Geri Dön
MerkezAmanosların saklı cenneti Çona Kanyonu'na keşif yürüyüşü

Amanosların saklı cenneti Çona Kanyonu'na keşif yürüyüşü

Amanosların saklı cenneti Çona Kanyonu'na keşif yürüyüşü

Amanosların saklı cenneti Çona Kanyonu'na keşif yürüyüşü

İbrahim EMÜL/ OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE Belediyesi öncülüğünde, Amanos Dağları eteklerinde yer alan ve adrenalin tutkunlarının yeni adresi haline gelen Çona Kanyonu’na keşif yürüyüşü gerçekleştirildi. Dar ve derin vadi içerisinde güzelliğiyle kendisine hayran bırakan doğa harikası kanyon içerisinden akan şelale üzerinden zipline ile iniş yapan Belediye Başkanı İbrahim Çenet, muhteşem bir tecrübe yaşadıklarını söyledi.

Son zamanlarda Amanos Dağları eteklerinde adından söz ettiren Çona Kanyonu, adrenalin tutkunlarının yeni adresi oldu. Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü, Gazi Dağcılık Doğa Sporları Kulübü ve Deli Güz Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü’nün destekleriyle kanyona keşif yürüyüşü gerçekleştirdi. Orta derece zor parkurda başlayan yürüyüş kısa zaman içerisinde zorluk derecesini arttırdı. Dev kayaların içerisinden geçerek kanyon kapısına ulaşılan yürüyüşün devamında Başkan Çenet ve yürüyüşe katılanları etabın en zorlu kısmı karşıladı. İp yardımıyla yüzlerce metre yüksekliğe tırmandıktan sonra dar ve derin vadi içerisinde güzelliğiyle kendisine hayran bırakan doğa harikası 'Çona Kanyonu' tüm ihtişamıyla yürüyüşe katılanları karşıladı. Doğal bir fotoğraf çekim stüdyosunu andıran kanyon şekil yapısıyla da göz kamaştırırken, yürüyüşe katılanlar kanyon içerisinden akan şelale üzerinden zipline heyecanını yaşadı. Dar ve derin kanyon içerine iniş yapan Başkan İbrahim Çenet, ODAK Başkanı Muhammet Doğan ve beraberindekiler kanyonun gürül gürül akan soğuk sularında yüzerek doyumsuz manzaranın tadını çıkardı.

BÜYÜLÜ VE SAKLI GÜZELLİĞİNİN İÇERİSİNE GİRDİK

Keşif yürüyüşünde muhteşem bir tecrübe yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı İbrahim Çenet, “Çona Kanyonu’nun büyülü ve saklı güzelliğinin içerisine girdik. Burada muhteşem bir ambiyans ve hava akımı var. Kayaların arasındaki yarığı hani Ferhat olsak Şirin’in peşinden koşsak biz bu şekilde dele dele geçemeyiz. Ama yüzlerce ama binlerce yüzyıl önce nasıl volkanik patlamalarla ya da buzul çağlarından gelen dönüşümlerle burada doğa harikası bir yeryüzü şekli oluşturduğuna he birlikte şahit olduk. Burası Osmaniye burası Çona, merkeze 7-8 kilometre mesafede. Bu kanyon gerçekten bu kadar gördüklerimizin belki de en darı. Gökle su arasında belki de en dik olanıdır. Bunlar Osmaniye’mizin güzelliği. Bu güzellikleri ODAK Kulübümüzle birlikte keşfediyoruz. Muhteşem bir tecrübe yaşıyoruz. Baktığımız zaman perspektifte kesilmiyor arada kaya çıkıntıları olsa da dümdüz. Birazdan zipline ile yüzlerce metre yükseklikteki tırmandığımız kayalıklardan aşağıdaki kanyon kapısına iniş yapacağız” dedi.

ODAK Başkanı Muhammet Doğan ise “Kanyonun en güzel yerlerinden bir tanesi olan yarıkların oluştuğu yerdeyiz. Burası normal insanların değil sporcuların gelebileceği bir yer. Aynı zamanda Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından kanyon eğitiminin verildiği yerdir” (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber