Son dakika yöntem haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yöntem gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yöntem haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.763 yontem haberi bulunmuştur.
Çiftçilerden 'zirai don'a karşı 'Spring' sistemiKayseri'nin Yahyalı ilçesindeki elma üreticileri, ürünlerini zirai dona karşı ağaçların üzerinde oluşturulan buz tabakasıyla 'Spring' yöntemi korumaya çalışıyor.
Bakan Fidan: Hiçbir ülke ile çatışma niyetimiz yokDIŞİŞLERİ Bakanı Hakan Fidan, "İsrail'in bölgedeki yayılmacı emellerini kullanarak Suriye'de provokasyon çıkarmaya çalışması kabul edilebilir değil. Türkiye olarak, Suriye'de İsrail dahil hiçbir ülkeyle çatışma niyetimiz yok. Ama Suriye’nin tekrar Türkiye’nin milli güvenliğini tehdit edecek bir iç karışıklığa, operasyona maruz kalmasını da izleyemeyiz, sadece bakmakla yetinmeyiz" dedi.
‘Astigmatizma, çocuklarda göz tembelliğine yol açabiliyor’Çocukluk döneminde tespit edilen astigmatizmanın ilerleyen yıllarda kalıcı görme kaybının önlenmesi açısından önem taşıdığını belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Yıldırım “Astigmatizma, çocuklarda göz tembelliğine yol açabiliyor. Bu yüzden erken müdahale edilmesi çok önemli” dedi.
'Parkinson’da beyin pili, hayat kalitesinde iyileşme sağlıyor'Beyinde dopamin adı verilen maddenin azalmasıyla ortaya çıkan ve genellikle ileri yaşlarda görülen kronik ilerleyici bir hastalık olan parkinsonda, beyin pili sayesinde hastanın yaşam kalitesi iyileştiğini ifade eden Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak, ‘beyin pili’ olarak bilinen Derin Beyin Stimülasyonu ameliyatının uygun hastalar için en iyi tedavi yöntemi olduğunu söyledi.
Oyuncu Ahmet Levendoğlu son yolculuğuna uğurlandı80 yaşında hayatını kaybeden oyuncu, yönetmen, çevirmen ve yazar Ahmet Levendoğlu için Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) tören düzenlendi. Levendoğlu'nun naaşı, törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi.
Genetik ve Biyomühendislik Kongresi, dünyaca ünlü bilim insanlarını İstanbul'da buluşturduGenetik ve Biyomühendislik Kongresi, dünyanın saygın üniversitelerinden gelen bilim insanlarını İstanbul'da bir araya getirdi. Princeton, Cambridge, Oxford, Kyoto ve KU Leuven gibi üniversitelerden araştırmacılar, bilim dünyasına yön veren güncel çalışmalarını paylaştı. Etkinlik, Yeditepe Üniversitesi Biyoteknoloji Topluluğu ev sahipliğinde gerçekleşti.
Osman Sınav için AKM’de tören düzenlendiBir süredir kanserle mücadele eden yönetmen, senarist ve yapımcı Osman Sınav Perşembe günü hayatını kaybetti. Osman Sınav için Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) veda töreni düzenlendi.
‘Zihinsel sağlığın korunması sağlıklı yaş almanın en önemli unsuru’Sosyal Hizmet Uzmanı Buse Buket Şener, “Yaş alırken zihinsel sağlığı korumak sağlıklı yaş almanın en önemli unsurlarından biridir. Sağlıklı yaş almak yalnızca fiziksel değil, duygusal, zihinsel ve sosyal sağlıkla da bağlantılı bir süreçtir. Yaş alırken kendimize yatırım yaparak, küçük ama etkili adımlar atmak sağlıklı ve keyifli bir yaşam sürdürmemize yardımcı olabilir” dedi.
‘Fazla tiroit, göze ve kalbe vuruyor’Hipertiroidin, tiroit bezinin fazla hormon üretmesiyle ortaya çıktığını ve vücudun birçok organını etkilediğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hüsnü Aydın tiroit bezinin fazla hormon üretmesiyle ortaya çıkan hipertiroidi hastalığının, özellikle genç yaşlardaki kadınlarda sık görüldüğünü belirtti. Aydın, “Vücudun hemen her organında etkinliği bulunan tiroit hormonlarının fazla olması, hastalarda sıcağa tahammülsüzlük, ateş basması, çarpıntı, kalp ritim bozuklukları, kilo kaybı ve bağırsak hareketlerinde artış gibi belirtilere neden olabiliyor. Fazla tiroit, gözü ve kalbi de vuruyor” dedi.
Altun: CİMER, 2024 yılında 4 milyon 590 bin başvuru aldıİletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ile ilgili, “2024 yılında 4 milyon 590 bin başvuru aldık. Bu yılın henüz ilk çeyreğindeyken başvuru sayısı 1 milyona yaklaşmış durumda. 2018'den bu yana ise toplam başvuru sayısı 35 milyonu aştı” dedi.
Prof. Dr. Ekuklu: Uyuz ile geleneksel yöntemlerle başa çıkamayızTrakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Galip Ekuklu, Covid döneminde alınan tedbirlerin unutulmaya başlanmasıyla, özellikle bulaşıcı hastalıklardan uyuz gibi vakaların yeniden görülebildiğini söyledi. Uyuz tedavisinde aktarlardan alınan kremler kullanmak gibi geleneksel yöntemlerle başa çıkılamayacağının altını çizen Ekuklu, "Çünkü bu bir parazit. Nasıl bir bakteri, bir virüsü yok etmek için, ona yönelik bir tedavi kullanıyorsak bu da bir parazit. Dolayısıyla bu paraziti, herhangi bir aktardan alınabilecek bir şeyle çözemeyiz" dedi.
Genç çevrecilerden İzmir Körfezi'ni temizleyecek proje önerisiİzmir Körfezi'ndeki kötü koku ve balık ölümleriyle birlikte su altı biyoçeşitliliğin azalması İzmir'deki genç çevrecileri harekete geçirdi. Uluslararası Çevrenin Genç Sözcüleri programı kapsamında Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'ne ait araştırma gemisiyle körfeze açılan ekip, doğada bulunan canlıların başka bir canlı türü ile kontrol altına alınması anlamına gelen biyoremediasyon yöntemi ile bu süreci aşmayı hedefliyor. Öğrencilerle birlikte rapor hazırlayıp körfezin sorunlarını çözmek için çabalayan tüm taraflara sunmak istediklerini söyleyen Sürdürülebilir Kalkınma Gençlik Liderleri Eğitim Programı (SÜGEP) Akademi Başkanı Mehmet Umut Dilsiz, "Körfez ölürse İzmir ölür" dedi.
Yürüme bozukluğu nedeniyle adım atamaz hale geldi, 'proloterapi' ile ayağa kalktıAdana'da yürüme bozukluğu nedeniyle adım atamaz hale gelen ve gördüğü ilaç tedavilerinden sonuç alamayınca eşinin de hayatını kaybetmesine neden olan Amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastalığından şüphelenen emekli Havva Ceylan (53) vücudun kendi iyileşme sistemini aktive eden 'proloterapi' yöntemiyle ayağa kalktı. Ceylan, "Fizik tedaviye gelince ve iğne tedavisini alınca rahatlamaya başladım. Artık rahat bir şekilde yürüyebiliyorum" dedi.
Ayşenur Arslan hakim karşısına çıktı: Duruşma 6 Mayıs'a ertelendiHalk TV’de yayınlanan programında Ayşenur Arslan hakkında, 1 Ekim 2023'te İçişleri Bakanlığı önünde düzenlenen bombalı terör saldırısıyla ilgili sözleri nedeniyle 'Terör örgütü propagandası yapma' ve 'Suçu ve suçluyu övme' suçlarından hakkında soruşturma başlatılmıştı. Hakkında 1 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edilen soruşturma kapsamında Arslan, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşma 6 Mayıs 2025'e ertelendi.
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye hedefi, TBMM'deki siyasi partilerin ortak tavrıyla çözümlenecektirTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, medya kuruluşlarının Genel Yayın Yönetmenleriyle iftar programında bir araya geldi. Terörsüz Türkiye hedefi ile ilgili konuşan Kurtulmuş “TBMM, Türkiye'nin bütün sorunlarının çözüm yeridir. Dolayısıyla mesele TBMM'deki siyasi partilerin ortak tavrıyla çözümlenecekti. Gerektiğinde gerektiği zaman biz de devreye girerek bu konuyla ilgili meselenin şeffaf, açık, samimi bir şekilde yürütülmesini sağlayacağız. Sonuçta Meclis de üzerine düşen sorunluluğu yerine getirecek" dedi.
Dr. Ayşegül İşlek, omuz çıkığı tedavisinde geliştirdiği teknikle literatüre girdiAcil servislere en sık başvuru sebeplerinden biri olan omuz çıkıklarında geliştirdiği yeni masaj tekniği ile literatüre giren Acil Tıp Uzmanı Dr. Ayşegül İşlek Yüksel’in güç kullanmadan, anestezik ilaç vermeden, sadece belli kas gruplarına masaj yaparak, 20 saniyede yerine yerleştirdiği omuz çıkığı videosu da viral oldu. Omuz çıkığı şikayetiyle acile başvuran hastaların yüzde 95'inde 'ön omuz çıkığı' olduğunu kaydeden ve geliştirdiği masaj tekniği ile ilgili bilimsel yayınını ortopedi, radyoloji ve acil tıp uzmanı meslektaşlarıyla birlikte kaleme alan Dr. Yüksel’in makalesi, geçen ay uluslararası Acil Tıp Dergisi JACEP OPEN’da da yayımlandı. Dr. Yüksel, dünyanın dört bir yanından tekniğini kullanarak hastasını tedavi eden meslektaşlarından videolar geldiğini ve Türk hekiminin, Türk kadınının gücünün bir kez daha tüm dünyada öne çıktığını kaydetti. Dr. Yüksel, "Akıl güçten üstündür yorumlarıyla paylaşılıyor, tekniğimi hasta üzerinde anlattığım video. Hiç güç kullanmadan, çekme gibi ağrılı müdahaleler olmadan, ağrı kesici ilaç vermeden, sadece doğru kaslara yapılan masajla, çıkan omzu yerleştirmek mümkün" dedi.
‘Erkeklerde jinekomasti sorunu büyüyor’Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Burak Özkan, jinekomastinin, estetik cerrahi yöntemlerle tedavi edilebildiğini belirterek “Erkeklerde kadın tipi meme büyümesi olarak bilinen jinekomasti görülme sıklığı artıyor” dedi.
'Mistik saç ve cilt terapisi uygulaması binlerce yıllık bir geçmişe sahip'Dünya çapında hızla popülerlik kazanan mistik saç ve cilt terapisi uygulamasını Türkiye’ye getirdiğini söyleyen sağlıklı yaşam eğitmeni Seda Bostancı, “Mistik saç ve cilt terapisi uygulaması binlerce yıllık bir geçmişe sahip. Negatif enerjinin saç diplerinden çekilerek insan vücudundan atıldığı ve bu sayede ruhsal arınma sağlandığı biliniyor. Aslında insanlar, yas gibi bazı olumsuz süreçlerde bilinçsizce saçlarını çekerek bu doğal arınma hareketini yapıyor. Bu terapi sırasında can yakmadan gerçekleştirilen minik saç çekme hareketleriyle vücut frekansının yükseltilmesi hedefleniyor. Bütünsel olarak rahatlatıcı etkisiyle, kişiyi zihinsel ve ruhsal olarak iyileştiriyor” dedi.
Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nde köpek beslemek yasaklandıAnkara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nde, yerleşke içinde köpek beslenmesi, köpek ve köpek maması getirilmesi yasaklandı. Kampüs bahçesinde sahipsiz köpek sayısının arttığı ve aralarında saldırgan köpeklerin de bulunduğu ileri sürülerek alınan karara uymayanlar hakkında da idari işlem yapılacağı belirtildi. Öğrenciler, duruma tepki gösterdi.
Yöntem ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.