Son dakika Medipol haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Medipol gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Medipol haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.793 medipol haberi bulunmuştur.
‘Böbrek tümörleri ürolojik kanserler arasında üçüncü sırada’BÖBREK tümörlerinin ürolojik kanserler arasında üçüncü sırada yer aldığını belirten Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Cevper Ersöz, erken teşhisin tedavi sürecindeki kritik önemini anlattı. Dr. Ersöz, sigara, obezite ve hipertansiyon gibi risk faktörlerinin kontrol altına alınmasının hayati önem taşıdığını vurguladı.
‘Her 15 saniyede bir insan kalp krizi geçiriyor’KALP damar hastalıkları, tüm dünyada ölümlerin en sık nedeni olarak çağın en büyük sağlık sorunlarından biri haline geldi. Dünyada her 15 saniyede bir insanın kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan, “Kalp damar hastalıklarının risk faktörlerini kontrol altına almak, hastalığın önlenmesinde kritik bir rol oynuyor. Hastalık, yaşam tarzı değişiklikleri ve düzenli kontrollerle önemli ölçüde önlenebilir hale geliyor” dedi.
‘Kütletme işlemi felce yol açabilir’Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Özkoçak, kütletme adıyla bilinen uygulamalar hakkında önemli uyarılarda bulundu. Özkoçak, kontrolsüz yapılan bu işlemlerin, omurga sağlığı için ciddi riskler barındırdığını felce kadar götürdüğünü vurguladı.
'KOAH hastalığında sigarayı bırakmak, tedavinin en önemli adımıdır'KOAH hastalığının yüzde 90’ının sigara kullanımına bağlı olduğunu belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Bayram, “Erken teşhisle hastalık kontrol altına alınabilir. Sigara içmeye devam etmek bu süreci zorlaştırıyor. Sigara dumanına maruz kalmak, herkesin KOAH riski taşımasına neden olur. Bu yüzden sigarayı bırakmak, tedavinin en önemli adımıdır” dedi.
‘Kalın bağırsak kanserini yüzde 90 oranında önlemek mümkün’Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Nihat Okçu, kalın bağırsakta oluşan poliplerin tespit edilmesi durumunda kanser riskinin yüzde 90 oranında önlenebildiğini söyledi. Prof. Dr. Okçu, “Kolon kanserlerinin riski 50 yaşından sonra artmaktadır. Bu nedenle kolonoskopi yaptırmayı ihmal etmeyin” dedi.
NeuroLab İstanbul 2024’te Parkinson ve Hareket Bozuklukları’na yeni tedavi yöntemleri sunulduMedipol Üniversitesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi’nce (PARMER) düzenlenen NeuroLab İstanbul 2024 etkinliğinde dünyaca ünlü nörologlar ve beyin cerrahları bir araya geldi. Parkinson hastalığı ve hareket bozuklukları tedavisindeki en yeni teknolojilerin tartışıldığı etkinlikte ‘Beyin Pili’ ve ‘Akıllı Ses Ötesi’ (MRgFUS) tedavi yöntemlerinin geleceği masaya yatırıldı.
NeuroLab İstanbul 2024’te Parkinson ve Hareket Bozuklukları’na yeni tedavi yöntemleri sunulduMedipol Üniversitesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi’nce (PARMER) düzenlenen NeuroLab İstanbul 2024 etkinliğinde dünyaca ünlü nörologlar ve beyin cerrahları bir araya geldi. Parkinson hastalığı ve hareket bozuklukları tedavisindeki en yeni teknolojilerin tartışıldığı etkinlikte ‘Beyin Pili’ ve ‘Akıllı Ses Ötesi’ (MRgFUS) tedavi yöntemlerinin geleceği masaya yatırıldı.
‘Ozon tedavisinin son zamanlarda sağlık alanındaki kullanımı arttı’Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Kıvanç Katmerlikaya, ozon tedavisinin son zamanlarda sağlık alanındaki kullanımı arttığını belirterek tedavi yönteminin detaylarını paylaştı. Ozonun, üç oksijen atomundan oluşan bir gaz olduğunu belirten Dr. Katmerlikaya, hastanelerde medikal oksijenin jeneratör aracılığıyla ozona çevrildiğini ve bu şekilde tedavide kullanıldığını ifade etti.
‘Bitki çayları sindirim sistemi sağlığına katkı sağlıyor’GASTROENTEROLOJİ ve Fitoterapi Uzmanı Prof. Dr. Bülent Yaşar, bitki çaylarının doğal şifa kaynağı olduğunu, doğru demlenip tüketildiğinde birçok hastalığın tedavisinde destekleyici rol üstlendiğini söyledi. Prof. Dr. Yaşar “Bitki çayları sindirim sistemi sağlığına büyük katkı sağlıyor” dedi.
‘Girişimsel radyoloji hızlı ve etkili tedavi imkanları sağlıyor'Girişimsel radyolojinin sağladığı yeni nesil tedavi yöntemleri hakkında bilgiler paylaşan Medipol Sağlık Grubu’ndan Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Erol, bu teknik sayesinde, büyük cerrahi müdahalelere gerek kalmadan hastalıkların tedavisinin mümkün olduğunu belirtti. Özellikle iğne deliğinden yapılan ve damar içinden ya da dışından organa ulaşan mikro yöntemlerle pek çok hastalığın tedavi edilebileceğini ifade eden Prof. Dr. Erol, "Girişimsel radyoloji, günümüzde minimal invaziv tekniklerle birçok hastalığın tedavisinin önünü açıyor. Bu yöntem tanı ve tedavi sürecinde cerrahi operasyonlara alternatif sunuyor. Hastalıklara iğne deliğinden ulaşarak tedavi edebilme özelliği sayesinde, hastalar için hızlı ve etkili tedavi imkanları sağlıyor" dedi.
‘Düzensiz uyku beyin yapısını olumsuz etkiliyor’Gençlik dönemindeki düzensiz uykunun yaşlılıkta beyin sağlığı için ciddi riskler oluşturabileceğini belirten Prof. Dr. Vedat Göral, “Genç yaşlarda uyku düzeni oluşturmak, yaşlılıkta bilişsel sağlığımızı korumak adına çok önemli. Düzensiz uyku sadece hafızayı değil, aynı zamanda beynin yapısını da olumsuz etkileyebiliyor” dedi.
‘Lösemi tedavisinde başarı oranı yüzde 90’lara ulaştı’Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Işık Odaman Al, Löseminin, çocukluk çağında en sık rastlanan kanser türlerinden biri olduğunu belirtti. Doç. Dr. Al, “Ukrayna’dan Türkiye’ye gelen 10 yaşındaki TymofııYatsıuk ile Kazakistan’dan gelen 7 yaşındaki Aslan Bayakhmetov’un Türkiye’de tedavi gören ve hayata sıkı sıkıya tutunan çocuklardan yalnızca ikisi. Yeni tedavi protokolleri ve destek tedavilerdeki gelişmeler ile lösemide başarı oranı yüzde 90’lara ulaştı” dedi.
'Sanal kumar bağımlılığı giderek yayılıyor'Sanal kumar bağımlılığının özellikle gençler arasında giderek yayıldığını belirten Uzman Klinik Psikolog Elif Pehlivan, “Bu bağımlılık kişilerin aile, sosyal ve iş yaşamlarını olumsuz etkiliyor. Sanal ortamların erişilebilirliğinin kolaylaşması bağımlılık riskini artırıyor” dedi.
‘Türkiye, sağlık turizminde dünya sıralamasında yükseliyor’Türkiye’nin sağlık turizmindeki hizmet anlayışıyla çıtayı her geçen gün yükselttiğini söyleyen Dr. Uygar Üstün, sundukları sağlık hizmetleri, gelişmiş teknoloji altyapısı ve cazip fiyat politikaları ile Türkiye’nin bu sektörde zirveyi zorladığını söyledi.
‘Çocuklarda miyopi, eğitimi olumsuz etkiliyor’Çocuklarda sık görülen göz hastalıkları ve giderek yaygınlaşan miyopinin eğitim hayatını olumsuz etkilediğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Sevil Karaman, “Akademik başarının yaklaşık yüzde 80’i görme yetisine dayanır. Çocuğunuz okumayı sevmiyor gibi görünüyorsa, bunu davranışsal bir sorun olarak düşünmeden önce bir göz muayenesinden geçirilmesi çok önemli. Görme bozuklukları bu isteksizliğe neden olabilir” dedi.
Gebelik Maskesi’ olarak bilinen melazma hastalığına dikkat edilmeli’Doğurganlık dönemindeki kadınlarda sıklıkla görülen melazma hastalığına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Balevi, “Hastalık toplumda ‘Gebelik Maskesi’ olarak biliniyor. Hastalığın oluşumunda ultraviyole ışınlar, genetik faktörler, ilaç kullanımı ve güneş kremi kullanmamak etkili oluyor” dedi.
Medipol’de Cumhuriyet Bayramı coşkusuMedipol Sağlık Grubu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı 101’inci yılını özel bir farkındalık çalışmasıyla karşılayarak hastaneleri ay yıldızlı bayraklarla süsledi. Hastaneye gelen çocuklara Türk bayrağı ve Cumhuriyet coşkusunu simgeleyen balonlar dağıtıldı.
‘Yeni nesil akıllı ilaçlarla kanser tedavisinde yeni bir döneme giriyoruz’Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Nail Paksoy, yeni nesil akıllı ilaç tedavilerinin gelişmesiyle son 5 yılda kanser tedavisinde büyük değişikliklerin yaşandığını söyledi. Doç. Dr. Paksoy, “Akıllı ilaç uygulamalarının da yer aldığı yeni nesil tedavi yöntemleriyle, vücuttaki sağlam dokuya zarar vermeden direkt tümörün büyümesi ve yayılmasının önüne geçiliyor” dedi.
‘Gıda katkı maddeleri ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir’Tüketilen gıdaların içerdiği katkı maddelerinin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini açıklayan Diyetisyen Gizem Özölmez, raf ömrünü uzatmak amacıyla kullanılan gıda katkı maddelerinin, doğru kullanılmadığında ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti.
'Uyuz vakalarının sayısı her geçen gün artıyor’Dermotoloji Uzmanı Doç. Dr. Erkin Pekmezci, uyuz vakalarındaki artışa dikkat çekerek uyarılarda bulundu. Hastalığın temasla bulaştığını ve kaşıntıyla kendini gösterdiğini vurgulayan Dr. Pekmezci, “Kollarda, ellerde, dirseklerde ve karın bölgenizde kaşıntı ve kızarıklık varsa uyuz olmuş olabilirsiniz. Uyuz vakalarının sayısı her geçen gün artıyor” dedi.
‘Telefon, bilgisayar ve televizyon foto yaşlanmayı artırıyor’Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Derya Can, güneş ışınları kadar televizyon, tablet ve bilgisayar ışıklarının da foto yaşlanmayı artırdığını söyledi. Dr. Öğr. Üyesi Derya Can, bu ışınlardan korunmak için her ortamda mutlaka koruma faktörlü güneş kremi kullanılması gerektiğini vurguladı.
‘KOAH risk faktörleri arasında sigara kullanımı ilk sırada yer alıyor’Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Doç. Dr. Aygül Güzel, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı’nın (KOAH) risk faktörleri arasında sigara kullanımının ilk sırada yer aldığını söyledi. KOAH’ta erken tanının hayati bir öneme sahip olduğunu belirten Doç. Dr. Güzel, sigara kullanan, öksürük, balgam ve nefes darlığı çekenlerin mutlaka solunum fonksiyonu testine girmelerini tavsiye etti.
Meme kanseriyle mücadele eden kadınlar hikayelerini anlattıMeme Kanseri Farkındalık Ayına dikkat çekmek amacıyla Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nde bir etkinlik gerçekleştirdi. ‘Bana Bir Şey Olmaz Deme, Kanser Farkındalığı İçin El Ele’ başlığında düzenlenen söyleşide, gazeteci Fulya Soybaş, influencer Demet Işıl ve Milli atlet Nagihan Karadere hikayelerini anlattı. Söyleşide hastalığın belirtileri ve tedavi süreçleri hakkında katılımcılara detaylı bilgi verildi. Ailesinde kanser öyküsü bulunan ve genetik yatkınlığı belirlenebilecek katılımcılara ücretsiz BRCA testi dağıtıldı.
Meme kanseriyle mücadele eden kadınlar hikayelerini anlattıMeme Kanseri Farkındalık Ayına dikkat çekmek amacıyla Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nde bir etkinlik gerçekleştirildi. ‘Bana Bir Şey Olmaz Deme, Kanser Farkındalığı İçin El Ele’ başlığında düzenlenen söyleşide, gazeteci Fulya Soybaş, influencer Demet Işıl ve Milli atlet Nagihan Karadere hikayelerini anlattı. Söyleşide hastalığın belirtileri ve tedavi süreçleri hakkında katılımcılara detaylı bilgi verildi. Ailesinde kanser öyküsü bulunan ve genetik yatkınlığı belirlenebilecek katılımcılara ücretsiz BRCA testi dağıtıldı.
Medipol Sağlık Grubu'ndan evde bakım hizmetleriMEDİPOL Sağlık Grubu'nun Evde Sağlık Hizmetleri Koordinatör Yardımcısı Nadire Karahan, uzman doktorlardan deneyimli hemşirelere kadar geniş bir kadro ile hastalara evlerinde kapsamlı bakım sunduklarını söyledi. Karahan, “Palyatif bakımda hastaların yaşam kalitesini artırmak, onların konforunu en üst düzeyde tutmak için titizlikle çalışıyoruz" dedi.
Medipol ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.