Geri Dön
MerkezSağlık çalışanlarına anne sütü eğitimi verildi

Sağlık çalışanlarına anne sütü eğitimi verildi

Sağlık çalışanlarına anne sütü eğitimi verildi

Sağlık çalışanlarına anne sütü eğitimi verildi

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA) NİĞDE Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığınca, sahada çalışan personele anne sütü eğitimi verildi.

Anne sütü eğitimi alan saha personeline eğitim belgeleri, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Bayraktar'ın katıldığı kapanış programında verildi.

Programda konuşan İl Sağlık Müdürü Bahadır İnan, çocukların sağlığının korunması ve geliştirilmesi için yürütülen çalışmaların daha bebekler dünyaya gelmeden başladığını ve doğumla birlikte artarak devam ettiğini söyledi. İnan, "Bütün bebekler ve çocuklar, sağlıklı olmak ve sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir. Emzirme ise bebeklere ve çocuklara bu hakkı sağlayan en uygun yöntemdir. Sağlıklı bir beslenmeye giden yolda atılması gereken ilk adım, anne sütü ile emzirmenin korunması, desteklenmesi ve yaygınlaştırılmasıdır. Ülkemizde çocuklarda ölüm nedenleri arasında beslenme yetersizlikleri, tek başına veya enfeksiyonlarla birlikte ilk sıralarda yer almaktadır. Bu nedenle bebek ve çocukların beslenmelerinin doğdukları andan itibaren düzenlenmesi gerekmektedir. Bebeklerin yaşamlarının bir ilk 6 ayında tek başına anne sütü ile beslenmelerinin önemi büyüktür. Anne sütü bebekler için gerekli tüm besinleri içerir, kolay hazmedilir ve bebekleri hastalıklardan korur. Aynı zamanda da steril ve ekonomiktir. Ayrıca yapılan araştırmalar göstermiştir ki; anne sütü ile beslenen bebekler ileri yaşlarda zeka testlerinde daha başarılı olmaktadırlar. Anne sütü; bebeklerin hem fiziksel hem ruhsal olarak daha sağlıklı büyüme ve gelişmelerini sağlarken annenin sağlığını da korur. Özellikle emziren annelerde meme kanseri görülme riski emzirmeyen annelere oranla çok daha düşüktür. Bebeğinize vereceğiniz en değerli besin anne sütüdür" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber