Son dakika lezzet haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan lezzet gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan lezzet haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 843 lezzet haberi bulunmuştur.
Rize'nin yöresel lezzeti İstanbul’a taşındıRize mutfağının köklü lezzetlerinden kavurmayı bin yıllık pişirme yöntemiyle İstanbul’a taşıyan Taş Kavurma’nın Kurucusu Murat Yığcı, pileki taşında kavurmanın inceliklerini misafirlerine sunuyor.
İncili Gastronomi Rehberi ödülleri sahiplerini bulduBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yürütülen değerlendirmeler sonucunda hazırlanan 'İncili Gastronomi Rehberi', düzenlenen ödül töreniyle gastronomi dünyasını bir araya getirdi. Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliğiyle İstanbul’da bir otelde gerçekleştirilen törende, 4 ve 5 ‘İnci’ alan restoranlara ödülleri takdim edildi. Rehbere ilk kez eklenen Unilever Food Solutions tarafından belirlenen ‘Geleceğin Menüleri’ Ödülleri ve ‘Proje Ekibi Özel Ödülleri’ de sahiplerini buldu.
İncili Gastronomi Rehberi ödülleri sahiplerini bulduBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yürütülen değerlendirmeler sonucunda hazırlanan 'İncili Gastronomi Rehberi', düzenlenen ödül töreniyle gastronomi dünyasını bir araya getirdi. Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliğiyle İstanbul’da bir otelde gerçekleştirilen törende, 4 ve 5 ‘İnci’ alan restoranlara ödülleri takdim edildi. Rehbere ilk kez eklenen Unilever Food Solutions tarafından belirlenen ‘Geleceğin Menüleri’ Ödülleri ve ‘Proje Ekibi Özel Ödülleri’ de sahiplerini buldu.
Keçiboynuzundan 36 çeşit yiyecekAntalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün üreticiye destek olmak amacıyla geliştirdiği projede keçiboynuzundan 36 çeşit yiyecek üretildi. Antalya, dünya keçiboynuzu ihtiyacının yüzde 22'sini, Türkiye'nin yüzde 51'ini karşılıyor.
‘Tadına Doyulmaz Sohbetler’ yeni bölümleriyle 9 Kasımda BluTv’deOKAN Bayülgen, İlber Ortaylı ve Sahrap Soysal’ın başrolde yer aldığı 'Tadına Doyulmaz Sohbetler' belgesel serisi, bu kez Sicilya’nın tarihi, kültürel ve gastronomi zenginlikleriyle izleyicinin karşısına çıkıyor. 4 bölümden oluşan yeni sezon serisi 9 Kasım Cumartesi günü BluTV'de izleyici ile buluşacak.
Tarihi Safranbolu Fırını: Dubai çikolatası üretmeye başladıkTarihi Safranbolu Fırını Kurumsal İletişim Direktörü Bahadır Ömür, son dönemde popülaritesi giderek artan Dubai çikolatasına yerli ürünlerle üretmeye başladıklarını söyledi. Ömür, "84 yıldır köklü bir geleneği yürütüyoruz, 7 gün 24 saat taze ve lezzetli ürünlerimizle hizmet veriyoruz. Güncel tatları takip ederken geleneksel tatların da devamlılığı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sosyal medyanın yiyecek içecek sektörü üzerindeki etkisinin farkındayız. Son olarak ülkemizde de viral olan ve herkesin yemek için birbiriyle yarıştığı Dubai çikolatasını sunmaya başladık" dedi.
Yüzde 100 et içeren Sivas köftesini yurt dışına da götürüyorlarSivas'ta, kentin adını taşıyan köfte, hiçbir harç ve katkı maddesi içermeyen yüzde 100 et içeriği ile lezzet tutkunlarının ilgisini çekiyor. İlk kez dedeleri tarafından üretilen ve kentte marka haline gelen Sivas köftesinin farkını anlatan işletmeci İshak Kaan Usta (44), "İçeriğinde sadece Sivas'ta özel olarak beslenen hayvanların eti ve ilimize ait mineralli tuz var. Yaz aylarında kentte tüketim, dışarıya gönderilenlerle birlikte günlük 10 tonu buluyor. Özellikle gurbetten gelen Sivaslılar, giderken beraberinde bolca köfte götürüyor" dedi.
Yüzde 100 et içeren Sivas köftesini yurt dışına da götürüyorlarSivas'ta, kentin adını taşıyan köfte, hiçbir harç ve katkı maddesi içermeyen yüzde 100 et içeriği ile lezzet tutkunlarının ilgisini çekiyor. İlk kez dedeleri tarafından üretilen ve kentte marka haline gelen Sivas köftesinin farkını anlatan işletmeci İshak Kaan Usta (44), "İçeriğinde sadece Sivas'ta özel olarak beslenen hayvanların eti ve ilimize ait mineralli tuz var. Yaz aylarında kentte tüketim, dışarıya gönderilenlerle birlikte günlük 10 tonu buluyor. Özellikle gurbetten gelen Sivaslılar, giderken beraberinde bolca köfte götürüyor" dedi.
Antalya Kültür Yolu Festivali başladıKültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Antalya'da bu yıl 2-10 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Antalya Kültür Yolu Festivali, Bakan Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla Antalya Arkeoloji Müzesi'ndeki tanıtım toplantısı ile başladı.
Yemeksepeti, vegan ve vejetaryen mutfaklara olan ilginin yüzde 27 arttığını duyurduYemeksepeti, Dünya Vegan Günü vesilesiyle platformundaki vegan ve vejetaryen mutfaklara olan ilginin yüzde 27 oranında arttığını duyurdu. Sağlıklı beslenme trendinin yükselişiyle vegan restoranların sayısında yüzde 41’lik bir artış olduğunu açıklayan şirket, Türk Mutfağı’nın zeytinyağlılar, çiğ köfte ve kuru fasulye gibi bitki bazlı lezzetlerinin dikkat çektiğini belirtti.
Hatay’ın tarihi ve kültürü Kağıthane’de tanıtıldıKağıthane’de düzenlenen Hatay Tanıtım Günleri ile Hatay’ın zengin kültürü, tarihi ve lezzetleri İstanbullularla buluşturuldu. 24-27 Ekim tarihlerinde gerçekleşen tanıtım günlerinde gösteriler, yöresel lezzetler ve kültürel performanslarla, ziyaretçilere Hatay kültürü tanıtıldı.
Lezita, SIAL Paris’te ürünlerini tanıttıLezita, gıda ve içecek fuarı SIAL Paris’te, piliç eti, dondurulmuş patates, soğan halkası ve hazır yemek gibi ürünlerini, 8 bine yakın gıda firmasına tanıttı.
CarrefourSA, L'Etape Türkiye'de sporculara destek verdiğini duyurduCarrefourSA, bu yıl Türkiye'de ilk kez düzenlenen dünyanın en prestijli bisiklet yarışlarından biri olan L'Etape by Tour de France’ta ‘Yaşam İçin Doğrusu’ vizyonuyla sporculara destek verdiğini duyurdu.
Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne son gününde yoğun ilgiAdana’da bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali, son gününde de yoğun ilgi gördü. Festival için Ankara’dan gelen Pınar Özaydın, “Adana’da olduğumuz çevreyi saran mangal dumanından belli. Kebap yedim, şalgam içtim çok güzeldi. Her çeşit lezzet var burada. Bundan sonra da mutlaka geleceğim” dedi.
Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne son gününde yoğun ilgiAdana’da bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali, son gününde de yoğun ilgi gördü. Festival için Ankara’dan gelen Pınar Özaydın, “Adana’da olduğumuz çevreyi saran mangal dumanından belli. Kebap yedim, şalgam içtim çok güzeldi. Her çeşit lezzet var burada. Bundan sonra da mutlaka geleceğim” dedi.
8'inci Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde dev mangal ateşiAdana'da bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin resmi açılış töreninde dev mangal ateşi, kent protokolü tarafından yakıldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar açılıştaki konuşmasında “Adana hakikaten çok özel bir kenttir. Dolayısıyla bunu yukarı taşımak bizim görevlerimizden bir tanesi. Onun için Adana'nın lezzeti başkadır. Kebabı her yerde yersiniz ama Adana'da kebap bir başkadır" dedi.
800 yıllık geleneksel 'Divriği pilavı' evlerden çıkıp, lezzet tutkunlarıyla buluştuSivas'ın Divriği ilçesinde Mengücekli Beyliği döneminden itibaren gelenek haline gelen, düğün ve bayram gibi özel günlerde sıklıkla yapılarak evlerde tüketilen meşhur 'Divriği pilavı' ilçeyi ziyaret eden tarih ve lezzet tutkunlarına da ulaştırılmaya başlandı. Farklı lezzetiyle öne çıkan pilavı tadanlar, beğenilerini ifade ediyor.
800 yıllık geleneksel 'Divriği pilavı' evlerden çıkıp, lezzet tutkunlarıyla buluştuSivas'ın Divriği ilçesinde Mengücekli Beyliği döneminden itibaren gelenek haline gelen, düğün ve bayram gibi özel günlerde sıklıkla yapılarak evlerde tüketilen meşhur 'Divriği pilavı' ilçeyi ziyaret eden tarih ve lezzet tutkunlarına da ulaştırılmaya başlandı. Farklı lezzetiyle öne çıkan pilavı tadanlar, beğenilerini ifade ediyor.
Adana’da Lezzet Festivali ile Tespih Fuarı’nda günde 25 ton et ve 7 bin şırdan satılacakAdana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, 17-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 8’inci Uluslararası Adana Lezzet Festivali ve aynı tarihlerde gerçekleştirilecek 3’üncü Tespih ve Doğal Taşlar Fuarı’nda tüketilmek üzere günde en az 25 ton kırmızı et ve 7 binin üzerinde şırdan tedarik ettiklerini söyledi.
Adana’da Lezzet Festivali ile Tespih Fuarı’nda günde 25 ton et ve 7 bin şırdan satılacakAdana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, 17-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 8’inci Uluslararası Adana Lezzet Festivali ve aynı tarihlerde gerçekleştirilecek 3’üncü Tespih ve Doğal Taşlar Fuarı’nda tüketilmek üzere günde en az 25 ton kırmızı et ve 7 binin üzerinde şırdan tedarik ettiklerini söyledi.
Kuşadası Sokak Festivali coşkusu uluslararası arenaya taşındıAydın'ın Kuşadası ilçesi belediyesi ile Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğinde, Ayhan Sicimoğlu'nun katkılarıyla Kuşadası Sokak Festivali'nin bu yıl 3'üncüsü düzenlendi. 'Hayat Sokak'ta sloganıyla 3 gün devam eden festival; müzik, sanat, eğlence ve gastronomi alanında birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yaptı. 3. Kuşadası Sokak Festivali bu yıl Dünya Şefler Birliği tarafından da akredite edildi.
Kuşadası Sokak Festivali coşkusu uluslararası arenaya taşındıAydın'ın Kuşadası ilçesi belediyesi ile Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğinde, Ayhan Sicimoğlu'nun katkılarıyla Kuşadası Sokak Festivali'nin bu yıl 3'üncüsü düzenlendi. 'Hayat Sokak'ta sloganıyla 3 gün devam eden festival; müzik, sanat, eğlence ve gastronomi alanında birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yaptı. 3. Kuşadası Sokak Festivali bu yıl Dünya Şefler Birliği tarafından da akredite edildi.
Kuşadası'ndaki salyongoz düellosunda kazanan dostluk olduAydın'ın Kuşadası ilçesinde 3'üncüsü bu yıl düzenlene Uluslararası Kuşadası Sokak Festivali'nde Türk ve Fransız usulü pişirme yöntemi ile hazırlanan salyangoz yarıştı. Salyangoz düellosunda Türk ve Fransız şefler tarafından hazırlanan salyangoz yemeklerinin tadına bakan festival katılımcıları seçim yapmakta zorlanınca kazanan dostluk oldu.
8’inci Uluslararası Adana Lezzet Festivali'ne geri sayım başladıBu yıl 8’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin lansmanı İstanbul’da yapıldı. Adana Valiliği ev sahipliğinde düzenlenecek festival ‘Kökleriyle Adana’ temasıyla 17-20 Ekim tarihlerinde Adana Merkez Park’ta gerçekleştirilecek. 1 buçuk milyon ziyaretçiyi ağırlamayı beklediklerini söyleyen Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, “Festivalimizin 4 gün gibi kısa bir süre içerisinde ilimiz ekonomisine yaklaşık 3 milyar liralık katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.
8’inci Uluslararası Adana Lezzet Festivali'ne geri sayım başladıBu yıl 8’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin lansmanı İstanbul’da yapıldı. Adana Valiliği ev sahipliğinde düzenlenecek festival ‘Kökleriyle Adana’ temasıyla 17-20 Ekim tarihlerinde Adana Merkez Park’ta gerçekleştirilecek. 1 buçuk milyon ziyaretçiyi ağırlamayı beklediklerini söyleyen Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, “Festivalimizin 4 gün gibi kısa bir süre içerisinde ilimiz ekonomisine yaklaşık 3 milyar liralık katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.
Lezzet ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.