Son dakika et haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan et gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan et haber sayfamızda...
Özgür Özel: Güler ve Erdoğan özür dilediği an ben de kendilerinden özür dilerimCHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Esenyurt’ta günlerce kapıda bekletilen milletvekillerimizden ve belediye meclis üyelerimizden, Sayın Abdullah Güler ve de Sayın Recep Tayyip Erdoğan özür dilediği anda ben de kendilerinden özür dilerim" dedi.
İncili Gastronomi Rehberi ödülleri sahiplerini bulduBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yürütülen değerlendirmeler sonucunda hazırlanan 'İncili Gastronomi Rehberi', düzenlenen ödül töreniyle gastronomi dünyasını bir araya getirdi. Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliğiyle İstanbul’da bir otelde gerçekleştirilen törende, 4 ve 5 ‘İnci’ alan restoranlara ödülleri takdim edildi. Rehbere ilk kez eklenen Unilever Food Solutions tarafından belirlenen ‘Geleceğin Menüleri’ Ödülleri ve ‘Proje Ekibi Özel Ödülleri’ de sahiplerini buldu.
İncili Gastronomi Rehberi ödülleri sahiplerini bulduBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yürütülen değerlendirmeler sonucunda hazırlanan 'İncili Gastronomi Rehberi', düzenlenen ödül töreniyle gastronomi dünyasını bir araya getirdi. Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliğiyle İstanbul’da bir otelde gerçekleştirilen törende, 4 ve 5 ‘İnci’ alan restoranlara ödülleri takdim edildi. Rehbere ilk kez eklenen Unilever Food Solutions tarafından belirlenen ‘Geleceğin Menüleri’ Ödülleri ve ‘Proje Ekibi Özel Ödülleri’ de sahiplerini buldu.
Et ve Süt Kurumu'ndan 'kırmızı et' açıklamasıEt ve Süt Kurumu, mevcut kırmızı et ve canlı hayvan stoklarının piyasa ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde olduğunu, kırmızı ette fahiş fiyat artışına neden olacak herhangi bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı.
‘Yetersiz protein alımı, vitamin ve mineral eksikleri saç dökülmesini hızlandırıyor’SAÇ sağlığı ve beslenmenin doğrudan ilişkili olduğunu ifade eden Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, “Saç dökülmesine karşı düzenli ve dengeli beslenmeye özen göstermeli, saçlarınızın kökten uca güçlenmesi için vitamin ve mineral kaynağı besinleri yeterli miktarda tüketmelisiniz” dedi.
F-4 savaş uçaklarının Türk Hava Kuvvetleri envanterine katılışının 50’nci yılıEskişehir 1’inci Ana Jet Üssü Komutanlığı, F-4E Phantom II savaş uçağının Türk Hava Kuvvetleri envanterine katılışının 50’nci yılı etkinliklerinde, 480’i yabancı, 800 havacılık fotoğrafçısı ile basın mensuplarına ev sahipliği yaptı. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, uçuş yapan 4 adet F-4E Phantom II savaş uçağına, gövdesinde Türk bayrağı, kuyruğunda ise Atatürk resminin olduğu F-4E Phantom II uçakla liderlik yaptı.
Keçiboynuzundan 36 çeşit yiyecekAntalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün üreticiye destek olmak amacıyla geliştirdiği projede keçiboynuzundan 36 çeşit yiyecek üretildi. Antalya, dünya keçiboynuzu ihtiyacının yüzde 22'sini, Türkiye'nin yüzde 51'ini karşılıyor.
5 yıl önce Vietnam'dan getirttiği jackfruit meyvesini Türkiye'de yetiştirmeyi başardıAntalya'nın Alanya ilçesinde üretici Tunahan Soylu (31), 5 yıl önce Vietnam'dan getirttiği, dünyanın en büyük meyvesi olarak bilinen jackfruit meyvesini yetiştirmeyi başardı. Soylu, bu yıl meyvenin ikinci hasadını yaptı. Sınırlı üretim nedeniyle mevyeye olan talebe yanıt veremediklerini söyleyen Soylu, şimdiye kadar yetiştirdiği en büyük jackfruit meyvesinin 6,5 kilogram ağırlığında olduğunu söyledi.
Çatıya konan akbabayı görüntülemek için yarıştılarTokat'ın Erbaa ilçesinde, bir iş yerinin çatısına konan akbaba ilgi gördü. Bazıları hayvana et atarken, bazıları ise telefonuyla görüntüledi. İtfaiye ekiplerinin yakalayıp indirdiği akbaba, kontrollerinin ardından tekrar doğaya salınacak.
‘Türkiye, diyabet sıklığında Avrupa’da ilk sırada’Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Alper Sönmez, “Avrupa'da diyabet sıklığı en yüksek olan ülke konumundayız. Türkiye’de her iki diyabetli bireyden biri diyabetli olduğunun farkında değil” dedi.
Prof. Dr. Yaşar Bayındır’dan salmonella enfeksiyonu uyarısıSon yıllarda artan hızlı tüketim (fast food) alışkanlığı ve sokakta satılan yiyeceklere olan talebin sağlığı tehdit eden gizli bir tehlikeyi de beraberinde getirdiğini ifade eden Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yaşar Bayındır, “Salmonella enfeksiyonları, özellikle yaz ve sonbahar aylarında ciddi bir artış gösteriyor. Hijyen kurallarına uymayan her gıda tüketimi ciddi risk taşıyor. Sağlığınızı korumak için hijyenik ortamlarda hazırlanan yiyecekleri tercih edin" dedi.
Narin Güran cinayeti davasının duruşmasında yeni detaylarDiyarbakır'da öldürüldüğü ortaya çıkan Narin Güran'ın (8) cinayetine ilişkin davanın duruşması, 3'üncü gününde sürüyor. Arif Güran'ın evinin karşısındaki Dara 2 Askeri Üs Bölgesi'nin güvenlik kameraları, bugünkü duruşmada izlenecek.
Sosyal yatırım projesi ‘Bir Sen Bir Gelecek’ Brand Week İstanbul’da ilk mezunlarını verdiBRAND Week İstanbul, bu yıl Zeren Group’un ana sponsorluğunda, gençlere ilham veren etkinliklere ev sahipliği yaptı. ‘Kendini inşa et, gerçekçi ol, hayallerinin peşinden koş’ temalı oturumda, Mustafa Yiğit Zeren, Fırat Parlak ve Doğan Kabak gibi alanında başarılı isimler, gençlerle bir araya geldi. Kaan Sekban moderatörlüğünde gerçekleşen oturumda ayrıca, Zeren Group ve Bilim Virüsü iş birliğiyle hayata geçirilen ve gençlere ilham vermeyi amaçlayan sosyal sorumluluk programı ‘Bir Sen Bir Gelecek’ de ilk mezunlarını verdi.
Sosyal yatırım projesi ‘Bir Sen Bir Gelecek’ Brand Week İstanbul’da ilk mezunlarını verdiBrand Week İstanbul, bu yıl Zeren Group’un ana sponsorluğunda, gençlere ilham veren etkinliklere ev sahipliği yaptı. ‘Kendini inşa et, gerçekçi ol, hayallerinin peşinden koş’ temalı oturumda, Mustafa Yiğit Zeren, Fırat Parlak ve Doğan Kabak gibi alanında başarılı isimler, gençlerle bir araya geldi. Kaan Sekban moderatörlüğünde gerçekleşen oturumda ayrıca, Zeren Group ve Bilim Virüsü iş birliğiyle hayata geçirilen ve gençlere ilham vermeyi amaçlayan sosyal sorumluluk programı ‘Bir Sen Bir Gelecek’ de ilk mezunlarını verdi.
Ersin Tatar: Her yerde, her saat Kıbrıs Türk halkı mücadelesini sürdürüyorKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Her yerde, her saat Kıbrıs Türk halkı mücadelesini sürdürmektedir. Dünyanın vicdanına kalmış olabilir. Ama bizim vicdanımızla biz ayrı bir halkız, ayrı bir devletiz ve bağımsızlığımızı çoktan kazanmışızdır. Çünkü onu hak ettik ve kazandık. Ve hep söylediğim şey vardır. Bizim arkamızda 85 milyonluk Anadolu Türkiye Cumhuriyeti vardır. Anadolu Türkiye Cumhuriyeti'nin bizleri tanıması zaten şu kadar ülkeye değerdir" dedi.
‘Böbrek hastalarında yanlış tüketildiğinde maydanoz bile zarar verebilir’Böbrek sağlığını korumanın yollarına dikkat çeken Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Reha Erkoç, “Sağlıklı bir böbrek için dengeli beslenme, fast- food, rafine hazır gıdalardan, işlenmiş et ürünlerinden tuzlu gıdalardan kaçınmak, yürüyüş, hareket vücut ağırlığının dengede tutulması önemlidir. Potasyumu yüksek bir böbrek hastasında 3 demet maydanozun limonla birlikte günler içinde tüketilmesi, potasyum yükselmesi ile ciddi aritmilere hatta kalp durmasına ve ölüme yol açabilir. Bu nedenle böbrek hastaları masum gibi gözükse de kür şeklinde yüksek hacimli bitkisel ürünleri tüketmemelidir” dedi.
Yüzde 100 et içeren Sivas köftesini yurt dışına da götürüyorlarSivas'ta, kentin adını taşıyan köfte, hiçbir harç ve katkı maddesi içermeyen yüzde 100 et içeriği ile lezzet tutkunlarının ilgisini çekiyor. İlk kez dedeleri tarafından üretilen ve kentte marka haline gelen Sivas köftesinin farkını anlatan işletmeci İshak Kaan Usta (44), "İçeriğinde sadece Sivas'ta özel olarak beslenen hayvanların eti ve ilimize ait mineralli tuz var. Yaz aylarında kentte tüketim, dışarıya gönderilenlerle birlikte günlük 10 tonu buluyor. Özellikle gurbetten gelen Sivaslılar, giderken beraberinde bolca köfte götürüyor" dedi.
Yüzde 100 et içeren Sivas köftesini yurt dışına da götürüyorlarSivas'ta, kentin adını taşıyan köfte, hiçbir harç ve katkı maddesi içermeyen yüzde 100 et içeriği ile lezzet tutkunlarının ilgisini çekiyor. İlk kez dedeleri tarafından üretilen ve kentte marka haline gelen Sivas köftesinin farkını anlatan işletmeci İshak Kaan Usta (44), "İçeriğinde sadece Sivas'ta özel olarak beslenen hayvanların eti ve ilimize ait mineralli tuz var. Yaz aylarında kentte tüketim, dışarıya gönderilenlerle birlikte günlük 10 tonu buluyor. Özellikle gurbetten gelen Sivaslılar, giderken beraberinde bolca köfte götürüyor" dedi.
Et ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.