Son dakika menü haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan menü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan menü haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 209 menu haberi bulunmuştur.
Antalya'daki otellerde yılbaşı rezervasyonları yüzde 90'ı aştıYılbaşı dönemi için Antalya'daki otellerde doluluk oranı yüzde 90'ı aştı. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, “Avrupa'da Hristiyanların bayramı 24-25 Aralık Noel dönemi olduğu için ağırlıkla Avrupa misafirlerimizi ağırlayacağız. Rusların bayramı da ocak ayının ilk haftasında. 24 Aralık- 10 Ocak arası ciddi hareketlilik olacak” dedi.
Antalya'daki otellerde yılbaşı rezervasyonları yüzde 90'ı aştıYılbaşı dönemi için Antalya'daki otellerde doluluk oranı yüzde 90'ı aştı. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, “Avrupa'da Hristiyanların bayramı 24-25 Aralık Noel dönemi olduğu için ağırlıkla Avrupa misafirlerimizi ağırlayacağız. Rusların bayramı da ocak ayının ilk haftasında. 24 Aralık- 10 Ocak arası ciddi hareketlilik olacak” dedi.
İstanbul'da döner ve hamburgere gramaj denetimiTicaret Bakanlığı'nca döner, iskender ve hamburgerlerde menüde gramaj bilgisi verme zorunluluğu getirildi. İstanbul'da bu kapsamda 27 ilçede denetim yapıldı.
Yerli girişimden restoranlara özel yapay zeka destekli maliyet yönetimi yazılımıTÜİK tarafından yayımlanan verilere göre, restoran ve otellerdeki yıllık fiyat artışı yüzde 65’i aştı. Yerli girişim de yükselen maliyetleri fiyatlara yansıtan restoranlar için çözümler sunduğunu açıkladı. Restoranlara özel maliyet yönetimi ve merkezi üretim yazılımı geliştiren şirketin Kurucu Ortağı Çağlar Yılmaz, “Envanter ve stok yönetimi, restoran kapanmalarının başlıca nedenlerinden biridir. Geliştirdiğimiz sistem gerçek zamanlı maliyet raporları sunarak işletmelerin yüzde 28 oranında karlılığı artırmaya katkıda bulunuyor” dedi.
Doğal Yaşam Parkı sakinlerine '5 yıldızlı otel menüsü' Antalya Doğal Yaşam Parkı'ndaki 1500 civarında hayvanın mevsim şartlarından etkilenmemesi için 'lüks otel menüsü' zenginliğindeki tropikal meyve ile sebzelerden oluşan yiyeceklerden günlük beslenme yapılıyor. Görevliler, doğada yaralı bulunup, parkta tedavi edilen yırtıcı kuşlara canlı kurt, etçil hayvanlara kırmızı ve beyaz et, otçul hayvanlara da yemlerini titizlikle servis ediyor.
Karekodlarda 'Sanal tuzak' uyarısıCep telefonları üzerinden skuter kiralama, otobüs durağına yaklaşan otobüsleri takip etme, kafe ve restoranların menülerini görüntüleme gibi amaçlarla sıkça kullanılan karekod okutma işlemi ile ilgili uzmanlar uyarıda bulundu. Birbirinden farklı linklere yönlendiren karekodlar, amacı dışında dolandırıcılar tarafından da sıklıkla kullanılabiliyor. Kişisel bilgilerin de çalınabileceğini söyleyen Siber Güvenlik Uzmanı Osman Demircan, "Bunlar arkasında maalesef bir siber tehdit barındırıyor. Dolandırıcılar sık kullanılan teknolojileri kendi menfaatleri için kullanabilecek potansiyele sahipler. Kendi hazırladıkları barkodları farklı barkodların üzerlerine yapıştırarak sanal bir tuzak kurabiliyorlar. Vatandaşlar, okutmak istedikleri barkodu mutlaka elleriyle kontrol etsinler. Bu fiziksel olarak yapılabilecek bir kontrol" dedi.
Sancaktepe’de Kent Lokantası açıldıİstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kent Lokantalarının 15'incisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin’in de katılımıyla açıldı. Açılış töreninde konuşan İmamoğlu, “Kent lokantaları bugün yoksulluğu başımıza sıkıntı edenlerle mücadele eden en simge kuruluşlardan bir tanesidir. Bu derin yoksulluk esnasında insanlarımıza umut olduk ve olmaya devam ediyoruz” dedi.
Akmerkez Üçgen Teras'ta yaz etkinlikleriBirbirinden renkli etkinliklerle yazın coşkusuna ortak olan Akmerkez Üçgen Teras'ta 27 Temmuz akşamı mizah dolu saatler yaşanacak. Saat 21.00'da başlayacak Pink Sahne'nin düzenlediği etkinlikte Tuz Biber stand-up komedyenlerinden Tuna Kalınsaz, Melisa Besnili, Emre Günsal, Gözde Karakaya ve İsa Çulun kahkaha tufanı estirecek. 28 Temmuz ile 31 Ağustos arasında gerçekleşecek Cinemapink Açık Hava Sineması'nda ise yıldızlar altında film izleme keyfi yaşanacak.
Yapay zekanın oluşturduğu içecekler Türkiye’de ilk defa bir menüye eklendiTEKNOLOJİK gelişmeleri yakından takip ederek işletmelerine uyarlayan Bex Coffee yönetimi, son olarak yapay zeka tarafından oluşturulan 2 içeceği menüsüne ekledi. Türkiye’de ilk defa yapay zekanın oluşturduğu içecekleri müşterilerinin deneyimine sunan Bex Coffee’de, Eclipse ve Comet isimli içecekler kısa sürede en çok satılan 5 ürün arasında yer aldı.
Yapay zekanın oluşturduğu içecekler Türkiye’de ilk defa bir menüye eklendiTeknolojik gelişmeleri yakından takip ederek işletmelerine uyarlayan Bex Coffee yönetimi, son olarak yapay zeka tarafından oluşturulan 2 içeceği menüsüne ekledi. Türkiye’de ilk defa yapay zekanın oluşturduğu içecekleri müşterilerinin deneyimine sunan Bex Coffee’de, Eclipse ve Comet isimli içecekler kısa sürede en çok satılan 5 ürün arasında yer aldı.
Şef Danilo Zanna ‘İyilik Şefleri Kampı’nda tecrübelerini depremzede öğrencilerle paylaştıTürk Kızılay, her yıl farklı kategorilerde tematik gençlik kampları düzenliyor. Öğrencileri bir araya getirmek amacıyla bu yıl da ilk defa düzenlediği ‘İyilik Şefleri Kampı’nda deprem bölgesinde gastronomi alanında eğitim gören lise öğrencilerini buluşturdu. Bu kapsamda öğrencilerle kampta bir araya gelen Ünlü Şef Danilo Zanna mesleki tecrübe paylaşımı yaptı.
Yunus Emre Enstitüsü, Ege mutfağını dünyaya tanıtıyorYUNUS Emre Enstitüsü (YEE), dünya çapında gerçekleştirdiği gastronomi şölenleriyle zengin Türk mutfağının Ege Bölgesi'ne ait özel lezzetleri tanıtımını yapıyor. Etkinlikler, 27 Mayıs tarihine kadar devam edecek.
Restorana, 50 bin liralık 'menüde TL eksik' cezasıAntalya'da menü denetimlerini sıklaştıran Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, şikayet üzerine gittikleri işletmede menülerde 'TL' ibaresinin olmaması nedeniyle 50 bin TL ceza yazdı. İşletmeye eksiklikleri gidermesi için süre verildi.
Antalya, 'menü' denetiminde ilk sıradaTürkiye'de en çok menü denetiminin yapıldığı Antalya'da, yıl başından bu yana 3 bin 800 işletme denetlendi. Masalarda ve işletmenin girişinde fiyatların yazılı olduğu menüleri bulundurmayan işletmelere, menüdeki her ürün başına 2 bin 172 lira para cezası uygulanıyor.
Antalya, 'menü' denetiminde ilk sıradaTürkiye'de en çok menü denetiminin yapıldığı Antalya'da, yıl başından bu yana 3 bin 800 işletme denetlendi. Masalarda ve işletmenin girişinde fiyatların yazılı olduğu menüleri bulundurmayan işletmelere, menüdeki her ürün başına 2 bin 172 lira para cezası uygulanıyor.
Sultangazi Belediyesi ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek dağıtıyorSultangazi Belediyesi, her gün 65 yaş üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan ve tek başına yaşayan vatandaşlara yemek dağıtımı gerçekleştiriyor. Hijyen kurallarına uyarak hazırlanan yemekler, ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor.
İş Bankası ticari müşterilerine ‘Nakit Akışım’ menüsünü sunduİş Bankası, ticari müşterilerinin alacak ve ödemelerini önceden tespit ederek nakit akışlarını takip etmelerine olanak sağlayan Nakit Akışım menüsünü geliştirdi. Yapay zeka tahminleme modeline entegre edilen menü ile müşterinin gelecekteki bakiyesi öngörülüyor. Banka müşterileri, haftalık, aylık veya 6 aylık takvimde filtreleme yaparak nakit akışını menü üzerinden kolayca takip edebiliyor.
İstiklal Caddesi'nde kafe ve restoranlara menü denetimiİstanbul Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde denetim gerçekleştirdi. Yönetmelik gereği kurallara uymayan işletmelere, her ürün başına 2 bin 172 lira ceza kesilirken, 1 Ocak - 16 Nisan 2024 tarihleri arasında aykırılık tespit edilen işletmelere toplamda 8 milyon 297 bin 868 liralık idari işlem uygulandığı belirtildi.
Uzmanından sağlıklı bayram menüsü örneğiDiyetisyen Demet Sayar Kulengir, “Bayramı sağlıkla kutlayın” uyarısında bulunarak örnek bayram menüsü hazırladı. Kulengir, “Bayram sabahı hafif bir kahvaltıyla güne başlayın. Ağır, yağlı ve hamur işi gıdalardan kaçının. Uzun ziyaretler ve sohbetler sırasında acıkmamak için yanınızda protein içeriği yüksek hafif atıştırmalıklar taşıyın. Bu sayede, her evde sunulan tatlılara yönelmek yerine daha sağlıklı seçimler yapabilirsiniz. Şerbetli ve ağır tatlılar yerine, meyve bazlı hafif tatlıları tercih edin. Her tatlı sonrası bol su içmeyi unutmayın” dedi.
Menü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.