Oynatma Listesi
VİDEO

Yabancı basın mensupları Hafıza 15 Temmuz Müzesi'ni ziyaret etti

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için çeşitli ülkelerden Türkiye'ye gelen yabancı basın mensupları Üsküdar Kuzguncuk'taki Hafıza 15 Temmuz Müzesi'ni ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 15 Temmuz'un önemini ve hikayelerini yabancı basın mensuplarına anlatmak üzere bir etkinlik düzenlendi. İtalya, Japonya, Fransa, Azerbaycan, Katar ve Irak'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeden İstanbul'a gelen yabancı gazete, televizyon ve ajans çalışanları 15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Hafıza 15 Temmuz Müzesi'ni ziyaret etti. Müze yetkilisi Muhammet Yıldız tarafından gezi boyunca tanıtım yapıldı. 15 Temmuz'da yaşananlar tercümanlar aracılığıyla yabancı gazetecilere aktarıldı.

Ziyarette 15 Temmuz 2016'da yaşananlara ilişkin belgesel gösterimi de yapıldı. Yabancı gazeteciler ziyaret sırasında 15 Temmuz şehitlerinden kalan eşyaları inceleme imkanı da elde etti. Ziyaret sırasında, 15 Temmuz ile ilgili notlar alan, kamera ve fotoğraf makineleriyle çekim yapan yabancı gazetecilerin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen diğer etkinliklere de katılacağı öğrenildi.

Faruk SAVAŞ - Harun ŞAHBAZOĞLU / İSTANBUL, (DHA)

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER