Geri Dön
İstanbulDHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

1- AKOM'DAN İSTANBUL'A KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI

İSTANBUL,(DHA) İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM, İstanbul için akşam saatlerinde kuvvvetli sağanak uyarısı yaptı. Cuma akşam saatlerinde başlayıp Cumartesi saat 17.00'ye kadar sürmesi beklenen sağanak yağışların yer yer kuvvetli ve gök gürültülü olması bekleniyor.

İBB Afet İişleri Dairesi Başkanlığı AKOM'dan İstanbul için sağanak yağış uyarısı geldi. Akşam saatlerinde başlaması beklenen sağanak yağışın yer yer kuvvetli ve gök gürültülü olması bekleniyor. Kuvvetli sağanak yağışın Cumartesi günü saat 17.00'ye kadar süreceği tahmin ediliyor. Yağışlar Çatalca ve Silivri 'nin kuzey bölgelerinde kısa süreli kuvvetli sağanak yağmur şeklinde görülecek. Sağanak yağışın akşam saatlerinde il geneline yayılması bekleniyor. Cumartesi akşam saatlerine kadar devam edecek yağışların şehir merkezinde kuvvetli, Karadeniz'e kıyısı olan kuzey bölgelerde ise çok kuvvetli olacağı uyarısı yapılıyor.

İstanbul'da hava sıcaklıklarının ise, 21 Eylül'e kadar mevsim normalleri civarıyla, 1-3 derece altında, 22-30 Eylül tarihleri arasında ise, mevsim normalleri civarıyla 1-3 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

==========

2- SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİ URFİ ÇETİNKAYA ÖLDÜ

STANBUL, (DHA)- SUÇ örgütü lideri Urfi Çetinkaya İzmir Menemen R Tipi cezaevinde öldü. İlk olarak 1989 yılında tutuklanan Çetinkaya, pek çok kez cezaevine girmişti.

Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan Urfi Çetinkaya Nisan 2023'te Terörle Mücadele ve Özel Harekat ekiplerinin yaptığı operasyonla İstanbul'da yakalanarak gözaltına alınmıştı. Sarıyer'de bir adrese düzenlenen operasyonda yakalanan Çetinkaya ve yanındaki suç örgütü üyesi 5 kişi, Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilmişti. Çetinkaya ve beraberindeki 5 kişi, kontrollerin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilmişti. Çetinkaya İzmir Menemen R tipi cezaevinde bugün sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Görüntü Dökümü

--------

ARŞİV

===========

3- AJET’TEN PİSTTEN ÇIKAN UÇAKLA İLGİLİ AÇIKLAMA: YOLCULARIMIZIN SAĞLIK DURUMU İYİ

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA) ANKARA-Yüksekova seferi yapan AJet Havayolları’na ait yolcu uçağı Yüksekova Havalimanı’na inişinin ardından yoğun yağış nedeniyle pisten çıkarak ön dikmesi çamura saplandı. Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan AJet Basın Müşaviri Mehmet Yeşilkaya, 'Esenboğa Havalimanı’ndan saat 11.20’de kalkan VF4316 uçuş kodlu uçağımızın Hakkâri Yüksekova Havaalanı’na saat 13.15’te inişi sırasında aşırı yağış nedeniyle ön tekerleği çamura saplanmıştır. Yolcularımızın sağlık durumu iyi. Misafirlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz' dedi.

===========

4- CANDAN KARDEŞLER 5. KEZ HAKİM KARŞISINDA - 1

Leyla YILDIZ / İSTANBUL, (DHA)- 'Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak' suçlarından tutuklanan Bahar ve Nihal Candan'ın aralarında bulunduğu 21 sanığın yargılandığı davaya bugün devam ediliyor.

'Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak' suçlarından Alisya Bahar Candan'ın 44 yıla kadar, Nihal Candan adıyla bilinen Gülnihal Çiçek'in ise 24 yıla kadar hapsi istenen 21 sanıklı davanın 5.duruşması bugün görülüyor. Nihal Candan, Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya katılmak için adliyeye geldi.

Görüntü Dökümü:

----------------

-Nihal Candan'ın adliyeye gelişi

=========

5- BEYOĞLU KAYMAKAMLIĞI'NDAN 'TAHLİYE' AÇIKLAMASI

İSTANBUL,(DHA) BEYOĞLU Kaymakamlığı, Beyoğlu Belediyesi'ne ait bazı birimlerin kaymakamlık binasından taşınmasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, 'Beyoğlu Belediyesi'nin ilgili birimlerinin tahliyesi, kendi hizmet binalarına taşıma hususunda gösterdiği özensiz tavır nedeniyle Beyoğlu Kaymakamlığı'nın ilgili birimleri tarafından gerçekleştirilmiştir' denildi.

Beyoğlu Belediyesi'nin Beyoğlu Kaymakamlığı'na ait bazı birimlerin taşınması ile ilgili sosyal medya hesabından yazılı açıklama yaptı. Açıklamada 'Çeşitli sosyal medya mecralarında yer alan ve "Beyoğlu Kaymakamlığı, Belediye birimlerini tahliye ediyor." Başlığıyla paylaşılan içerik ve görüntüler, konuyu manipüle etme amacı taşımakta ve gerçeği yansıtmamaktadır. Beyoğlu Belediyesi'nin bazı birimleri, 2023 yılı başı itibariyle, herhangi bir tahsis kararı olmaksızın, idari birimlerin talebi ve varılan mutabakatla Beyoğlu Kaymakamlığı Hükümet Konağı'na geçici olarak taşınmıştır. Birimlerin, Beyoğlu Belediyesi'nin devam eden bina inşaatlarının tamamlanmasıyla yeniden Beyoğlu Belediyesi hizmet binalarına taşınması hususunda mutabakata varılmıştır" ifadeleri yer aldı.

Açıklamanın devamında "Beyoğlu Belediyesi'nin bahse konu olan binalarındaki inşaat çalışmaları Temmuz 2024 itibariyle tamamlanmış ve Beyoğlu Kaymakamlığı Hükümet Konağı'ndaki Beyoğlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, çalışmaları tamamlanan Beyoğlu Belediyesi'ne ait binaya taşınmıştır. Ancak Hükümet Konağı'nı kullanan diğer birimler, Belediye'nin ilgili birimleriyle defaatle iletişime geçilmesine ve gerekli uyarıların yapılmasına rağmen taşınmamıştır. Beyoğlu Belediyesi'nin ilgili birimlerinin kendi hizmet binalarına taşıması talebinin sebebi; Beyoğlu Tarım İlçe Müdürlüğü ile Beyoğlu Müftülüğü'nün binalarında yapılan deprem incelemesinde binaların acilen boşaltılması gerekecek seviyede depreme karşı riskli çıkmasıdır. Konuya ilişkin gerekçeler, ilgili birim yetkililerine birçok kez iletilmişken ve bunun ardından bazı birimlerin taşınması Beyoğlu Belediyesi tarafından sağlanmışken, diğer birimlerin ısrarla tahliye edilmemesi ve olayın medya ve dijital mecralara taşınması, en hafif tabirle iyi niyetle bağdaşmamaktadır. Beyoğlu Belediyesi'nin ilgili birimlerinin tahliyesi, kendi hizmet binalarına taşıma hususunda gösterdiği Özensiz tavır nedeniyle Beyoğlu Kaymakamlığı'nın ilgili birimleri tarafından gerçekleştirilmiştir' denildi.

BEYOĞLU BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Beyoğlu Belediyesi ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Değerli Beyoğlulular, Şu anda Belediyemizin yöneticilerinin bir kısmının kaymakamlık binası içinde bulunan belediye birimlerimize girişi engellenmektedir. İlgililer hakkında gerekli hukuki girişimlerde bulunulacaktır. Kamu hizmetlerini ve kamu görevlilerini engellemenin yasal olmadığını hatırlatırız" ifadeleri yer aldı. Belediye ekiplerinin kaymakamlık binasında olan birimlerinin malzemeleri depolandı. Ekipler çalışmalarına bina dışında devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

---------

-Beyoğlu Kaymakamlığı'ndan görüntü

-Beyoğlu Belediyesi tabelası

-Kaldırımda bekleyen ekipler

-Bina içinde toplanan malzemeler

-Genel ve detaylar

==========

6- SİBER GÜVENLİK UZMANI DEMİRCAN: PATLAYAN TELSİZ MODELLERİ BİZİM ÜLKEMİZDE KULLANILAN MODELLER DEĞİL

Leyla YILDIZ- Emir Efe BENLİOĞLU / İSTANBUL, (DHA)- Lübnan'da Hizbullah mensuplarına ait binlerce çağrı cihazı ve telsiz, Salı ve Çarşamba günü Lübnan genelinde eş zamanlı patlamalarla infilak etti. Patlamalarda 32 kişi öldü ve binlerce kişi yaralandı. Siber Güvenlik Uzmanı Osman Demircan, "Ne siber saldırı diyebiliriz ne de tam olarak cihazlara müdahale diyebiliriz. Bu çok hibrit bir saldırı modeli. Burada öncelikle cihazlara müdahale ettiler, cihazları uzaktan erişim sağlanabilecek hale getirdiler. Patlayan telsiz modelleri bizim ülkemizde kullanılan modeller değil" ifadelerini kullandı.

Lübnan'da geçtiğimiz salı günü Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar yaşandı. 2 gün önce akşam saatlerine doğru Lübnan'da bu kez telsizler hedef alındı. Salı günü gerçekleşen patlamalarda önce Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazları patlatıldı, daha sonra ülke genelinde telsiz patlamaları yaşandı. Salı günkü patlamalarda 12 kişi öldü, 3 bine yakın kişi yaralandı; Çarşamba akşamki patlamalarda ise 20 kişi öldü, 400'ü aşkın kişi yaralandı. Çağrı cihazlarının nasıl patladığı ve elektronik cihazlardaki tehlikelerle ilgili konuşan Siber Güvenlik Uzmanı Osman Demircan, "Patlayan telsiz modelleri bizim ülkemizde kullanılan modeller değil. Bizim ülkemizde çok daha farklı modeller kullanılıyor ve biz kendimiz geliştiriyoruz bu modelleri. Kullandıkları modellerde yine bizim ülkemizde kullanılan ve bu tarz bir olaya, bir patlama olayına neden olabilecek telsiz cihazları değil" dedi.

'ZİNCİRİN KIRILMAYA EN MÜSAİT NOKTASINA PATLAYICI MADDELER EKLENDİ'

Osman Demircan, "Cihazların eş zamanlı patlaması aslında bir siber saldırı ibaresi de gösteriyor ama daha farklı bir saldırı modeli de var. Biz bu saldırı için hibrit bir saldırı diyebiliriz. Öncelikle patlatmak istedikleri cihazlara tedarik zincirini de kullanarak zincirin kırılmaya en müsait noktasına patlayıcı maddeler eklendi. Bu patlayıcı düzeneklerin eklenmiş olması da onların tetikleyici olarak da yazılımsal olarak da zafiyetlerinin biliniyor olması uzaktan da radyo frekansları kullanılarak patlatılmasına neden oldu" dedi.

'YURT DIŞINDAN HANGİ YOLLARLA GETİRİLDİĞİ BELLİ OLMAYAN CEP TELEFONLARI RİSKLİ'

Demircan, "Eğer telefon içerisinde bir düzenek varsa bu düzenek uzaktan teknolojik siber yöntemler kullanılarak patlatılıyor olabilir. Bu tarz saldırılarda bir ürünün içerisine o patlayıcı düzeneği koyabilmek için tedarik zincirini kırmanız gerekiyor bir noktada ve en zayıf nokta da o patlayıcıları yerleştirmek gerekiyor. Özellikle cep telefonlarında, yurt dışından hangi yollarla getirildiği belli olmayan cep telefonları bu saldırı örnek alınarak risk teşkil edebilir diyebiliriz. Telefonlara herhangi bir düzenek eklenmeden patlatılması gibi bir durum söz konusu olmayacaktır" diye konuştu

'SAVAŞLAR ARTIK SİBER SAVAŞLAR OLARAK BAŞLIYOR'

Demircan, "Olası bir savaş durumunda ilk dikkat etmemiz gereken şey ülkenin yaşamını devam ettirebilmesi için gerekli olan kaynakların nasıl korunacağı olmalı. Bir ülkenin elektrik sistemini kullanılamayacak hale getirirseniz, tüm elektrik akışını keserseniz, aslında neredeyse yasamı bir noktada durdurmuş oluyorsunuz. Savaşlar artık konvansiyon olarak başlamıyor, savaşlar artık siber savaşlar olarak başlıyor ve genel anlamda da ön görüler öncelikle yaşamsal sistemlerin direkt siber korsanlar tarafından kullanılmaz hale getirilmesi üzerine oluyor" ifadelerini kullandı.

'HİBRİT BİR SALDIRI MODELİ'

Saldırının hibrit bir saldırı modeli olduğunu belirten Demircan, "Ne siber saldırı diyebiliriz ne de tam olarak cihazlara müdahale diyebiliriz. Bu çok hibrit bir saldırı modeli. Burada öncelikle cihazlara müdahale ettiler, cihazları uzaktan erişim sağlanabilecek hale getirdiler. Bu aslında fiziksel müdahale. O radyo frekanslarının manipüle edilmesi ve manipüle edilen radyo frekansları ile bu cihazların tetiklenerek patlatılması aslında siber konuya giriyor" şeklinde konuştu.

'KENDİ TEKNOLOJİMİZİ GELİŞTİRİRSEK BU TARZ DURUMLARLA KARŞILAŞMAYIZ'

Demircan, "Kendi teknolojimizi geliştirirsek bu tarz durumlarla hiçbir zaman karşılaşmayız hatta bu teknolojiyi dünyaya da satmaya başlayarak aslında hem teknolojik anlamda hem de siber güvenlik anlamında dünyada söz sahibi ilk üç ülkeden biri olma şansımız çok yüksek" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------

-Osman Demircan'ın açıklaması

===========

7- İKİNCİ EL ARAÇLARDA 'SATIŞ BEDELİ' UYARISI

Leyla YILDIZ/İSTANBUL,(DHA) - İKİNCİ el araç satışını daha güvenli hale getirmek amacıyla uygulanan 'güvenli ödeme sistemi' 27 Eylül'den itibaren zorunlu hale geliyor. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel "Doğru kullanan tüketicilerin alışverişlerinde dolandırılma riskleri ortadan kalkacak" derken, Avukat İbrahim Güllü "Tüketicilere uyarılarda bulunmak istiyoruz. Bazen satış bedeli gerçek rakamların dışında gösterilebiliyor. Örneğin 700 bin liralık bir araç satışta 400-500 bin lira olarak gösterilebiliyor. Eğer o araçta herhangi bir arıza söz konusu olduğunda ve tüketici hakkını aramak istediği zaman bu sefer karşısına noterdeki kesilen satış beyanı çıkmış olacak. Bu da tüketicinin mağduriyetine neden olabilecek. Bizim tavsiyemiz satış rakamları neyse onu beyan edin" dedi.

Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği tarafından ikinci el araç alım-satımda dolandırıcılığı önlemek için geliştirilen Güvenli Ödeme Sistemi 27 Eylül'den itibaren zorunlu hale gelecek. Ticaret Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İkinci el araç alışverişini çok daha güvenli hale getirecek, dolandırıcılık vakalarını tümüyle ortadan kaldıracak yeni sisteme geçiyoruz. Ticaret Bakanlığımız ve Türkiye Noterler Birliği işbirliği ile hayata geçirilen Güvenli Ödeme Sistemi 27 Eylül itibarıyla zorunlu hale gelecek" ifadeleri kullanıldı.

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel "Bildiğiniz gibi, son yayınlanan motorlu kara taşıtları yönetmeliği ile birlikte Güvenli Ödeme Sistemi hayatımıza geçti. Bu sistemle yetki belgesiyle satış yapan bizler gibi otomobilcilere uygulanırken ay sonunda itibaren herkese uygulanacak artık. Buradaki amaç otomotiv alışverişlerinde çok ciddi para alışverişi olduğu zaman suiistimaller meydana gelmekteydi. Alım-satım yapan kişiler bu anlamda birbirlerini çeşitli şekilde dolandırmaktaydı diyebiliriz. Bunun önüne geçmek için hem biz sektör temsilcileri hem bakanlığımız böyle bir uygulamaya geçilmesini istedi" diye konuştu.

'DOLANDIRICILIK YÖNTEMİNİ SONA ERDİRECEK'

Ertemel, "Bu son tüketici açısından ve biz otomotivciler açısından gayet olumlu bir gelişme. Fakat şöyle bir sıkıntı yaşıyoruz. Tam sistem daha oturmadan hayata geçirildiği için sistemin aksaklıklarından dolayı sıkıntı yaşanmakta. İleri ki süreçlerde geçiştirileceği gözüküyor. Güvenli Ödeme Sistemi dolandırıcılık yöntemi açısından artık sona erdirecek durum diye söyleyebiliriz. Kesinlikle doğru kullanan son tüketiciler alışverişlerinde dolandırılma riskini ortadan kaldıracaktır" ifadelerini kullandı.

'SİSTEMİ NOTERLİK YÖNETİYOR'

Güvenli Ödeme Sistemi hakkında konuşan Ertemel, "Alıcı ve satıcı notere gittiği zaman alıcı kişi parayı ilk önce notere gönderiyor. Araç satışını gerçekleştirdikten sonra satıcının hesabına parayı noter gönderiyor. Alış-veriş gerçekleştikten sonra alıcı ile satıcı arasında para trafiğinin noter yönetmiş oluyor" dedi.

'ÖNCE TALEP EDİLECEK'

Avukat İbrahim Güllü ise ,"Sistem şöyle çalışacak aracını satmak isteyen satıcı öncelikle talepte bulunacak, talep sonucunda bir referans numarası ile alıcı satış bedelini aracı kuruma bloke edecek ve satış işlemi gerçekleştirme noter tarafından onaylandıktan sonra aracı kurumdan alıcı parasını alacak. Dolayısıyla burada dolandırıcılık gibi birtakım sıkıntılar tüketiciler açısından ortadan kalkacak" dedi.

'SATIŞ BEDELİ NEYSE ONU BEYAN EDİN'

Güllü, "Burada tüketicilere uyarıda bulunmak istiyoruz bazen satış bedeli gerçek rakamların dışında gösterilebiliyor. Örneğin 700 bin liralık bir araç satışta 400-500 bin lira olarak gösterilebiliyor. Bunun şu sıkıntısı var; eğer o araçta herhangi bir arıza söz konusu olduğunda ve tüketici hakkını aramak istediği zaman bu sefer karşısına noterdeki kesilen satış beyanı çıkmış olacak. Bu da tüketicinin mağduriyetine neden olabilecekt. Bizim tavsiyemiz satış rakamları neyse, gerçek değerler neyse onu beyan edin" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------

- Ticaret Bakanlığı'nın attığı tweet

- Motorlu araç alım-satımı derneği başkanı Hayrettin Ertemel ile röportaj

- Araçlardan görüntü raba aktüel

- Avukat İbrahim Güllü ile röportaj

- Genel ve detay görüntüler

==========

8- SİLİVRİ'DE 2 AYRI UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Uğur SAMET AVCI / İSTANBUL, (DHA)- Silivri'de düzenlenen 2 ayrı uyuşturucu operasyonunda 6 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 7 Eylül Cumartesi günü Mimarsinan Mahallesi Alipaşa Caddesi'nde şüphelendiği 2 kişiyi durdurup üst araması yaptı. Yapılan aramada İ.Ş ve Y.A.'nın üzerinde 265 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Polisler, İ.Ş ve Y.A.'nın uyuşturucu maddeyi Çanta Mahallesindeki bir depodan temin ettiklerini belirledi. Bunun üzerine belirlenen adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda Y.E.P., E.T.G. ve S.V. yakalanırken, 114 gram uyuşturucu, 2 hassas terazi, çok sayıda uyuşturucu paketlemede kullanılan klipsli poşet ve kaplar ele geçirildi.

14 Eylül Cumartesi günü ise Alibey Mahallesindeki bir iş yerinde uyuşturucu madde ticareti yapıldığı tespit edildi. Adrese düzenlenen operasyonda F.E. yakalandı. Yapılan aramalarda 42,53 gram esrar, 44 elektronik sigara, 24 bandrolsüz kaçak nargile tütünü, 3 bin 400 adet hazırlanmış dolu makaron ile uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 6 bin 800 lira ele geçirildi.

2 operasyonda gözaltına alınan 6 kişi emniyetteki ifadelerinin ardından Silivri Adliyesi'ne sevk edildi. 6 şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü:

------------------

-İş yerlerinde yapılan operasyon

-Şahıslarından emniyette çıkartılması

-Adliye girişi ve çıkışı

============

9- MALTEPE'DE 3 MİLYON LİRALIK DOĞALGAZ VANASI ÇALAN ŞÜPHELİ YAKALANDI

Ali AKSOYER/İSTANBUL,(DHA)- MALTEPE'de bir inşaat şantiyesinden 3 milyon lira değerinde doğalgaz vanası çaldığı iddia edilen Ali E.E.(25) polis ekipleri tarafından yakalandı. Şüphelinin suç ortağıyla hırsızlık yaptıkları anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Poliste daha önceden 47 suç kaydı olduğu tespit edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, Maltepe, Esenkent mahallesi Özmen sokakta bulunan E.M.'ye ait bir inşaat şantiyesinde 23 Ağustos Cuma günü meydana geldi. Sabah saatlerinde iş yerine gelen şüpheliler şantiye deposunda bulunan doğalgaz vanalarını çaldı. Piyasa değeri yaklaşık 3 milyon lira olan vanaları, olay yerine gelirken kullandıkları minibüse yükleyen şüpheliler daha sonra kaçtı.Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri tarafından başlatılan çalışmada şüphelilerin işyerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendiği belirlendi. Görüntülerde şüphelilerin minibüsle olay yerine geldikleri bir süre çevreyi kıontrol ettikten sonra güvenlik kamerasının yönünü değiştirdikleri görülüyor. Polis ekipleri yaptığı çalışmada kimliğini tespit ettiği şüphelilerden Ali E.E.'yi gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan Ali E.E.'nin poliste daha önceden 47 suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Şüpheli, işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis diğer şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

------------

(Güvenlik kamerası)

-Şüphelinin suç ortaklarıyla birlikte hırsızlık yaptıkları anlar

-Şüphelinin adliyeye sevki

===========

10- AVCILAR TEM OTOYOLUNDA YÖN TABELASINA ÇARPAN KAMYONETİN MOTORU FIRLADI

Özgür EREN / İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR TEM Otoyolunda şoförün direksiyon hakimiyetini kaybettiği meyve sebze yüklü kamyonet, bariyerlere ardından da yön tabelasının ayağına çarptı. Araçta sıkışan şoför itfaiye ekipleri tarafından kurtarılırken TEM Otoyolu'nda her iki yönde de uzun araç kuyrukları oluştu.

Kaza, TEM Otoyolu Edirne istikametinde Bahçeşehir Ispartakule yol ayrımında saat 07.30 sıralarında meydana geldi. Ümit Kötüz kullandığı 34 VD 3339 plakalı meyve- sebze yüklü kamyonetin direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kamyonet yol ayrımındaki bariyerlere ardından yön tabelasının ayağına çarparak durabildi. Şoför Kötüz, araç içerisinde sıkıştı. Çarpmanın etkisi ile meyve ve sebzeler yola saçılırken aracın motoru da yerinden koptu.

Kazayı gören diğer sürücüler durumu hemen sağlık, polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri şoförü yaklaşık yarım saatlik çalışma sonucu bulunduğu yerden kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. Kaza nedeniyle TEM Otoyolunda her iki yönde de uzun araç kuyrukları oluşurken polis ekipleri de kaza yerinde güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

------------------

(Cep Telefonu)

-şoförün kaza yapan kamyonette sıkışması

(Aktüel)

-Yaralının ambulansta tedavisi

-Kaza yapan kamyonetten genel ve yakın detaylar

-Yön tabelasından görüntü

-Aracın motorunun yolda olması

-Bariyerlerden görüntü

-Polis ekiplerinden görüntü

-İtfaiye ekiplerinden görüntü

-Oluşan trafikten görüntü

==========

11- KADIKÖY'DE TRAFİKTE YOL VERME TARTIŞMASI KAMERADA

Cengiz ÇOBAN/İSTANBUL,(DHA)- KADIKÖY’de otomobil sürücüsüyle TIR şoförü arasında yol verme nedeniyle tartışma çıktı. İki sürücü arasındaki tartışma ve TIR şoförünün araç sürücüsüne yol vermediği anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Olay öğle saatlerinde Sahrayıcedit mevkii TEM bağlantı yolunda meydana geldi. İddiaya göre bir otomobil sürücüsüyle TIR şoförü arasında yol verme nedeniyle sözlü tartışma çıktı. Tartışma sırasında TIR şoförü otomobil sürücüsüne küfür ve hakaret etmeye başladı.Bir ara aracından inen TIR şoförü otomobil sürücüsünün peşinden koştu. Bu sırada aracında olan sürücü ise olay yerinden ayrıldı. Tartışmanın ardından bu kez aracına binen TIR şoförü çift şeritli yan yolu ortalayarak otomobil sürücüsünün geçişine izin vermedi. Trafikte sürekli şerit değiştiren TIR şoförünün tehlikeli hareketleri ve iki sürücü arasında yaşanan yol verme tartışması cep telefonu kamerasına yansıdı.

Görüntü Dökümü

---------

-TIR şoförüyle otomobil sürücüsü arasında sözlü tartışma

-TIR şoförünün küfür ve hakaretler etmesi

-Aracından inmesi

-Yaya olarak kovalamaca çalışması

-Trafikte tehlikeli hareketler yapması

-Otomobile yol vermemesi

-Genel ve detay görüntüler

=========

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber