Son dakika Dünya Su Günü haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Dünya Su Günü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Dünya Su Günü haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.728 dunya su gunu haberi bulunmuştur.
Su kıtlığına dikkat çekmek için Dünya Su Günü Buluşması gerçekleştirildiGaranti BBVA, dünyanın en büyük sorunlarından biri olan su kıtlığına dikkat çekmek amacıyla Çevre TV ve Ekonomi Gazetecileri Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen Dünya Su Günü Buluşması'nın ana sponsoru oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde 'Barış için Sudan Faydalanmak' temasıyla düzenlenen buluşmada Türkiye'de suyun mevcut durumu, riskler, risk yönetimi ve suyun verimli kullanımıyla ilgili çözüm önerileri akademisyenler, kamu, iş dünyası, STK temsilcileri ve gençlerin katılımıyla değerlendirildi.
Bakan Yumaklı: 2050'de yüzde 55 daha fazla suya ihtiyacımız olacakTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "2030’da ülkemizde su kaynakları yüzde 20 oranında azalırken, nüfusumuzun yüzde 10 oranında artması bekleniyor. 2050’de artan nüfusla birlikte gıda ihtiyacını karşılamak için yüzde 65-70 daha fazla gıdaya, bu gıdayı üretmek için de yüzde 55 daha fazla suya ihtiyacımız olacak" dedi.
Emine Erdoğan: Suyumuza sahip çıkalımCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "22 Mart Dünya Su Günü'nde vicdan defterlerimizde yeni bir sayfa açalım, suyumuza sahip çıkalım" dedi.
DeFacto, CEO Water Mandate'i imzaladıGlobal moda markası DeFacto, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin girişimlerinden CEO Water Mandate'i imzaladığını duyurdu.
Dr. Kesici: Su, 'Su Kanunu' ile korunmalıTürkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) bilim danışmanı Dr. Erol Kesici, Türkiye'de suyun kalite ve miktarında çok ciddi sorunlar yaşandığına dikkati çekti. Neredeyse 40 yıldır hazır ve gündemde olan 'Su Kanunu'nun çıkarılması ve uygulanması çağrısında bulunan Dr. Kesici, "Su, Su Kanunu ile korunmalıdır" dedi.
Vodafone Business’tan tarımsal sulama ve sürdürülebilirliğe katkıİşletmelerin teknoloji iş ortağı Vodafone Business, dijitalleşmenin gücünü kullanarak sürdürülebilirlik ve su tasarrufu konusunda değer yaratmaya devam ediyor. IoT tabanlı Dijital Tarım İstasyonu ve Akıllı Tarım ve Sulama çözümlerini kullanarak tarımsal sulamada yüzde 40’a varan tasarruf sağlayan çiftçiler doğal kaynakları doğru zamanda ve yerinde kullanabilirken, bu sayede ürün verimliliğinde de yüzde 15’e varan iyileşmeler elde ediyor.
Seramiksan, vitrifiye ürünleriyle su tasarrufu sağlıyorGelecek nesillere daha yaşanabilir bir gelecek miras bırakmak için yüzde 0 atık ürün, yüzde 0 atık su politikasını uygulayan seramik ve vitrifiye markası Seramiksan, çevre dostu ürünleriyle tüketicilerinin sudan tasarruf yapmasını sağladığını duyurdu.
Dünya su günü: Deprem bölgesindeki sahra hastanesinde su böyle arıtılıyor22 Mart Dünya Su Günü sebebiyle Hatay’daki sahra hastanesinde suyun nasıl arıtıldığı konusunda bilgi veren Avrupa Birliği (AB) Sivil Koruma Mekanizması, sahra hastanesinin kendine ait mobil su arıtma sistemi olduğunu vurgulayarak acil durumlarda temiz suyun önemine dikkat çekti.
Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu: Kuraklığa karşı sarnıç kültürüne dönmeliyizBeşiktaş’ta, ‘Deprem ve Kuraklık Gölgesinde 22 Mart Dünya Su Günü’ paneli düzenlendi. Panelde konuşan Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Türkiye’de ‘boruları döşeyelim’ mantığıyla ilerleniyor, bu yanlış. Eski Anadolu sarnıç kültürüne dönerek suyu bir yerde toplamalıyız” dedi.
Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu: Kuraklığa karşı sarnıç kültürüne dönmeliyizBeşiktaş’ta, ‘Deprem ve Kuraklık Gölgesinde 22 Mart Dünya Su Günü’ paneli düzenlendi. Panelde konuşan Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Türkiye’de ‘boruları döşeyelim’ mantığıyla ilerleniyor, bu yanlış. Eski Anadolu sarnıç kültürüne dönerek suyu bir yerde toplamalıyız” dedi.
Prof. Dr. Orta: Kuraklık göç getirecekTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Arazi ve Su Kaynakları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Orta, kuraklığın çok sıkı geldiğini belirterek, “Tüm canlıları etkiler, çok sinsi gelir, ne kadar kalacağı belli olmaz. Tüm canlıları çaresiz bırakır, depremde insanlardan başka çok ölen olmadı ama kuraklıkta tüm canlılar, ekosistem durur, istop eder her şey. O çaresizlik içerisinde ne kadar süreceğini de bilemezsiniz ve o çaresizlik de göçlere kadar sürer gider. Trakya'da böyle bir sonu bekliyorum" dedi.
Prof. Dr. Orta: Kuraklık göç getirecekTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Arazi ve Su Kaynakları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Orta, kuraklığın çok sıkı geldiğini belirterek, “Tüm canlıları etkiler, çok sinsi gelir, ne kadar kalacağı belli olmaz. Tüm canlıları çaresiz bırakır, depremde insanlardan başka çok ölen olmadı ama kuraklıkta tüm canlılar, ekosistem durur, istop eder her şey. O çaresizlik içerisinde ne kadar süreceğini de bilemezsiniz ve o çaresizlik de göçlere kadar sürer gider. Trakya'da böyle bir sonu bekliyorum" dedi.
Çanakkale'de su tasarruf aparatı dağıtımına başlandıÇanakkale'deki Atikhisar Barajı'nda su miktarının azalmasıyla Çanakkale Belediyesi, encümen kararıyla su tüketimine kısıtlama getirmesinin ardından, su tasarrufu ve kaynakların verimli kullanılmasına dikkat çekmek için perlatör (musluk başlığına takılan su tasarruf aparatı) dağıtmaya başladı.
"Erkekler için 3 litreye kadar, kadınlar için 2 litreye kadar sıvı tüketilmesi önemli"İstanbul'da uzmanlar, 22 Mart Dünya Su Günü etkinliğinde bir araya geldi. Prof. Dr. Bülent Önal, "Günlük 8 bardağın altında kalmamak koşuluyla 8-12 bardak arası su tüketimi bizim günlük ihtiyacımızı karşılar. Çok fazla su içmek de istemeyiz. Çünkü su zehirlenmesi diye de bir şey var" dedi. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Murt ise "Erkekler için 3 litreye kadar, kadınlar için de 2 litreye kadar sıvı tüketilmesi önemli" diye konuştu. Hamidiye Su Genel Müdürü Hüseyin Çağlar ise olası İstanbul depreminde temiz su ihtiyacı için çalıştıklarını belirtti.
"Erkekler için 3 litreye kadar, kadınlar için 2 litreye kadar sıvı tüketilmesi önemli" İstanbul'da uzmanlar, 22 Mart Dünya Su Günü etkinliğinde bir araya geldi. Prof. Dr. Bülent Önal, "Günlük 8 bardağın altında kalmamak koşuluyla 8-12 bardak arası su tüketimi bizim günlük ihtiyacımızı karşılar. Çok fazla su içmek de istemeyiz. Çünkü su zehirlenmesi diye de bir şey var" dedi. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Murt ise "Erkekler için 3 litreye kadar, kadınlar için de 2 litreye kadar sıvı tüketilmesi önemli" diye konuştu. Hamidiye Su Genel Müdürü Hüseyin Çağlar ise olası İstanbul depreminde temiz su ihtiyacı için çalıştıklarını belirtti.
Seramiksan'dan su kıtlığına karşı tasarruf odaklı üretimKişi başına su tüketiminin 2030’da yıllık bin 120 metreküp olacağı tahminiyle Türkiye, su fakiri ülke olma yolunda hızla ilerliyor. Yağışsız geçen kış aylarının ardından gelen 22 Mart Dünya Su Günü, su kıtlığına ve kuraklığa dair önlemleri gündeme getiriyor. Yıllık su tüketiminin yüzde 13’ünden sorumlu sanayi kuruluşları, pek çok önlem alıyor. Seramiksan da 'sıfır atık su politikası' doğrultusunda ürettiği vitrifiye ürünleriyle, tasarruf konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.
Şanlıurfa’da 2 mahallede sel temizliği devam ediyor, kayıp TIR sürücüsü aranıyorŞanlıurfa’da şiddetli yağışlar sırasında derelerin taşması sonucu yaşanan sel felaketinin ardından başlatılan temizlik çalışmaları iki mahallede sürüyor. 100 kişilik ekip ise sel sularına kapılarak kaybolan TIR sürücüsü Emin Ergün’ün bulunması çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı, su verimliliği çalışmalarını paylaştıTarım ve Orman Bakanlığı'nca '22 Mart Uluslararası Su Günü' nedeniyle su verimliliği alanında yapılan çalışmalar paylaşıldı. Su verimliliği seferberliğine ilişkin farkındalığın artırılması için hazırlanan 'suverimliligi.gov.tr' internet sitesi de kullanıma açıldı.
'Türkiye'de, son 22 yılın en kurak ocak ve şubat ayı yaşandı'Samsun'daki Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Demir, Türkiye'de son 22 yılın en kurak ocak ve şubat ayının yaşandığını belirterek, "İlkbaharda beklenen soğuklar ve yağışı almadığımız takdirde; yaz aylarında bizi daha önemli kuraklık, su sıkıntısı, tarımsal üretim, verim ve kalite sıkıntısı bekliyor" dedi.
'Türkiye, 2030'da su fakiri ülkeler kategorisine geçebilir'İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Çevre Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azize Ayol, "Türkiye nüfusunun hızlı artışı ve endüstriyel faaliyetler dikkate alındığında; 2030 yılı için su baskısı yaşayan ülkelerden, su fakiri ülkeler kategorisine göre bir geçiş olacağı tahmin edilmektedir" dedi.
BSH Türkiye'den son 5 yılda 162 olimpik havuz dolusu su tasarrufuÜrünleriyle ve üretim süreçleriyle sürdürülebilir bir geleceğe katkı için çalışan BSH Türkiye, Çerkezköy’deki tesislerinde hayata geçirdiği projelerle 5 sene içinde 404 bin metreküpü aşkın su tasarrufuna imza attığını açıkladı.
Dünya Su Günü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.