Son dakika gastronomi haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan gastronomi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan gastronomi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.072 gastronomi haberi bulunmuştur.
Karaağaç acı biberi üreticisi, fidesini de kendisi yetiştirip maliyeti azalttıEdirne'nin meşhur lezzeti tava ciğerin yanında sunulan Karaağaç acı biberi üreticisi Tunahan Ule, maliyetleri azaltmak için fidesini kendisi yetiştirmeye başladı. Ule, "Seralarda 500 bin adet ciğer biberi fidesi var. Bunları dışarıda yaptırmaya kalksaydık bu sene sadece fidelerin 3 milyon lira gibi bir maliyeti olacaktı" dedi.
Ahmet Bolat: Uzun uçuşlarımızda Maraş dondurmasını tanıtacağızTürk Hava Yolları (THY), kentin turizm potansiyelini artırma amacıyla ‘Kahramanmaraş Tanıtım Programı’ düzenledi. Programda konuşan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, “Kahramanmaraş’ı Çin’de tanıtacağız. Tanıtım turlarımız var. Çin’den gazeteciler ve influencer’lar getireceğiz. 55 milyon kişiye erişmeyi hedefliyoruz. Hong Kong’da tanıtım turları yapacağız. Malezya’dan insanlar getireceğiz. Tayvan’da da tanıtımlar yapacağız. Uzun uçuşlarımızda bölgesel lezzetler kategorisinde Maraş dondurmasını tanıtacağız. Maraş dondurmasıyla alakalı bilgilendirmemiz olacak ve web sitemiz vasıtasıyla Kahramanmaraş'ı da tanıtan videolarımız olacak” diye konuştu.
Ahmet Bolat: Uzun uçuşlarımızda Maraş dondurmasını tanıtacağızTürk Hava Yolları (THY), kentin turizm potansiyelini artırma amacıyla ‘Kahramanmaraş Tanıtım Programı’ düzenledi. Programda konuşan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, “Kahramanmaraş’ı Çin’de tanıtacağız. Tanıtım turlarımız var. Çin’den gazeteciler ve influencer’lar getireceğiz. 55 milyon kişiye erişmeyi hedefliyoruz. Hong Kong’da tanıtım turları yapacağız. Malezya’dan insanlar getireceğiz. Tayvan’da da tanıtımlar yapacağız. Uzun uçuşlarımızda bölgesel lezzetler kategorisinde Maraş dondurmasını tanıtacağız. Maraş dondurmasıyla alakalı bilgilendirmemiz olacak ve web sitemiz vasıtasıyla Kahramanmaraş'ı da tanıtan videolarımız olacak” diye konuştu.
Van'ın otlu peyniri Avrupa'dan tescil beklerken, 4 ürün daha coğrafi işaret belgesi aldıVAN'da, Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2019'da Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen otlu peynirin Avrupa’da da tescillenip pazarlanması için yapılan başvurusunun sonucu beklenirken, Van tavası, erişte aşı, acem köftesi ve helise yemekleri de coğrafi işaret belgesi aldı. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, kentin meşhur otlu peynirinin Avrupa'da da tescillenmesini dört gözle beklediklerini, tescillenen diğer ürünlerin de tanıtımı için çalışma yürüttüklerini söyledi.
Cemre Çarşısı'nın üçüncüsü açılıyorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği'nin (TOGEM-DER) bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği Cemre Çarşısı, 'Aile, İyilik ve Sürdürülebilirlik temasıyla 18-20 Nisan tarihlerinde The Peninsula Istanbul'da gerçekleşecek. Yapılan her alışverişin iyiliğe dönüşeceği etkinlik; iş dünyasının yanı sıra moda sektörü, gastronomi, sanat ve spor dünyasından da uzman isimleri ağırlayacak. Tekstilden ev aksesuarına 70'i aşkın markanın katılacağı etkinlikten elde edilen gelir TOGEMDER'in sosyal yardım faaliyetlerinde ve projelerinde kullanılacak.
'Portakal Çiçeği Karnavalı'nda 400 ton et tüketilmesi hedeflendi'Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, bu yıl 13'üncü kez düzenlenecek Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'na katılacak yerli ve yabancı turistlerin 400 ton et tüketmesini hedeflediklerini belirterek, gerekli tüm hazırlıkları yaptıklarını söyledi.
Türkiye-Kore Dayanışma Platformu, iftar programı düzenlediTürkiye-Kore Dayanışma Platformu, Hakimevi'nde iftar programı düzenledi. Gecede, iki ülke arasındaki ekonomik, teknolojik ve akademik ilişkilerin gelişimine dair değerlendirmelere yer verilirken kültürel bağlar ve dayanışma vurgusu yapıldı.
Şehir hayatının yorduğu mühendis ve öğretmen çift, topraksız tarım üreticisi olduİstanbul’da şehir hayatının yorduğu harita mühendisi Cevahir Kaşkır (42) ile coğrafya öğretmeni eşi Özge Yaman Kaşkır (42), İzmir’in Urla ilçesinde topraksız tarım üreticisi oldu. Katma değeri yüksek kanlı kuzukulağı, pak choi ve kale marulu gibi bitkileri üretip, satmaya başlayan çiftten Cevahir Kaşkır, "Tohumları dikmek, bitkileri yetiştirmek ve büyüdüğünü görmek beni mutlu ediyor, sakinleştiriyor" dedi. Özge Yaman Kaşkır ise "Yorulduğumda kafamı dinlemek istediğimde televizyon, internette ve sosyal medyada dolaşmaktansa burada bitkilerle ilgilenmek güzel. Buradan dinlenmiş bir şekilde çıkıyorsunuz" dedi.
Bakan Ersoy: Bu protokolü telif anlaşmazlıklarının çözümünde önemli bir aşama olarak görüyoruzKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen 'Müzik Lisansına İlişkin İşbirliği Protokolü' imza töreninde konuştu. Ersoy, "Lisanslama sisteminin bu şekilde tabana yayılmasıyla eser sahibi ve sanatçıların elde ettiği telif gelirlerinde ciddi bir artışı da beraberinde getirmiştir. Son 2 yılda bu artış yüzde 345 gibi rekor bir seviyeye ulaşmıştır. 2024 yılı sonu itibariyle müzik meslek birliklerinin meslek gelirleri 2,2 milyarı aşmış durumdadır.Lisanslı otel sayısı ise uygulama öncesine göre 7 kat artışla 14 bine ulaştı." dedi.
Bitlis Balı'na 'coğrafi işaret' belgesiBitlis Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanlığı’nın Türk Patent Enstitüsü’ne başvurusu üzerine Bitlis balı için ocak ayında alınan coğrafi işaret belgesinin takdimi yapıldı.
Hatay'da kadınlar, çamurlu elleriyle toprak tandır yapıyorBirleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi alanında 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilen Hatay'da sofraların vazgeçilmezi olan tandır ekmeği için kadınlar, killi topraktan tandır üretiyor.
Hatay'da kadınlar, çamurlu elleriyle toprak tandır yapıyorBirleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi alanında 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilen Hatay'da sofraların vazgeçilmezi olan tandır ekmeği için kadınlar, killi topraktan tandır üretiyor.
Edirne'de yüzde 20 zam gelen tava ciğerde esnafın bazısından eski tarifeye devamEDİRNE'de, porsiyonu 300 lira olan kentin önde gelen gastronomi lezzeti tava ciğerde, yapılan yüzde 20'lik artışla yeni fiyat 360 lira oldu. Kentte bazı ciğerci esnafı, artışı fazla bulup eski tarifeden satışa devam etti. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak, "Bizim belirlediğimiz burada üst fiyat, tavan fiyat. Talepte bulunanlar mutlaka girdi maliyetleri, ham madde maliyetleri, bunların hepsini koyup bu fiyatı belirlemişler. Ancak bunun altında satmaya devam eden esnaf arkadaşlarımız var. Hepsini saygıyla karşılıyorum, doğrudur da" dedi.
Edirne'de yüzde 20 zam gelen tava ciğerde esnafın bazısından eski tarifeye devamEdirne'de, porsiyonu 300 lira olan kentin önde gelen gastronomi lezzeti tava ciğerde, yapılan yüzde 20'lik artışla yeni fiyat 360 lira oldu. Kentte bazı ciğerci esnafı, artışı fazla bulup eski tarifeden satışa devam etti. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak, "Bizim belirlediğimiz burada üst fiyat, tavan fiyat. Talepte bulunanlar mutlaka girdi maliyetleri, ham madde maliyetleri, bunların hepsini koyup bu fiyatı belirlemişler. Ancak bunun altında satmaya devam eden esnaf arkadaşlarımız var. Hepsini saygıyla karşılıyorum, doğrudur da" dedi.
Erzurum'un gastronomi rotasını oluşturacaklarErzurum Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi doktora öğrencisi Ayça Sena Önalan ile danışman hocası Doç. Dr. Neslihan Serçeoğlu, kentin gastronomi rotasını oluşturmak için çalışma başlattı. Erzurum'da da yöresel ürünlerin tanıtıldığı gastronomi çalıştayı düzenleyen akademisyenler, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı 2025 Başvuru Çağrısı kapsamında gastronomi alanında UNESCO Türkiye Milli Komisyonu'na resmi başvuru yapan kente gastronomi rotası oluşturmayı planlıyor.
Erzurum'un gastronomi rotasını oluşturacaklarErzurum Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi doktora öğrencisi Ayça Sena Önalan ile danışman hocası Doç. Dr. Neslihan Serçeoğlu, kentin gastronomi rotasını oluşturmak için çalışma başlattı. Erzurum'da da yöresel ürünlerin tanıtıldığı gastronomi çalıştayı düzenleyen akademisyenler, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı 2025 Başvuru Çağrısı kapsamında gastronomi alanında UNESCO Türkiye Milli Komisyonu'na resmi başvuru yapan kente gastronomi rotası oluşturmayı planlıyor.
Erzurum'un gastronomi rotasını oluşturacaklarErzurum Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi doktora öğrencisi Ayça Sena Önalan ile danışman hocası Doç. Dr. Neslihan Serçeoğlu, kentin gastronomi rotasını oluşturmak için çalışma başlattı. Erzurum'da da yöresel ürünlerin tanıtıldığı gastronomi çalıştayı düzenleyen akademisyenler, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı 2025 Başvuru Çağrısı kapsamında gastronomi alanında UNESCO Türkiye Milli Komisyonu'na resmi başvuru yapan kente gastronomi rotası oluşturmayı planlıyor.
Alaçatı Ot Festivali, 17 Nisan'da başlıyorÇeşme Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Alaçatı Ot Festivali 14’üncü kez kapılarını açıyor. Bu yıl 17-20 Nisan arasında meraklılarıyla buluşmaya hazırlanan gastronomi festivalinin lansmanı Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli tarafından İstanbul’da yapıldı. Farklı coğrafyalarından yerli ve yabancı birçok ziyaretçiyi ağırlaması beklenen festivalin bu seneki teması ‘Toprak, zaman ve tat’ olarak belirlendi. Festivalin Ege bölgesi için önemli oldğunu söyleyen Başkan Denizli, “Sadece bölgemiz için değil Türkiye için önemli bir festival. Hem turizmcilerimiz açısından hem bölgedeki işletmecilerimiz hem de yerel üreticilerimiz açısından çok önemli. Toprak mirasımızı gelecek nesillere aktarmayı anlattığımız özellikle Ege otlarının ön planda olmasını hedeflediğimiz bir festival” dedi.
Alaçatı Ot Festivali, 17 Nisan'da başlıyorÇEŞME Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Alaçatı Ot Festivali 14’üncü kez kapılarını açıyor. Bu yıl 17-20 Nisan arasında meraklılarıyla buluşmaya hazırlanan gastronomi festivalinin lansmanı Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli tarafından İstanbul’da yapıldı. Farklı coğrafyalarından yerli ve yabancı birçok ziyaretçiyi ağırlaması beklenen festivalin bu seneki teması ‘Toprak, zaman ve tat’ olarak belirlendi. Festivalin Ege bölgesi için önemli oldğunu söyleyen Başkan Denizli, “Sadece bölgemiz için değil Türkiye için önemli bir festival. Hem turizmcilerimiz açısından hem bölgedeki işletmecilerimiz hem de yerel üreticilerimiz açısından çok önemli. Toprak mirasımızı gelecek nesillere aktarmayı anlattığımız özellikle Ege otlarının ön planda olmasını hedeflediğimiz bir festival” dedi.
SunExpress, 2025 yılında 15 yeni noktaya uçacakTürk Hava Yolları (THY) ve Lufthansa ortaklığında kurulan SunExpress, 35’nci kuruluş yıl dönümünü 'Güneş ve Ötesine 35 Yıl' temalı özel bir konferansla kutladı. SunExpress CEO’su Max Kownatzki, 2025 yılında filosunu 85 uçağa çıkaracağını ve 15 yeni noktaya uçuşlara başlanılacağını açıkladı.
Gastronomi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.