Aksaray’da Türk mutfağının vazgeçilmezi beyaz fasulyenin hasadı başladı
Aksaray’da Türk mutfağının vazgeçilmezi beyaz fasulyenin hasadı başladıAkasaray’da beyaz fasulyenin hasadına başlandı. İl Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir, “Kış sofralarının vazgeçilmez yemeği kuru fasulye hasadına başladık. Üreticilerimiz de bu yıl gayet iyi bir sezon geçirdiler. Her ne kadar iklim şartları bizi zorlasa da çiftçilerimiz emeğinin karşılığını bu yıl alacak. Tarlada şu anda kilosu 35-40 liraya gidiyor. Aksaray fasulyesi Tuz Gölü havzasının etkisiyle hem pişmesi hem de damak tadı olarak ülkemizde aranan fasulyelerden birisi” dedi.
8.09.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Türk mutfağıbeyaz fasulyehasat