Geri Dön
AntalyaRektör Özkan: Amacımız Antalya'yı film platosu haline getirmek

Rektör Özkan: Amacımız Antalya'yı film platosu haline getirmek

Rektör Özkan: Amacımız Antalya'yı film platosu haline getirmek

Rektör Özkan: Amacımız Antalya'yı film platosu haline getirmek

Semih ERSÖZLER/ANTALYA,(DHA)- AKDENİZ Üniversitesi ile Akdeniz Film Yapım ve Tanıtım Derneği arasında Antalya'yı film platosu haline getirmeyi amaçlayan protokol imzalandı. Törende konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Amacımız Antalya'yı açık ve kapalı film platosu haline getirmek" dedi.

Antalya'yı doğal bir film platosu haline çevirmeyi amaçlayan Akdeniz Film Yapım ve Tanıtım Derneği ile Akdeniz Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmza törenine Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seçil Deren Van HetHof, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ayşad Güdekli, Akdeniz Film Yapım ve Tanıtım Derneği Doğacan Aktaş katıldı. İmzalanan protokolle uluslararası film yapımcılarını Antalya'ya çekmek için Akdeniz Film Yapım Festivali düzenlenecek.

Törende konuşan Prof. Dr. Özlenen Özkan, protokolün bölge ve ülkenin sinema sektöründe yeni bir sayfa açması adına atılmış önemli bir adım olacağını söyledi. Prof. Dr. Özkan,“Şehrimiz, doğanın güzelliğini her köşesinde cömertçe sergilediği, tarihle harmanlanmış kültürel mirasıyla insan ruhuna ilham veren eşsiz bir şehirdir. Bugün attığımız bu adım, Antalya'nın bu zenginliklerini sinema sektörünün merkezine taşımayı amaçlıyor. Şehrimiz, sahip olduğu eşsiz doğal güzellikler, tarihi dokusu ve çeşitli coğrafi yapısıyla adeta bir açık hava platosu. Bu özellikleriyle yerli ve yabancı yapımcılar için cazip bir çekim alanı olma potansiyeline sahip" dedi.

Kenti marka haline getirmek için çabaladıklarını söyleyen Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Filmler, çekildikleri bölgelerin uluslararası platformda tanıtılmasını sağlarken, aynı zamanda çekim yapılan şehirlerin turist çekme potansiyelini de büyük ölçüde artırıyor. Sadece ekonomik değil, sosyal olarak da sinema sektörünün bir şehre kazandırdığı katkılar çok büyük. Akdeniz Üniversitesi olarak şehrimizin sinema endüstrisindeki potansiyelini hayata geçirerek, Antalya'yı sadece Türkiye'nin değil, dünyanın film üretim merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz. Amacımız Antalya'yı açık ve kapalı film platosu haline getirmek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber