Geri Dön
BandırmaMeme Kanseriyle Mücadelede Bandırmalı kadınlara, ücretsiz tarama

Meme Kanseriyle Mücadelede Bandırmalı kadınlara, ücretsiz tarama

Meme Kanseriyle Mücadelede Bandırmalı kadınlara, ücretsiz tarama

Hatice DAĞLI/BANDIRMA,(Balıkesir),(DHA)-BANDIRMA Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla kadınlar için ücretsiz meme kanseri taraması etkinliği düzenleyecek

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın yönlendirdiği proje kapsamında, Bandırma Belediyesi, Büyükşehir'in katkılarıyla ilçede kadınlar için ücretsiz meme kanseri taraması düzenleyecek. 28 Ekim – 1 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek bu etkinlikte kadınlar, Güney Marmara Hizmet Binası önünde kurulacak mamografi cihazlarıyla ücretsiz olarak meme kanseri taramasından geçebilecek. Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Murat Karakoyun ve Canset Sevim ile Bandırma Belediyesi Meclis Üyesi, Genel Cerrah Dr. Tuğçe Karaçay’ın destek erdiği etkinlik, kadınları sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyor. Etkinlik öncesinde, düzenlenen Meme Kanseri Farkındalık Semineri’nde Dr. Tuğçe Karaçay, erken teşhisin önemine vurgu yaptı ve kadınlara kanser farkındalığı konusunda bilgi verdi. Meclis Üyesi Canset Sevim, erken teşhisin önemine dikkat çekerek “Erken teşhis hayat kurtarır. Kendi deneyimlerimden biliyorum ki bu taramalar kadınlar ve aileleri için büyük önem taşıyor,ö dedi. Ayrıca Sevim, meme kanserinin yeni teşhis edilen kanser türleri arasında en yüksek oranı taşıdığını belirterek, tüm kadınları etkinliğe katılmaya çağırdı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün desteğiyle düzenlenecek organizasyonda, tarama sonuçları hızla katılımcılara iletilecek. (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber