Son dakika kebap haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kebap gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kebap haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 339 kebap haberi bulunmuştur.
İncili Gastronomi Rehberi ödülleri sahiplerini bulduBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yürütülen değerlendirmeler sonucunda hazırlanan 'İncili Gastronomi Rehberi', düzenlenen ödül töreniyle gastronomi dünyasını bir araya getirdi. Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliğiyle İstanbul’da bir otelde gerçekleştirilen törende, 4 ve 5 ‘İnci’ alan restoranlara ödülleri takdim edildi. Rehbere ilk kez eklenen Unilever Food Solutions tarafından belirlenen ‘Geleceğin Menüleri’ Ödülleri ve ‘Proje Ekibi Özel Ödülleri’ de sahiplerini buldu.
İncili Gastronomi Rehberi ödülleri sahiplerini bulduBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yürütülen değerlendirmeler sonucunda hazırlanan 'İncili Gastronomi Rehberi', düzenlenen ödül töreniyle gastronomi dünyasını bir araya getirdi. Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliğiyle İstanbul’da bir otelde gerçekleştirilen törende, 4 ve 5 ‘İnci’ alan restoranlara ödülleri takdim edildi. Rehbere ilk kez eklenen Unilever Food Solutions tarafından belirlenen ‘Geleceğin Menüleri’ Ödülleri ve ‘Proje Ekibi Özel Ödülleri’ de sahiplerini buldu.
Sucukta, kıymalı et ürünlerinde 'mekanik kıyma' hilesiTürkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, "Piyasada 'mekanik kıyma' adı altında tavuktan yapılan kıymalar var. Soya fasulyesiyle karıştırılıp satılıyor. Tavuk kemiğinden, kırıntılarından, taşlığından yapılan mekanik kıyma var. Maliyeti düşürmek için kıymada hileye gerek yok. Bunları kullanıp ucuza ürün satanlar var" dedi.
Sucukta, kıymalı et ürünlerinde 'mekanik kıyma' hilesiTürkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, "Piyasada 'mekanik kıyma' adı altında tavuktan yapılan kıymalar var. Soya fasulyesiyle karıştırılıp satılıyor. Tavuk kemiğinden, kırıntılarından, taşlığından yapılan mekanik kıyma var. Maliyeti düşürmek için kıymada hileye gerek yok. Bunları kullanıp ucuza ürün satanlar var" dedi.
Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne son gününde yoğun ilgiAdana’da bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali, son gününde de yoğun ilgi gördü. Festival için Ankara’dan gelen Pınar Özaydın, “Adana’da olduğumuz çevreyi saran mangal dumanından belli. Kebap yedim, şalgam içtim çok güzeldi. Her çeşit lezzet var burada. Bundan sonra da mutlaka geleceğim” dedi.
Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne son gününde yoğun ilgiAdana’da bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali, son gününde de yoğun ilgi gördü. Festival için Ankara’dan gelen Pınar Özaydın, “Adana’da olduğumuz çevreyi saran mangal dumanından belli. Kebap yedim, şalgam içtim çok güzeldi. Her çeşit lezzet var burada. Bundan sonra da mutlaka geleceğim” dedi.
11 yaşındaki Muhammet, yaşıtının kalbiyle hayata tutunduAnkara Hacettepe Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde 2 yıldır kalp yetmezliği tedavisi gören Muhammet Ali Avcı (11), geçen hafta Mersin'de hayatını kaybeden aynı yaştaki çocuğun bağışlanan kalbinin nakledilmesiyle hayata tutundu.
11 yaşındaki Muhammet, yaşıtının kalbiyle hayata tutunduAnkara Hacettepe Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde 2 yıldır kalp yetmezliği tedavisi gören Muhammet Ali Avcı (11), geçen hafta Mersin'de hayatını kaybeden aynı yaştaki çocuğun bağışlanan kalbinin nakledilmesiyle hayata tutundu.
8'inci Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde dev mangal ateşiAdana'da bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin resmi açılış töreninde dev mangal ateşi, kent protokolü tarafından yakıldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar açılıştaki konuşmasında “Adana hakikaten çok özel bir kenttir. Dolayısıyla bunu yukarı taşımak bizim görevlerimizden bir tanesi. Onun için Adana'nın lezzeti başkadır. Kebabı her yerde yersiniz ama Adana'da kebap bir başkadır" dedi.
Van'da 'Gurme ve gastronomi' fuarı; 65 metre uzunluğundaki kebap davetlilere ikram edildiVan Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Yöresel Ürünler Gurme ve Gastronomi Fuarı’na katılan bir restorandın kebap ustaları, 65 kilo et kullanılarak şehrin plaka numarası olan 65 metre uzunluğunda hazırladıkları Adana kebabını davetlilere ikram etti.
Maç günü kebap siparişleri hem Türkiye hem Avusturya'da şinitzeli geride bıraktıTürkiye'nin Avusturya'yı 2-1 mağlup ettiği muhteşem maç akşamı en çok sipariş verilen yemekler açıklandı. Yemeksepeti'nin çatı şirketi Delivery Hero'nun Avusturya'daki iştiraki foodora'da kebap siparişleri, Şinitzel siparişlerini geride bıraktı.
Romatoloji uzmanından, ‘kebap diyarının hastalığı’ için uyarıDiyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Romatoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Lütfi Akyol, ciğer tüketiminin çok olduğu kentte ‘gut’ hastalığıyla ilgili uyarıda bulundu. Doç. Dr. Akyol, “Diyarbakır ciğersiz olmaz. Gut hastası olacağız diye et, ciğer yemeyelim mi? Öncelikli olarak bir genetik yatkınlık olması lazım, daha sonra tetiği çeken çevresel faktörler. Proteinden zengin beslenme bu hastalık için bir risk faktörüdür ama tek başına ‘gut’ hastası olmak için yeterli değildir. Her gün yemek yerine, bunu 3-4’e düşürebilirler. Bir porsiyon değil de yarım porsiyon yiyebilirler. Hastalarımızda genelde böyle bir kebap, bir ciğer yeme öyküsü olur. Gut hastalığı eskilerin deyimiyle kralların hastalığı veya padişah hastalığı olarak da bilinir. Biz de Diyarbakır’dayız. Biz de o zaman kebap diyarının hastalığı diyebiliriz” dedi.
Romatoloji uzmanından, ‘kebap diyarının hastalığı’ için uyarıDiyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Romatoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Lütfi Akyol, ciğer tüketiminin çok olduğu kentte ‘gut’ hastalığıyla ilgili uyarıda bulundu. Doç. Dr. Akyol, “Diyarbakır ciğersiz olmaz. Gut hastası olacağız diye et, ciğer yemeyelim mi? Öncelikli olarak bir genetik yatkınlık olması lazım, daha sonra tetiği çeken çevresel faktörler. Proteinden zengin beslenme bu hastalık için bir risk faktörüdür ama tek başına ‘gut’ hastası olmak için yeterli değildir. Her gün yemek yerine, bunu 3-4’e düşürebilirler. Bir porsiyon değil de yarım porsiyon yiyebilirler. Hastalarımızda genelde böyle bir kebap, bir ciğer yeme öyküsü olur. Gut hastalığı eskilerin deyimiyle kralların hastalığı veya padişah hastalığı olarak da bilinir. Biz de Diyarbakır’dayız. Biz de o zaman kebap diyarının hastalığı diyebiliriz” dedi.
Kavgada baba ve oğullarına şişle saldırdı: 1 ölü, 3 yaralıŞanlıurfa'nın Birecik ilçesinde alacak meselesi yüzünden çıkan kavgada Hasan Özkesiciler (51), Hasan Kabakulak (47) ile 3 oğlunu şişle yaraladı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Mustafa Kabakulak (21) kurtarılamadı.
Prof. Dr. Sözütek: 'Tümöre bıçak değerse kanser yayılır' inancı hala kırılamadıAdana Şehir Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahisi Klinik Sorumlusu Prof. Dr. Alper Sözütek, teknoloji ve tıbbın gelişmesiyle birlikte birçok ameliyatın artık laparoskopik ve robotik tekniklerle gerçekleştirildiğini belirterek, "Halk arasında 'Tümöre bıçak değerse kanser yayılır' inancı hala kırılamadı. Hala polikliniğe gelen hastalar bunu soruyor. Özellikle yakın çevresindeki kişiler bu inanışla hastayı yanıltıyor ve tedavi gecikiyor. Bu çok yanlış, böyle bir şey söz konusu olamaz. Artık kanser hastaları çaresiz değil, doktorlarına güvenerek vakit kaybetmeden tedavilerini olmaları gerektiği mesajını vermek istiyorum" dedi.
Prof. Dr. Sözütek: 'Tümöre bıçak değerse kanser yayılır' inancı hala kırılamadıAdana Şehir Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahisi Klinik Sorumlusu Prof. Dr. Alper Sözütek, teknoloji ve tıbbın gelişmesiyle birlikte birçok ameliyatın artık laparoskopik ve robotik tekniklerle gerçekleştirildiğini belirterek, "Halk arasında 'Tümöre bıçak değerse kanser yayılır' inancı hala kırılamadı. Hala polikliniğe gelen hastalar bunu soruyor. Özellikle yakın çevresindeki kişiler bu inanışla hastayı yanıltıyor ve tedavi gecikiyor. Bu çok yanlış, böyle bir şey söz konusu olamaz. Artık kanser hastaları çaresiz değil, doktorlarına güvenerek vakit kaybetmeden tedavilerini olmaları gerektiği mesajını vermek istiyorum" dedi.
İzmir’de Adana Şalgam-Kebap Festivali başladıİzmir’de Adana Şalgam-Kebap Festivali 35 metre boyunda şişlere takılarak hazırlanmış Adana kebabının kesilmesi ile başladı. Fuarda, Adana lezzetleri İzmir halkının beğenisine sunuldu.
İzmir’de Adana Şalgam-Kebap Festivali başladıİzmir’de Adana Şalgam-Kebap Festivali 35 metre boyunda şişlere takılarak hazırlanmış Adana kebabının kesilmesi ile başladı. Fuarda, Adana lezzetleri İzmir halkının beğenisine sunuldu.
Arda Güler'den Real Madridli futbolculara mangal ziyafetiMilli futbolcu Arda Güler, Real Madrid'de istediği süreleri bulamamasına rağmen neşesinden bir şey kaybetmiyor. İspanyol ekibinin en sevimli isimlerinden biri olan Arda Güler, Madrid'deki evinde takım arkadaşlarına mangal keyfi ve kebap ziyafeti sundu. İstanbul'daki ünlü kebapçı Fiko'dan gelen aşçıların da yardımıyla Real Madrid'in dünya yıldızlarına sıra dışı bir gün yaşattı. Arda Güler, yemekler yendikten sonra arkadaşlarına halay da çektirdi. La Liga'nın 32'nci haftasında oynanan El Classico'da Barcelona'yı 3-2 mağlup ederek şampiyonluğa bir adım daha yaklaşan Real Madrid'de Federico Valverde ve Brahim Diaz, Arda Güler'in evindeki mangal partisine hayran kaldılar. Ünlü kebapçı Fiko, futbolcular için kendi elleriyle çig köfte yoğururken, hazırladığı kebapları da tattırdı. Buluşmada Arda Güler'in ailesi ve yakınları da yer aldı.
Diyarbakır’ın tescilli ciğer kebabı, bayramda 24 ton tüketildiDiyarbakır’ın coğrafi işaret tescilli ürünleri arasında yer alan ve porsiyonu 300 liradan satılan ‘ciğer kebabı’, Ramazan Bayramı’nın 3 gününde 24 ton tüketildi. Diyarbakır Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası (DİLTO) Başkanı Haşim Elkaan, geçen Ramazan Bayramı'nda 13 ton ciğer kebabı tüketildiğini belirterek, “Doğrusu biz de böyle bir ilgi beklemiyorduk. Bize de sürpriz oldu. Çok şükür tedarikte sıkıntı çekmiyoruz. Türkiye’nin her ilinden Diyarbakır’a gelen vatandaşlarımız severek ciğer kebabımızı tüketiyor. Onlar memnun, biz memnunuz” dedi.
Kebap ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.