Beslenme

Beslenme

Son dakika beslenme haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan beslenme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan beslenme haber sayfamızda...

Beslenme

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.552 beslenme haberi bulunmuştur.
‘Huzursuz bacak sendromu, Parkinson belirtisi olabilir’
‘Huzursuz bacak sendromu, Parkinson belirtisi olabilir’Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Aylin Yaman, toplumda yaygın görülen huzursuz bacak sendromunun, Parkinson hastalığının erken dönemde ortaya çıkan prodromal (öncül) belirtilerinden olabileceğini söyledi. Doç. Dr. Yaman, özellikle gece saatlerinde kendini gösteren bacaklarda istemsiz hareket ettirme isteği, ağrı, yanma ve iğnelenme gibi şikayetlerin hafife alınmaması gerektiğini vurguladı.
13.04.2025Sağlık-Yaşam
Araştırma: Beslenme alışkanlıkları, sağlıklı yaşlanma üzerinde büyük etkiye sahip
Araştırma: Beslenme alışkanlıkları, sağlıklı yaşlanma üzerinde büyük etkiye sahipBilim insanları, beslenme alışkanlıklarının sağlıklı yaşlanma üzerinde büyük etkiye sahip olduğunu açıkladı.
12.04.2025Dünya
Yağmur suyuyla sebze yetiştiren anaokulu öğrencileri, kendi yemeklerini hazırlıyor
Yağmur suyuyla sebze yetiştiren anaokulu öğrencileri, kendi yemeklerini hazırlıyorİzmir'deki Atakent Aysel-Salih Baysak Anaokulu öğrencileri, 'Tarım ve çocuk' projesi kapsamında yağmur suyuyla mevsim sebzeleri yetiştirip, bunlarla yemeklerini hazırlıyor. Öğrencilerin, doğanın döngüsünü ve toprak ile suyun ne kadar önemli olduğunu öğrendiklerini belirten okul öncesi eğitim öğretmeni Nurhayat Ekincioğlu, "Ailelerden ve çocuklardan olumlu dönüşler alıyoruz. Bitkilerimizi büyütürken doğal yöntemler kullanıyoruz ve dışarıdan takviye almıyoruz. Aileler evde çocuklarının geri dönüşüm konusunda bilinçlendiklerini ve evde geri dönüşüme uygun olan şeyleri atmak istemediklerini söylüyor" dedi.
12.04.2025Video
Uzmanlardan YKS’ye girecek öğrencilere öneriler
Uzmanlardan YKS’ye girecek öğrencilere önerilerİç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Yılmaz Bilgiç, İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Demir ile Diyetisyen Asya Naz Al, YKS’ye hazırlanan gençlerin sağlıklı bir beden ve zihinle sınava girebilmeleri için dikkat etmeleri gereken beslenme alışkanlıklarını anlattı. Uzmanlar, vitamin eksikliğinden, stresle başa çıkmaya, sağlıklı bir zihin için neleri yemek gerektiğinden su tüketimine kadar birçok konuda önemli uyarılarda bulundu.
12.04.2025Sağlık-Yaşam
Bilim insanları, beslenme alışkanlıklarının akciğer kanseriyle bağlantılı olabileceğini keşfetti
Bilim insanları, beslenme alışkanlıklarının akciğer kanseriyle bağlantılı olabileceğini keşfettiFlorida ve Kentucky Üniversiteleri'nden bilim insanları, akciğer kanseriyle beslenme arasında bir bağlantı keşfetti.
11.04.2025Dünya
Rize’de sahipsiz hayvanlar için doğal yaşam alanı kurulacak
Rize’de sahipsiz hayvanlar için doğal yaşam alanı kurulacakRize’nin Fındıklı ilçesinde İl Özel İdaresi ile belediyelerin destekleriyle sokak hayvanlarının beslenme, bakım ve doğal yaşamlarını sürdürebilmelerini için 20 dönüm alanda doğal yaşam merkezi kurulacak. Vali İhsan Selim Baydaş, “Bu mevzuyu inşallah güzel bir biçimde hayvanların sağlığını koruyarak, toplum sağlığını da ön plana alarak çözmüş olacağız” dedi.
11.04.2025Gündem
'Parkinson'un erken evre belirtileri koku duyusunda azalma, kabızlık, uykuda konuşma olabiliyor'
'Parkinson'un erken evre belirtileri koku duyusunda azalma, kabızlık, uykuda konuşma olabiliyor'Dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen Parkinson hastalığı, nörolojik rahatsızlıklar arasında en yaygınlarından biri olarak öne çıkıyor. Nöroloji Uzmanı Yüksel Dede, "Yapılan araştırmalara göre, 65 yaş ve üzerindeki bireylerde görülme sıklığı yüzde 1 civarındayken, ileri yaşlarda bu oranın daha da yükseliyor. Türkiye'de ise yaklaşık 150 bin Parkinson hastası bulunuyor ve bu sayının giderek arttığı belirtiliyor" dedi. Dr. Dede, hastalığın erken teşhis edilmesi halinde yaşam kalitesinin önemli şekilde yükseldiğini belirterek Parkinson'un uyarıcı olabilecek işaretlerine dikkat çekti.
11.04.2025Sağlık-Yaşam
Bakan Memişoğlu: Biz sağlıkçılar insanlığa adanmış insanlarız
Bakan Memişoğlu: Biz sağlıkçılar insanlığa adanmış insanlarızSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Bolu Kartalkaya'daki otel yangınında hayatını kaybeden tıp fakültesi son sınıf öğrencisi intörn doktor Yiğit Gençbay'ın adıyla açılan Gölbaşı Yiğit Gençbay Sağlıklı Hayat Merkezi'nin (SHM) açılış töreninde, "Yiğit, isminden de anlaşılabileceği gibi büyük bir kahramanlık örneği gösterdi. Biz sağlıkçılar kendinden çok başkasına hizmet eden, insanlığa adanmış insanlarız" dedi.
10.04.2025Sağlık-Yaşam
Araştırma: Hazır yemekler biyolojik yaşlanmayı hızlandırabilir
Araştırma: Hazır yemekler biyolojik yaşlanmayı hızlandırabilirBilim insanları, hazır yemeklerin biyolojik yaşlanmayı büyük ölçüde hızlandırabileceğini açıkladı.
9.04.2025Dünya
'Parkinson’da beyin pili, hayat kalitesinde iyileşme sağlıyor'
'Parkinson’da beyin pili, hayat kalitesinde iyileşme sağlıyor'Beyinde dopamin adı verilen maddenin azalmasıyla ortaya çıkan ve genellikle ileri yaşlarda görülen kronik ilerleyici bir hastalık olan parkinsonda, beyin pili sayesinde hastanın yaşam kalitesi iyileştiğini ifade eden Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak, ‘beyin pili’ olarak bilinen Derin Beyin Stimülasyonu ameliyatının uygun hastalar için en iyi tedavi yöntemi olduğunu söyledi.
Kanser hastaları en çok psikolojik desteğe ihtiyaç duyuyor
Kanser hastaları en çok psikolojik desteğe ihtiyaç duyuyorKanserle Dans Derneği ve Değer Temelli Sağlık Derneği tarafından yapılan 'Kanser Tedavisinde Hasta Beklentileri' araştırma sonuçlarına göre kanser hastaları ve yakınlarının en çok psikolojik desteğe ihtiyacı olduğu belirlendi.
Saç ekimi sonrasında dikkat edilmesi gerekenler
Saç ekimi sonrasında dikkat edilmesi gerekenlerSaç ekimi yaptıran kişiler için operasyon sonrası dönemin kritik bir süreç olduğunu söyleyen Saç Ekimi Cerrahı Dr. Gökay Bilgin, dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Operasyon sonrası ilk on günün yeni ekilen saç köklerinin sağlıklı bir şekilde tutunması için büyük önem taşıdığını belirten Dr. Bilgin, “Bu süreç boyunca uyku pozisyonunda otuz ya da kırk derece eğimde tutulmalı, aşırı sıcak sudan, güneş ışığından ve ağır fiziksel aktivitelerden kaçınılmalıdır. Yeni ekilen saçların sağlıklı uzaması için vücudun ihtiyacı olan vitamin ve minerallerin eksiksiz alınması önemlidir“ dedi.
7.04.2025Sağlık-Yaşam
‘Çocuklarda bahar alerjisi soğuk algınlığı ile karıştırılıyor’
‘Çocuklarda bahar alerjisi soğuk algınlığı ile karıştırılıyor’Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Anıl Doğan, son dönemde tüm dünyayı etkileyen küresel ısınmanın alerjik hastalıkların sayısını artıran faktörlerden bir tanesi olduğunu belirterek, çocuklardaki alerjik hastalıkları anlattı. Uzman Dr. Doğan, “İlkbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte çocuklarda bahar alerjisi ve benzeri alerjik durumlar sık görülüyor. Özellikle de alerjik altyapılı çocuklar burun akıntısı, hapşırık, burunda ve gözlerde kaşıntı, öksürük, hırıltı, nefes darlığı gibi yakınmalarla hastanelere başvurabiliyor. Aileler genellikle alerji ve soğuk algınlığını birbirine karıştırabiliyor” dedi.
Elle muayenede memesinde kitle olduğunu öğrendi; tedaviyle kanseri yendi
Elle muayenede memesinde kitle olduğunu öğrendi; tedaviyle kanseri yendiElle yaptığı meme muayenesi sonucunda göğsünde bir kitle olduğunu anlayan 34 yaşındaki Cansu Taşkın, lokal ileri evre meme kanseri teşhisi aldı. Önce 16 kür kemoterapi ardından 25 seans ışın tedavisi alan Taşkın, sağlığına kavuştu. Kitleyi ilk gördüğünde yağ bezesi olduğunu düşünen ve muayeneyi 3-4 ay erteleyen Taşkın, "Kadınlara, özellikle gençlere sesleniyorum. Kendinizi mutlaka düzenli olarak muayene edin, hiçbir durumu görmezden gelmeyin” dedi. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Abdullah Sakin ise “Kadınların tarama programlarına düzenli bir şekilde katılmaları gerekiyor. 17 yaşında bile meme kanserine yakalanan hastam var. Geç kalınan her gün riski artırır” uyarısında bulundu.
'Kolon kanseri genç nüfusta da belirgin şekilde artıyor'
'Kolon kanseri genç nüfusta da belirgin şekilde artıyor'Kolon kanseri özellikle 50 yaş üstü kişilerde sıklığı artan ve tüm kanserler arasında üçüncü sırada yer alan ciddi bir sorun. Her yıl dünyada yaklaşık 900 bin kişinin sinsi ilerleyen kolon kanseri nedeniyle hayatını kaybettiğine işaret eden Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Meltem Ergün, sorunu çok daha ciddi boyutlara getirecek bir noktaya dikkat çekti. Son yıllarda yapılan araştırmaların kolon kanseri vakalarının genç yetişkinler arasında endişe verici bir şekilde arttığını gösterdiğini belirten Prof. Dr. Ergün, “Amerikan Kanser Derneği'nin (ACS) Mart 2024'te yayımladığı bir rapora göre, her beş yeni bağırsak kanseri vakasından biri 40'lı yaşların başında veya daha genç bireylerde teşhis edilmektedir" dedi.
2 köpeğiyle çıktığı yürüyüşten dönmeyince arama çalışması başlatıldı
2 köpeğiyle çıktığı yürüyüşten dönmeyince arama çalışması başlatıldıBursa’da, iki köpeğiyle birlikte evden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Yusuf İlçiçek (65), için arama çalışması başlatıldı. 29 saatten bu yana kayıp olan İlçiçek, özel eğitimli köpeklerle birlikte ormanda aranıyor.
7.04.2025Gündem
Yanlış beslenme B12 eksikliğini artırıyor
Yanlış beslenme B12 eksikliğini artırıyorAkdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölüm Sorumlusu Uzman Diyetisyen Gülşah Bulut, yanlış beslenme düzeninin B12 vitamini eksikliğini artırdığını belirterek, “Protein kaynaklarına ulaşım zorlaştıkça, işlenmiş gıdalara yönelim arttı. Dengeli beslenme sağlanmadığında birçok vitamin eksikliği ortaya çıkıyor" dedi.
6.04.2025Video
Yanlış beslenme B12 eksikliğini artırıyor
Yanlış beslenme B12 eksikliğini artırıyorAkdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölüm Sorumlusu Uzman Diyetisyen Gülşah Bulut, yanlış beslenme düzeninin B12 vitamini eksikliğini artırdığını belirterek, “Protein kaynaklarına ulaşım zorlaştıkça, işlenmiş gıdalara yönelim arttı. Dengeli beslenme sağlanmadığında birçok vitamin eksikliği ortaya çıkıyor" dedi.
Bakanlıktan 2,5 milyon çocuğa otizm taraması
Bakanlıktan 2,5 milyon çocuğa otizm taramasıSağlık Bakanlığı'nın 2018 yılında 18-36 ay arasındaki tüm çocuklara yönelik başlattığı Otizm Tarama ve Takip Programı ile bugüne kadar 2,5 milyon çocuğa otizm taraması yapıldı. Çocukların yaklaşık 4 binine otizm spektrum bozukluğu, 8 binden fazlasına da diğer gelişimsel bozukluklar tanısı konuldu. Bu sayede çocukların ihtiyaç duydukları erken müdahale tedavilerine en kısa sürede başlandı.
2.04.2025Video
Bakanlıktan 2,5 milyon çocuğa otizm taraması
Bakanlıktan 2,5 milyon çocuğa otizm taramasıSağlık Bakanlığı'nın 2018 yılında 18-36 ay arasındaki tüm çocuklara yönelik başlattığı Otizm Tarama ve Takip Programı ile bugüne kadar 2,5 milyon çocuğa otizm taraması yapıldı. Çocukların yaklaşık 4 binine otizm spektrum bozukluğu, 8 binden fazlasına da diğer gelişimsel bozukluklar tanısı konuldu. Bu sayede çocukların ihtiyaç duydukları erken müdahale tedavilerine en kısa sürede başlandı.
'Bahar alerjisi uykusuzluğa neden olabilir'
'Bahar alerjisi uykusuzluğa neden olabilir'Bahar alerjisinin temel nedeninin polenler olduğuna dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk, “Alerjik bünyeli kişi polen ve polen ortamıyla ne kadar içli dışlı olursa, o oranda bahar alerjisi belirtileri olacaktır. Bahar alerjisi ayrıca kronik yorgunluk yaparak okul ve iş başarısını etkiler. Bu kişilerin burunları genellikle tıkalı olduğu için uyku kaliteleri de bozulur. İyi bir uyku alamayan kişiler ise gün boyu kendilerini yorgun ve halsiz hisseder” dedi.
İletişim Başkanlığı: 'Silivri Cezaevinde kantinler kapalı' iddiası manipülasyondur
İletişim Başkanlığı: 'Silivri Cezaevinde kantinler kapalı' iddiası manipülasyondurİletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan ve basın yayın organlarında habere konu olan, 'Silivri Cezaevinde kantinler kapalı, mahkumlar ihtiyaçlarını karşılayamıyor' iddiası manipülasyondur" açıklamasını yaptı.
31.03.2025Gündem
'Fazla tuz tüketimi hastalık riskini artırıyor'
'Fazla tuz tüketimi hastalık riskini artırıyor'Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Aydın Ünal, aşırı tuz tüketiminin başta hipertansiyon olmak üzere böbrek hastalıkları, inme ve obezite gibi birçok sağlık sorununa yol açabildiğini söyledi.
30.03.2025Sağlık-Yaşam
Doç. Dr. Doğan: Sosyal mesafeyi koruyarak bayramlaşmalıyız
Doç. Dr. Doğan: Sosyal mesafeyi koruyarak bayramlaşmalıyızTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Doğan, havaların mevsim normallerine dönmesiyle düşüşe geçen gribal enfeksiyon vakalarının, Ramazan Bayramı dolayısıyla oluşacak toplumsal hareketlilikle artabileceğini belirterek, "Eğer bir üst solunum yolu enfeksiyonu bulgumuz var ise de sosyal mesafeyi koruyarak bayramlaşmalıyız" dedi.
29.03.2025Gündem
Uzman diyetisyenden bayramda sağlıklı tatlı önerisi
Uzman diyetisyenden bayramda sağlıklı tatlı önerisiAkdeniz Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölüm Sorumlusu Uzman Diyetisyen Gülşah Bulut, ramazan ayı sonrası bayramda beslenme konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirterek, “Baklava yerine daha sağlıklı alternatifler tercih edilmeli" dedi.
29.03.2025Video

Benzer Haber Etiketleri

sağlıkparkinsonkanseralerjiçocuk

Beslenme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.