İdrar

İdrar

Son dakika idrar haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan idrar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan idrar haber sayfamızda...

İdrar

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 924 idrar haberi bulunmuştur.
‘Hasta ve tedavi kıyafetlerinde standartlar değişiyor’
‘Hasta ve tedavi kıyafetlerinde standartlar değişiyor’SAĞLIK ve bakım ihtiyaçları doğrultusunda kıyafet üreten Cure4U, hasta ve tedavi kıyafetlerinde standartların değiştiğini duyurdu. Şirket, özel olarak ortopedik rahatsızlıklar, ameliyat sonrası iyileşme, uzun tedavi ve bakım süreçlerine yönelik tasarlanan kıyafetlerin hem tedavi süreçlerinde yaşanan zorlukları hafifleteceğini hem de hasta ve hasta yakınlarının hayatını kolaylaştıracağını bildirdi.
13.11.2024Sağlık-Yaşam
‘Prostat kanserinde kullanılan robotik cerrahi, tedavide ilerleme kaydediyor’
‘Prostat kanserinde kullanılan robotik cerrahi, tedavide ilerleme kaydediyor’PROSTAT kanserinin erkeklerde en sık görülen kanser türlerinden biri olduğunu ve genellikle erken evrede belirti göstermediğini söyleyen Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Fatih Altunrende, “Düzenli sağlık taramaları, erken teşhis imkanı sağlayarak tedavi başarısını artırıyor. Robotik cerrahinin prostat kanserinde kullanılmaya başlanması, tedavide ilerleme kaydedilmesine olanak tanımıştır” dedi.
13.11.2024Sağlık-Yaşam
Narin Güran cinayeti davasının duruşmasında yeni detaylar
Narin Güran cinayeti davasının duruşmasında yeni detaylarDiyarbakır'da öldürüldüğü ortaya çıkan Narin Güran'ın (8) cinayetine ilişkin davanın duruşması, 3'üncü gününde sürüyor. Arif Güran'ın evinin karşısındaki Dara 2 Askeri Üs Bölgesi'nin güvenlik kameraları, bugünkü duruşmada izlenecek.
10.11.2024Gündem
‘Böbrek hastalarında yanlış tüketildiğinde maydanoz bile zarar verebilir’
‘Böbrek hastalarında yanlış tüketildiğinde maydanoz bile zarar verebilir’Böbrek sağlığını korumanın yollarına dikkat çeken Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Reha Erkoç, “Sağlıklı bir böbrek için dengeli beslenme, fast- food, rafine hazır gıdalardan, işlenmiş et ürünlerinden tuzlu gıdalardan kaçınmak, yürüyüş, hareket vücut ağırlığının dengede tutulması önemlidir. Potasyumu yüksek bir böbrek hastasında 3 demet maydanozun limonla birlikte günler içinde tüketilmesi, potasyum yükselmesi ile ciddi aritmilere hatta kalp durmasına ve ölüme yol açabilir. Bu nedenle böbrek hastaları masum gibi gözükse de kür şeklinde yüksek hacimli bitkisel ürünleri tüketmemelidir” dedi.
Bağcılar'da annesini vahşice öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet ve 6 ay hapis
Bağcılar'da annesini vahşice öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet ve 6 ay hapisBağcılar'da annesinin kafasını keserek sokağa atan sanığın yargılandığı davada mahkeme kararı açıkladı. Mahkeme sanığın, 'üstsoydan akrabayı kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' suçundan ise 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.
7.11.2024Gündem
'Genital deformasyonlar tedavi edilebilir'
'Genital deformasyonlar tedavi edilebilir'DOĞUM sonrası kadınların en sık karşılaştığı sorunlardan birinin genital bölgede meydana gelen deformasyonlar ve bunlara bağlı gelişen rahatsızlıklar olduğunu ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Fatma Ölmez, “Bu değişiklikler sadece cinsel ilişki yaşamış kadınlarda değil, cinsel aktivitesi olmayan kadınlarda bile görülebiliyor. Bu şikayetler tedavi edilebilir ve birçok estetik uygulama bu sorunları çözmede fayda sağlayabilir” dedi.
'Çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonlarında gelişigüzel antibiyotik kullanılmamalı'
'Çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonlarında gelişigüzel antibiyotik kullanılmamalı'Üst solunum yolu enfeksiyonlarının (ÜSYE) çocuklarda sık görülen ve genellikle virüs kaynaklı olan enfeksiyonlar olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Dinçer Çelik, “En yaygın türleri arasında soğuk algınlığı, grip, sinüzit, farenjit ve larenjit bulunur. ÜSYE’lerin büyük çoğunluğu virüs kaynaklı olduğu için antibiyotik tedavisi genellikle gerekli değildir. Doktor bakteriyel kaynaklı olduğunu teşhis edip önermedikçe kullanılmamalıdır. Ateş düşürücü ve ağrı kesiciler tercih edebilir” dedi.
'İnternetten araştırarak ilaç kullanmak hayati risklere yol açabilir'
'İnternetten araştırarak ilaç kullanmak hayati risklere yol açabilir'BİLİNÇSİZ ilaç kullanımının ciddi riskler oluşturabileceğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aytan Gulmammadova, “Bilinçsiz ilaç kullanımı, genellikle şikayeti olan hastaların internetten yaptıkları araştırmalara veya çevrelerinden duyduklarına dayanarak, hekimine danışmadan ve ilgili uzman tarafından değerlendirilmeden ilaç kullanmalarıyla ortaya çıkar. Özellikle son yıllarda ağrı kesiciler, antibiyotikler, vitamin ve takviyeler, zayıflama ilaçları, antidepresanlar, tansiyon düşürücüler, diyabet ilaçları gibi ilaçların bilinçsiz ve yoğun bir şekilde kullanılması ciddi riskler taşımaktadır” dedi.
Narin'in annesi, ağabeyi ve amcası ile Nevzat Bahtiyar'a ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi
Narin'in annesi, ağabeyi ve amcası ile Nevzat Bahtiyar'a ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiDiyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos’ta kaybolduktan 19 gün sonra dere yatağında çuval içerisinde üzeri taşlarla örtülü halde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti ile ilgili yürütülen soruşturmada Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede tutuklu sanıklar Narin’in amcası Salim Güran, annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran ile cesedi dere yatağına taşıdığını itiraf eden komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında ‘iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
22.10.2024Gündem
‘Menopoz; fiziksel, zihinsel ve sosyal bir süreç olarak görülmeli’
‘Menopoz; fiziksel, zihinsel ve sosyal bir süreç olarak görülmeli’Menopozun, kadın yaşamında yeni bir dönüşüm sürecini başlatan en önemli aşamalardan biri olduğunu ve sürecinin fiziksel, psikolojik ve sosyal boyutlarıyla birlikte ele alınması gerektiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Doç. Dr. Kazibe Koyuncu Demir, “Menopozu ‘üreme yeteneğinin kaybedildiği dönem’ olarak görmek yerine, sağlıkla geçirilebilecek bir geçiş evresi olarak değerlendirmek gerekir. Menopoz; fiziksel, zihinsel ve sosyal bir süreç olarak görülmeli. Bu dönemde kadınlar doğru bir şekilde bilgilendirilmeli ve gerektiğinde profesyonel yardım almalıdır” dedi.
21.10.2024Sağlık-Yaşam
Otomobilin lastiklerinde uyuşturucuyla yakalanan sanığa 22 yıl hapis
Otomobilin lastiklerinde uyuşturucuyla yakalanan sanığa 22 yıl hapisBolu'da, otomobilin lastiklerine gizlediği 6 kilo 100 gram metamfetamin ile yakalanan İran uyruklu Mohammadeasoil Rashidi (36), 'Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan 22 yıl hapisle cezalandırıldı.
17.10.2024Gündem
‘Endoskopik cerrahi ile bel fıtığı operasyonundan 3 saat sonra yürümek mümkün’
‘Endoskopik cerrahi ile bel fıtığı operasyonundan 3 saat sonra yürümek mümkün’BEYİN ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Timur Yıldırım, endoskopik cerrahi yöntemin her bel fıtığı hastasına uygulanabileceğini söyleyerek “Bel fıtığında son dönemde uygulanmaya başlayan yöntemlerden endoskopik cerrahide, 7 milimetrelik bir kesi ile çevre anatomik dokulara çok zarar vermeden, sağlıklı kasların arasından güvenli bir şekilde omurganın hastalanan bölgesine ulaşıyoruz. Bu yöntem, kanama miktarında azalma ve çok daha anatomik boşluklardan faydalanarak normal omurga yapısına kalıcı bir hasar vermeden hastalanan bölgeye girmemize imkân sağlıyor. 2-3 saat sonra biz hastayı güvenle ayağa kaldırıp yürütebiliyoruz. 10-15 gün içinde de iş hayatına geri dönebiliyorlar” dedi.
12.10.2024Video
‘Endoskopik cerrahi ile bel fıtığı operasyonundan 3 saat sonra yürümek mümkün’
‘Endoskopik cerrahi ile bel fıtığı operasyonundan 3 saat sonra yürümek mümkün’Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Timur Yıldırım, endoskopik cerrahi yöntemin her bel fıtığı hastasına uygulanabileceğini söyleyerek “Bel fıtığında son dönemde uygulanmaya başlayan yöntemlerden endoskopik cerrahide, 7 milimetrelik bir kesi ile çevre anatomik dokulara çok zarar vermeden, sağlıklı kasların arasından güvenli bir şekilde omurganın hastalanan bölgesine ulaşıyoruz. Bu yöntem, kanama miktarında azalma ve çok daha anatomik boşluklardan faydalanarak normal omurga yapısına kalıcı bir hasar vermeden hastalanan bölgeye girmemize imkân sağlıyor. 2-3 saat sonra biz hastayı güvenle ayağa kaldırıp yürütebiliyoruz. 10-15 gün içinde de iş hayatına geri dönebiliyorlar” dedi.
12.10.2024Sağlık-Yaşam
‘İdrarda kan görülmesi mesane kanserinin belirtisi olabilir’
‘İdrarda kan görülmesi mesane kanserinin belirtisi olabilir’Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Selçuk Şahin, idrarda kan görülmesinin mesane kanserinin belirtisi olabileceğine dikkat çekti. Şahin, bu durumun ciddiye alınması gerektiğini ve erken teşhisin yaşam kurtarıcı olduğunu vurguladı. Ayrıca, mesane kanserinin yalnızca erkeklerde değil, kadınlarda da görülebileceğini ve hastalığın kadınlarda genellikle daha kötü seyrettiğini belirtti.
13.09.2024Sağlık-Yaşam
'Sepsiste her geçen saat hayati öneme sahip'
'Sepsiste her geçen saat hayati öneme sahip'Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Yelda Öğütmen, 13 Eylül Dünya Sepsis Günü’nde kan zehirlenmesine dikkat çekerek hastalığın hayati öneme sahip olduğunu söyledi. Ani ateş durumunda mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna gidilmesi gerektiğini belirten Dr. Öğütmen, “Sepsiste her geçen saat hayati öneme sahip .Tansiyonun düşmesi, idrar çıkışında azalma, solunum yetmezliği ve kalp atışlarının yükselmesi en sık görülen sepsis belirtisidir” dedi.
13.09.2024Sağlık-Yaşam
'Gereksiz antibiyotik kullanımı sepsise yol açabilir'
'Gereksiz antibiyotik kullanımı sepsise yol açabilir'SEPSİSTE 1 yaştan küçük çocuklar, yaşlılar ve hamilelerin risk grubunda yer aldığını belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nuriye Taşdelen Fışgın, “Kişide sepsis gelişmesinde genelde ya enfeksiyon tanısının geç konması ya da verilen antibiyotiklerin yetersiz kalması söz konusudur. Ancak gereksiz ve uygunsuz antibiyotik kullanımı, antibiyotiklerin yarıda bırakılması gibi nedenler de bakterilerin antibiyotiklere karşı direnç geliştirmesine yol açarak sepsis gelişimine zemin hazırlamaktadır” dedi.
12.09.2024Sağlık-Yaşam
Yumurtalıklarındaki 23 kiloluk kitle operasyonla çıkarıldı; doktorlar da şaşırdı
Yumurtalıklarındaki 23 kiloluk kitle operasyonla çıkarıldı; doktorlar da şaşırdıYalova’da yaşayan ve ilk kez 2003 yılında yumurtalık tümörü nedeniyle ameliyat geçiren 58 yaşındaki Hülya Öztürk, şikayetleri yeniden başladığı halde, doktor fobisi nedeniyle yıllarca muayeneye gitmedi. 170 kiloya çıkan ve artık yatağa bağımlı hale gelen Öztürk, ağrıları dayanılmaz bir hal alınca, Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. İlyas Şahin’e başvurdu. Dr. Şahin gördükleri karşısında şoke oldu. Hastasının yumurtalıklarında, çapı 60-70 santime ulaşan dev bir tümör vardı. Hemen Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Emel Küçük ile hastayı değerlendirmeye aldı. Ameliyatı, jinekolojik kanser cerrahisinde uzman bir meslektaşı ile beraber yapmaları gerektiğine karar verdi. Öztürk için İstanbul’dan Yalova’ya giden Prof. Dr. Taylan Şenol’un da girdiği operasyonla, 3 cerrah, 23 kiloluk tümörü başarıyla çıkardı. Prof. Dr. Şenol, yumurtalık tümörlerinin genellikle 5-10 santim çapındayken bulgu verdiğini ve teşhis edilebildiğini söyleyerek, "Patates çuvalı büyüklüğünde bir tümördü. Bu halde yaşaması bile mucize" dedi.
25.08.2024Sağlık-Yaşam
'50 yaş üstündeki her 4 kişiden 1’inde kemik erimesi var'
'50 yaş üstündeki her 4 kişiden 1’inde kemik erimesi var'Türkiye’de son yıllarda yapılan bir çalışmada 50 yaş üstündeki kişilerin dörtte birinde kemik erimesinin saptandığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Tuğba Baysak Tunçay, “50 yaşından sonra, her üç kadından birinde osteoporoz saptanmaktadır. Nadiren genç yaşlarda da osteoporoz görülebilir” dedi.
23.08.2024Sağlık-Yaşam
"Yapay zekâ ile prostat kanserinde daha erken teşhis mümkün”
"Yapay zekâ ile prostat kanserinde daha erken teşhis mümkün”Prostat kanseri tanı ve tedavisinde yapay zekâdan; başta hastalığın erken teşhisi olmak üzere önemli ölçüde yararlanıldığını belirten Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Tümay İpekçi, “MR’da prostat kanserinin saptanması, kanserin agresifliğinin değerlendirilmesi, kanserin derecelendirilmesi, prostat kanserli hastaların hayatta kalma sürelerinin tahmini, kemoterapiyi tolere edemeyecek hastanın belirlenmesi, radyoterapiye iyi yanıt verecek hastanın tahmini, ameliyat sonrası idrar kaçırma ihtimalinin hesaplanmasını konu alan yapay zekâ çalışmaları mevcuttur” dedi.
Gıda zehirlenmesinden korunmak için tüyolar
Gıda zehirlenmesinden korunmak için tüyolarBozulabilir gıdaları satın aldıktan veya hazırladıktan sonra en geç 1- 2 saat içinde soğutmak veya dondurmak gerektiğini belirten Uzman Diyetisyen Sedef Aksu, “Oda sıcaklığında çok uzun süre kalan yiyecekler, pişirme yoluyla yok edilemeyen bakteri veya toksinleri içerebilir. Donmuş besinler oda sıcaklığında çözülmemelidir. Donmuş besinleri çözmenin en doğru yolu buzdolabında çözdürmektir” dedi.
Islak mayo vajinal enfeksiyonlara davetiye çıkarıyor
Islak mayo vajinal enfeksiyonlara davetiye çıkarıyorÖzellikle sıcak ve nemin arttığı yaz aylarında havuzlar gibi ortak kullanım alanlarında daha fazla vakit geçirilmesi ya da ıslak mayo ile uzun süre kalınması gibi nedenlerin kadınların hayatını kabusa çevirebilen vajinal enfeksiyonların sıklığının artmasına neden olduğunu aktaran Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Işın Yeşim Yeşilkaya, vajinal enfeksiyonların önlenmesinde kişisel hijyenin önemine işaret ederek alınması gereken koruyucu önlemleri sıraladı. Op. Dr. Yeşilkaya, "Islak mayo mantar ve bakterilerin üremesine neden oluyor. Kirli denizler ve her ne kadar klorlanmış da olsa kalabalık havuzlar hem vajinal hem idrar yolu enfeksiyonları için riskli ortamlardır. Bununla birlikte, hava aldırmayan dar ve sentetik kıyafetler ya da pedler sebebiyle oksijensiz ortamda çoğalabilen ve kötü bir kokuya sebep olan bakteriler daha kolay ürer" dedi.
30.07.2024Sağlık-Yaşam
Uzmanı uyardı: Hipospadias rahatsızlığı olan çocuklar sünnet edilmez
Uzmanı uyardı: Hipospadias rahatsızlığı olan çocuklar sünnet edilmezÇocuklarda görülen peygamber sünneti (hipospadias) rahatsızlığının sıklıkla göz ardı edilen ve doğru anlaşılmayan bir durum olduğunu kaydeden Prof. Dr. Fatih Akbıyık, ameliyat için uygun yaşın da önemine dikkat çekti. Akbıyık, “Bu çocuklar cerrahi işlem öncesi sünnet edilmemelidir, sünnet derisi bu ameliyatlarda önemli bir kaynak. Bu işlem için en uygun zaman 6 ay ile 1,5 yaş arasıdır” dedi.
26.07.2024Sağlık-Yaşam
Böbreğiyle kızına ikinci kez 'can' oldu
Böbreğiyle kızına ikinci kez 'can' olduMuğla'da doğuştan böbrek yetmezliği rahatsızlığı olan Sudenaz Kızılca (17), annesi Seray Kızılca'nın (40) bağışladığı böbrekle yaşama tutundu. Kızına hiç düşünmeden böbreğini bağışlayan Kızılca, “Tarif edilemeyecek bir duygu içindeyim. İkinci kez can olmak iyi bir şey" dedi. Sudenaz Kızılca ise "Annem doğurduğunda ilk canını bana vermişti. İkinci canını 17 yaşımda bir daha verdi. Canımı istese canımı veririm" diye konuştu.
25.07.2024Sağlık-Yaşam
“Hamileler sıcak havalarda en az 2.5 litre su tüketmeli”
“Hamileler sıcak havalarda en az 2.5 litre su tüketmeli”Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Didem Güneş Aktaş, kavurucu sıcaklarda özellikle hamilelerin beslenme şekline ve su tüketimine dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizerek, “Sıcaklıkların artmasıyla birlikte terlemenin de etkisiyle vücudumuzda su kaybı doğal olarak artış gösterir. Gebeler bu dönemde en az 2.5 litre su tüketmeli, hatta çok sıcak havalarda veya egzersiz yaptıkları günlerde 3 litre su içmeliler. Beslenmede hafif gıdalar tercih edilmeli, taze sebze ve meyve tüketimine özen gösterilmeli” dedi.
23.07.2024Sağlık-Yaşam
MR füzyon prostat biyopsisi hayat kurtarıyor
MR füzyon prostat biyopsisi hayat kurtarıyorBaşkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Üroloji Ana Bilim Dalı Bölümünden Uzm. Dr. Mehmet Vehbi Kayra, erken evrede teşhis edilen prostat kanserinin genellikle tedavi edildiğini, gelişmiş teknolojiye sahip MR füzyon prostat biyopsisinin hastalığın erken teşhis edilmesini sağladığını söyledi.
17.07.2024Sağlık-Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

tedavisağlıkkansercerrahiböbrek

İdrar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.