Son dakika Atlas Üniversitesi haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Atlas Üniversitesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Atlas Üniversitesi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 105 atlas universitesi haberi bulunmuştur.
Atlas Üniversitesi’nde ‘Hemşirelerimiz Geleceğimiz’ etkinliği düzenlendiHer yıl 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası kapsamında İstanbul Atlas Üniversitesi ve Kızılay Sağlık Grubu iş birliğinde ‘Hemşireler Geleceğimiz’ etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan üniversitenin Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aytolan Yıldırım, “Ülkemizde 1960’lı yıllardan itibaren Hemşirelik Haftası’nda daha geniş çerçevede, hemşirelik konularını tartıştığımız, hemşirelik ile ilgili toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçladığımız, daha refah bir topluma ulaşmada hemşirelik personelinin etkinliğini konuştuğumuz günler oluyor. Biz de bugün bu farkındalığı yaratmayı hedefliyoruz” dedi.
Atlas Üniversitesi ve Kızılay arasında iş birliği protokolü imzalandıAtlas Üniversitesi ile Kızılay Sağlık Grubu arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, üniversite öğrencilerine staj imkânlarının sunulması, üniversiteden hastaneye belirli süreli personel görevlendirilmesi ve gönüllülük temelli iş birliğini kapsıyor.
Atlas Üniversitesi aile iftarı düzenlediAtlas Üniversitesi, geleneksel aile iftarı düzenledi. İftarda konuşan Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Yusuf Elgörmüş, daha iyi bir gelecek oluşturabilmek adına çalıştıklarını ifade etti.
"Afet sonrası koşullar kadın sağlığını erkeklere oranla daha çok etkiliyor"Türkiye’de milyonlarca nüfusu etkileyen afet sonucunda can ve mal kayıpları yaşanmasının yanı sıra toplumda pek çok sağlık sorunuyla da karşı karşıya gelindiğini ifade eden Prof. Dr. Mustafa Küçük, “Afetlerde kadın ve erkekler farklı sağlık sorunları yaşar. Cinsiyet bazlı bakıldığında kadınlar sağlık sorunlarından daha fazla etkilenmektedir” dedi.
"Ergoterapistler deprem bölgesinde çalışmaya başlamalıdır"Atlas Üniversitesi Ergoterapi Bölüm Başkanı Dr. Aybüke Ersin, depremin ardından günlük rutinlerini gerçekleştirmekte zorlanan bireylerin günlük rutinlerine ve sosyal katılımlarına geri dönmelerine yardımcı olmak için, ergoterapistlerin deprem sonrası iyileşme sürecinde etkin olarak rol almaları gerektiğini söyledi. Dr. Ersin, "Ergoterapistler zihinsel işlevleri, duyusal ve duygusal düzenlemeyi, duyusal işlevi (örneğin, görsel, işitsel, kinestetik), iletişimi, hareketi ve işlevi değerlendirme ve tedavi etme konusunda depremler, salgın hastalıklar gibi panik ve kriz yaratan olaylarda vakit kaybetmeden sahada çalışmaya başlamalıdır" dedi.
“Bu yıl Tıp Bayramı’nı yaraları sarma ve dayanışma şeklinde kutluyoruz”14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde konuşan Atlas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Küçük, “Bu sene Tıp Bayramımızı, bayram coşkusundan ziyade, yaraları sarma ve dayanışma mantalitesi içinde idrak ediyoruz” dedi.
Uzmanlardan depremin etkilerini en aza indirmek için tavsiyelerAtlas Afet Psikolojik Destek Grubu “Depremin Psikolojik Etkileri ve Psiko-sosyal Destek” etkinliğinde, depremin etkilerini en aza indirebilmek amacıyla yapılması ve yapılmaması gerekenlere dair bilgi verdi. Prof. Dr. Ayşe Ayçiçeği Dinn, afet durumlarında organizasyon, muhakeme, planlama ve iletişim kapasitesinin önemini vurguladı. Prof. Dr. Telat Gül Şendil ve Dr. Öğr. Üyesi Fatma Göral ise depremin etkilerini en aza indirebilmek amacıyla bazı ipuçları verdi.
Uzmanından uzaktan öğrenimde akademisyen ve öğrencilere ‘verimlilik’ tavsiyesi Uzaktan öğrenimde motivasyon ve verimliliği artırma konusunda önerilerde bulunan Atlas Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ülfet Uzunkoca, akademisyenler ile öğrenciler arasında net iletişim kanalları oluşturmanın ve karşılıklı beklentilerin belirlenmesinin önemli olduğunu söyledi.
"Sosyal medya acıyı çoğaltmak için değil, dayanışma için kullanılmalı"Sosyal medya mecralarının, özellikle Twitter’ın depremin ilk anlarından itibaren iletişimin merkezi olduğu herkesçe biliniyor. Konunun uzmanları, bu mecraların zor günlerde acıyı çoğaltmak için değil, dayanışma için kullanması gerektiğinin altını çiziyor.
"Depremin travmaları tek başına atlatılamaz"Psikolog Prof. Dr. Nermin Çelen, depremin yetişkin, ergen ve çocuklar üzerindeki olası psikososyal etkilerine yönelik değerlendirmelerde bulundu. İnsanların deprem anında büyük bir korku ve kaygı yaşadığını söyleyen Prof. Dr. Çelen, “Bu duygular uzun yıllar devam edebilir, travmalar tek başına atlatılamaz. Çocuklarda yeme içme ve uyku bozukluğu görülür. Ergenler ise saldırgan davranışlar bulunabilir. Böylesine büyük bir afet anında çok doğal olan bu durumlar için ilk başta ilaç tedavisi önerilmez ama depremzedelerin mutlaka psikolojik yardım alması gerekir” dedi.
Akciğer hastası çocuklar ‘oyunla’ tedavi olabilecekAtlas Üniversitesi’nden bilim insanları, bilgisayar ve telefon oyunlarını hareketli hale getirerek, solunum hastası çocuklarda tedavi aracı olarak kullanacak bir proje yazdılar. Proje, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından incelendi ve destek kazandı.
Tıp okudu; baba mesleği 'aşçılığı' seçtiŞef Ali Murat Turan'ın oğlu Yılmaz Turan, tıp fakültesinde eğitimini tamamladıktan sonra 1 yıl acil dahiliyede görev yapıp istifasını vererek, baba mesleğine geçiş yaptı. Şu an bir hastanede aşçılık yapan Turan, "Yollarımız tekrar doktor Yusuf Elgörmüş hocamla kesişti ve Atlas Üniversitesi’nde çalışmaya başladık" dedi.
5'inci Klinik Nörobilim Kursu sona erdiUlusal Derin Beyin Stimülasyonu Derneği tarafından ve Atlas Üniversitesi’nin katkılarıyla düzenlenen 5. Klinik Nörobilim Kursu sona erdi. Kursta, bazı nörolojik ve psikiyatrik hastalıklarda uygulanan derin beyin stimülasyonu ameliyatlarının bilinirliğinin artırılmasının önemine dikkat çekildi.
“Görünmez engellilikte toplumsal farkındalık sağlanmalı”Bireylerin günlük yaşamında normal aktivitelere katılımını önemli ölçüde engelleyen “Görünmez Engellilik” kavramıyla ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Öğr. Üyesi Aybüke Ersin, “Görünmez engellilik ile ilgili sosyal farkındalığın sağlanması ve toplumun bilinçlenmesi bireylerin günlük hayatlarında, iş yaşamlarında, okullarda ve diğer topluluklarda ek sorunlar yaşamaması için önemlidir” dedi. Ersin, görünmez engellerin görünür kılınması gerektiğini ifade ederek konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
Şimşek: Türkiye’de günde 10 kişi HIV ile enfekte oluyor 1 Aralık Dünya AIDS Günü kapsamında Atlas Üniversitesi’nde seminer gerçekleşti. Seminerde konuşan Çiğdem Şimşek, tanı konulan kişi sayısından çok daha fazla HIV pozitif vakası olduğunu söyledi. Şimşek HIV’ın bulaşma yolları ile ilgili bilgilendirme yaparken, bulaş hızının arttığını ve Türkiye’de günde 10 kişinin HIV ile enfekte olduğunu sunumunda belirtti.
Atlas Üniversitesi'nden 'Maviyi Koru' projesiİklim Elçileri toplantısında konuşan Atlas Üniversitesi İklim Elçisi Damla Demir, 'Maviyi Koru' projesi ile daha sürdürülebilir bir çevre için önemli bir adım atılmış olacağını söyledi.
“1’inci Uluslararası Diş Sempozyumu’yla Türk diş hekimliğini dünyaya taşıdık”İstanbul Atlas Üniversitesi tarafından 1’inci Uluslararası Diş Sempozyumu ve 1’inci Ulusal Bilimsel Öğrenci Sempozyumu gerçekleştirildi. Sempozyumda, uluslararası konuşmacılar olduğunu belirten Sempozyum Başkanı Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu, “Böylece hem Türk diş hekimliğini hem de İstanbul’u dünyaya taşımış oluyoruz” dedi.
Atlas Üniversitesi, ek yerleştirme kontenjanlarını açıkladıAtlas Üniversitesi, YKS yerleştirme ve okul kayıt işlemlerinin sona ermesinin ardından herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler için taban puanlarını ve boş kontenjan listesini açıkladı.
'Uluslararası Tıp Bilimlerinde Gelecek Vizyonu' konferansı İstanbul'da başladıDünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Atlas Üniversitesi iş birliğiyle Uluslararası Tıp Bilimlerinde Gelecek Vizyonu Konferansı bugün başladı.Dünya Sağlık Örgütü Merkez Daire Başkanı Prof. Salman Rawaf, "Bizim buradaki amacımız tıptaki gelecek vizyonunu irdelemek ve bu görüşleri özellikle Orta Doğu ülkelerine bir örnek olarak aktarmak" dedi.
Atlas Üniversitesi’nde NFT cüzdan dönemi Atlas Üniversitesi öğrencileri ‘Atlas NFT Cüzdan’ projesi geliştirdi. Öğrenciler hayata geçirdikleri uygulama ile metaverse’te kendi blockchainini oluşturabilecek, sertifika, katılım belgesi gibi dokümanları güvenli bir şekilde saklayabilecekler.
Atlas Üniversitesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.