Oynatma Listesi
VÄ°DEO

Pep Guardiola: City bu yıl kazanmalıydı, çünkü bunu hak ettik

UEFA Åžampiyonlar Ligi Finali'nde Manchester City, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan karşılaÅŸmada Inter'i 1-0 yenerek tarihinde ilk kez kupanın sahibi oldu. KarşılaÅŸmanın ardından Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola açıklamalarda bulundu. Gösterdikleri performans için Inter'i tebrik ederek konuÅŸmasına baÅŸlayan Ä°spanyol teknik adam, "Tabii ki bu acıyı tahmin edebilecek sözler yok. Ancak ÅŸunu söyleyebiliriz ki kendileri Avrupa'nın en iyi 2'nci takımı oldular. Sportif direktörüme ve CEO'ma teÅŸekkür ederim. Åžampiyonlar Ligi'ni kazanamazsanız ertesi gün kovulursunuz. Ancak bizim projemiz iÅŸe yaradı. Åžampiyonlar Ligi'ni kazanmak için çok iyi bir takım olmanız gerekiyor. GeçmiÅŸe baktığınızda denedik olmadı ama bugün baÅŸardık" ifadelerini kullandı.Â

"EDERSON GÄ°BÄ° KALECÄ°YE SAHÄ°P OLMAK BÜYÜK ÅžANS"

Mücadelenin son anlarında rakiplerinin çok fazla baskı kurduÄŸunu dile getiren Guardiola, "Åžu an hiçbir ÅŸey bitmedi. Yarın devam ediyor. Daha önce Barcelona'da yaÅŸadığım bir duyguydu. Bunu sürdürmeye devam etmemiz gerekiyor. Ä°lk yarıda kendimizi bulmaya çalıştık. Rodri çok emek sarf etti. Rodri'nin o pozisyonu deÄŸerlendirmesi çok önemliydi. Son dakikalarda inanılmaz baskı gösterdiler. Ederson gibi kaleciye sahip olmak büyük ÅŸans, iyi kurtarışlar yaptı" diye konuÅŸtu. 

"FERGUSON Ä°LE EŞİTLENMÄ°Åž OLMAK HARÄ°KA BÄ°R DUYGU" 

Åžu anda gelecek sezonu düÅŸünmediklerini ve kazandıkları kupaları kutlamaları gerektiÄŸine deÄŸinen tecrübeli teknik adam, "Önümüzdeki sezonu planlamamız için önümüzde zamanımız var. Åžu an kutlama zamanı. Pazartesi günü 3 kupayla birlikte hocayı da (Alex Ferguson) otobüse koyabilirsiniz. Alex ile aynı konumdayız. Bu konuda onunla eÅŸitlenmiÅŸ olmak harika bir duygu" ÅŸekline konuÅŸtu.  

"BAÅžKANIMIZIN KULÜBÜ ALMASINDAN SONRA HER ÅžEY ÇOK DEĞİŞTÄ°"

Inter'e karşı hücum etmenin zor olduÄŸunu söyleyen Guardiola, "Çok ilginç bir durum. Barcelona'da da yaÅŸadığım bir üçleme oldu. Inter'e karşı hücum oyunu oynamak oldukça zordu. Belki önümüzdeki sezon bunu iyileÅŸtirebiliriz. Hem oyuncularımı hem de Inter'i tebrik etmek istiyorum. BaÅŸkanımızın kulübü almasından sonra her ÅŸey çok deÄŸiÅŸti. Onsuz bu mümkün olamazdı. Åžampiyonlar Ligi'ni kazanmak ya da inandığımız ÅŸeyin peÅŸinden gitmek, sürekli arkamızda olması, desteklemesi... Kendisine bu fırsatları bize sunduÄŸu için teÅŸekkür etmeliyim. GeçmiÅŸte maç kaybettiÄŸimizde kendimizi kaybeden olarak nitelendirirdik. City bu yıl kazanmalıydı, çünkü bunu hak ettik" dedi. 

"EDERSON'UN BÄ°R HATASI BÄ°ZE BÜYÜK ÅžEYLERE MAL OLABÄ°LÄ°RDÄ°"

Mücadelenin ikinci yarısında kaleci Ederson'un büyük bir hata yaptığını ve bu hatanın kendilerine pahalıya mal olabileceÄŸini dile getiren Ä°spanyol teknik adam sözlerini ÅŸöyle noktaladı: "Premier Lig'de olduÄŸunuza United'a karşı bir final oynadığınızda bunun dışında çok fazla oyun gördük. Biraz daha dinlenerek ya da çok fazla hareket ederek maç oynuyorsunuz. Son dakikayı düÅŸünün. Ederson'un bir hatası oldu. O hata bize büyük ÅŸeylere mal olabilirdi. Bunun kaygısını yaÅŸadık. Maçı böyle bitirmek için uÄŸraÅŸtık."

OLGUCAN KALKAN / Ä°STANBUL,(DHA)

GÃœNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER