Son dakika yoga haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yoga gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yoga haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 358 yoga haberi bulunmuştur.
'Aşırı spor kalp üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir'Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Okay Abacı, aşırı, zorlayıcı ve vücuda fazla yük bindirerek yapılan sporların, stres seviyelerini artırdığını, kaslarda kalıcı hasarlara yol açtığını ve kalpte olumsuz etkilere neden olduğunu söyledi.
Rus oyuncu yoga yaparken dalgalar arasında kaybolduRus oyuncu Kamilla Belinskaia (24), yoga yaparken dalgalar arasında kayboldu. Aktrisin kaybolmadan önce meditasyon anlarını gösteren videosunun ise internette yayıldığı belirtildi.
Kilisedeki yoga seansına tepki: Bütün ibadethanelerimiz kutsaldırMardin'deki Mor Yuhanon Dilimiyo Süryani Kilisesi'nde bir grubun yaptığı yoga seansı tepkiye yol açtı. Midyat Süryani Kiliseleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Türker, "Bu bölge, dinler ve diller merkezi olduğundan dolayı burada bulunan bütün ibadethanelerimiz, camilerimiz, kiliselerimiz, manastırlarımız hepsi kutsal bir yerdir. Bunun için gelen turistlerin giyim ve konuşmalarına daha dikkatli olmalarını istiyoruz" dedi.
Türk Telekom, Espressolab ile iş birliğini genişlettiğini duyurduTürk Telekom Prime, Espressolab ile uzun süre önce başlayan ve her hafta kahve hediye ayrıcalığını kapsayan iş birliğini genişlettiğini duyurdu. İş birliği kapsamında Espressolab Roastery’nin yeni ismi ‘Türk Telekom Prime Espressolab Roastery’ oluyor. Türk Telekom Prime Espressolab Roastery, sevilen sanatçıların konserleri, workshoplar, atölyeler ve kültür sanat etkinlikleriyle müşterilerine birçok farklı ayrıcalık sunmayı amaçlıyor.
‘Menopoz; fiziksel, zihinsel ve sosyal bir süreç olarak görülmeli’Menopozun, kadın yaşamında yeni bir dönüşüm sürecini başlatan en önemli aşamalardan biri olduğunu ve sürecinin fiziksel, psikolojik ve sosyal boyutlarıyla birlikte ele alınması gerektiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Doç. Dr. Kazibe Koyuncu Demir, “Menopozu ‘üreme yeteneğinin kaybedildiği dönem’ olarak görmek yerine, sağlıkla geçirilebilecek bir geçiş evresi olarak değerlendirmek gerekir. Menopoz; fiziksel, zihinsel ve sosyal bir süreç olarak görülmeli. Bu dönemde kadınlar doğru bir şekilde bilgilendirilmeli ve gerektiğinde profesyonel yardım almalıdır” dedi.
‘Düzenli egzersiz ile menopoz semptomları azaltılabilir’Menopozun, bir kadının adet döngülerinin kalıcı olarak sona erdiği doğal bir biyolojik süreç olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Yaşar Çelik, “Genellikle 45-55 yaşları arasında görülür. Bu dönemde yumurtalıklar östrojen ve progesteron üretimini azaltır, bu da adet kanamasının durmasına neden olur. Östrojen seviyeleri düşer, bu da kemik yoğunluğunun azalmasına (osteoporoz riski) ve kardiyovasküler hastalık riskinin artmasına neden olabilir. Dengeli beslenme, düzenli egzersiz ve stresten uzak durma ile menopoz semptomları hafifletebilir” dedi.
'Paketli gıda tüketimindeki artış kalp krizlerini artırdı'SAağlıklı bir kalp için yaşam tarzına ve beslenme koşullarına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gürkan Karaca, “Kalp krizi kaynaklı ölüm oranı son yıllarda arttı. Artan hareketsizlik, sağlıksız yaşam koşulları, paketli, ambalajlı, fast- food gıda tüketimindeki artış, hızlı tüketim zincir ürünleri sağlığı da tüketti. Günlük yaşamdaki stres faktörleri, doğadan uzaklaşıp plaza hayatlarına dönüş, gün ışığından uzaklaşma, artan hava kirliliği, tütün ürünleri, elektronik sigara, alkol kullanımı gibi faktörler toplumun kalp sağlığını her geçen gün daha kötüleştiriyor” dedi.
'İklim değişikliği son yirmi yılda migren atakların sıklaşmasına ve şiddetinin artmasına neden oldu'Amerika Birleşik Devletleri'nde bir sağlık dergisinde yayınlanan makalede, son otuz yılda migren yaygınlığı sabit kalırken, özellikle son 20 yılda migrenin günlük aktiviteler üzerindeki etkisinin gittikçe daha kötü hale geldiğine dikkat çekildi. Nöroloji uzmanı Dr. Yüksel Dede, migrenin yaygınlığını değiştirmeden şiddetinin kötüleşmesini sağlayan etkenler arasında çevresel risk faktörlerinin çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. Dr. Dede, yaşanan iklim değişikliklerinin migren hastalarının günlük yaşamını sürdüremeyecek noktaya getirebildiğine ve bu durumun da yaşam kalitelerini olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekti.
Garanti BBVA Emeklilik, müşterileri için Sağlıklı Yaşa Festivali düzenliyorGaranti BBVA Emeklilik, 21 Eylül Cumartesi günü İstanbul’un tarihi binalarından Salt Galata’da Live to Bloom ve Studio Plus iş birliğiyle müşterilerine özel ‘Sağlıklı Yaşa Festivali düzenlediğini duyurdu. Buna göre festivalde, alanında uzman eğitmenler çeşitli atölyeler ve sohbetler düzenleyerek Garanti BBVA Emeklilik müşterilerini sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirecek.
Yerli sağlık platformu, hastalara online rehberlik hizmeti sunuyorSAĞLIK turizmini bütüncül bir deneyime dönüştürme misyonu ile yola çıkan yerli platform, hem sağlık kuruluşu seçimi hem de konaklama konusunda yabancı hastalara online rehberlik sağlıyor. Türkiye, Uluslararası Sağlık Hizmetleri’nin paylaştığı verilere göre, 2023'te 1,5 milyondan fazla kişi sağlık hizmeti almak için Türkiye'yi ziyaret ederken, bu sirkülasyonun ekonomiye katkısının 3 milyar doları aştığı kaydedildi.
İki kez lösemiyi yendi, LÖSEV'in kampında moral bulduLösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), İzmir Seferihisar'da 'gençlik kampı' düzenleyerek kanser hastalığını atlatan ve tedavisi devam eden gençlere moral oluyor. Türkiye'nin dört bir yanından kampa katılan gençler hem birbiriyle tanışıyor hem de eğlenip moral depoluyor. LÖSEV'in Gençlik Kampı'na Ankara'dan katılan ve iki kez lösemiyi yenen Sefa Mehmet Kurt (18), "Burada benim gibi hastalığı atlatmış birçok arkadaşla tanıştım. Bu ilaçlardan, tedavilerden çok daha iyi geliyor ve bana moral oluyor" dedi.
‘Aşırı meyve suyu tüketimi kalp sağlığını tehdit edebilir’Kalp sağlığını koruyabilmek için dikkat edilmesi gerekenlerden bahseden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Cengiz Başar, “Kalp sağlığını korumak için günde 7-8 saat kaliteli uyku almak hedeflenmelidir. Her gün çeşitli meyve ve sebzeler tüketmek, kalp sağlığına faydalıdır. Ancak taze meyve yerine meyve suyu tüketmek, kan şekeri seviyelerinin hızla yükselmesine ve kilo alımına neden olabilir. Meyve suları doğal olarak sağlıklı gibi görünse de genellikle yüksek miktarda şeker içerirler ve fazla tüketimleri kalp sağlığının tehdit edebilirler” dedi.
Sur Yapı Tatil Evleri Antalya, tatil ve yatırımı bir arada sunduğunu duyurduSur Yapı Tatil Evleri Antalya, tatil yaparken kazanç sağlama fırsatı sunduğunu duyurdu. Konuyla ilgili konuşan Sur Tatil Evleri GYO Genel Müdürü Ömer Faruk Elmas, “Tatil bütçenizle hem kendi tatil evinize sahip olabiliyor hem de ömür boyu tatil garantisi elde ediyorsunuz. 0 peşinat, 0 faiz ve 24 aya varan taksit seçenekleriyle sunulan yeni nesil devre mülkler, otel konforunda ve full eşyalı olarak teslim ediliyor. Üstelik, kullanmadığınız dönemlerde tatil evinizi kiraya vererek ek gelir elde etme şansı da sizi bekliyor. Sur Tatil Evleri GYO peşinatsız ve ara ödemesiz modeline ek yeni kampanyası ile aynı taksit tutarına bir değil, iki hafta devre mülk sahibi olma imkânı da sunuyor” dedi.
Dr. Işıkoğlu: 50 yaş üzerini tehdit eden sarkopeniyi önlemek mümkünYaşlıların kâbusu olan düşmenin hayati riskleri de beraberinde getirdiğini söyleyen Uzman Dr. Barış Doğukan Işıkoğlu, 50 yaş üzerindeki kişileri tehdit eden ve yaşla birlikte kas kütlesi ve gücünde azalma olarak tanımlanan sarkopeninin önlenebileceğini söyledi. Işıkoğlu, kemik sağlığı kadar kas sağlığının da önemli olduğunu vurgulayarak, “Sarkopeni ile mücadele etmek ve kas kaybını en aza indirmek için düzenli egzersiz, dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıklarının benimsenmesi gerekiyor” dedi.
Uzmanından unutkanlığa karşı alınabilecek önlemlerGünlük hayatın getirdiği yoğun stres, zihinsel ve fiziksel yorgunluğun unutkanlığın artmasında etkili olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Gülten Özdemir, “Eskiden yaşlılık hastalığı olarak bilinen unutkanlık, günümüzde gençlerde hatta çocuklarda bile görülebiliyor. Unutkanlık, adeta bir modern zaman salgını gibi her yaştan insanı etkiliyor. Ancak günlük hayatta uygulayabileceğimiz bazı formüllerle hem daha az unutkan olabilir hem de beynimizi genç tutabiliriz” diyerek unutkanlığa karşı alınabilecek önlemleri sıraladı.
Uzmanından hamilelere yaz aylarında egzersiz tavsiyeleriHamilelik sırasında egzersiz yapmak, anne adayının sağlığını korumak ve doğuma hazırlanmak için kritik bir öneme sahip. Yaz aylarında hamilelere uygun egzersizler hakkında bilgi veren Doç. Dr. Kazibe Koyuncu Demir; yüzme, su aerobiği, bisiklet ve yürüyüş gibi aktivitelerin hamilelerin serinlemesi, rahatlaması ve kaslarını güçlendirmesi için uygun egzersizler olduğunu söyledi.
Sahilde yoga yaptılarAntalya Büyükşehir Belediyesi, Dünya Yoga Günü'nü Konyaaltı Sahilinde düzenlediği etkinlikle kutladı. Sahilin temiz havasına karşı yoga yapma imkanı bulan vatandaşlar beden ve zihinlerini dinlendirdi.
Yoga severler 10’uncu Uluslararası Yoga Günü'nde Sarayburnu’nda bir araya geldiİstanbul Büyükşehir Belediyesi, Spor İstanbul ve Hindistan Başkonsolosluğu iş birliğiyle yoga severler '10'uncu Uluslararası Yoga Günü'nde Sarayburnu'nda bir araya geldi. 21 Haziran Dünya Yoga Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Hindistan İstanbul Başkonsolosu Mijito Vinito, “Yoganın Türkiye'de popülerlik kazanmasından dolayı mutluyuz. Umuyoruz Türk dostlarımız bu uygulamalardan fayda sağlamaya devam eder" dedi.
Yoga ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.