‘Hektaş, global bir tohum markası olma yolunda ilerliyor’
‘Hektaş, global bir tohum markası olma yolunda ilerliyor’Hektaş, yerli ve millî tohum geliştirme çalışmalarını Hektaş Tohum markası ile sürdürecek. Son dört yılda tarla ve sebze grubunda toplam 25 tohum çeşidinin tescilini alan Hektaş, Areo Tohumculuk adıyla sürdürdüğü faaliyetlerine artık Hektaş Tohum olarak devam edeceğini duyurdu. Hektaş’ın tarımda bir vizyon ve misyon hareketi olduğunu belirten OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem ise konuyla ilgili “Gıda güvenliği ve gıda egemenliği açısından son derece kritik bir konu olan tohum ıslah çalışmalarında başarılı sonuçlar alan Hektaş, önce bölgesel sonra global bir tohum markası olma yolunda ilerliyor” dedi.
21.10.2024Ekonomi
Bakan Kirişci: Örtü altı üretim alanı 811 bin dekara çıktı
Bakan Kirişci: Örtü altı üretim alanı 811 bin dekara çıktıTarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 2002 yılında iktidara geldiklerinde Türkiye'de toplam 540 bin dekar sera ve örtü altı üretim alanı olduğunu belirterek, "Bu son 20 yılda yüzde 50 arttı. 811 bin dekara çıktı" dedi.
6.04.2023Gündem
Türkiye'de lavanta üretilen alan 20 bin dekara yükseldi
Türkiye'de lavanta üretilen alan 20 bin dekara yükseldiBurdur'da doğa dostu proje olarak kurulan Lisinia Doğa Yaşam Alanı'nda, 2015 yılında göl ve yer altı su kaynaklarının hızla kuruması nedeniyle susuz tarım uygulaması olarak başlayan lavanta üretimi, yıllar içinde ülke geneline yayıldı. Türkiye'de şu an 20 bin dekar alanda lavanta üretiliyor. Türkiye yıllık lavanta yağı ihtiyacını da karşılayabilir duruma geldi.
14.07.2022Gündem