Geri Dön
İstanbulDHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

1- BAKAN KACIR: ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

Bakan Kacır: TUSAŞ yerleşkesinde üretim çalışmalarını sürdüren yol arkadaşlamızın daha kararlılıkla çalışma azimlerinin sürdüğünü gördüm

Dilara ŞAHİN - Hadican EROL/ İSTANBUL, (DHA) SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır SAHA EXPO'nun son gününde firmaları ziyaret etti. TUSAŞ'a yapılan terör saldırısına karşı değerlendirmelerde bulunan Bakan Kacır, "TUSAŞ yerleşkesinde, hali hazırda üretim çalışmalarını sürdüren yol arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde de, onlarda da daha kuvvetli bir kararlılıkla çalışma azimlerinin sürdüğünü müşahade ettim. Savunma sanayinde bu günlere kolay gelmedik. Büyük bir çabanın, emeğin, dökülen alın terinin, akıl terinin sonucu Türkiye savunma sanayinde bu muazzam başarı hikayesini gerçekleştirdi. Bu kazanımlarımızdan asla geri adım atmayacağız" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Fuar Merkezi'nde ki SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı Kapanış Töreni'nin ardından firmaları ziyaret etti. Bakan Kacır, Demirören Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır "Savunma sanayinde bugün 3 bin 500'e yakın firmamız var. 90 bine yakın çalışanımızla, Türkiye'nin istiklali için, istikbali için, dostlarımızın güvenle, itibatla, hasımlarımızın da endişeyle takip ettiği savunma sanayi sistemlerini geliştirmeyi sürdüreceğiz" dedi.

'TERÖR SALDIRISI BİZLERİ YILDIRMAYACAK'

Bakan Kacır, "Bugün SAHA EXPO Fuarı'nda Sayın Cumhurbaşkanımızı ağırladık. Sayın Cumhurbaşkanımız en güçlü ifadelerle aslında, Türkiye'nin milli savunma sanayi yolculuğunu, kuvvetli şekilde himaye etmeyi sürdüreceklerini ve hep birlikte tam bağımsız Türkiye ideali doğrultusunda, azimle, gayretle, kararlılıkla çalışmayı sürdüreceğimizi ifade ettiler. Elbette 2 gün önce, TUSAŞ yerleşkesinde Ankara'da yaşadığımız menfur terör saldırısı bizleri yıldırmayacak. Bu saldırıda hayatını kaybeden arkadaşlarımıza, ben bir kere daha Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Dün yaralılarımızı da ziyaret etme imkanımız olmuştu. O ziyaretlerde gördüm ki kendileri de bir an önce şifalarına kavuşup, yeniden işlerinin başına dönmeyi arzu ediyorlar. Türkiye'nin hava platformlarında, deniz araçlarında, kara araçlarında, uzay-uydu sistemlerinde elde ettiği kazanımların ne kadar kıymetli olduğunun bütün Türk milleti bilincinde, farkında. Bu fuarda da bin 400'e yakın firma katılım gösteriyor. Bunun 700'den fazlası Türk firması. Bir o kadar da yabancı firmanın standaları var ve fuara katılan herkes aslında Türkiye'de ne kadar büyük bir ekosistemin kurulmuş olmasını da müşahade ediyorlar" ifadelerini kullandı.

'6,5 MİLYAR DOLARA YAKIN SÖZLEŞME İMZALANDI'

Bakan Kacır, "Burada 6,5 milyar dolara yakın sözleşme imzalandı. 4,5 milyar doları ihracat sözleşmeler. Bu da aslında Türk savunma sanayinin bütün dünya tarafından ne kadar yakından izlendiğini ve geliştirdiğimiz sistemlerin rekabet gücünü ispat ediyor. Biz Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak savunma sanayindeki yüzlerce, binlerce firmayı desteklemeyi sürdüreceğiz. Bu fuara katılan firmaların çok önemli bir kısmı bugüne kadar TÜBİTAK'tan, bakanlığımızın AR-GE teşviklerinden, yatırım desteklerinden yararlanmış ve nihayetinde de elde ettikleri desteğin misli misli fazlasını Türkiye'de katma değere dönüştürmüş firmalarımız. Nitelikli istihdam sağlayan firmalarımız. Türk savunma sanayi bir yandan istiklalimiz için, istikbalimiz için bu başarıyı ortaya koyarken bir yandan da artık ekonominin itici gücü haline gelmeye başladı. 6 milyar doları aştı son 12 ayda gerçekleştirdiğimiz ihracat. Bu yılsonu itibariyle, 6 buçuk milyar dolara yakın bir ihracat düzeyini yakalamış olacağız. Tüm yönleriyle savunma sanayi özetle milletimizin ve bizlerin göz bebeği olmaya devam edecek"

'İLK TOHUMLARI MİSAFİR BAKANLARIMIZLA BİRLİKTE EKMİŞ OLACAĞIZ'

İlk defa yapılacak olan Türk Devletler Teşkilatı'nın 'Sanayi, Bilim, Teknoloji İnovasyon Bakanları Toplantısı'ndan bahseden Bakan Kacır, "Türk Devletler Teşkilatı'nın ilk 'Sanayi, Bilim Teknoloji İnovasyon Bakanları Toplantısı'na İstanbul'da ev sahipliği yapacağız. Tabii ilk toplantı olması bizim için çok değerli. Biz arzu ediyoruz ki Türk Devletler Teşkilatı'nda sayın liderlerimiz düzeyinde, devlet başkanlığımız düzeyinde, ortaya konan işbirliği iradesini özellikle sanayi, bilim, teknoloji ve inovasyon alanlarını da hızla yaygınlaştıralım. Önümüzdeki dönemde inanıyorum ki atacağımız adımlarla Türk devletleri bünyesinde ortak teknoloji altyapıları, teknoloji geliştirme bölgeleri, teknoparklar, organize sanayi bölgeleri inşa etme imkanımız olacak. Ortak yüksek teknoloji projeleri geliştirme, yapay zeka gibi yenilikçi alanlarda ortak programlar başlatma imkanımız olacak. 'Türkçe Büyük Dil' modeli önemli bir çalışma alanımız. Bütün bu alanlarda inşallah yarın ilk tohumları misafir bakanlarımızla birlikte ekmiş olacağız ve ümit ediyorum ki hızla bu tohumların yeşerdiği Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde, bu alanlarda iş birliklerini güçlendirdiğimiz adımları da hep birlikte atmaya devam edeceğiz" dedi. (DHA)

Görüntü Dökümü

-----------------------

Bakan Mehmet Fatih Kacır ile Röportaj

Genel ve Detay görüntüler

=================================

2- BAKAN KACIR: CAYDIRICILIĞIMIZI EN ÜST DÜZEYE ÇIKARMAK TÜRK DEVLETLERİ BİRLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRMEK ZORUNLULUKTUR

Kübra SONKAYA- Fırat ALKIZ / İSTANBUL, (DHA)- SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk Devletleri Teşkilatı 1'inci Sanayi, Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Bakanları Toplantısı'nda konuştu. Bakan Kacır, "Caydırıcılığımızı en üst düzeye çıkarmak için sarsılmaz bağlara dayalı birliğimizi güçlendirmek ve her alanda iş birliklerimizi artırmak, muhatap olduğumuz sınamalar karşısında bizim için bir tercihten öte zorunluluktur" dedi.

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 1'inci Sanayi, Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Bakanları Toplantısı Beşiktaş'ta düzenlendi. Toplantıda, TDT Genel Sekreteri Kubanychbek Omuraliyev, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayil Jabbarov, Kırgızistan Dijital Kalkınma Bakanı Nuria Kutnaeva, Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanı Daniiar Amangeldiev, Kazakistan Sanayi ve İnşaat Bakan Yardımcısı Olzhas Saparbekov, Özbekistan Yüksek Öğretim Bilim ve İnovasyon 1.Bakan Yardımcısı Shakrukh Daliev, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu ve Macaristan Ulusal Ekonomi Bakanlığı Devlet Sekreteri Yardımcısı Adam Nagy de yer aldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır sözlerine "Çarşamba günü Ankara'da Türk savunma sanayinin öncü kuruluşlarından TUSAŞ'a düzenlenen hain terör saldırısını lanetliyor, saldırıda şehit düşen kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Bizi durdurmaya çalışan türlü terör şebekelerine inat, Türkiye Yüzyılında Tam Bağımsız Türkiye'den bir an bile vazgeçmeyeceğiz. 'Milli Teknoloji Hamlemizin yüz akı Türk savunma sanayii kutlu yürüyüşüne devam edecek" diyerek başladı.

'CAYDIRICILIĞIMIZI EN ÜST DÜZEYE ÇIKARMAK İÇİN BİRLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRMEK ZORUNLULUKTUR'

Türk dünyasının genişlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Kacır, "Türk Dünyamızın sanayi, bilim, teknoloji ve inovasyonda iş birliğinde yeni bir sayfa açacak bu tarihi başlangıç vesilesiyle, sizleri 2023 yılının Türk Dünyası Gençlik Başkenti olarak ilan edilen İstanbul'da ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum. İstanbul Fatihi, Sultan Mehmet Han'a, İstanbul'u niçin fethettiği sorulunca; 'önce o benim gönlümü fethettiği için' demiştir. Türk dünyası için oldukça önemli olan bu şehir, yüzyıl öncesinde olduğu gibi bugün de barındırdığı güzelliklerinin yanında dünya ekonomisi için oldukça kritiktir. Günümüzde İstanbul, finans ve inovasyonda sadece ülkemizin değil dünyanın önde gelen şehirlerinin başında gelmektedir. Bu tarihi şehirde, küresel konjonktürün en kritik alanları; sanayi, bilim, teknoloji ve inovasyon alanlarında yeni bir iş birliği dönemine başlamak üzere bir araya geldik. Hem küresel, hem de bölgesel seviyede çok büyük sınamalardan geçtiğimiz bu dönemde, en önemli güç kaynağımız ortak değerlerimiz, dilimiz, kültürümüz ve tarihimizdir. Milletlerimizin birbirlerine duyduğu kardeşlik bağıdır. Caydırıcılığımızı en üst düzeye çıkarmak için sarsılmaz bağlara dayalı birliğimizi güçlendirmek ve her alanda iş birliklerimizi artırmak, muhatap olduğumuz sınamalar karşısında bizim için bir tercihten öte zorunluluktur. Türk Devletleri Teşkilatı bu iş birliği iradesinin en değerli neticelerinden biridir. Türkiye olarak, Türk dünyası kuruluşları arasındaki iş birliklerinin derinleştiğini ve yeni alanlarla genişlediğini görmekten memnuniyet duyuyoruz" dedi.

'ÖZEL SEKTÖR, AKADEMİ VE ARAŞTIRMA KURULUŞLARI ARASINDA SOMUT İŞ BİRLİĞİ'

Toplantıda alınacak kararların tüm ülkelerin kalkınmasında önemli rol üstleneceğine vurgu yapan Kacır, "Bugün kabul edeceğimiz bildiri ve bildirinin eki olarak kabul edilecek olan eylem planı, sadece Bakanlıklarımız arasında değil; aynı zamanda özel sektörümüz, akademimiz ve araştırma kuruluşlarımız arasında somut bir iş birliğinin temelini oluşturacaktır. Her biri ayrı stratejik öneme ve birbirini destekleyici özelliğe sahip bu alanlar; Araştırma ve Geliştirme, Bilimsel Araştırmalar ve Burslar, Sanayi Üretiminde Yapay Zeka ve Dijital Dönüşüm, İnovasyon Ekosisteminin Geliştirilmesi, Yatırım Fonu ve Girişimcilik, KOBİ'ler, Metroloji ve Sanayi Ürünleri Güvenliği, Standardizasyon ve Uygunluk Değerlendirmesi, Sanayi Alanında İşbirliği, Uzay Teknolojilerinin Üretimi ve Geliştirilmesidir" şeklinde konuştu.

'ÖNÜMÜZDEKİ YIL İKİNCİ TOPLANTI AZERBAYCAN'IN EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞECEK'

Bildirinin tüm ülkeler tarafından imzalanmasının ardından Bakan Kacır, "Türkiye olarak 2000'li yılların başından bu yana sanayi ve teknolojide asırlık kazanımlar elde etmiş bir ülkeyiz. Organize Sanayi bölgelerimizin sayısını 192'den 361'e, Organize Sanayi bölgelerinde istihdamı 415 binden 2 milyon 700 bine, OSB'lerimizde çalışan üretim tesislerinin sayısını 11 binden 58 bine, gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla toplam sanayi istihdamı 3 milyon 900 binden 6 milyon 700 bine yükseltmeyi başardık. Türkiye bugün Çin'de Avrupa ortalarına kadar en fazla sayıda ürünü en fazla ülkeye rekabetçi şekilde ihraç eden ülkedir. Bütün bu üretim kabiliyetlerimizi yüksek katma değerli üretimle, inovasyon ve AR-GE çalışmalarıyla perçinlemeye gayret ediyoruz. Ne kadar bir ve beraber olursak; ne kadar ortak çalışmaları güçlendirirsek, çok rekabetli alanlar olan yüksek teknolojili inovasyon alanlarında da o kadar rekabet gücü kazanacağımıza inanıyoruz. Yapay zeka gibi alanlarda uzay birimi ve teknolojilerinin geliştirilmesine yönelik alanlarda iş birliğimizi çok daha ileri düzeyde çıkarmayı amaçlıyoruz. Bu hedef doğrultusunda Türkçe Büyük Dil Modeli projesinin önümüzdeki dönemde Türk Devletleri Teşkilatı üye ülkeleri tarafından geliştirilmesini niyet ediyorum. İnşallah bütün bu çalışmalarımız gelecek nesiller adına, ilkelerimizi gelecek yüzyıllara hazırlayacak genç bilim insanlarının ve araştırmacıların yetiştirilmesi adına önemli bir zemin oluşturacaktır. Biz Türkiye olarak sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türk Devletleri Teşkilatı'na katkı vermeye, teşkilatın tüm üyeleri arasında iş birliği ve ittifakın güçlenmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Bugün, önümüzdeki yıl ikinci toplantının da Azerbaycan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi kararı alınmış oldu. Ümit ediyorum ki Azerbaycan'ın ev sahipliğinde yapacağımız bu toplantı da hayırlara vesile olacaktır" açıklamasında bulundu.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Toplantıdan Genel ve Detaylar

-Bakan Kacır'ın konuşması

===================================

3- KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR KAMU DİPLOMASİSİ AKADEMİSİ'NDE KONUŞTU

İSTANBUL, (DHA)- KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Milli Türk Talebe Birliği'nin düzenlediği Kamu Diplomasisi Akademisi programında konuştu. Tatar, "Gazze'de katliamlar sürerken Kıbrıs'ta 1960'lı yıllarda benzer durumdayken 1974'ten bu yana 50 yıldır kimsenin burnu dahi kanamamıştır. Ana vatan Türkiye Cumhuriyeti'yle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin iş birliği milli irademizin dayanağı olmuştur" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Milli Türk Talebe Birliği'nin (MTTB) Fatih'teki genel merkezinde düzenlenen Kamu Diplomasisi Akademisi'ne konuşmacı olarak katıldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı programda MTTB Genel Başkanı Tahsin Başarı da hazır bulundu.

"MİLLİ İRADEMİZİN DAYANAĞI OLMUŞTUR"

Programda konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Gazze'de katliamlar sürerken Kıbrıs'ta 1960'lı yıllarda benzer durumdayken 1974'ten bu yana 50 yıldır kimsenin burnu dahi kanamamıştır. Hem Kuzey'de hem de Güney'de ciddi anlamda ekonomik gelişmelerle Kıbrıs Adası Doğu Akdeniz'in en önemli adalarından biri olmuştur. Enerji zenginlikleri, hidro karbon zenginlikleri, güvenlik boyutuyla Mavi Vatan'daki hakkımız ve Türkiye'nin Savunma Sanayindeki başarılarıyla oradaki hakimiyetimiz, hava sahasındaki üstünlüğümüz var. Ana vatan Türkiye Cumhuriyeti'yle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin iş birliği milli irademizin dayanağı olmuştur" dedi.

Görüntü Dökümü:

---------------

-İzletilen filmler

-Ersin Tatar'ın konuşması

-Programa katılanlar

-Genel ve detay görüntüler

=================================

4- BEYOĞLU'NDA ARKADAŞINI GÖZALTINA ALAN POLİS EKİPLERİNE SİLAH DOĞRULTAN SALDIRGANIN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

-Şüphelinin evine yapılan operasyonda 61 kilogram marihuana ele geçirildi

Doğan Can CESUR / İSTANBUL (DHA) - BEYOĞLU'nda geçen yıl Ekim ayında hakkında arama kararı olan şüpheliyi yakalayan polis ekiplerine, emniyete gittikleri sırada bir kişi silah doğrulttu. Şüpheliyi müdahale ederek gözaltına alan güven timleri, evinde yaptıkları aramada piyasa değeri yaklaşık 50 milyon lira olan 61 kilogram marihuana ele geçirdi. Şüphelinin polise silah doğrultulduğu anların ve evinde yapılan aramanın görüntüleri ortaya çıktı.

İstanbul Güven Timleri Şube Müdürlüğüne bağlı B Bölge Güven Timleri, geçen yıl Ekim ayında şüphe üzerine durdurdukları bir kişiyi aranmasının çıkması üzerine gözaltına aldı. Şüpheli işlemleri için emniyete götürüldüğü sırada bir kişi, polis ekiplerine "hayırdır, siz kimsiniz" diyerek önlerine çıktı. Güven timlerinin polis olduklarını belirtmesine rağmen tartışmaya devam eden kişi bu kez de "polis olsanız ne olur ulan ? siz kimsiniz kendinizi ne zannediyorsunuz bu adama kelepçe takıyorsunuz" diyerek karşılık verdi.

POLİSE SİLAH ÇEKTİ, ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bunun üzerine polis ekipleri saldırganı uzaklaştırmak istedi. Ancak şüpheli sırtını dönüp ani şekilde silahını çelerek polislere doğrulttu. Şüpheli tam tetiğe basacağı sırada güven timleri onu etkisiz hale getirdi. Yaşanaların güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Ruhsatsız tabancasına da el konulan şüpheli emniyete götürüldü. Polis kimliğinin Osman T. (31) olduğunu tespit ettiği şüphelinin Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi'ndeki evinde arama yapmak için harekete geçti.

61 KİLOGRAM MARİHUANA BULUNDU

Eve baskın düzenleyen güven timleri, Osman T.'nin annesi Şükran Y.'nin koşarak yatak odasına gidip elbiselerin arasında 14 bin 800 lirayı aldığını gördü. Paraya el konulurken, mutfakta yapılan aramada buzdolabının üstünde hassas terazi bulundu. Aramalara devam eden güven timleri, bahçeye girdiğinde çantaların içerisinde yaklaşık 61 kilogram paketlenmiş marihuana ele geçirdi. Evde bulunanlara polis el koyarken, Şükran Y.'de gözaltına alındı.

PİYASA DEĞERİ YAKLAŞIK 50 MİLYON

Emniyete götürülen Şükran Y. ve oğlu Osman T.'nin ifadeleri alınarak adli işlemleri yapıldı. Osman T.'nin 2021 yılında "kasten öldürme" suçuna karıştığı ortaya çıktı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Osman T., "silahlı tehdit", "ateşli silahlar kanuna muhalefet" ve "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan tutuklanırken, annesi Şükran Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

Görüntü Dökümü:

-----------------------

(Güvenlik kamerası)

Güven timlerinin şüpheliyi götürmesi

Diğer şüphelinin sataşması

Yaşanan tartışma

Şüphelinin silah çekmesi

Güven timlerinin etkisiz hale getirmesi

Şüphelinin gözaltına alınması

(Cep telefonu)

Evde yapılan aramalar

Çantadan çıkan uyuşturucular

Şüphelinin emniyete girişi

Şüphelinin emniyette çıkışı

(Fotoğraf)

Ele geçirilen uyuştırucular

====================================

5- ESENYURT'TA ÇARŞAFLA OTO GALERİYE SİLAHLI SALDIRI DÜZENLEYEN ŞÜPHELİ YURT DIŞINA KAÇARKEN YAKALANDI

Derya EVREN KORKMAZ / İSTANBUL, (DHA)- Esenyurt'ta çarşaf giyerek bir oto galeriye silahlı saldırı düzenleyen Y.G. yurtdışına kaçmak üzere gittiği Edirne'de askeri yasak bölgede yakalandı. Polis, silahlı saldırı için Y.G. ile iş birliği yaptığı tespit edilen 3 kişiyi daha yakaladı. Gözaltına alınan 4 şüpheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Olay, 19 Ekim Cumartesi günü Esenyurt Gökevler Mahallesi'nde bulunan galericiler sitesinde meydana geldi. Çarşaf giyen bir kişi elindeki çantayla iş yerinin önüne geldi. Husumetlisi olduğu öne sürülen kişiye kurşun yağdıran şüpheli olay yerinden hızla kaçtı. Saldırıda kullandığı silah ise yere düştü. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılırken polis olay yerinde geniş çaplı önlem aldı.

Konuyla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, silahlı saldırıyı düzenleyen kişinin Y.G. olduğunu belirledi. Y.G., yurtdışına kaçmak üzere gittiği Edirne'de askeri yasak bölgede yakalandı. Polis, silahlı saldırı için Y.G. ile iş birliği yaptığını tespit ettiği B.K, C.U ve K.A isimli 3 şüpheliyi de İstanbul'da adreslerine yapılan baskınlarla gözaltına aldı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Olay anı güvenlik kamera görüntüsü

-Olay yerinden görüntüler

-Şüphelilerin adreslerine baskın yapılması

-Şüphelilerin gözaltına alınması

-Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi

-Arşiv görüntüler

====================================

6- PENDİK'TE ANNE VE 2 YAŞINDAKİ OĞLUNUN ÜZERİNE HARÇ DÖKEN SÜRÜCÜLERE 6 BİN 720 LİRA CEZA

Muharrem ÇAM- İsa ALMAÇAYIR- Mert ORDU / İSTANBUL, (DHA)- PENDİK'te kaldırımda yürüyen kadın ve 2 yaşındaki oğlunun üzerine bir inşaatın beton dökümü sırasında, mikserin hortumunun patlaması sonucu harç döküldü. Beton mikseri ve beton aracının sürücüsüne toplam 6 bin 720 lira idari para cezası uygulanırken, araçlar trafikten menedildi.

Olay, dün akşam saatlerinde Pendik Yenişehir Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre inşaat alanında tedbir alınmadan yapılan beton dökümü sırasında, beton mikserinin pompası patladı. Pompadan dökülen harç, o sırada kaldırımda yürüyen anne ve 2 yaşındaki oğlunun üzerine döküldü. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından harekete geçen emniyet ekipleri, beton mikser sürücüsü ve beton aracı sürücüsünü yakaladı. Sürücülere, 'Taşıt yoluna, trafiği tehlikeye sokacak şekilde bir şey atmak, koymak, dökmek, bırakmak' maddesinden toplamda 6 bin 720 lira idari para cezası uygulanırken, araçlar trafikten menedildi. Sürücüler hakkında 'Trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek' suçundan adli işlem başlatıldı. Ayrıca yakalanan N.K. isimli araç sürücüsüne 'Taksirle Yaralama' suçundan adli işlem başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------

(Cep telefonu görüntüsü)

-Anne ve oğlunun harçlı görüntüsü

-Yakalanan sürücülerin emniyete götürülme görüntüsü

===================================

7- BAKIRKÖY'DE AVM'DE 2 KADINI TACİZ EDEN ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Özgür EREN- Ahmet YEŞİLMEN / İSTANBUL, (DHA)- BAKIRKÖY'de bir alışveriş merkezinde iddiaya göre Cemal B. adlı şüpheli 2 kadını taciz etti. Şüpheli takip ettiği kadınlardan birinin etek altı fotoğrafını çekerken, diğerini de elle taciz etti. Olay yerinden kaçan Cemal B. polis ekipleri tarafından yakalandı. Yaşananlar mağazanın güvenlik kamerasına yansırken şüphelinin tutuklandığı öğrenildi.

Olay, bir alışveriş merkezindeki giyim mağazasında 18 Ağustos Pazar akşam saatlerinde yaşandı. İddiaya göre, şüpheli AVM'de dolaşan 2 kadını bir süre takip etti. Şüpheli daha sonra kadınların peşinden bir giyim mağazasına girdi. Kadınlardan biri eğilerek ürünleri incelediği sırada, şüpheli arkadan yaklaşarak cep telefonuyla kadının etek altı fotoğrafını çekti. Olayın ardından cep telefonunu hemen cebine koyan kişi ürünlerle ilgileniyormuş gibi davrandı. Kadınlar, yanlarında dolaşan kişinin fotoğraflarını çektiğini fark etti ve durumu polis ekiplerine bildirdi.

AYNI SAATLERDE BAŞKA KADINI DA TACİZ ETMİŞ

Şüphelinin aynı AVM'de yakın saatlerde başka kadınları da takip ettiği ve Nihan K. adlı bir kadını alışveriş yaptığı sırada elle taciz ettiği öğrenildi. Nihan K. ve mağazadakiler kaçan şüphelinin peşinden koşsa da yetişemedi. Olay yerinden hızla kaçan şüpheli AVM'den çıktı. Bunun üzerine durum polis ekiplerine bildirildi. Art arda aldıkları ihbarlar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri mağazanın güvenlik kameralarını inceledi. Ekipler, şüphelinin kadınları takip edip taciz ettiğini gördü. Yapılan inceleme sonucunda şüphelinin Cemal B. adlı kişi olduğu tespit edildi. Polis ekipleri, yaptıkları araştırma sonucunda Sultangazi'de olduğunu belirledikleri Cemal B.'yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Cemal B. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Öte yandan şüphelinin kadınları takip edip fotoğraflarını çekmeye çalıştığı anlar mağazanın güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntü Dökümü

-------------------

(Güvenlik Kamerası)

-Kadınların alışveriş yapması

-Kadınlardan birisinin ürün incelemek için eğilmesi

-Bir kişinin cep telefonunu eline alıp kadının etek altı fotosunu çekmesi

-Olay sonrası kişinin cep telefonunu cebine koyması

-Kişinin kaldırımda yürümesi

-Şüphelinin fotoğrafı

-Kişinin polis merkezinde çıkışı

===================================

8- AVCILAR'DA TEKEL BAYİSİNDEN VERESİYE ALIŞVERİŞ İSTEĞİ KABUL EDİLMEYİNCE SALDIRDI

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR'da bir tekel bayiinden veresiye alışveriş yapmak isteyen bir kişi teklifi kabul edilmeyince iş yerini işletenlere saldırdı.

Olay, Denizköşkler Mahallesi'nde dün gece meydana geldi. Tekel bayiine gelen bir kişi veresiye alışveriş yapmak istedi. Tekel ürünlerini veresiye satamayacaklarını belirten iş yerinde bulunanlarla tartışmaya giren kişi iddiaya göre küfür edip saldırdı. İş yerindekiler de karşılık verince kavga çıktı. İhbar üzerine olay yerine polis ekibi sevk edildi. Taraflar birbirlerinden şikayetçi oldu. O anlar güvenlik kamerasına yansırken, şüpheli gözaltına alındı. Öte yandan aynı şüphelinin daha önce de iş yerine gelerek buzdolabının açık olup olmadığını kontrol ettiği güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntü Dökümü:

-----------------

(Güvenlik kamerası)

-İş yeri önündeki tartışma ve yumruklaşma görüntüleri

-Şüphelinin kontrol etmesi

===================================

9- İRAN UYRUKLU ÖĞRENCİLERİ SINAVSIZ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİRME VAADİYLE YAKLAŞIK 700 BİN DOLANDIRDILAR

Ali AKSOYER / İSTANBUL, (DHA)- Türkiye'deki üniversitelere sınavsız yerleştirme ya da yatay geçiş yaptıracakları vaadiyle İran'dan İstanbul'a getirdikleri kişileri yaklaşık 700 bin dolar dolandıran 9 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin Beylikdüzü'nde kurdukları danışmanlık şirketini bir yurt haline getirdikleri dolandıracakları kişileri burada ağırladıkları ortaya çıktı. Gözaltına alınan 7 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul'da İran uyruklu bazı kişiler, Türkiye'de üniversiteye kaydolacakları vaadiyle dolandırıldıkları iddiasıyla emniyete başvurdu. Mağdurların şikayeti üzerine polis tarafından soruşturma açıldı. Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından olayla ilgili yapılan soruşturmada, şüphelilerin, Türkiye'de bulunan önemli üniversitelerin Tıp, Mühendislik gibi bölümlerine sınavsız yerleştirileceği ya da yatay geçiş yaptırabileceği vaadiyle kandırıldıkları belirlendi. Şüphelilerin, İran'da zengin ailelerle irtibata geçtikten sonra öğrenci ve ailelerini Türkiye'ye getirdikleri, yurt haline getirdikleri evlerde ağırladıkları öğrenildi. Şüphelilerin öğrencileri normal sınava soktukları, internet üzerinden sınav sonuçlarını sorgulayacakları şifreleri alarak, eğer öğrenci kazandıysa sanki kendileri yapmış gibi para aldıkları öğrenildi. Öğrencinin sınavları kazanamaması durumumda ise "Bu sene kontenjanlar dolmuş. İnşallah seneye yapacağız" diyerek yine bir miktar ücret alıp geri gönderdikleri belirlendi.

9 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Büyükçekmece, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan izinle yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin 13'ünün İranlı, ikisinin Türk olduğu belirlendi. Yaklaşık 700 bin dolarlık dolandırıcılık yaptıkları belirlenen şebekenin 6 üyesinin yurt dışında bulunduğu tespit edilirken, Türkiye'de bulunan 9 şüphelinin yakalanması için operasyon yapıldı. İstanbul ve Ankara'da tespit edilen adreslere eş zamanlı baskın yapan polis 9 şüpheliyi gözaltına aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğünde işlemleri yapılan şüphelilerin suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 7 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Şüphelilerin adliyeye sevki

-Şüphelilerin yurt olarak kullandıkları danışmanlık şirketinin görüntüleri

=================================

10- BAŞAKŞEHİR'DE ÖNCE CİPE ARDINDAN 3 AĞACA ÇARPAN OTOMOBİL DEVRİLDİ

Özgür EREN / İSTANBUL (DHA) BAŞAKŞEHİR'de ciple çarpışan otomobil metrelerce savrularak 3 ağaca çarpıp devrildi. İki ağacın da devrildiği kazada sürücü kazayı hafif yaralı olarak atlattı.

Kaza, Süleyman Demirel Bulvarı üzerinde saat 09.00 sıralarında meydana geldi. Zekihan Çevik idaresindeki 34 ZC 0071 Plakalı otomobil bulvar üzerinde seyir halindeyken Cihan Ünal idaresindeki 34 DMS 99 Plakalı cip 18. Caddeden bulvara bağladığı çarpıştı. Çarpmanın etkisi ile savrulan otomobil önce refüjde bulunan 3 ağaca çarptıktan sonra takla atıp devrildi. 2 ağacın yerinden söken otomobilin içerisindeki Zekihan Çevik hafif şekilde yaralanırken kendi imkanları ile otomobilden çıktı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalesini olay yerinde yaptıkları sürücü ambulans ile Başakşehir Devlet Hastanesine götürdü. Kazaya karışan diğer sürücü Cihan Ünal ise ifadesi alınmak üzerine polis merkezine götürdü.

SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Cihan Ünal "Ben yan yoldan çıkıyordum. Yukarıdan arkadaş geldi. Kaza yaptık. Araçlarda tektik. Bende bir şey yok, arkadaşın durumu da iyi" diye konuştu. Kaza nedeniyle Süleyman Demirel Bulvarında bir süre trafik aksarken kaza yapan araçların kaldırılmasının ardından trafik normale döndü.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Ambulanstan görüntü

-Ambulansın gidişi

-Takla atıp yan dönen araçtan görüntü

-Kazaya karışan cipten görüntü

-Sağlık ve polis ekiplerinde görüntü

-Yıkılan ağaçlardan detay görüntü

-Bulvardan detay görüntü

-Cihan Ünal ile röportaj

====================================

11- ŞİŞLİ'DE YOKUŞTA BIRAKILAN KARGO ARACI KAYARAK BİNAYA ÇARPTI

Doğan Can CESUR / İSTANBUL (DHA)- ŞİŞLİ'de teslimata giden sürücünün indiği kargo aracı, kayarak önce bir motosiklete ardından da apartmana çarptı. Kazada, şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Kaza, dün saat 17.30 sıralarında Gülbahar Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre akşamüstü kargo dağıtımı yapan sürücü, aracı çıkmaz sokağa park etti. Sürücü araçtan inip kargoyu teslim etmek için binaya girdiği sırada minibüs merdivenlerden kaymaya başladı. Minibüs önce park halindeki bir motosikleti altına aldı ardından bir apartmanın korkuluklarını kırdı. Minibüs binaya çarparak durabildi.

MERDİVENLERDEN UÇUP BİNAYA ÇARPTI

İhbar üzerine olay yerine polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, kazayla ilgili inceleme yaparak tutanak tuttu. Kazada şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, binada hasar meydana geldi. Kargo aracı ise vinç yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. (DHA)

Görüntü Dökümü:

-----------------

(Cep telefonu)

-Kaza yapan kargo aracı

-Çevredeki vatandaşlar

(Aktüel kamera)

-Olay yeri

-Kaza yapan araç

-Kırdığı korkuluklar

-Altına aldığı motosiklet

-Çarptığı daire penceresi

-Vatandaşlar

-Genel ve Detay

====================================

12- BEYOĞLU'NDA KAMERAYI GÖREN ŞÜPHELİ ENGELLİ TAKLİDİ YAPTI

Doğan Can CESUR / İSTANBUL, (DHA)- BEYOĞLU'nda bir binaya giren şüpheli, güvenlik kamerasını fark edince önce yüzünü gizledi ardından da engelli taklidi yaptı. Binadan çıkarken bu kez de montla yüzünü gizleyen şüpheli kameraya yansıdı.

Olay, geçtiğimiz günlerde Yahya Kahya Mahallesi'nde meydana geldi. Gündüz saatlerinde bir binaya giren şüpheli, girişteki güvenlik kamerasını görünce yüzünü sakladı. Merdivenlere yönelen şüpheli bu kez de engelli taklidi yapmaya başladı. Bir süre üst katlarda dolaşan şüpheli merdivenlerden inerken montla yüzünü gizledi. İlginç hareketleri güvenlik kamerasına yansıyan şüpheli binadan çıkarak kayıplara karıştı. (DHA)

Görüntü Dökümü:

-------------------

(Güvenlik kamerası)

Şüphelinin girmesi

Yüzünü kapatması

Engelli taklidi yapması

Montla yüzünü gizlemesi

Montu giyip dışarıya çıkması

(Aktüel)

Olay yeri

Genel ve Detay

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber