Aksaray’da Türk mutfağının vazgeçilmezi beyaz fasulyenin hasadı başladı
Aksaray’da Türk mutfağının vazgeçilmezi beyaz fasulyenin hasadı başladıAksaray’da beyaz fasulyenin hasadına başlandı. İl Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir, “Kış sofralarının vazgeçilmez yemeği kuru fasulye hasadına başladık. Üreticilerimiz de bu yıl gayet iyi bir sezon geçirdiler. Her ne kadar iklim şartları bizi zorlasa da çiftçilerimiz emeğinin karşılığını bu yıl alacak. Tarlada şu anda kilosu 35-40 liraya gidiyor. Aksaray fasulyesi Tuz Gölü havzasının etkisiyle hem pişmesi hem de damak tadı olarak ülkemizde aranan fasulyelerden birisi” dedi.
8.09.2024Video
Aksaray’da Türk mutfağının vazgeçilmezi beyaz fasulyenin hasadı başladı
Aksaray’da Türk mutfağının vazgeçilmezi beyaz fasulyenin hasadı başladıAkasaray’da beyaz fasulyenin hasadına başlandı. İl Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir, “Kış sofralarının vazgeçilmez yemeği kuru fasulye hasadına başladık. Üreticilerimiz de bu yıl gayet iyi bir sezon geçirdiler. Her ne kadar iklim şartları bizi zorlasa da çiftçilerimiz emeğinin karşılığını bu yıl alacak. Tarlada şu anda kilosu 35-40 liraya gidiyor. Aksaray fasulyesi Tuz Gölü havzasının etkisiyle hem pişmesi hem de damak tadı olarak ülkemizde aranan fasulyelerden birisi” dedi.
8.09.2024Gündem
Emine Erdoğan, "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabının tanıtım etkinliğinde konuştu
Emine Erdoğan, "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabının tanıtım etkinliğinde konuştuSırbistan'a yaptığı resmi ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik eden Emine Erdoğan, "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabının Sırpça tercümesi tanıtım etkinliğine katılarak konuşma yaptı. Emine Erdoğan, "Mutfağımızdaki çeşitlilik, topraklarımızdaki farklı kültür, din ve etnik kökenler arasındaki dostluğun ve birlikte yaşama sanatının, bir ifadesidir" dedi.
7.09.2022Gündem