Geri Dön
KurumsalDeFacto'ya PETA'dan 'En İyi Vegan Kemer' ödülü

DeFacto'ya PETA'dan 'En İyi Vegan Kemer' ödülü

DeFacto, hayvan hakları için küresel çapta mücadele eden sivil toplum kuruluşu People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) tarafından PETA Fashion Awards 2024'te 'En İyi Vegan Kemer' ödülüne layık görüldü.

DeFacto'ya PETA'dan 'En İyi Vegan Kemer' ödülü

Hayvan hakları için küresel çapta mücadele eden sivil toplum kuruluşu PETA, moda dünyasında hayvan dostu giyim, ayakkabı, aksesuar ve çantalara odaklanan markaları bu yıl 11'inci kez ödüllendirdi. PETA Vegan Ödülleri'nde, DeFacto'nun Oleatex iş birliğiyle tasarlayarak müşterilerine sunduğu Zeytin Derisi Vegan Deri Aksesuar Koleksiyonundaki kemeri 'En İyi Vegan Kemer' ödülüne layık gördü. Marka, moda kategorisindeki en saygın uluslararası ödüllerden biri olan PETA Vegan Ödülü'nü alarak sürdürülebilirlik çalışmalarını küresel çapta bir kez daha kanıtlamış oldu.

DeFactoya PETAdan En İyi Vegan Kemer ödülü

DeFacto Tedarik & Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Başkanı Elif Çam ödüle ilişkin değerlendirmesinde; “DeFacto olarak kurulduğumuz ilk günden bu yana sürdürülebilirliği işimizin en önemli odak noktası olarak görüyoruz. Doğayı korumaya ve ekosistemimize saygı duymaya olan bağlılığımızla, dünyayı daha yaşanabilir kılmak için bilinçli bir şekilde çalışıyoruz. Bu anlayış ile sektörümüzde bizi öncü marka yapan adımlarımız daima bizi yönlendiriyor ve gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma hedefimizi destekliyor. Küresel hayvan hakları lideri PETA'nın moda kategorisindeki 'En İyi Vegan Kemer' ödülünü kazanmak, sürdürülebilirlik alanında yürüttüğümüz çalışmaların ne kadar doğru bir yolda ilerlediğinin en güçlü göstergelerinden biri. Oleatex iş birliğiyle tasarladığımız koleksiyonumuz ile yalnızca çevre dostu çözümler üretmekle kalmıyor, aynı zamanda hayvan haklarına duyduğumuz saygıyı da global ölçekte bir kez daha teyit etmiş oluyoruz. DeFacto olarak modanın geleceğini daha etik ve sürdürülebilir bir zemine oturtma vizyonuyla tasarladığımız koleksiyonun bu denli saygın bir kuruluş tarafından takdir edilmesi bizim için son derece gurur verici" dedi.

Marka, yüzde 100 vegan, bitkisel bazlı ve geri dönüşümlü ürünlerin bir araya gelmesiyle oluşan Zeytin Derisi Koleksiyonu tasarladı. Zeytin atıkları değerlendirilerek elde edilen vegan zeytin derisi, geleneksel deriye kıyasla karbon emisyonunu yüzde 94 oranında azaltarak çevre dostu bir alternatif oluşturuyor.