Oynatma Listesi
VİDEO

Sarıyer'de iki mezarlık arasındaki farka tepki

Sarıyer'de aralarında 150 metre mesafe bulunan ve İBB sorumluluğunda olan Kilyos ve Ağlamış Dede Mezarlığı arasındaki bakım ve temizlik farkı ziyaretçilerin tepkisine yol açtı. Yakınını defnetmek için Ağlamış Dede Mezarlığı'na gelen İsmail Akyıldız, "Benim annem ve babam Kilyos Mezarlığı'nda, arada yüzde yüz fark var. Oraya gidin üstünüz kirlenmez. Nizami yapılmış, bunlar birbirine girmiş. Kilyos Mezarlığı'nda hepsi pırıl pırıl" dedi

Sarıyer'deki Kilyos Mezarlığı ile 150 metre mesafedeki Ağlamış Dede Mezarlığı arasındaki bakım ve temizlik farkı dikkat çekti. Mezarlıkları ziyarete gidenler yanyana iki mezarlık arasındaki farka tepki gösterdi. Sosyal medyada da yapılan paylaşımlarda Ağlamış Dede Türbesi'ni de içinde barındıran mezarlıkta sinek ve böceklerin yoğun olduğu ve bakımsız bırakıldığı söylenerek tepki gösterildi. Kilyos Mezarlığı'na gösterilen özenin Ağlamış Dede Mezarlığı'na da gösterilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar yetkililere çağrıda bulundu. İBB ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

“GÖSTERİLMESİ GEREKEN DEĞER GÖSTERİLMİYOR"

Ağlamış Dede Mezarlığı’nda babasının kabri olan Günay Kahveci, "Gösterilmesi gereken değerler gösterilmiyor. Ölen insanlarımıza saygı duymak için buraların temizlenmesi gerekiyor. Yerleri görüyorsunuz. Yapraklar, böcekler, sinekler dolu. Hiç olmazsa sinekler için ilaçlama gerekiyor. Bakım yok bunun önleminin alınması gerekiyor" dedi. Mezarlık ziyaretine gelen Hamide Yıldız ise, “Buraya ilk defa geldim. Burası bakımsız, otluk içinde yapraklar içinde. Belediyenin güzelce yollarını yapması gerektiğini düşünüyorum. Kilyos Mezarlığına gittim, çok bakımlı" iye konuştu.

“ORAYA GİDİN ÜSTÜNÜZ KİRLENMEZ"

Yakınının cenazesini defnetmek için gelen İsmail Akyıldız, "Benim annem ve babam Kilyos mezarlığında, arada yüzde yüz fark var. Oraya gidin üstünüz kirlenmez. Orası nizami yapılmış, bunlar birbirine girmiş. Burası Ağlamış Dede Mezarlığı, Zekeriyaköy halkının yapmış olduğu mezarlık. Ama gel bak Kilyos Mezarlığı'na hepsi pırıl pırıl" diye konuştu. Ahmet Akyıldız ise, “Burası köy mezarlığı, yıllar önce parasını verip buradan parsel aldılar. Şimdi ölen burada kendi parseline gömülüyor. Ama mezarlıklar müdürlüğü buraya bakmıyor. Kilyos Mezarlığı ile arasında sadece bir duvar var. Burayı kötü bulduk tabi ki burası bakımsız" dedi.

Altan ÇİMEN – Hadican EROL / İSTANBUL – (DHA)

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER