MÜTEAHHİT PROJESİNE AVANTAJ SAĞLAMAK İSTİYOR
Erdal Gölbaşı, "Normalde bize doğru bitişik nizam yok. Bitişik nizam hiçbir proje üzerinde yok, sadece yan sıra üzerinde var. Bu binanın bitişik nizamı da diğer binanın olduğu yerde. Hem önden hem arkadan pencere bırakıp, projesine avantaj sağlamak için bu tarafa doğru yaslanıyor. Diyor ki; 'Burası benim.' Biz sana senin demedik ama, bu projeyi sana nasıl onaylıyorlar" dedi.
HAVALANDIRMA BOŞLUĞUNA İHALE AÇMIŞLAR
Şişli Belediyesi'nin kendilerinin haberi olmadan iki bina arasındaki boşlukla ilgili ihale açtığını iddia eden Ahmet Tokatlıoğlu ise, "2006 yılında iki bina arasındaki havalandırma boşluğu ile ilgili ihale açmış. 10 yıllık zaman aşımı olduğu için, ihale kapanmış. Nereden baksanız 4-6 metre boşluk var, inşaat firması burayı ihaleyle almış. Bu nedenle inşaat bize şu an sıfır olarak yakınlaşmış. Biz yeni yapılan inşaata parmağımızla dokunabiliyor, merdiven olmadan bile geçebiliyoruz. Bu kadar yakın, bitişik nizam inşaata Şişli Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çevre Bakanlığı nasıl izin verdi. Şişli Belediyesi ve CİMER'de şikayet dosyaları açıldı ve hiçbir dosyaya cevap verilmedi. Buranın hatalı, kayıtsız olarak yapıldığına dair bir belge verdik. Bir arsaya iki bölüm olarak yapmışlar. Bize yakın olan bölümü de tamamen bitişik nizam yapmışlar. Bizim tarafımızdan bakarken orası tamamen duvar, onların yaptığı balkondan direkt bizim banyomuza girecek şekilde 10 santimetre mesafe var. Şişli Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi buna kayıtsız" diye konuştu.
30 YILLIK BİNAYA RUHSATSIZ DİYORLAR
İnşaatın zabıta tarafından denetlendiğini belirten Tokatlıoğlu, "Biz bu binada nereden baksanız 30 seneye yakındır oturuyoruz. Belediyeye gittiğimizde muhatap bulmakta zorlanıyoruz. Bulduğumuz zaman da bize 'Siz ruhsatsızsınız' diyorlar. Ruhsatsız binaya doğalgaz, elektrik, su niye verildi. Yıllardır bizden niye vergiler alınıyor. Çöp vergisi, emlak vergisi alıyor. Niye alıyor o zaman. Siz burayı yıktıktan sonra 1 metre geriye çekeceksiniz diyorlar. 2 bina arasında 4-5 metre mesafe var. Beni 1 metre çekeceğine, niye o binayı 4-5 metre mesafeye çekmiyorsun da, benim tarafıma, tamamen burnumun dibine sokuyorsun dediğim zaman da, onlar haklı deniliyor" şeklinde konuştu.
İNŞAAT DEMİRLERİ YÜZÜNDEN DIŞARI ÇIKAMIYORUZ
İnşaatın yanındaki bir başka binada oturanlar da malzemeler yüzünden sıkıntı yaşıyor. İnşaat demirlerinin evlerinin önüne bırakılması yüzünden dışarı çıkmaya korktuklarını ifade eden Nebahat Boru, "Ben hava almak için bazen dışarı çıkıyorum. KOAH'ın son evresindeyim, evden bile dışarı çıkamıyorum, hava bana dokunduğu için. Geçen gün fenalaştım ölüyordum. Demirler yüzünden neredeyse düşüp ölecektim. Hastaneye giderken kaç kez ayağım demirlere sıkıştı. Müteahhide söyledik, yapacağız edeceğiz diyor. Çamaşır ipimizi bile 3 ay sonra yerine koydular" dedi.
Nebahat Boru'nun oğlu Mert Boru ise "Annemi buradan zorlukla çıkarıyorum. Şişli Belediyesi'nin müdahale etmesi gerekiyor. Şikayette bulundum, cevap alamadım. Müteahhide de söyledim ama, bizi başlarından attılar. Belediyeyle anlaşamadık gibi cevaplarla bizi gönderdiler. Yaklaşık 1.5 aydır böyle. Sabahın karanlığında işe gidiyorum. Yağmurlu bir günde ayağım kaysa, düşsem, güvenliğim yok" diye konuştu.