Naci Karacaoğlan, “Estetik ameliyatlar, sadece tam teşekküllü ve yoğun bakım imkanlarına sahip hastanelerde yapılmalıdır” dedi. Özellikle annelik estetiği olarak bilinen karın germe ve göğüs toparlama ameliyatlarının dikkat gerektirdiğini belirten Prof. Dr. Karacaoğlan, hastanın genel sağlık durumunu değerlendirmenin önemini dile getirdi.
Uzmanı uyardı: Baş ağrınızın sebebi sinüzit olabilirKulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mustafa Burak Üstün, sinüzitin genellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarının ardından geliştiğini belirtti. Tedavi yöntemleri ve korunma yolları hakkında bilgi veren Dr. Üstün, “Toplumda, ‘Islak saçla dışarı çıkma sinüzit olursun’ ya da ‘Sinüslerim doldu başım çok ağrıyor’ gibi cümlelerle sıklıkla karşılaşıyoruz. Baş ağrınızın sebebi sinüzit olabilir” dedi.
‘Enerji içecekleri çocukların hayatını tehlikeye atıyor’Çocukların enerji içeceği tüketimindeki artışına değinen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, özellikle kalp rahatsızlığı, epilepsi ve diğer kronik sağlık sorunları olan çocuklar için bu içeceklerin ciddi sağlık riskleri oluşturduğunu belirtti. Enerji içeceklerinin çocukların hayatını tehlikeye attığını söyleyen Prof. Dr. Güzel, “Enerji içecekleri, son yıllarda özellikle çocuklar ve gençler arasında popülerliği giderek artan ürünler arasında yer alıyor. Yoğun sınav temposu, spor aktiviteleri veya dijital oyunlar sırasında uzun süre uyanık kalma ihtiyacı gibi nedenlerle tercih edilen bu içecekler, masum bir alışkanlık gibi görünse de sağlığı ciddi şekilde tehdit edebiliyor” dedi.
'Rastlantısal olarak teşhis edilen böbrek kitlelerinde erken dönemde tedavi şansı artıyor’Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Akbulut böbrek kanserlerinin günümüzde en sık rastlanan kanser türlerinden biri olduğunu belirterek, “Kanser sigara kullanımı, obezite ve hipertansiyon gibi faktörlerle ilişkilendiriliyor. Teknolojinin gelişmesiyle artık rastlantısal olarak teşhis edilen böbrek kitlelerinin erken dönemde tedavi şansının artıyor” diye konuştu.
‘Kaş düşüklüğü yalnızca estetik değil, göz sağlığı açısından da kritik’GÖZ Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Diclehan Ali Dicle, kaş düşüklüğü ve kaş estetiği hakkında bilgiler verdi. Kaşların doğru pozisyonda olmasının yalnızca estetik değil, göz sağlığı açısından da kritik olduğunu belirten Op. Dr. Dicle, kaş estetiğiyle yüz hatlarının gençleşebileceğini söyledi.
'Yüksek eforlu spor yapanlar kalp kontrollerine önem vermeli’SON yıllarda halı saha ve futbol sahalarında artan kalp krizleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Faruk Hökenek, ani ölümlerin arkasındaki sağlık sorunlarını ele alarak, özellikle maling sağ koroner arter sendromu hakkında bilgi verdi. Yüksek eforlu spor yapanların kalp kontrollerine önem vermeleri gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Hökenek, “Son dönemde, özellikle halı saha maçları gibi yüksek efor gerektiren sporlar yapan gençlerin kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesi sıkça duyuluyor. Bu genç ölümlerinin arkasında, kalpteki ritim bozuklukları ve doğuştan gelen damar anomalileri yer alıyor” dedi.
‘Radyoterapi kanser tedavisinde fayda sağlıyor’Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Gül Alço, radyoterapi ve radyocerrahinin kanser tedavisindeki yerini, uygulama süreçlerini ve modern tıbbın sunduğu imkanları anlattı. Prof. Dr. Alço, “Radyoterapi, korkulacak bir tedavi değil, aksine büyük faydalar sağlayan bir yöntem olarak dikkat çekiyor” dedi.
‘Huzursuz bağırsak sendromunun en önemli belirtisi tekrarlayan karın ağrısıdır’Huzursuz bağırsak sendromunun toplumda sık görülen bir hastalık olduğunu belirten Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Sarıkaya, hastalığın semptomlarının doğru şekilde tanımlanmasının tedavi edilmesinde büyük öneme sahip olduğunu ifade etti. Hastalığın en önemli belirtisinin tekrarlayan karın ağrısı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Sarıkaya, “Toplumun yüzde 10 ila 15’lik kısmını etkileyen bu hastalık, özellikle kadınlarda ve gençlerde daha sık görülüyor” dedi.
‘Elektronik sigara kullananlar, daha erken yaşta akciğer kanseri oluyor’Sigara ve elektronik sigaranın kanser riski üzerindeki etkileri konusunda açıklamalarda bulunan Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Abdullah Sakin, gençlerde elektronik sigara kullanımının artmasının ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti. Doç. Dr. Sakin, “Gerçekleştirilen geriye dönük çalışmalar, elektronik sigaraların da sigara kadar kansere yol açtığını, hatta bu ürünlerin daha erken yaşta akciğer kanserine neden olduğu tespit edildi. Elektronik sigara kullananlar, 10 yıl daha genç yaşta kanser riski ile karşı karşıya kalabiliyor” dedi.
‘Akciğer kanseri, her geçen gün daha fazla kişiyi etkiliyor’Akciğer kanserinin, dünyada en sık görülen kanser türlerinin başında geldiğini söyleyen Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Sarı, bu önemli sağlık sorununa karşı alınabilecek önlemler ve tedavi süreçlerini anlattı. Doç. Dr. Sarı Akciğer kanserinin erken evrede tespit edilmesinin hayat kurtarıcı olduğunu belirtti. Sigara kullanımının bu kanserdeki etkin rolüne dikkat çekti. Doç. Dr. Murat Sarı, “Akciğer kanseri, her geçen gün daha fazla kişiyi etkiliyor” diye konuştu.
‘Obeziteyi tetikleyen unsurların başında fast food geliyor’Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Yaşar Özdenkaya, obezite ve sağlıklı beslenmeye yönelik bilgi verdi. Özellikle gençlerin obeziteye daha yatkın olduklarını dile getiren Doç. Dr. Özdenkaya, “Gençler arasında fast food alışkanlığı ve düzensiz beslenme her geçen gün yayılıyor. Bu da obeziteyi tetikleyen unsurların başında geliyor” dedi.
Uzmanı uyardı: Covid-19’un kalp sağlığı üzerindeki etkilerine karşı tedbir alınması gerekiyorKardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, Covid-19’un kalp sağlığı üzerindeki uzun vadeli etkilerinden bahsederek özellikle gençlerin bu konuda tedbir alması gerektiğini belirtti. Covid’i ağır geçirenlerde riskin daha yüksek olduğunu anlatan Prof. Dr. Boztosun, düzenli kontroller, sağlıklı yaşam tarzı ve sigaradan uzak durmanın önemini ifade etti. Ayrıca kan sulandırıcı ilaçların doktor tavsiyesi olmadan kullanılmasının tehlikeli sonuçlara yol açabileceğini söyledi.
‘Kornea, göz sağlığında hayati bir rol oynuyor’Kornea hastalıklarının tedavi yöntemleri ve erken tanının önemine değinen Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Yıldırım, keratokonus hastalığından kornea nakline kadar birçok tedavi seçeneği hakkında bilgiler verdi. Korneanın göz sağlığında hayati bir rol oynadığını belirten Prof. Dr. Yıldırım, “Gözün en dış kısmında yer alan şeffaf ve hassas bir tabaka olarak işlev görüyor. Çevresel faktörlere karşı açık bir yapıya sahip olan bu doku, enfeksiyonlar, yaralanmalar ve alerjik reaksiyonlar nedeniyle hasar görebiliyor. Bu tür hasarlar görme kayıplarına yol açabileceği gibi, ilerleyen evrelerde kornea nakli gibi tedavi yöntemlerine ihtiyaç duyulmasına neden olabiliyor” dedi.
‘Kalbi durdurmadan yapılan müdahaleler, hastaların hayati risklerini önemli ölçüde azaltıyor’Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, kalp ameliyatlarında küçük kesi ve kalbi durdurmadan yapılan müdahaleler hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Köksal, “Kalp ameliyatlarımızın yüzde 90’ını bu yöntemle gerçekleştiriyoruz. Küçük kesiyle yapılan kalp ameliyatları, hastaların günlük hayatlarına daha hızlı dönmelerini sağlıyor. Ayrıca, kalbi durdurmadan yapılan müdahaleler, hastaların hayati risklerini önemli ölçüde azaltıyor” dedi.
‘İyi huylu prostat büyümesinin tanı ve tedavisinde erken teşhis kritik önem taşıyor’Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ramazan Gökhan Atış, iyi huylu prostat büyümesinin tanı ve tedavisinde erken teşhisin kritik olduğunu belirtti. 50 yaş üstü her erkeğin düzenli üroloji muayenesinden geçmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Atış, “Genetik yatkınlık varsa kontroller daha erken yaşta başlamalı” dedi.
'Erken Teşhis ile HIV enfeksiyonu kontrol altında alınabiliyor'Erken teşhis ve düzenli tedavi ile HIV enfeksiyonunun kontrol altına alınabileceğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Yelda Öğütmen, “HIV, çoğunlukla cinsel yolla bulaşan ve bağışıklık sistemini zayıflatarak ciddi sağlık sorunlarına yol açan bir virüs. Ancak erken teşhis ve düzenli tedavi ile bu hastalık kontrol altında tutulabilir” dedi.
‘Yüz germe operasyonlarındaki yeni teknikler, izi azaltıyor’Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Burak Ergün Tatar, yüz germe operasyonlarında yeni nesil tekniklerle doğal ve izsiz bir görünüm sağlamanın mümkün olduğunu söyledi. Dr. Tatar, her hastanın ihtiyacına göre kişiselleştirilmiş çözümler sunduklarını ve ameliyat sonrası iyileşme sürecine dikkat edilmesi gerektiğini dile getirdi.
Türk doktorlar, ileri stent teknikleriyle betonlaşmış damarları açmayı öğrettiKardiyoloji uzmanları, yurt dışından gelen doktorlara yönelik ‘İleri Stent Teknikleri’ ve ‘Kronik Damar Açma’ alanlarında eğitim verdi. Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan öncülüğünde gerçekleşen eğitim sırasında teorik bilgilerin yanı sıra, canlı operasyonlarla betonlaşmış damarlar açıldı.
Türk doktorlar, ileri stent teknikleriyle betonlaşmış damarları açmayı öğrettiKardiyoloji uzmanları, yurt dışından gelen doktorlara yönelik ‘İleri Stent Teknikleri’ ve ‘Kronik Damar Açma’ alanlarında eğitim verdi. Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan öncülüğünde gerçekleşen eğitim sırasında teorik bilgilerin yanı sıra, canlı operasyonlarla betonlaşmış damarlar açıldı.
‘Pankreas kanserinde, doğru tanı ve tedavi ile süreç başarılı geçiyor’Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Cemalettin Aydın, pankreas kanserinin erken tanısının hayati önem taşıdığına dikkat çekti. Erken tanı ile hastalıksız yaşam süresinin artırılabileceğini belirten Prof. Dr. Aydın, pankreas kanserinin belirtilerine ilişkin önemli bilgiler vererek, doğru tanı ile hastaların yaşam süresinin artırılabileceğini ve tedavi sürecinin başarılı olabileceğini belirtti.
Uyku apnesi tedavisinde robotik cerrahinin sunduğu avantajlarKulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Selahattin Tuğrul, uyku apnesi ve horlama tedavisinde robotik cerrahinin sunduğu avantajları anlattı. Özellikle dil kökü problemlerinin robotik yöntemle güvenle tedavi edilebildiğini belirten Prof. Dr. Tuğrul, bu teknolojinin hem hastalar hem de sağlık profesyonelleri için büyük kolaylık sağladığını söyledi.
‘Ablasyon tedavisinde başarı oranımız yüzde 99’Kalp ritim bozukluğunun tedavi yöntemlerinden biri olan ‘Ablasyon’ işlemi hakkında bilgi veren Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Dursun Aras, “Ablasyon tedavisi, kalp ritim bozukluğunun tedavi metotlarından birisidir. Girişimsel bir tedavi yöntemi olmakla birlikte etkisi açısından da diğer seçeneklerden daha güçlüdür. Özellikle gençlerde sıkça görülen SVT’ye(Supraventriküler taşikardi) bağlı ritim bozukluklarında uyguluyoruz ve yüzde 99 oranında başarı sağlıyoruz” dedi.
‘Merdiven altı güzellik uygulamalarından uzak durulmalı’ÖZELLİKLE genç yaştaki kişilerin sosyal medya ve moda akımlarının etkisiyle ucuz ve kontrolsüz estetik işlemlere yöneldiğini belirten Dermatoloji alanından Uzm. Dr. Makbule Dündar, “Genç yaşta kalıcı etki yaratabilecek işlemler, ilerleyen yıllarda istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Aşırı dudak dolguları ya da cilt yapısına uygun olmayan ürünler, ciltte deformasyon yaratabilir” dedi. Uzm. Dr. Dündar, bilinçsiz yaklaşımların ve merdiven altı uygulamaların da sağlık üzerindeki ciddi etkilerine dikkat çekti.
Medipol ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.