Uzmanından yaz sıcaklarında Akdeniz diyeti ile beslenme önerisiYaz mevsiminde doğru beslenme konusunda uyarılarda bulunan Diyetisyen Serkan Aksoy, “Özellikle Akdeniz diyeti olarak bildiğimiz beslenme modeli bu dönemlerde de en ideal beslenme modellerinin başında gelir. Omega-3 yağ asitlerinden zengin balıklar, sert kabuklu meyveler olarak tanıdığımız (ceviz, fındık, badem, fıstık, kaju gibi) yağlı tohumlar, zeytinyağı ve tam tahıllı ürünlerin yanında taze sebze meyve beslenmemizin ana çerçevesini oluşturmalıdır. Sindirimi zor olan besinlerden uzak durmak bu aylarda çok önemlidir” dedi.
Uzmanı açıkladı: ‘Akdeniz diyeti’ iltihap önleyiciDiyetisyen Evrim Güngör, yapılan araştırmalar sonucunda Akdeniz diyetinin anti-inflamatuar (iltihap önleyici) diyet örneği olduğunu söyleyerek, “Benzer özelliklere sahip kişilerle yapılan çalışma kapsamında, Akdeniz diyetinin romatoid artritli (RA) kişilerde eklem iltihabını azaltıp azaltmadığı incelenmiştir. İlk çalışma sonucunda Akdeniz tipi beslenen grubun, diyetten 12 hafta sonra RA hastalığı aktivitesinde (azalmış eklem iltihabı) önemli bir iyileşme olduğu bulunmuştur. Romatoid Artrit hastaları için 6 haftalık Akdeniz diyetini test eden başka bir çalışmada, Akdeniz tipi beslenen grubun 6 ay sonra daha az ağrı ve sabah tutukluğu yaşadığı belirtilmiş ve bu çalışma Akdeniz tipi beslenmenin uzun süreli bir fayda sağladığını düşündürmüştür” dedi.