Geri Dön
İzmir'Cumhuriyet'in 101. yılının dönümü heyecanı ve coşkusunu yaşıyoruz'

'Cumhuriyet'in 101. yılının dönümü heyecanı ve coşkusunu yaşıyoruz'

'Cumhuriyet'in 101. yılının dönümü heyecanı ve coşkusunu yaşıyoruz'

İZMİR, (DHA)-İZMİR Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Cumhuriyet'in ilanının 101. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Bu heyecanı ve coşkuyu, bugün sayısı 100 bine ulaşan üyemizle birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Cumhuriyet'in ilanının 101. yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Özgener açıklamasında, "Cumhuriyetimizin 101. Yılını kutladığı bu önemli günde ülkemizin köklü kurumlarından birini temsil etmenin gururunu yaşıyorum. İzmir Ticaret Odası, ülkemizin dönüm noktalarına şahitlik eden, yaşadığı her süreçte tarihte yeni bir sayfa açan İzmir'de, çok önemli bir mirasa ev sahipliği yapıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanına ve ilk yıllarında yaşanan gelişmelere şahitlik eden Odamız, savaşın ve yangının ağır sonuçlarına rağmen İzmir'in tüccar ve sanayicilerinin sorunlarına çare arayışı içinde olmaya çalıştı. 1923 yılında, İzmir'in ve o dönemki adıyla İzmir Ticaret ve Sanayi Odası'nın tarihinde çok önemli iki olay gerçekleşti. İlki İzmir için olduğu kadar Türkiye ekonomisi için de önemli olan İzmir İktisat Kongresi, ikincisi ise Cumhuriyet'in ilanıydı. 101 yıl önce yaşanan bu heyecanı ve coşkuyu, bugün sayısı 100 bine ulaşan üyemizle birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Özgener, açıklamasının devamında, "Kentimiz ve ülkemiz için ürettiğimiz tüm projelerde kurtuluş ve kuruluşun azmini içimizde taşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, tam bağımsızlık mücadelesinin mihenk taşı olan Cumhuriyet'in ilanının 101. Yılını en içten dileklerimle kutluyorum. Cumhuriyetimizi bizlere armağan eden, başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını minnetle anıyorum" ifadelerine yer verdi.(DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber