Geri Dön
İstanbulDHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ -  2

1- ŞEHİT POLİS MEMURU ŞEYDA YILMAZ İÇİN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE TÖREN

Derya EVREN KORKMAZ-Ahmet YEŞİLMEN-Uğur ŞAHİN/İSTANBUL, (DHA)- ÜMRANİYE'de 26 suç kaydı olan Yunus Emre Geçti (19) tarafından açılan ateşle başından vurularak şehit olan polis memuru Şeyda Yılmaz için İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Yılmaz, son yolculuğuna uğurlanmak üzere memleketi Sivas'a gönderildi.

Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Dudullu Polis Merkezi ekiplerince motosiklet hırsızlığından gözaltına alınan Yunus Emre Geçti isimli şüpheli, karakolun bahçesinde ailesiyle görüştüğü sırada duvardan atlayarak kaçmaya çalıştı. 26 farklı suç kaydı olan şüphelinin yakalanması için karakolda görevli polisler peşinden gitti. Kısa süren kovalamacanın ardından yakalanan şüpheli kendisini gözaltına almak isteyen polislere zorlu çıkardı. Yunus Emre Geçti ve polisler arasında yaşanan arbede de polis memurlarından birinin silahını alan şüpheli ateş etmeye başladı. Polis memuru Şeyda Yılmaz'da şüpheliye karşı ateş açtı ancak Geçti'nin kurşunlardan biri Yılmaz'ın başına isabet etti. Saldırganın silahından çıkan kurşunlar Yılmaz ile diğer polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe ile şüphelinin annesine de isabet etti. 3 yaralı olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılırken Şeyda Yılmaz yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesinde şehit polis memuru Şeyda Yılmaz için tören düzenlendi. Törene, şehidin polis memuru olan eşi Semih Yılmaz ile aile yakınları, İstanbul Valisi Davut Gül, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ile şehidin meslektaşları katıldı. Şehidin eşi Semih Yılmaz'ı emniyet müdürü Aktaş teselli etti.

'1 YILLIK POLİSTİ'

İl Emniyet Müdürü Aktaş, şehit polisin özgeçmişi ile ilgili bilgilerin yer aldığı kısa bir konuşma yaptı. Aktaş konuşmasında, 'Kahraman Şehidimiz Şeyda'mız yaklaşık 1 yıllık polisti. Ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı, kutsal vatan toprağının dört bir köşesinde görev yapmak için yemin etmişti. Şeyda kızımız, 22 Eylül günü, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Şehit İsmail Akkoyun Polis Merkez Amirliğinde görevi esnasında iken, firar eden şahsı yakalamak amacı ile yapılan çalışma esnasında, kaçan şahıs ile girdiği kahramanca mücadele neticesinde yaralanarak hastaneye kaldırılmış ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Yapılan çalışmalar neticesinde olayın faili şahıs kısa sürede yaralı olarak ele geçirilmiştir. Şehidimizin aramızdan zamansız ayrılması, başta çok değerli ailesi olmak üzere hepimizi derinden üzdü. Şehidimizin değerli ailesi; bugün, yüreklerinize sığdıramadığınız acılarınızı azaltmanın mümkün olmadığını çok iyi biliyorum. Üzüntümüz derin, acımız büyüktür. Allah hepimize sabırlar versin' ifadelerini kullandı.

CENAZESİ MEMLEKETİ SİVAS'A GÖNDERİLDİ

Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz, alınan helalliğin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Sivas'a gönderildi. Şehit polis memuru Yılmaz, baba ocağı Sivas'ta bugün Merkez Ayyıldız Camisi'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü

--------------

-Naaşın getirilmesi

-Eşinden görüntü

-Tabuttan görüntü

-Duaların edilmesi

-Aktaş'ın konuşması

-Cenazenin taşınması

-Genel ve detay görüntüler

===============

2- ÜMRANİYE'DE POLİS MEMURUNUN ŞEHİT OLDUĞU SALDIRININ İZLERİ GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

- 'Eski yakın arkadaşım.Belalı bir tipti; 26 suç kaydı çıkınca şaşırdık'

Cengiz ÇOBAN/İSTANBUL,(DHA)- ÜMRANİYE’de 26 suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti adlı saldırganın gözaltına alındığı sırada, polis memurunun silahını alarak polislere ve etrafa ateş açtı. Polis memuru Şeyda Yılmaz'ın (27) şehit olduğu, 1'i polis 2 kişinin yaralandığı saldırının izleri gün ağarınca ortaya çıktı. Saldırgan Yunus Emre Geçti'nin eski arkadaşı Göktuğ Mutlu ise, 'Eski yakın arkadaşım.Baya suç kaydı vardı.6-7 tane biliyorduk' diye konuştu.

Olay, saat 22.55 sıralarında Ümraniye Ihlamurkuyu Mahallesi Petrol Yolu Caddesi'nde meydana geldi. Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından 'Motosiklet hırsızlığı' suçundan yakalanan ve sonrasında firar eden şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Çeşitli suçlardan poliste 26 suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti (19) Ihlamurkuyu Mahallesi'nde yakalandı. Yaşanan arbedede polisin silahını alan saldırgan, polislere ve çevredeki vatandaşlara ateş açtı. Yunus Emre Geçti'nin açtığı ateş sonucu polis memuru Şeyda Yılmaz (27) şehit oldu; polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe ile şüphelinin annesi P.G. (43) yaralandı. Saldırının yaşandığı yerdeki kurşun izleri gün ağarınca ortaya çıktı. Saldırı sırasında kurşunlar çevredeki işyerlerine ve camlara da isabet etti.

ESNAF O ANI ANLATTI

Caddede kasap dükkanı olan Suat Çetin 'Akşam burada bir genci gözaltına almak istemişler emniyete götürmek için. Fakat burada bir arbede yaşanmış teslim olma olmama konusunda. Polisin silahını alarak rastgele ateş etmiş etrafa.Vuran gencin annesi de ayağından yaralanmış. Diğer polis de elinden yaralanmış. Daha sonra kaçmaya çalışmış.Polisin silahını almış. Polisimiz başından aldığı kurşunla şehit oluyor.Diğer kurşunlar da maklzemelere ve cama isabet ediyor' diye konuştu.

'3-4 ARKADAŞ MÜDAHALE ETTİK'

Silah sesleri sırasında kendini yere attığını söyleyen Kadir Yüksel ise, 'Kendimi yere attım silah sesleri geldinde. Silah sesleri kesildiğinde yaralı polisimizi gördüm. Şehit haberini de ben de biraz önce gördüm. Bir an ne yapacağıı bilemedim sağlıkçı değilim. Başından mermi girmişti.Öteki arkadaşın bileğinde mermi vardı.Onu çıkarmaya çalışırken 'Ağabey, arkadaşımla ilgilen' dedi.Yere yatırdım, 3-4 arkadaş müdahale ettik.Tampon yaptık. Polisin silahını çekiyor ateş ediyor.Şehit polisimize ateş ediyor annesi yanındaymış herhalde annesine ateş ediyor. 3-5 saniye geç kalmasaydım belki müdahale edebilirdim.Şehit haberini az önce aldım.Durum iyi değil' dedi.

'ESKİ YAKIN ARKADAŞIM'

Bağırışma sesleri üzerine olay yerine gittiğini söyleyen Göktuğ Mutlu ise, 'Dün akşam arkadaşlarla aşağıda oturuyorduk. Bağırışma sesleri geldi. Motosiklete atladık buraya geldiğimizde arkadaş polislerimize ateş etmeye başladı. Biz kendimizi yolun karşısına attık.Kaçmaya çalıştı.Buraya geldiğimizde de kadın polisimiz yerdeydi.Abiler yardım etti. Dükkanımız kurşunlandı. Dükkanda abi dediğimiz insanlar vardı. Onlara da kurşun gelebilirdi. Allah korudu. Kadın polisimiz şehit oldu. Eski yakın arkadaşım.19 yaşında Yunus Emre Geçti. Biraz belalı bir tipti. Bayağı suç kaydı vardı. Biz bunun farkında değildik.6-7 tane biliyorduk. 26 tane çıkınca bayağı şaşırdık eski arkadaşı olarak. Annesini de yanlışlıkla vurmuş sanırım' dedi.

26 SUÇ KAYDI

19 yaşındaki saldırgan Yunus Emre Geçti'nin daha önceden poliste pek çok suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Geçti'nin 'Kasten yaralama', 'Gasp' 'Cinsel taciz', 'Yağma', 'Mala zarar verme', 'Çocuğa cinsel istismar' gibi suçlardan poliste 26 kaydı olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü

-----------

-Çatışmanın yaşandığı cadde

-Polis ekiplerinden görüntü

-Mermilerin isabet ettiği işyerleri

-Caddedeki kurşun delikleri

-Caddedeki esnaf ve vatandaşlarla röportaj

-Genel ve detay görüntüler

==========

3- ÜMRANİYE'DE POLİS MEMURUNU ŞEHİT EDEN SALDIRGAN SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

İSTANBUL, (DHA)- ÜMRANİYE'de, polis memuru Şeyda Yılmaz'ı (27) şehit eden Yunus Emre Geçti'nin poliste 26 suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

Olay, saat 22.55 sıralarında Ümraniye Ihlamurkuyu Mahallesi Petrol Yolu Caddesi'nde meydana geldi. Ümraniye ilçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından 'Motosiklet hırsızlığı' suçundan yakalanan ve sonrasında firar eden şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Çeşitli suçlardan 26 adet suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti (19) Ihlamurkuyu Mahallesi'nde ekipler tarafından yakalandı. Geçti, bu sırada polise direndi. Yaşanan arbedede polisin silahını alan saldırgan, polislere ve çevredeki vatandaşlara ateş açtı. Yunus Emre Geçti'nin açtığı ateş sonucu polis memuru Şeyda Yılmaz şehit oldu; polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe ile şüphelinin annesi P.G. (43) yaralandı. Yaralılar sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

POLİS MEMURU HASTANEDE ŞEHİT OLDU

Şüphelinin açtığı ateş sonucu yaralanan polis memuru Şeyda Yılmaz (27) hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Diğer yaralıların tedavisi sürerken, saldırıdan sonra kaçan şüpheli ise polisin yaptığı çalışmaların ardından sokak arasında kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Adrese gelen çok sayıda polis ise çevrede güvenlik önlemi alarak inceleme yaptı. Olay yerindeki boş kovanlar tek tek belirlenerek incelendi.

26 SUÇ KAYDI

19 yaşındaki Yunus Emre Geçti'nin' daha önceden pek çok suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Geçit'in 'Kasten yaralama', 'Gasp' 'Cinsel taciz', 'Yağma', 'Mala zarar verme', 'Çocuğa cinsel istismar' gibi suçlardan poliste 26 kaydı olduğu öğrenildi.

SALDIRGANIN ATEŞ ETTİĞİ ANLAR KAMERADA

Saldırı anı güvenlik ve cep telefonu kamerası görüntülerine yansıdı. Görüntülerde polisin şüpheliyi etkisiz hale getirmeye çalıştığı görülürken, bu sırada şüphelinin polisin silahını alarak ateş açtığı ve polisin de anında karşılık verdiği anlar yer aldı. Şüpheli ateş açarak kaçarken, yaralanan polisin yanına ise diğer arkadaşları koşarak geldi. Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor. Başka bir açıdan çekilen cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde ise, saldırganın elindeki silahla ateş ettiği anlar görülüyor. Art arda ateş eden saldırgan daha sonra kaçarak olay yerinden uzaklaşıyor.

Görüntü Dökümü:

------------

-Saldırganın fotoğrafları

(Cep telefonu)

-Saldırganın silahla ateş ettiği anlar

-Olay yerinde toplanan polis memurlarından görüntü

-Olay yerindeki hareketlilik

-Şüphelinin yakalandığı anlar

=========

4- 6 YAŞINDA EVLENDİRME DAVASINDA KARAR - 1

Leyla YILDIZ/İSTANBUL, (DHA)- 6 YAŞINDA evlendirme davasında firari anne Fatma Gümüşel hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilirken, sanık Kadir İstekli hakkında toplamda 36 yıl, baba Yusuf Ziya Gümüşel hakkında ise 18 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

6 yaşındayken evlendirildiği öne sürülen H.K.G. davasının Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 23 Ekim 2023’te görülen karar duruşmasında, tutuklu sanık Kadir İstekli 30 yıl, baba Yusuf Ziya Gümüşel 20 yıl ve anne Fatıma Gümüşel ise 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi, sanıklara verilen cezanın arttırılması gerektiğini belirterek kararı bozdu. Mahkeme, sanık Kadir İstekli’nin 2004-2013 yılı için ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ 2020 yılı için ise ‘Eşe karşı nitelikli cinsel saldırı’ suçlarından 2 ayrı ceza verilmesi gerekirken, tek bir suçtan cezalandırma yapıldığı değerlendirildi. Sanık anne ve baba Gümüşel için ise anne ve baba olmaları nedeniyle yasa gereğince artırım yapılması gerektiğini kaydetti.

MAHKEME KARARINI VERDİ

Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve dini nikahlı eş Kadir İstekli bugün görülen karar duruşmasına tutuklu bulundukları cezaevinden SEGBİS (Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi) ile bağlandı. Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutukluluğa yönelik yakalama kararı bulunan anne Fatıma Gümüşel ise duruşmaya katılmadı. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, firari anne Fatıma Gümüşel’e tutuklamaya yönelik yakalama kararının devamına karar verdi. Tutuklu sanık Kadir İstekli’nin ‘zincirleme çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 21 yıl, ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 15 yıl olmak üzere toplamda 36 yıl hapisle cezalandırılmasına, tutuklu sanık baba Yusuf Ziya Gümüşel’in ise ‘zincirleme çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 18 yıl 9 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Görüntü Dökümü:

----------

(ARŞİV)

-Şüphelilerin polis merkezine sevkleri

-Asayiş Şube'den çıkarılışları

-Adliye'den detay görüntüler

-Fotoğraflar

==========

5- AVCILAR'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 GÖZALTI

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR’da polis ekiplerinin bir süredir takip ettiği şüphelilerin içinde bulunduğu hafif ticari araç, D-100 yan yolda durduruldu. Düzenlenen operasyonda 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Hafif ticari araçta bir miktar uyuşturucu da ele geçirildi.

Avcılar'da İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu satıcılarını takibe aldı. Cumartesi gece saatlerinde 5 kişinin bulunduğu hafif ticari araç D-100 yan yola girdiği sırada durduruldu. Sivil ekip araçlarından birinin yan yolu kapattığı sırada operasyon için düğmeye basıldı. Düzenlenen operasyonda araçtaki 5 şüpheli gözaltına alındı. Araçta bir miktar uyuşturucu da ele geçirildi. Operasyon sırasında polis ekipleri Ankara istikametinde trafiği durdururken, yan yolda bulunan sürücüler operasyonun sona ermesini bekledi. Yan yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Operasyonun sona ermesinin ardından yan yol yeniden ulaşıma açıldı.

Görüntü Dökümü:

------------

(Cep telefonu)

-Durdurulan araçlar ve sürücüler

-Aramadan geçirilen araç ve şüpheliler

==========

6- AVCILAR’DA KIZ KARDEŞİNE LAF ATAN ÇOCUĞU DARBETTİ

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR’da bir kişi, kız kardeşine laf attığını iddia ettiği 14 yaşındaki çocuğu darbetti. Polis olayla ilgili 4 kişiyi gözaltına aldı.

Olay, Gümüşpala Mahallesi’nde meydana geldi. Çocukları rahatsız ettikleri ve bıçak taşıdıkları öne sürülen çocuklardan biri iddiaya göre dün akşam saatlerinde alışverişe giden bir genç kıza laf attı.Genç kızın olayı ağabeyine anlatması üzerine, ağabeyi sinirlenerek çocuklardan birisini bulup tartaklamaya başladı.Laf attığı öne sürülen kişi ağabeyi ikna etmeye çalışsa da darbedildi. Çevredekiler çocuğu darbeden ağabeyi sakinleştirmeye çalışırken, ihbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Genç kızın ağabeyi ve laf attığı öne sürülen çocukla birlikte toplam 4 kişi ifadeleri alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Çocuk Şube Amirliği'nin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü

------------

(Cep telefonu)

-Öfkeli adam çocuğu yumruklaması

-Çevrede toplananlar

-Sokak ve polis araçlarından görüntü

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber