'Uygunsuz koşulda üretilen reçel ve marmelat tümöre neden olabilir'Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak, uygunsuz koşullarda üretilen reçel ve marmelatlarda mikrobiyolojik ve HMF denilen hidroksimetil furfural sıkıntılarla karşılaşılabildiğine dikkati çekip, "Uzun süre ağzı açık bir şekilde belli sıcaklıkta kalan reçelde oluşan HMF dediğimiz bileşik, tümör dahi oluşturabiliyor. Ayrıca deride ve gözde birtakım yaralara neden olabiliyor" dedi.
'Uygunsuz koşulda üretilen reçel ve marmelat tümöre neden olabilir'Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak, uygunsuz koşullarda üretilen reçel ve marmelatlarda mikrobiyolojik ve HMF denilen hidroksimetil furfural sıkıntılarla karşılaşılabildiğine dikkati çekip, "Uzun süre ağzı açık bir şekilde belli sıcaklıkta kalan reçelde oluşan HMF dediğimiz bileşik, tümör dahi oluşturabiliyor. Ayrıca deride ve gözde birtakım yaralara neden olabiliyor" dedi.