'Sıcak havalarda gıda zehirlenmesi riski artıyor'
'Sıcak havalarda gıda zehirlenmesi riski artıyor'TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Toprak, etkili olan yüksek hava sıcaklığının gıda zehirlenmesi riskini de arttırdığına dikkat çekerek, "Mikroorganizmaların gelişebildiği sıcaklık 10 derece ile 65 derece arası. Özellikle et ürünlerini dolapta dahi olsa iki günden fazla tutmamakta fayda var" dedi.
17.08.2023Video
"Sıcak havalarda tüketilen tavuklarda salmonella riski olabilir"
"Sıcak havalarda tüketilen tavuklarda salmonella riski olabilir"Bağırsak sistemini etkileyen yaygın bakteriyal bir hastalık olan salmonellanın özellikle tavuk ürünlerinde olduğunu söyleyen Gıda Yüksek Mühendisi Öğr. Gör. Eda Şensu Demir, "Bazı marketler enerji tasarrufuna giderek dolapları çalıştırmıyor ya da market içini yeterince soğuk tutmuyor. Bu da, hava sıcaklığı nedeniyle gıda bozulmalarını hızlandırıyor. Özellikle tavuk ürünlerinde yaygın olarak ortaya çıkan salmonella bakterisi gıda kaynaklı enfeksiyonlara yol açarak gıda zehirlenmeleri meydana getiriyor" dedi.
Uzmanları aşırı sıcak havalarda alınabilecek önlemleri paylaştı
Uzmanları aşırı sıcak havalarda alınabilecek önlemleri paylaştıSon günlerde aşırı sıcak hava dalgalarının üst üste gelmesi Türkiye ve dünya genelinde günlük yaşamı oldukça etkiliyor. Medicana Sağlık Grubu uzmanları aşırı sıcaklara dair alınacak önlemleri ve aşırı sıcaklarla baş edebilmek için ipuçlarını paylaştılar.
21.07.2023Sağlık-Yaşam
“Hipertansiyon hastaları sıcak havalarda bol su tüketmeli”
“Hipertansiyon hastaları sıcak havalarda bol su tüketmeli”Yaz sıcaklarında hipertansiyon hastalarının beslenme koşullarına dikkat etmesi gerektiğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Adnan Kaya, “Hipertansiyon hastaları sıcak havalarda daha fazla sıvı tüketmelidir. Bol su içmek, vücudun sıvı dengesini korumak ve kan basıncını kontrol altında tutmak için önemlidir. Alkollü ve kafeinli içeceklerin tüketiminden de kaçınılmalıdır” dedi.
21.07.2023Sağlık-Yaşam