Geri Dön
Eğitim'Uluslararası Tıp Bilimlerinde Gelecek Vizyonu' konferansı İstanbul'da başladı

'Uluslararası Tıp Bilimlerinde Gelecek Vizyonu' konferansı İstanbul'da başladı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Atlas Üniversitesi iş birliğiyle Uluslararası Tıp Bilimlerinde Gelecek Vizyonu Konferansı bugün başladı.Dünya Sağlık Örgütü Merkez Daire Başkanı Prof. Salman Rawaf, "Bizim buradaki amacımız tıptaki gelecek vizyonunu irdelemek ve bu görüşleri özellikle Orta Doğu ülkelerine bir örnek olarak aktarmak" dedi.

'Uluslararası Tıp Bilimlerinde Gelecek Vizyonu' konferansı İstanbul'da başladı

Dünya Sağlık Örgütü Halk Sağlığı Eğitim ve Öğretimi İş Birliği Merkezi Uluslararası Sağlık Eğitim Derneği (ISOHE) ve Atlas Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen Uluslararası Tıp Bilimlerinde Gelecek Vizyonu Konferansı bugün başladı. 

Atlas Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen konferansta, ‘Yapay zeka gelecekte sağlık sistemini kontrol edebilir mi?’, ‘Yapay zekanın bilime katkısı’ gibi konular ele alındı. 21-23 Ağustos tarihleri aralığında devam edecek programın ilk günü açılış konuşmalarıyla başladı. Konferansa, Dünya Sağlık Örgütü Merkez Daire Başkanı Prof. Salman Rawaf, Atlas Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Batuhan Özay, Atlas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Küçük, Marif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgun, United Iraqı Medical Association Medical Association UK & Ireland Başkanı Dr. Rafid Aziz, alanında uzman doktorlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Uluslararası Tıp Bilimlerinde Gelecek Vizyonu konferansı İstanbulda başladı

“EĞİTİMDE GELİŞMİŞ ÜLKELERLE İŞ BİRLİĞİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Atlas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Küçük, “Bildiğiniz gibi Atlas Üniversitesi 2018 yılında yeni kurulmuş yeni bir üniversite. 2020 yılında ilk öğrencilerimiz aldık. Ama hedeflerimiz arasında dünya üniversitesi olmak var. Bu nedenle biz uluslararası iş birliğine önem veriyoruz. Üniversitemizi dünya ülkelerine açmak istiyoruz. Ve özellikle eğitimde gelişmiş ülkelerle iş birliği bizim için çok önemli. Bu hem öğrencilerimiz açısından hem de akademisyenlerimiz açısından önemli. O nedenle böyle uluslararası bir konferansı düzenlemek ve gelişmiş ülkelerden, üniversitelerden profesör hocaların konuya katılımını sağladık. Diğer yandan özellikle biz tıp ve mühendislik ağırlıklı bir üniversiteyiz. Tıp ve mühendislikle ilgili birlikteliği nasıl sağlayacağımız konusunda projelerimiz var. Bu kapsamda yapay zekânın sağlık alanında yakın gelecekteki katkıları, bizim bundan ne kadar faydalanabileceğimizi ve bu durumun insanlara ne kadar yardımcı olabileceği gibi konular konuşuldu” ifadelerini kullandı.

RAWAF: KONGRE 2 GÜN DEVAM EDECEK

Sözlerine Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkür ederek başlayan Dünya Sağlık Örgütü Merkez Daire Başkanı Prof. Salman Rawaf, “Bu kongrede; tıp bilimlerinde gelecek vizyonunu anlatmayı, teknolojinin çok ileri dereceye geleceğini ve tıp alanında da teknolojinin çok ciddi bir şekilde istihdam edileceğini konuşmayı ve tartışmayı hedefliyoruz. Bu etkinliği düzenleyen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve Türk halkına teşekkür ediyoruz. Bizi burada çok güzel bir şekilde karşıladılar. Atlas Üniversitesi ve Dünya Sağlık Örgütü'nün iş birliği ve Irak'taki bazı üniversitelerle birlikte düzenlenen bu kongre iki gün devam edecek. Bizim amacımız tıptaki gelecek vizyonunu irdelemek ve bu görüşleri, gelişmeleri özellikle Orta Doğu ülkelerine bir örnek olarak aktarmak” şeklinde konuştu.

İlk gün iki oturumdan oluşan konferans 23 Ağustos'a kadar devam edecek.