Son dakika gastronomi haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan gastronomi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan gastronomi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.034 gastronomi haberi bulunmuştur.
Afyonkarahisar'da yılbaşı öncesi termal otellerde doluluk yüzde 60'a ulaştıYılbaşı gecesi birçok sanatçının sahneye çıkacağı Afyonkarahisar'daki termal otellerde doluluk yüzde 60 civarına ulaştı. Zafer Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği (ZAFTODER) Başkanı Ali Gümüşhan, yılbaşının hemen sonrasında sömestirin başlayacağını hatırlatarak, rezervasyonların son güne bırakılmaması uyarısında bulundu.
Afyonkarahisar'da yılbaşı öncesi termal otellerde doluluk yüzde 60'a ulaştıYılbaşı gecesi birçok sanatçının sahneye çıkacağı Afyonkarahisar'daki termal otellerde doluluk yüzde 60 civarına ulaştı. Zafer Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği (ZAFTODER) Başkanı Ali Gümüşhan, yılbaşının hemen sonrasında sömestirin başlayacağını hatırlatarak, rezervasyonların son güne bırakılmaması uyarısında bulundu.
Mardin’de kafeye dönüştürülen tarihi hükümet konağında ziyaretçilerin tercihi, Finlandiya usulü Savur pizzasıMardin’de kafeye dönüştürülen 200 yıllık hükümet konağında pişirilen 8 çeşit pizzadan Finlandiya usulü Savur pizzası, ziyaretçilerin en çok tercih ettiği ürünlerin başında geliyor. Pizza ustası Ferhan Bulakbaşı (31), “Savur gibi bir yerde İtalya pizzasından daha lezzetli olan Finlandiya usulü pizzanın çıkartılmasının şaşkınlığını yaşıyorlar, çok memnun kalıyorlar” dedi.
Hepsiburada, Gaziantep Ticaret Odası iş birliğiyle deprem bölgesindeki iş ortaklarıyla buluştuE-Ticaret ile işini büyütmek isteyen KOBİ’lere ve girişimcilere sunduğu uygulamaları ve fırsatları ‘Hepsiburada İş Ortağım Buluşmaları’ ile duyuran Hepsiburada, bu kez deprem bölgesindeki iş ortaklarıyla Gaziantep’te bir araya geldi. Gaziantep Ticaret Odası iş birliği ile gerçekleşen buluşmada, deprem bölgesinden yeni iş ortaklarına sağlanan faydalar tanıtılırken Gaziantep Ticaret Odası ile girişimci kadınları ve kadın kooperatiflerini desteklemek amacıyla bir protokol de imzalandı.
Komagene Çiğ Köfte ‘İhracat Öncüsü Ödülü’ aldıİstanbul İhracatçı Birliği’nin açıkladığı rapora göre Türkiye’nin yurt dışına ihracat ettiği ürünler sıralamasında çiğ köfte zirvede yer aldı. TİM İstanbul Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleşen ödül töreninde Çiğ köfte markası Komagene’ye ‘İhracat Öncüsü Ödülü’ verildi.
Üniversiteli kız kardeşler, devlet desteğiyle ata topraklarında hayvancılık yapıyorİzmir'de yaşayan ikisi de yüksek lisans mezunu olan kız kardeşler Duygu Aygün (32) ve Esin Güleç (27), Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'Uzman Eller Projesi' kapsamında 2 yıl arayla gebe düve hibesi aldı. Doğup büyüdükleri topraklarda hayvancılık yapan kız kardeşlerin inek sayısı 40’a ulaştı.
Bakan Ersoy: Geleceğin turizm kurmaylarını yetiştireceğizKültür ve Turizm Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında üniversitelerin turizm işletmeciliği, gastronomi ve mutfak sanatları bölümlerinde eğitimin yüzde yüz İngilizce olması için iş birliği protokolü imzalandı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Protokolle geleceğin turizm kurmaylarını yetiştirme şansını yakalayacağız" dedi.
Ortaokul öğrencileri, ‘Zanaat Atölyesi’ ile temel meslek becerilerini keşfediyorMilli Eğitim Bakanlığı tarafından mesleki eğitime yönelik ‘Beceri geliştirme programı’ kapsamında Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesindeki 500 Evler Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılan Zanaat Atölyesi’nde, 18 ortaokul öğrencisine gastronomi alanında kurs veriliyor.
Ortaokul öğrencileri, ‘Zanaat Atölyesi’ ile temel meslek becerilerini keşfediyorMilli Eğitim Bakanlığı tarafından mesleki eğitime yönelik ‘Beceri geliştirme programı’ kapsamında Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesindeki 500 Evler Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılan Zanaat Atölyesi’nde, 18 ortaokul öğrencisine gastronomi alanında kurs veriliyor.
‘2025’te 14 günlük izinle 45 gün tatil yapabilirsiniz’ÇEVRİM İÇİ seyahat platformu Turna,com 2025 yılı resmi tatil günlerini en verimli şekilde değerlendirmek isteyen seyahat tutkunları için kapsamlı bir rehber hazırladığını duyurdu. Tatil platformu, 2025 yılında toplam 15 gün resmi tatil bulunurken, yalnızca 14 gün izin kullanılarak 45 güne kadar tatil yapılabileceğini açıkladı.
‘Türk mutfağının değerli lezzetlerinden döneri, Amerikalılar ile buluşturduk'Türk mutfağının ünlü lezzetlerinden biri olan dönerin, Amerika’da popülerliği arttı. Döneri Amerika’daki tüketicilerle buluşturduklarını belirten Döner Point Kurucusu Faruk Güvenç, “Türk mutfağının en değerli lezzetlerinden biri olan döneri, Amerika’daki tüketicilerle buluşturmak büyük bir heyecan kaynağı oldu. Geleneksel dönerimizi sunarken, aynı zamanda Amerikan damak tadına hitap eden alternatifler de sunmayı hedefledik. Bu yaklaşım hem Türk mutfağını tanıtmak hem de geniş bir müşteri kitlesine ulaşmak adına kirik bir önem taşıyor” dedi.
Ziyaret etmeyenlerin gözünden TürkiyeSeyahat eden bireyler ve Türkiye'ye yönelik turizm potansiyelini artırmak isteyen işletmeler için rehberlik sağlayan bir platform, Türkiye'ye hiç gelmemiş turistlere yönelik anket düzenlendi. 'Türkiye'ye gelmeyi düşünüyor musunuz' sorusuna 'evet' diyenlerin en önemli tercih nedeni plajlar ve doğa olurken; 'hayır' diyenlerin en önemli nedeni Türkiye hakkındaki olumsuz yorumlar oldu.
İncili Gastronomi Rehberi ödülleri sahiplerini bulduBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yürütülen değerlendirmeler sonucunda hazırlanan 'İncili Gastronomi Rehberi', düzenlenen ödül töreniyle gastronomi dünyasını bir araya getirdi. Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliğiyle İstanbul’da bir otelde gerçekleştirilen törende, 4 ve 5 ‘İnci’ alan restoranlara ödülleri takdim edildi. Rehbere ilk kez eklenen Unilever Food Solutions tarafından belirlenen ‘Geleceğin Menüleri’ Ödülleri ve ‘Proje Ekibi Özel Ödülleri’ de sahiplerini buldu.
İncili Gastronomi Rehberi ödülleri sahiplerini bulduBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yürütülen değerlendirmeler sonucunda hazırlanan 'İncili Gastronomi Rehberi', düzenlenen ödül töreniyle gastronomi dünyasını bir araya getirdi. Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliğiyle İstanbul’da bir otelde gerçekleştirilen törende, 4 ve 5 ‘İnci’ alan restoranlara ödülleri takdim edildi. Rehbere ilk kez eklenen Unilever Food Solutions tarafından belirlenen ‘Geleceğin Menüleri’ Ödülleri ve ‘Proje Ekibi Özel Ödülleri’ de sahiplerini buldu.
Anadolu Ateşi, Antalya Kültür Yolu Festivali'ndeKültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin 16'ıncı ve son durağı Türkiye'nin turizm başkenti Antalya oldu. Antalya Kültür Yolu Festivali; 7'inci gününde, birbirinden renkli etkinliklerin yanı sıra dünyanın önde gelen ve en büyük dans topluluklarından Anadolu Ateşi'ni ağırladı.
‘Tadına Doyulmaz Sohbetler’ yeni bölümleriyle 9 Kasımda BluTv’deOKAN Bayülgen, İlber Ortaylı ve Sahrap Soysal’ın başrolde yer aldığı 'Tadına Doyulmaz Sohbetler' belgesel serisi, bu kez Sicilya’nın tarihi, kültürel ve gastronomi zenginlikleriyle izleyicinin karşısına çıkıyor. 4 bölümden oluşan yeni sezon serisi 9 Kasım Cumartesi günü BluTV'de izleyici ile buluşacak.
Edirne'de 'Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali' başladıEdirne'de 3 gün sürecek 'Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali' renkli görüntülerle başladı. Yöreye ait yüzlerce yemeğin tanıtılıp, yarışmaların yapılacağı festivalin ilk gününde, kortej yürüyüşü ve Edirne'ye özgü Deva-i Misk helvası ile Gaziler Helvası dağıtımı gerçekleştirildi ve Rumeli kıyafetleri defilesi yapıldı.
Ardahan’da kavılca buğdayından yapılan yemekler tanıtıldıArdahan'da unutulmaya yüz tutan kavılca buğdayı, son 5 yıldır yeniden ekilmeye başlandı. Kavılcadan yapılan yemeklerin tanıtımı için 'Buğdayın Atası Ardahan Kavılcası' etkinliği gerçekleştirildi.
Kasımpaşa Oya Kayacık ÇES Gastronomi Atölyesi açıldıAile ve Sosyal Hizmet Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, koruma altındaki kız çocuklarının meslek sahibi olduğu Oya Kayacık ÇEŞ Gastronomi Atölyesinin açılışını yaptı.
'Tüketiciler alışveriş yapmadan önce bakanlığın açıkladığı listelere mutlaka dikkat etsin'Tarım ve Orman Bakanlığı, sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar ve taklit ve tağşiş yapılan gıdalar başlıkları altında firmaların, markaların, ürünlerin isimleri yayınlandı. Altınbaş Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi, Gıda Mühendisi Dr. Merve Yavuz Düzgün, “2022 yılından beri gıdadaki uygunsuzluklar kamuoyu ile paylaşılmamıştı. Listelerin tekrar paylaşılmaya başlanması ve anlık olarak paylaşılacağının bildirilmesi kamu sağlığı için olumlu. Ancak vatandaşların da risklerin farkında olarak, bunları yakından takip etmesi ve bu ürünleri almaması gerekir. 'Tüketiciler alışveriş yapmadan önce bakanlığın açıkladığı listelere mutlaka dikkat etsin" dedi.
Kuşadası Sokak Festivali coşkusu uluslararası arenaya taşındıAydın'ın Kuşadası ilçesi belediyesi ile Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğinde, Ayhan Sicimoğlu'nun katkılarıyla Kuşadası Sokak Festivali'nin bu yıl 3'üncüsü düzenlendi. 'Hayat Sokak'ta sloganıyla 3 gün devam eden festival; müzik, sanat, eğlence ve gastronomi alanında birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yaptı. 3. Kuşadası Sokak Festivali bu yıl Dünya Şefler Birliği tarafından da akredite edildi.
Kuşadası Sokak Festivali coşkusu uluslararası arenaya taşındıAydın'ın Kuşadası ilçesi belediyesi ile Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğinde, Ayhan Sicimoğlu'nun katkılarıyla Kuşadası Sokak Festivali'nin bu yıl 3'üncüsü düzenlendi. 'Hayat Sokak'ta sloganıyla 3 gün devam eden festival; müzik, sanat, eğlence ve gastronomi alanında birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yaptı. 3. Kuşadası Sokak Festivali bu yıl Dünya Şefler Birliği tarafından da akredite edildi.
Çeşme'den sakız damlayacakDünyada sadece Yunanistan'ın Sakız Adası'nda ve İzmir Çeşme'de yetişen sakız ağacını Türkiye’de yaygınlaştırmak için, Çeşmeli sakız üreticileri Hasan Ege Tütüncüoğlu ve İbrahim Topal, havai köklendirme metoduyla 3 yılda 30 bin sakız ağacı fidanı yetiştirdi. Tütüncüoğlu, "Her sene 20 bin fidan üreterek, 5 yılda 100 bin sakız ağacını toprakla buluşturmayı hedefliyoruz" dedi.
Gastronomi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.