Oynatma Listesi
VİDEO

Tatil yoğunluğu başladı; İstanbul'daki iki havalimanından 2 bin 351 sefer yapılacak

9 günlük Kurban Bayramı tatilinde memleketlerine, tatil bölgelerine ve yurtdışına gitmek isteyenler, İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Bugün iki havalimanından toplam 2 bin 351 sefer gerçekleştirilmesi planlanıyor.

9 günlük Kurban Bayramı tatilini İstanbul dışında değerlendirmek isteyenlerin tatil yolculukları başladı. Öğle saatlerinden itibaren İstanbul Havalimanı'nda tatilciler nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. Yoğunluk nedeniyle terminal binası girişindeki X-ray kontrol noktalarında kuyruk oluştu. İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA ekipleri giriş kapıları ve X-ray kontrol cihazlarını açık tutarak yolcuların herhangi bir aksaklık yaşamadan hızlı geçişini sağlıyor.

"BİLET BULMAKTA ZORLUK YAŞAMADIK"

Bayram tatilini memleketi Erzurum'da geçireceğini ifade eden Yunus Emre Çapacı, "Erzurum'a gidiyorum. Bileti 1 ay önceden almıştım bu yüzden bilet bulmakta zorluk yaşamadım. Bayramı köyde geçirmeyi planlıyorum. Memlekete senede bir kez gittiğim için oraları çok özledim. 9 günlük bayram tatilini köyümde değerlendirip İstanbul'a geri döneceğim. Bayramda herkes mutlu olsun, herkesin yüzü gülsün" dedi. Yolculardan Hasan Yıldız ise, "Bayramda ibadetlerimizi yerine getireceğiz kurbanımızı keseceğiz. Bayram tatilinden sonra işimizin başına geri döneceğim. Kazasız belasız bir bayram diliyorum Türk milletine. Herkesin Kurban Bayramı'nı buradan kutluyorum." diye konuştu.

HAVALİMANLARINDA UÇUŞ YOĞUNLUĞU BEKLENİYOR

Okulların kapanması ve Kurban Bayramı tatili nedeniyle İstanbul Havalimanı'nda uçuş ve yolcu trafiğinde yoğunluk yaşanıyor. Bugün İstanbul Havalimanı'ndan bin 608 uçuş gerçekleşmesi ve 262 bin 878 yolcuya hizmet verilmesi planlanıyor. İstanbul'daki bir diğer havalimanı Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ise toplam 743 sefer yapılması ve bu seferlerde yaklaşık 130 bin yolcunun seyahat etmesi bekleniyor.

THY'DEN 90 EK SEFER

Yolcu yoğunluğu nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) 18'i Ajet olmak üzere toplam 90 ek sefer planladığını açıkladı. Bu kapsamda 13-23 Haziran tarihleri arasında THY, başta Adana, Antalya, Bodrum, Dalaman ve İzmir olmak üzere birçok noktaya 18'i Ajet olmak üzere toplam 90 ek sefer yapacak.

PEGASUS'TAN 97 EK SEFER

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla Pegasus Havayolları, 14-24 Haziran tarihleri arasında 97 ek sefer planladı. Sözkonusu tarihler arasında planlanan ek seferlerin 64 iç hat olmak üzere, Kıbrıs'a 28, İtalya'ya 4 ve Kuveyt tek ek sefer düzenlenecek. Bayram nedeniyle iç hatlarda yolcu yoğunluğunun yaşandığı uçuş noktaları Adana, Antalya, Bodrum, Dalaman ve İzmir oldu. Kıbrıs uçuşlarındaki yoğunluk nedeniyle havayolu şirketi Sabiha Gökçen, Antalya ve İzmir Havalimanlarından ek seferler planladı. Yurtdışı uçuş noktalarında ise en çok yoğunluk yaşanan ülke İtalya oldu.

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA)

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER