Son dakika gastronomi haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan gastronomi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan gastronomi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.018 gastronomi haberi bulunmuştur.
İncili Gastronomi Rehberi ödülleri sahiplerini bulduBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yürütülen değerlendirmeler sonucunda hazırlanan 'İncili Gastronomi Rehberi', düzenlenen ödül töreniyle gastronomi dünyasını bir araya getirdi. Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliğiyle İstanbul’da bir otelde gerçekleştirilen törende, 4 ve 5 ‘İnci’ alan restoranlara ödülleri takdim edildi. Rehbere ilk kez eklenen Unilever Food Solutions tarafından belirlenen ‘Geleceğin Menüleri’ Ödülleri ve ‘Proje Ekibi Özel Ödülleri’ de sahiplerini buldu.
İncili Gastronomi Rehberi ödülleri sahiplerini bulduBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yürütülen değerlendirmeler sonucunda hazırlanan 'İncili Gastronomi Rehberi', düzenlenen ödül töreniyle gastronomi dünyasını bir araya getirdi. Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliğiyle İstanbul’da bir otelde gerçekleştirilen törende, 4 ve 5 ‘İnci’ alan restoranlara ödülleri takdim edildi. Rehbere ilk kez eklenen Unilever Food Solutions tarafından belirlenen ‘Geleceğin Menüleri’ Ödülleri ve ‘Proje Ekibi Özel Ödülleri’ de sahiplerini buldu.
Anadolu Ateşi, Antalya Kültür Yolu Festivali'ndeKültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin 16'ıncı ve son durağı Türkiye'nin turizm başkenti Antalya oldu. Antalya Kültür Yolu Festivali; 7'inci gününde, birbirinden renkli etkinliklerin yanı sıra dünyanın önde gelen ve en büyük dans topluluklarından Anadolu Ateşi'ni ağırladı.
‘Tadına Doyulmaz Sohbetler’ yeni bölümleriyle 9 Kasımda BluTv’deOKAN Bayülgen, İlber Ortaylı ve Sahrap Soysal’ın başrolde yer aldığı 'Tadına Doyulmaz Sohbetler' belgesel serisi, bu kez Sicilya’nın tarihi, kültürel ve gastronomi zenginlikleriyle izleyicinin karşısına çıkıyor. 4 bölümden oluşan yeni sezon serisi 9 Kasım Cumartesi günü BluTV'de izleyici ile buluşacak.
Edirne'de 'Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali' başladıEdirne'de 3 gün sürecek 'Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali' renkli görüntülerle başladı. Yöreye ait yüzlerce yemeğin tanıtılıp, yarışmaların yapılacağı festivalin ilk gününde, kortej yürüyüşü ve Edirne'ye özgü Deva-i Misk helvası ile Gaziler Helvası dağıtımı gerçekleştirildi ve Rumeli kıyafetleri defilesi yapıldı.
Ardahan’da kavılca buğdayından yapılan yemekler tanıtıldıArdahan'da unutulmaya yüz tutan kavılca buğdayı, son 5 yıldır yeniden ekilmeye başlandı. Kavılcadan yapılan yemeklerin tanıtımı için 'Buğdayın Atası Ardahan Kavılcası' etkinliği gerçekleştirildi.
Kasımpaşa Oya Kayacık ÇES Gastronomi Atölyesi açıldıAile ve Sosyal Hizmet Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, koruma altındaki kız çocuklarının meslek sahibi olduğu Oya Kayacık ÇEŞ Gastronomi Atölyesinin açılışını yaptı.
'Tüketiciler alışveriş yapmadan önce bakanlığın açıkladığı listelere mutlaka dikkat etsin'Tarım ve Orman Bakanlığı, sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar ve taklit ve tağşiş yapılan gıdalar başlıkları altında firmaların, markaların, ürünlerin isimleri yayınlandı. Altınbaş Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi, Gıda Mühendisi Dr. Merve Yavuz Düzgün, “2022 yılından beri gıdadaki uygunsuzluklar kamuoyu ile paylaşılmamıştı. Listelerin tekrar paylaşılmaya başlanması ve anlık olarak paylaşılacağının bildirilmesi kamu sağlığı için olumlu. Ancak vatandaşların da risklerin farkında olarak, bunları yakından takip etmesi ve bu ürünleri almaması gerekir. 'Tüketiciler alışveriş yapmadan önce bakanlığın açıkladığı listelere mutlaka dikkat etsin" dedi.
Kuşadası Sokak Festivali coşkusu uluslararası arenaya taşındıAydın'ın Kuşadası ilçesi belediyesi ile Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğinde, Ayhan Sicimoğlu'nun katkılarıyla Kuşadası Sokak Festivali'nin bu yıl 3'üncüsü düzenlendi. 'Hayat Sokak'ta sloganıyla 3 gün devam eden festival; müzik, sanat, eğlence ve gastronomi alanında birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yaptı. 3. Kuşadası Sokak Festivali bu yıl Dünya Şefler Birliği tarafından da akredite edildi.
Kuşadası Sokak Festivali coşkusu uluslararası arenaya taşındıAydın'ın Kuşadası ilçesi belediyesi ile Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğinde, Ayhan Sicimoğlu'nun katkılarıyla Kuşadası Sokak Festivali'nin bu yıl 3'üncüsü düzenlendi. 'Hayat Sokak'ta sloganıyla 3 gün devam eden festival; müzik, sanat, eğlence ve gastronomi alanında birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yaptı. 3. Kuşadası Sokak Festivali bu yıl Dünya Şefler Birliği tarafından da akredite edildi.
Çeşme'den sakız damlayacakDünyada sadece Yunanistan'ın Sakız Adası'nda ve İzmir Çeşme'de yetişen sakız ağacını Türkiye’de yaygınlaştırmak için, Çeşmeli sakız üreticileri Hasan Ege Tütüncüoğlu ve İbrahim Topal, havai köklendirme metoduyla 3 yılda 30 bin sakız ağacı fidanı yetiştirdi. Tütüncüoğlu, "Her sene 20 bin fidan üreterek, 5 yılda 100 bin sakız ağacını toprakla buluşturmayı hedefliyoruz" dedi.
Kuşadası Sokak Festivali kortej yürüyüşü ile başladıAydın'ın Kuşadası ilçesinde bu yıl 3'üncü kez düzenlenen Kuşadası Sokak Festivali, uluslararası katılımla gerçekleşen renkli bir kortej yürüyüşü ile başladı.
8’inci Uluslararası Adana Lezzet Festivali'ne geri sayım başladıBu yıl 8’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin lansmanı İstanbul’da yapıldı. Adana Valiliği ev sahipliğinde düzenlenecek festival ‘Kökleriyle Adana’ temasıyla 17-20 Ekim tarihlerinde Adana Merkez Park’ta gerçekleştirilecek. 1 buçuk milyon ziyaretçiyi ağırlamayı beklediklerini söyleyen Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, “Festivalimizin 4 gün gibi kısa bir süre içerisinde ilimiz ekonomisine yaklaşık 3 milyar liralık katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.
8’inci Uluslararası Adana Lezzet Festivali'ne geri sayım başladıBu yıl 8’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin lansmanı İstanbul’da yapıldı. Adana Valiliği ev sahipliğinde düzenlenecek festival ‘Kökleriyle Adana’ temasıyla 17-20 Ekim tarihlerinde Adana Merkez Park’ta gerçekleştirilecek. 1 buçuk milyon ziyaretçiyi ağırlamayı beklediklerini söyleyen Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, “Festivalimizin 4 gün gibi kısa bir süre içerisinde ilimiz ekonomisine yaklaşık 3 milyar liralık katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.
‘Turkish Cargo'nun 2033’te taşıyacağı toplam kargo 4 milyon ton olacak’TÜRK Hava Yolları’nın Türkiye Tanıtım Etkinlikleri kapsamında Elazığ’da düzenlenen basın toplantısında konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, “Türk Hava Yolları İstanbul Havalimanı'na gelen herhangi bir kişiyi 2 saatte dünyanın başka bir köşesine gidecek uçağa aktarabiliyoruz. Artık İstanbul dünyanın en önemli bağlantı merkezi haline geldi. Hem malda hem de yolcu taşımada. THY olarak biz özellikle Asya ve Amerika kıtasında 10 milyon turist 30 milyar dolar gelir diye bir hedefimiz var. Kültür ve Turizm Bakanlığıyla buna çalışıyoruz. Kargo şirketimiz de var. 2033 yılında Turkish Cargo’nun taşıyacağı toplam kargo 4 milyon ton olacak” dedi.
Başakşehir'deki V Metroway AVM kapılarını açtıGayrimenkul, turizm, perakende, enerji ve finans sektörlerinde faaliyet gösteren İsra Holding'in yatırımını yaptığı Başakşehir'deki V Metroway Alışveriş Merkezi açıldı. İstanbul Havalimanı'na bağlanan Kayaşehir metrosunun yanı başında konumlanan V Metroway, 25 bin metrekare kiralanabilir alan üzerinde ulusal ve uluslararası 80 markaya ev sahipliği yapacak.
Afyon Lokumu, 114 metre 70 santim ile 'Guiness Rekorlar Kitabı'na girdiGastronomi şehri Afyonkarahisar'da bu yıl altıncısı düzenlenen GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali'nde tarihi bir rekor kırıldı. GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali'nde Afyon Lokumu tam 114 metre 70 santim uzunluğunda yapılarak Guinness Rekorlar Kitabına Girmeye hak kazandı.
Afyon Lokumu, 114 metre 70 santim ile 'Guiness Rekorlar Kitabı'na girdiGastronomi şehri Afyonkarahisar'da bu yıl altıncısı düzenlenen GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali'nde tarihi bir rekor kırıldı. GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali'nde Afyon Lokumu tam 114 metre 70 santim uzunluğunda yapılarak Guinness Rekorlar Kitabına Girmeye hak kazandı.
Dünyanın ilk ekmeği yolcuların beğenisine sunulduTürk Hava Yolları, Taş Tepeler Bölgesi’nde yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkan ve tarihte bilinen evcilleştirilmiş ilk buğday tanelerinin yeniden üretimiyle yapılan 12 bin yıllık ekmeğini New York seferinde business class yolcuların beğenisine sundu.
SunExpress CEO’su Kownatzki: Türkiye rakipsiz bir pazarAlmanya'da düzenlenen turizm kongresi kapsamında düzenlenen panelde açıklamalarda bulunan SunExpress CEO’su Max Kownatzki, Türkiye’nin rakipsiz bir pazar olduğunu söyledi.
Arnica Frig Ultra Maratonu 10'uncu yılında 8 ülkeden 800 sporcuyu ağırladıAfyonkarahisar Frigya bölgesinde ‘Anadolu’nun Kalbinde Koş’ sloganıyla düzenlenen 10. Arnica Frig Ultra Maratonu tamamlandı. Maratonda Türkiye’nin dört bir yanından ve 8 ülkeden 800 sporcu, 3500 yıllık tarihi patikalardan oluşan 7 farklı parkurda koşarak Frigya’nın vadilerini keşfetti.
Arnica Frig Ultra Maratonu 10'uncu yılında 8 ülkeden 800 sporcuyu ağırladıAfyonkarahisar Frigya bölgesinde ‘Anadolu’nun Kalbinde Koş’ sloganıyla düzenlenen 10. Arnica Frig Ultra Maratonu tamamlandı. Maratonda Türkiye’nin dört bir yanından ve 8 ülkeden 800 sporcu, 3500 yıllık tarihi patikalardan oluşan 7 farklı parkurda koşarak Frigya’nın vadilerini keşfetti.
Gastronomi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.