Et fiyatlarında zam tartışması sürüyorEt fiyatlarında yılbaşından itibaren yaklaşık yüzde 50 oranında artış olması, satıcının da tüketicinin de tepkisine neden oluyor. Artışın nedenleri konusunda ise farklı görüşler ortaya çıktı. Türkiye Kasaplar, Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu Bölge Başkanvekili Veysel Günal spekülasyon yapılarak et fiyatlarının arttığını söyledi. Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Dr. Ahmet Yücesan ise "Piyasada kırmızı ete gelen zammın ne yaklaşan Ramazan ile ne şap hastalığıyla ne de daha önce gündeme geldiği gibi depremle hiçbir alakası yok. Bu tamamen kendi ekonomik seyri içerisinde devam eden bir olgudur" diye konuştu.
Et fiyatlarında zam tartışması sürüyorEt fiyatlarında yılbaşından itibaren yaklaşık yüzde 50 oranında artış olması, satıcının da tüketicinin de tepkisine neden oluyor. Artışın nedenleri konusunda ise farklı görüşler ortaya çıktı. Türkiye Kasaplar, Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu Bölge Başkanvekili Veysel Günal spekülasyon yapılarak et fiyatlarının arttığını söyledi. Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Dr. Ahmet Yücesan ise "Piyasada kırmızı ete gelen zammın ne yaklaşan Ramazan ile ne şap hastalığıyla ne de daha önce gündeme geldiği gibi depremle hiçbir alakası yok. Bu tamamen kendi ekonomik seyri içerisinde devam eden bir olgudur" diye konuştu.
Et fiyatlarında artış lahmacunu da vurduEt fiyatlarında son iki ayda yüzde 50'yi bulan artış lahmacun fiyatlarını da etkilerken, ilçeden ilçeye farklı fiyatlar tartışmaya neden oldu. Başakşehir'de 85 liraya satılan lahmacunu Esenyurt'ta 20 liraya bulmak mümkün. Gıda Laboratuvarları ve Gıda Denetçileri Derneği (GLADER) Başkan Yardımcısı Selman Bahadır Orhan, 40 liranın altında satılan lahmacunun hileli olduğunu ileri sürerek, "Yaptığımız çalışmalarda, aldığımız numunelerde, lahmacunun her türlü hileye açık olduğunu gördük. Soya fasulyesinden bitkisel proteinlere, kamufle edilmiş et tadı veren tuzlara, sakatat ürünlerinden tavuk ürünlerine, her şeyin katılabildiğini görebiliyorsunuz" dedi. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl ise fiyat farkının hem kaliteden hem de restoranın bulunduğu lokasyondan kaynaklı olduğunu belirtti.
Et fiyatlarında 2 ayda yüzde 50 artış oldu, satıcı da tüketici de tepkiliEt fiyatlarında yılbaşından bugüne yüzde 50 oranında artış oldu. Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, "Bir yılda olması gereken artış, 2 ayda oldu" dedi. Kasaplar yüksek fiyatların müşteri kayıplarına neden olduğunu belirtirken, ucuza satış yapan Et ve Süt Kurumu mağazaları önünde uzun kuyruklar oluştu.