Araştırma: Küresel ısınma kakao krizine yol açıyor
Araştırma: Küresel ısınma kakao krizine yol açıyorBatı Afrika'da geçen yıl haftalarca süren aşırı sıcakların, küresel çikolata üretiminin temelini oluşturan kakao hasatlarını olumsuz etkilediği belirtildi.
14.02.2025Dünya
Bitter çikolata ve kakaoda 'kurşun' tehlikesi
Bitter çikolata ve kakaoda 'kurşun' tehlikesiGıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, çikolata ve kakao kullanılan ürünlerde kurşun değerinin incelenmesi gerektiğini belirterek, "Yapılan bir analizde, bitter çikolatada kurşun oranı 400 mikrogram çıktı. Çocuklar için vücutta 2,2 mikrogramdan sonrası istenmiyor. Ağır metaller vücutta hem kanserojenik, hem zihinsel, hem de psikolojik sonuçlar ortaya çıkarabilir" dedi.