Geri Dön
İstanbulDHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

1- BEYOĞLU'NDA LAF ATMA TARTIŞMASINDA BACAĞINDAN VURULDU; O ANLAR KAMERADA

Hasan YILDIRIM-Vehbi DEMİR/İSTANBUL,(DHA) - BEYOĞLU'nda, iki grup arasındaki laf atma tartışmasında bir kişi, silahla bacağından vuruldu. Yaralı, hastaneye kaldırılırken polis, kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. O anlar, güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, Küçük Piyale Mahallesi Ufak Köprü Sokak üzerinde dün gece 22.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, birbirlerine laf attığı iddia edilen iki grup arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle bir kişi silahını çıkararak karşı tarafa ateş etti. Kurşunun isabet etmesi sonucu, Müslüm H. bacağından vuruldu. Saldırganlar, iki motosikletle olay yerinden kaçtı. Yaralı, arkadaşları tarafından Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

SİLAHLA VURUP KAÇTILAR

Yaşanan tartışma ve bir kişinin silahla vurulması, güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, kalabalık bir grubun tartıştığı görülüyor. Tartışmanın büyümesi üzerine bir kişi silahını çıkararak Müslüm H.'ye ateş ediyor. Yaralı, yere düşerken şüpheliler olay yerinden kaçıyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Güvenlik kamerası

-Yaşanan tartışma

-Bir kişinin vurularak yere düşmesi

-Şüphelilerin kaçması

-Yaşanan kargaşa

-Genel ve detaylar

===========

2- BAHÇELİEVLER'DE YOLCU MİNİBÜSÜNDE BAŞLAYAN KAVGADA YUMRUKLAR HAVADA UÇUŞTU

Oğuzhan CİN / İSTANBUL,(DHA) BAHÇELİEVLER'de yolcu minibüsünde iki grup arasında kavga çıktı. Minibüsten inen tarafların sokakta yumruk yumruğa kavga ettiği anlar, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Olay, dün akşam saatlerinde, Zafer Mahallesi Yıldırım Beyazıt Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, seyir halindeki minibüste, yolculardan birinin küfür ettiği gerekçesiyle tartışma çıktı. İki grup arasında başlayan tartışma, minibüsün durmasıyla sokağa taştı. Minibüsten inen taraflar yumruk yumruğa birbirine girdi. Çıkan arbede, vatandaşların araya girmesiyle son buldu. O anlar, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

(Cep telefonu götüntüsü)

-Minibüs içindeki arbede

-Yolcuların kavgası

============

3- TRAMVAY ARIZALANDI, YOLCULAR RAYLARDA YÜRÜDÜ

İSTANBUL,(DHA)- Kabataş-Bağcılar seferini yapan tramvayda meydana gelen teknik arıza nedeniyle seferler aksadı. Bazı vatandaşlar tramvaydan inerek raylarda yürüdü.

T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattında teknik bir arıza nedeniyle seferler Kabataş-Yusufpaşa ve Çapa-Bağcılar istasyonları arasında yapılıyor. Ekiplerin arızayı gidermek için çalışmaları devam ederken bazı vatandaşlar rayların üzerinde yürüyerek duraklara gitmeye çalıştı. Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada "T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattında teknik bir arıza nedeniyle seferler Kabataş-Yusufpaşa ve Çapa-Bağcılar istasyonları arasında yapılmaktadır" ifadelerine yer verildi.

“RİNG ARAÇLARI KOYABİLİRLERDİ"

Ferhat Çeren, “Yusufpaşa durağından buraya kadar yürüyoruz. Bir açıklama ve yön gösteren olmadı. Aşağıya doğru yürüyoruz. Yorulduk hava sıcak. Ring araçları koyabilirlerdiö dedi. Murat Bozmeşe, “Çapa durağından beri yürüyoruz. Arıza var dediler. Tahta Kalaye gidiyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------------

-Raylarda yürüyenlerden detay

-Ekiplerin raylarda çalışma yapması

-Ferhat Çeren röp

-Murat Bozmeşe röp

-Genel ve detay görüntüler

===========

4- KÜÇÜKÇEKMECE'DE POLİSTEN KAÇAN ŞÜPHELİLER ÇATIDAN BİNA BOŞLUĞUNA DÜŞTÜ

Oğuzhan CİN / İSTANBUL,(DHA) KÜÇÜKÇEKMECE'de hırsızlık için tekstil atölyesine giren iki şüpheli, polisleri görünce kaçmaya başladı. Peşlerinden polisin geldiğini gören şüpheliler çatıya çıkınca bina boşluğuna düştü. İki şüpheli de ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Olay, dün akşam saatlerinde Atatürk Mahallesi'nde meydana geldi. iddiaya göre, mahalledeki bir tekstil atölyesinden hırsızlık yapıldığı ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polisleri görünce kaçan şüpheliler, binanın çatısına çıktı. Çatıdan da kaçmaya çalışan Pakistanlı Süleyman Khan ve Numan Raza bina boşluğuna düşerek ağır yaralandı. İtfaiye ekiplerince bina boşluğundan çıkarılan şüpheliler ambulansla hastaneye kaldırıldı.

"BUNLAR HIRSIZLIK YAPIYORDU"

Mahalle sakini İsa Kara, "Polisler bunları kovalıyor, hırsızlık yapıyorlardı. Herkes biliyordu ama suçüstü yapılmadığı için işlem yapılmıyordu. Yine hırsızlık yaparken polisler geldiler yakalanmamak için kaçarken apartman boşluğuna düşmüşler. Bu binaları bildikleri için çatılardan kaçmaya çalışmışlar ama düşmüşler" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------

(Cep telefonu)

- Olay sonrası görüntüler

- Şüphelilerin yerde yatmaları

- Olayın yaşandığı binadan görüntüler

(Aktüel)

-İsa Kara ile röportaj

-Çıktıkları binalardan görüntüler

==========

5- SARAÇHANE'DE ADALAR SAKİNLERİNDEN ELEKTRİKLİ MİNİBÜS PROTESTOSU

Faruk SAVAŞ - Hadican EROL / İSTANBUL,(DHA) İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Büyükada ve Heybeliada'da kullanılmaya başlayan elektrikli minibüsler İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binası önünde protesto edildi. Elektrikli minibüslerin kullanımına karşı çıkan ada sakinleri, ellerindeki dövizlerle slogan atıp tepkilerini dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kararıyla Büyükada ve Heybeliada'da hizmet vermeye başlayan elektrikli minibüsler ada sakinleri tarafından protesto edildi. Büyükada ve Heybeliada'da yaşayanlar Saraçhane'deki İBB binası önünde toplandı. Elektrikli minibüsleri 'Azmanbüs' olarak niteleyen ada sakinleri, ellerindeki "Ada yolu yaya yolu", "Adalar şehirleşmesin" yazılı dövizlerle slogan atarak tepkilerini dile getirdi.

"BÜTÜN SORUNLARI BİZİMLE ÇÖZEBİLİRSİNİZ"

Grup adına konuşma yapan Dolunay Baykul, "Yaşadığı yeri korumaya çalışan, kanunlar uygulansın diyen insanları polise şikayet eden bir İBB yönetimiyle karşılaşmış olmaktan dolayı da büyük bir hayalkırıklığı içindeyiz. Azmanbüs'ün önünde duran yayalar, İETT'nin talebiyle emniyet tarafından tartaklanarak gözaltına alındılar. Barışçıl, anayasal protesto hakkını kullanan adalıların, gözdağı amacıyla karakola ifade vermeye çağırılmasına halâ devam ediliyor. Adalarımızla ilgili bütün sorunları bizimle birlikte çözebilirsiniz. Adalıları dışlayarak ürettiğiniz ya da üreteceğiniz çözümler kaçınılmaz olarak yeni sorunlara, gerginliklere ve size karşı telafisi mümkün olmayacak bir güven kaybına yol açacaktır. Katılımcı belediyecilik anlayışı gereği sesimizi duyunuz, yasalara uyunuz ve adaların doğasına, dokusuna, kültürüne aykırı azmanbüsleri derhal geri çekiniz" dedi. Basın açıklamasının ardından grup üyeleri belediye önünden ayrıldılar.

Görüntü Dökümü

----------------------

-İBB önünde toplanan gruptan detaylar

-Grup üyelerinin ellerinde taşıdıkları dövizler

-Slogan atmaları

-Grup adına konuşan Dolunay Baykul'un konuşması

-Genel ve detay görüntüler

============

6- İBB SPOR KULÜBÜ 24 SPORCUSUYLA OLİMPİYAT YOLCUSU

Faruk SAVAŞ - Hadican EROL / İSTANBUL, (DHA) PARİS'te düzenlenecek olan 2024 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor Kulübü, 24 sporcusu ile katılacak. Sporcularla bir araya gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul iki kıtayı, insanlığı kültürleri, medeniyetleri birleştiren, doğu ve batıyı bir araya getiren, Avrupa'yı taçlandıran bir kent. Bence İstanbul ve Türkiye Avrupa'nın bir parçası ama aynı zamanda İstanbul Avrupa'nın merkezi bir kent olarak olimpiyatla buluştuğunda sadece İstanbul bundan taçlanmayacak, olimpiyat oyunları da İstanbul'da olimpiyatları yaparak taçlanmış olacak." dedi.

26 Temmuz ile 8 Eylül tarihleri arasında Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek olan 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na katılacak sporculara ait kota açıklandı. Türkiye'den Yaz Olimpiyat Oyunları'na 100 sporcu, Paralimpik Oyunları'na ise 81 sporcu katılacak. İBB Spor Kulübü Yaz Olimpiyat Oyunları'nda 4 branşta 11 sporcu, Paralimpik Oyunları'nda ise 6 branşta 13 sporcu ile Türkiye'yi temsil edecek. İBB Spor Kulübü böylece Türkiye'den toplam 181 sporcunun katılacağı Paris 2024 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na 24 sporcu ile katılma hakkı kazandı.

"MEVCUT MADALYALARIMIZA YENİLERİNİ EKLEYECEĞİMİZDEN HİÇ ŞÜPHENİZ OLMASIN"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Paris 2024 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na katılmaya hak kazanan İBB Spor Kulübü'nün sporcularıyla başkanlık binasında buluştu. Toplantıda ilk sözü alan İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Çimen, "Olimpiyat Oyunları, spor dünyasının en köklü ve prestijli organizasyonudur. Bir ülkenin sportif başarısının ve bir sporcunun kariyerine en iyi ayna tutan platformdur. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü olarak 2000 yılından bu yana katıldığımız 6 olimpiyatta 4 altın madalya 6 gümüş madalya 8 bronz madalya olmak üzere ülkemize toplamda 18 madalya kazandırdık. Son yapılan 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarına 21 sporcumuz ile katılım başarısını gösterdik ve üç madalya kazandık. Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nda mevcut madalyalarımıza yenilerini ekleyeceğimizden hiç şüpheniz olmasın." dedi.

"OLİMPİYAT KELİMESİ BİLE TÜYLERİMİZİ DÜKEN DİKEN ETMEYE YETİYOR"

Paris'te İBB ve Türkiye'yi temsil edecek sporcular adına konuşan milli sporcu Merve Dinçel Kavurat ise, "Olimpiyatlara erişmek ise her sporcunun en büyük hayali. Olimpiyat kelimesi bile tüylerimizi diken diken etmeye yetiyor. Hepimiz bu muazzam organizasyonun bir parçası olmak için gecemizi günümüze, gündüzümüze katarak çalıştık. Çekilen onca çileye, yapılan onca fedakarlığa, ailemizden ayrı kaldığımız onca vaktin sonunda güzel bir yola çıkacak ve hepimiz Paris olimpiyatlarını şu an biletinizi aldık ve cebimize koymuş bulunuyoruz. Ama bitti mi hayır, her şey yeni başlıyor. Şimdi daha önemli bir görevimiz var o da ülkemizi gururlandırmak." diye konuştu.

"SPORU BİLEN SPOR İNSANLARIYLA ADIM ATMAYI KENDİMİZE KARAKTER EDİNDİK"

Paris'te ülkemizi temsil edecek sporculara hitap eden Başkan İmamoğlu, "Açıkçası İstanbul kentinde geleceğe dair baktığında hangi eksik var ise bunun adı atletizm branşında güçlü bir atletizm pisti olabilir ya da bunun adı en güçlü şekliyle su sporları merkezi olabilir ya da buz pisti olabilir daha güçlü kavramlarla hangi konuda hangi eksiği var ise bunu giderme ile ilgili dediğim gibi bilim insanlarıyla, bu sporu bilen spor insanlarıyla adım atmayı kendimize karakter edindik. Bu anlamda uzman spor insanlarıyla birlikte sadece İstanbul'un değil Türkiye'nin ilk spor master planını hazırlayan kadro oldu. Bu planda ortaya koyduğumuz ihtiyaçlar ve hedefler doğrultusunda yatırımlarımızı hayata geçiriyoruz, rastgele değil bilimin ışığında bunu yapıyoruz." dedi.

"SIKI BİR OLİMPİYAT İZLEYİCİSİYİM"

İmamoğlu, "Ben bile çocukluğumdan beri, yani olimpiyat deyince tüylerim diken diken olurdu. Sanırım ilk 1976 Montreal'in böyle görüntülerine TRT'den izlemeye başladığımdan itibaren, inanın sıkı bir olimpiyat izleyicisiyim. Dolayısıyla bu 2024 Olimpiyat Oyunları'nın aynı zamanda bizim 100. yılımız yani olimpiyatlara katılımımızın da 100. yıl dönümü. Daha özel bir durum söyleyeyim; Cumhuriyeti ilan eden Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Cumhuriyetin ilanını netleştirmeden olimpik sporlara ilgi gösteren komiteyi kuran ve olimpiyata hazırlık yapan, 1924 olimpiyatlarına katılma ile ilgili insanları faaliyete geçiren muazzam bir bakış açısıyla bizi olağanüstü bir geleceğe hazırlamışlardır." diye konuştu.

"2036 OLİMPİYATLARININ EV SAHİPLİĞİ YOLCULUĞUNU HEP BERABER BAŞARMAK İSTİYORUZ"

Ekrem İmamoğlu, "Bir başarıyı daha elde etmek istiyoruz. 2027 Avrupa Oyunları'nda çok güzel bir çoklu organizasyon gerçekleştirmenin ilkini, istanbul'da elde ettiğimizin akabinde sağlam bir 2036 olimpiyatlarının ev sahipliği yolculuğunu hep beraber başarmak istiyoruz. Burada belki de sporcularımızın bir kısmı o tarihte de sporun içinde olabilir ama bir kısmı belki o günün yöneticileri olarak olimpiyatı İstanbul'da yaşayacaklar ve yaşatacaklar. İstanbul iki kıtayı birleştiren, insanları birleştiren, insanlığı birleştiren, kültürleri birleştiren, medeniyetleri birleştiren, doğu ve batıyı bir araya getiren, Avrupa'yı taçlandıran bir kent. Bence İstanbul ve Türkiye Avrupa'nın bir parçası ama aynı zamanda İstanbul Avrupa'nın merkezi, dünyanın merkezi noktasında bir kent olarak olimpiyatla buluştuğunda sadece İstanbul bundan taçlanmayacak gururlanmayacak, bence olimpiyat oyunları da İstanbul'da olimpiyatları yaparak taçlanmış olacak." ifadelerini kullandı.

24 SPORCU İBB VE TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEK

Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na İBB Spor Kulübü adına katılmaya hak kazanan sporcuların tam listesi ise şöyle oluştu;

Güreş: Burhan Akbudak, Zeynep Yetgil, Buse Tosun Çavuşoğlu

Taekwondo: Merve Dinçel Kavurat, Nafia Kuş Aydın, Hakan Reçber, Emre Kutalmış Ateşli

Judo: Salih Yıldız, Mihael Zgank, Vedat Albayrak

Badminton: Neslihan Yiğit Arın

Para Judo: Onur Taştan, Ecem Taşın Cavdar, Cahide Eke, Nazan Akın Güneş

Para Okçuluk: Yağmur Şengül, Sadık Savaş, Yavuz Papağan

Para Atletizm: Mikail Al, Rabia Cirit, Abdullah Ilgaz

Para Halter: Nazmiye Muratlı

Para Taekwondo: Mahmut Bozteke

Para Yüzme: Elif İldem

Görüntü Dökümü:

------------------------

Toplantıya katılan sporculardan detaylar

Sporcuların sahneye gelişlerinden detaylar

İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Çimen'in konuşması

Milli sporcu Merve Dinçel Kavurat'ın konuşması

Ekrem İmamoğlu'nun konuşması

Aile fotoğrafı çekilmesi

Diğer genel ve detay görüntüler

============

7- (ÖZEL) KARTAL'DA HAFRİYAT KAMYONUNUN ÖNÜNE ATLAYAN KADIN HAYATINI KAYBETTİ

Gamze EĞRİ-Murat SOLAK/ İSTANBUL (DHA) KARTAL'da psikolojik sorunları olduğu iddia edilen kadın seyir halindeki hafriyat kamyonunun önüne atladı. Olay yerinde hayatını kaybeden kadının cenazesi Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Olay saat 09.30 sıralarında Kartal Samandıra Bağlantı Yolu'nda meydana geldi. İddiaya göre psikolojik sorunları olduğu iddia edilen 2 çocuk annesi Özlem Okur (40), önce bariyerlerden geçti ardından da otoyola atladı. Bu sırada seyir halinde olan Fatih B. yönetimindeki İBB'ye ait hafriyat kamyonu Okur'a çarptı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri Okur'un hayatını kaybettiğini belirledi. Haberi alır almaz olay yerine gelen kadının eşi sinir krizi geçirdi. Kaza sonrası otoyolda trafik yoğunluğu oluştu. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından cenaze Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Görüntü Dökümü

--------

-Kazaya karışan hafriyat kamyonu

-Kamyonda inceleme yapılması

-Olay yerindeki polis ekipleri

-Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması

-Ambulanstan görüntü

-Kadının eşinden görüntü

-Oluşan trafik

-Genel ve detay görüntüler

===========

8- TUZLA'DA OTLUK ALAN ALEV ALEV YANDI

Murat KORKMAZ/İSTANBUL,(DHA)-TUZLA'da, otluk alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle hurda eşyaların bulunduğu alana sıçradı. İtfaiye ekipleriyle yangın söndürme helikopterinin müdahalesiyle yangın, kontrol altına alındı.

Yangın, saat 12.00 sıralarında, İstanbul'un Tuzla ile Kocaeli'nin Gebze ilçeleri arasındaki otluk alanda çıktı. Yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek hurda eşyaların bulunduğu geniş bir alana sıçradı. İhbar üzerine olay yerine Kocaeli ile İstanbul'dan çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yanan alanın buğday tarlasına ve fabrikalara yakın olması sebebiyle olay yerine yangın söndürme helikopteri de çağrıldı. Karadan ve havadan ekiplerin mücadelesi sonucu yangın kontrol altına alındı. İş makinalarında müdahale ettiği alanda, ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Yanan hurdalık alandan görüntü

-Helikopterin müdahalesi

-İtfaiyenin müdahalesi

-Vatandaşın müdahalesi

-İş makinalarından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

==========

9- AVCILAR'DA KUYUYA DÜŞEN YAVRU KEDİYİ İTFAİYE KURTARDI

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR'da yavru kedi kentsel dönüşüm kapsamında yıktırılan binanın arsasındaki kuyuya düştü. Miyavlama seslerini duyan mahalle sakini Huriye Demir itfaiyeye ihbarda bulundu. Yavru kedi 4 metre derinliğindeki kuyudan itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Merkez Mahallesi'nde yavru bir kedi kentsel dönüşüm kapsamında yıkımı yapılan binanın arsasındaki kuyuya düştü. Kuyudan miyavlama sesi geldiğini fark eden mahalle sakinlerinden Huriye Demir, itfaiye ekiplerine ihbarda bulundu. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yavru kediyi 4 metre derinlikteki kuyudan çıkarmayı başardı. Ekipler, kurtarma çalışmasının ardından kuyunun üzerini tahtalarla geçici olarak kapattı. İtfaiye ekiplerine teşekkür eden Huriye Demir, "Miyavlama sesini duydum çıkarmak istedim çıkaramadım. Kaç kedinin düştüğünü bilmiyoruz." diye konuştu. İtfaiye ekipleri ise, kuyunun kapatılması için Avcılar Belediye'sine bilgi vereceklerini söyleyerek olay yerinden ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

-------

-Yavru kediyi kurtarma çalışmalarından görüntü

-Yavru kedinin kuyudaki görüntüsü

-Kuyunun ağzının kapatılması

-Huriye Demir'in konuşması

-Huriye Demir ve itfaiye görevlisinin diyalogu

-İtfaiye aracı ve itfaiyecilerden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber