Son dakika CHP Grup Başkanvekili haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan CHP Grup Başkanvekili gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan CHP Grup Başkanvekili haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.174 chp grup baskanvekili haberi bulunmuştur.
CHP'li Emir: Memurumuzu suç işlemek zorunda bırakmayınCHP Grup Başkanvekili Murat Emir, "İstanbul Valisi, Ankara Valisi kanunsuz emir vermemelidir, kanuna uymalıdır. Polisin en önce talimat alacağı yer anayasadır. Memurumuzu suç işlemek zorunda bırakmayın" dedi.
TBMM Genel Kurulu'nda 'İmamoğlu' tartışmasıTBMM Genel Kurulu'nda, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması, CHP ile AK Partili vekiller arasında tartışmalara neden oldu.
CHP'li Emir: CHP'ye operasyon hazırlığı yapıyorCHP Grup Başkanvekili Murat Emir, "Anlıyoruz ki Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) operasyon hazırlığı yapıyor. Bugünkü konuşması bunu açıkça ele vermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisine, Kuvayımilliye’den köklerini alan, savaş meydanlarında kurulmuş olan CHP'ye, operasyon çekme cesareti göstereceğini söylüyor. 'Hazırlıklarını yaptığını' söylüyor. Senin ona gücün, kalibren yetmez" dedi.
CHP'den Meclis'te 'İmamoğlu' tepkisiTBMM Genel Kurulunda CHP milletvekilleri grup sıralarında ayağa kalkarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasına tepki gösterdi. CHP'lilerin tepkilerini sürdürmesi üzerine birleşime ara verildi.
CHP heyeti, Ekrem İmamoğlu’nu cezaevinde ziyaret ettiSilivri'deki Marmara Ceza İnfaz Kurumu'nda İBB'ye yönelik 'Yolsuzluk' soruşturması kapsamında tutuklanan Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret eden CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "İmamoğlu, ‘Anayasal demokratik gösteri hakkını yurttaşlarımız kullansınlar ama burada güleryüz ve sevgi hakim olsun. Mesele bizim özgürlüğümüz değil, Türkiye’nin özgürlüğüdür’ diyor. Milletin bunu sahiplenmiş olmasından da büyük mutluluk duyduğunu ifade ediyor" dedi.
CHP'li Başarır: Bütün olaylar, İmamoğlu adaylığını açıkladıktan sonra yaşandıCHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına ilişkin, "6 yıl boyunca yolsuzluk yoktu, bugün yolsuzluk ortaya çıktı. 3 ayda mı oldu bunlar? Sayın İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığını resmi olarak açıkladıktan sonra bütün olaylar yaşandı" dedi.
CHP milletvekillerinden İmamoğlu'na destek yürüyüşüAnkara'da CHP milletvekilleri, gözaltına alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek olmak için TBMM'den, 1’nci Meclis binasına yürüdü.
TBMM Genel Kurulu'nda gerginlik; kolonya şişesi fırlatıldıTBMM Genel Kurulu'nda, bazı belediyeler hakkında yürütülen terör soruşturmalarına ilişkin AK Parti ve CHP'li milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, AK Parti sıralarına kolonya şişesi fırlattı, milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü.
TBMM Genel Kurulu'nda gerginlik; kolonya şişesi fırlatıldıTBMM Genel Kurulu'nda, bazı belediyeler hakkında yürütülen terör soruşturmalarına ilişkin AK Parti ve CHP'li milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, AK Parti sıralarına kolonya şişesi fırlattı, milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü.
CHP'li Başarır: 18-19 Mart'ta demokrasi ve hukuk cinayeti işlendiCHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptali ve gözaltına alınmasıyla ilgili, "Bu ülkede 18 ile 19 Mart'ta demokrasi ve hukuk cinayeti işlenmiştir" dedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saraçhane'de konuştuİstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel "Ekrem İmamoğlu ve 106 arkadaşımız, çağrıldıklarında gidecekleri bir yere, suçlularmış gibi, o kötü fotoğrafları servis edilerek, çalınan kapıların açılması beklenmeden, duvarların üstünden atlanarak ve karşısındaki her şeyi yıkarak, ayıplı bir muameleyle gözaltına alındılar" dedi.
CHP milletvekillerinden İmamoğlu'na destek yürüyüşüCHP milletvekilleri, bu sabah gözaltına alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek olmak için TBMM'den CHP Genel Merkezine yürüdü.
TBMM'de CHP'den 'İmamoğlu' tepkisiTBMM Genel Kurulu'nda CHP milletvekilleri kürsüyü işgal ederek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına tepki gösterdi. CHP'lilerin tepkilerini sürdürmesi üzerine genel kurulda birleşim kapatıldı.
TBMM Genel Kurulu'nda 'diploma' tartışmasıTBMM Genel Kurulu'nda, İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasını iptal etmesi tartışmalara neden oldu.
Özgür Özel, cenaze törenine katıldıCHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkan Vekili Haydar Akar'ın babası Celal Akar için (87) Kocaeli'de düzenlenen cenaze törenine katıldı.
İmamoğlu: 23 Mart’ta seçilmişlerin değil, seçenlerin dediği olacakİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’nin cumhurbaşkanı adayını belirlemek için 23 Mart’ta gerçekleştirilecek ön seçime ilişkin “23 Mart’ta, tam da cumhuriyetin özünde, demokrasinin ruhunda olduğu gibi seçilmişlerin değil, seçenlerin dediği olacak” dedi.
İBB Meclisi’nde ‘yargı bağımsızlığı’ tartışmasıİstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinin Mart ayı toplantıları 1’inci oturumunda, CHP Grup Başkanvekili Ülkü İnanlı’nın "Ekrem İmamoğlu’nun 30 sene önce İstanbul Üniversitesi’nden aldığı diplomanın üzerinden ‘Sahteymiş’ denilerek soruşturma açıldı. Buna herkes güler. ‘Yeter ki Cumhurbaşkanı adayı olmasın. Yarış dışı kalsın ve karşımıza çıkmasın’ diyorsunuz, Ekrem İmamoğlu’ndan bu kadar korkuyorsunuz“ sözleri üzerine, 'yargı bağımsızlığı' tartışması çıktı. Mecliste söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, "Yargı sizden yana olduğunda bağımsız, sizden yana olmadığı zaman bağımlı oluyor. Biz hiçbir belediye başkanının ve siyasinin tutuklanmasından dolayı mutluluk duymayız" diye konuştu.
CHP’li vekiller, Suriye'de insani güvenlik koridoru açılmasını istediCHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ile beraberindeki 13 milletvekili, Hatay’daki Yayladağı Gümrük Kapısı önünde basın açıklaması yapıp, Suriye’nin Lazkiye kentine insani güvenlik koridoru açılmasını istedi.
CHP Grup Başkanvekili Başarır: Suriye’de insani koridor açınHatay’da vatandaşlarla bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Suriye’nin Lazkiye kentindeki olaylara son verilmesi için her türlü çabayı sarf edeceklerini söyledi.
CHP'li Başarır: Askerleri sıcak siyasetten uzak durmaya davet ediyoruzCHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Milli Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e dava açmasına ilişkin, "Bu ülkenin Genelkurmay Başkanını, kuvvet komutanlarını, askerlerini sıcak siyasetten uzak durmaya davet ediyoruz. Yargıyla, orduyla güya başkomutan sıfatıyla siyasete ayar vermeye çalışıyor. Bunu asla kabul etmiyoruz, bu davaları bir kez daha gözden geçirin" dedi.
Chp Grup Başkanvekili ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.