Son dakika Meteoroloji Genel Müdürlüğü haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Meteoroloji Genel Müdürlüğü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Meteoroloji Genel Müdürlüğü haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.041 meteoroloji genel mudurlugu haberi bulunmuştur.
Mart ayı yağışı, 35 yılın en düşük seviyesindeTürkiye geneline mart ayında 28,8 milimetre yağış gerçekleşti. 35 yılın en düşük seviyesine inen mart ayı yağışlarında Ege Bölgesi'nde 65, Marmara Bölgesi'nde 39, İç Anadolu Bölgesi'nde 35, Karadeniz Bölgesi'nde son 32 yılın en düşük yağışı kaydedildi.
Bakan Yumaklı: Zirai don nedeniyle zarar gören ağaçlarda gelişigüzel budama yapılmamalıTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Önümüzdeki yıl da bu ağaçların tekrar verime geçebilmesi için yapılması gereken şeyler var. Bu nedenle, bu süreçlerin kulaktan dolma bilgilerle değil; Bakanlığımızın, tarım il müdürlüklerinin belirttiği şekilde yapılmasını özellikle istirham ediyoruz. ‘Artık bundan bir şey olmaz’ deyip aslında yapılabilecek çok şey varken, bu ağaçların gelişigüzel budanması, kesilmesi gibi uygulamalardan özellikle uzak durulmasını istiyoruz” dedi.
Trabzon'da 'zirai don' etkisi; yüzde 25'lik zararTrabzon'da kar yağışı ve zirai don, başta fındık olmak üzere meyve ağaçlarında ciddi zarara yol açtı. Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, "Bu don olayından, başta fındık ve meyveler zarar görmüştür. Bu zarar tahminen yüzde 20-25 civarında tekamül edecektir" dedi.
Turistik ilçeyi sis bulutu kapladıBartın'ın Amasra ilçesinde denizden yükselen sis bulutu turistik ilçeyi tamamen kapladı. İlçe sisle kaplanırken, hissedilen sıcaklık 9 derece olarak ölçüldü.
Ankara Valiliği'nden 'zirai don' uyarısıAnkara Valiliği, il genelinde zirai don riskinin bu gece ve yarın sabah saatlerinde devam ettiğini belirterek, üreticilerin tedbirli olması gerektiğini açıkladı.
Prof. Dr. Yaşar: Kuraklığa hazır değiliz, geç kalındıEge Bölgesi'nde sonbahar ve kış mevsimleri normalden daha kurak geçti. Yaşanılan kuraklığının uzun yıllardır beklendiğini aktaran Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, “2020'den sonra ciddi bir kuraklık yaşanacağını anlattık. Hazırlanmadık, bütün geçmiş ülkeler kuraklığa hazır. Ama biz değiliz. Çok geç kalındı" dedi.
Bitlis’te eğitime 'kar' engeliBitlis'te iki gündür aralıklarla yağan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve 3 ilçesinde ilk, ortaokul ve liseler, Ahlat ilçesinde ise taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda pazartesi (yarın) için eğitim öğretime bir gün ara verildi.
Zirai don fındığı vurduDüzce’de eski 7 derecelere kadar düşen hava sıcaklıkları zirai dona neden oldu. Gece saatlerinde çiftçilerin zirai donla mücadele için sisleme çalışmalarını inceleyen Düzce Valisi Selçuk Aslan, ‘Yüksek rakımlı kesimlerde fındık ürününün etkilendiğini tespit ettik. Bu da rekolte düşüklüğüne neden olacak. Tam hasar tespiti saha çalışmalarının tamamlanması ile belli olacak” dedi.
Ankara Valiliği'nden 'zirai don' uyarısıAnkara Valiliği, bu geceden itibaren kentte etkili olması beklenen soğuk hava nedeniyle zirai don riskine karşı uyarıda bulundu.
Kar yağışı fındıkta rekolte endişesine neden oldu, zirai don meyve bahçelerini vurduSakarya'da nisan ayında etkili olan soğuk hava ve kar yağışı çiçek açma dönemindeki fındık bahçelerinde don riskini artırarak fındıkta rekolte kaybı endişesine yol açtı. Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar, fındıkta mutlaka bir tahribatın olacağını belirterek, tahribatın boyutunun ise havalar ısındığında netleşeceğini söyledi.
Yurdun bazı bölgeleri beyaza büründüAnkara'da, sabaha karşı başlayan kar yağışı ile birlikte beyaz örtüyle kaplandı. Lapa lapa yağan kar nedeniyle yer yer ulaşımda aksamalar yaşandı. Samsun'un Vezirköprü ve Kavak ilçelerinde beklenen kar yağışı, buzlanma ve tipi nedeniyle eğitim-öğretime bugün öğleden sonra ara verildi. Bursa, Bolu, Düzce, Bartın ve Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde de kar yağışı etkili oldu.
Meteoroloji'den 'zirai don' uyarısıÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarında beklenen düşüş nedeniyle zirai don riskine karşı uyarıda bulundu.
Ankara'da kar ve fırtına uyarısıAnkara Valiliği'nden yapılan açıklamada, yarın kentte kar yağışı ile kuvvetli rüzgar ve fırtınanın etkili olmasının beklendiği belirtilerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.
AFAD'dan 2 kente 'turuncu', 29 kente 'sarı' kodlu uyarıAfet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden (MGM) alınan bilgilere göre, bugün beklenen kuvvetli rüzgar, fırtına ve kuvvetli yağış nedeniyle 2 il için turuncu, 29 il için sarı kodlu uyarı verildiğini duyurdu
AFAD'dan İç Anadolu ve Doğu Karadeniz için yağış uyarısıAfet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'de yağış uyarısında bulunarak sel, su baskını, buzlanma ve don olaylarına karşı tedbirli olunmasını istedi.
Meteoroloji: Soğuk ve yağışlı havalar etkili olacakMeteoroloji Genel Müdürlüğü, pazartesi gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağını, hava sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ila 10 derece arasında düşeceğini açıkladı.
Ankara Valiliği'nden 'sağanak' uyarısıAnkara Valiliği, sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini belirterek, ani sel ve su baskınlarına karşı uyarıda bulundu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.