Mektebim Koleji, alanında öncü 11 kişiden oluşan ‘Bilim Kurulu’ kurdu. Mektebim Koleji Bilim Kurulu Lansmanı, dün İstanbul’da bir otelde gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıya, Mektebim Koleji Kurucusu ve Eğitim Girişimcisi Ümit Kalko, Mektebim Koleji CEO’su Elif Çağlayan, Mektebim Koleji Bilim Kurulu üyeleri, koordinatörler ve kampüs kurucuları katıldı. Kalko’nun açılış konuşmasının ardından ‘Mektebim Koleji Bilim Kurulu’ üyeleri sahneye davet edildi.
Bilim Kurulu üyeleri Akademisyen-Yazar Prof. Dr. Uğur Batı, Metaverse Eğitmeni Devrim Danyal, Genetik Egzersiz Uzmanı Mehmet Ali Deniz, Eğitimci-Yazar Kayhan Karlı, Yazar ve İletişim Eğitmeni Mario Levi, Dijital Oyun Tasarımcısı ve Akademisyen Doç. Dr. Yavuz Samur, Akademisyen Dr. Türker Toker, Eğitim Bilimci-Pedagog Doç. Dr. Esef Hakan Toytok, Erken Çocukluk Eğitimcisi Prof. Dr. Belma Tuğrul, Genetik Uzmanı Prof. Dr. Korkut Ulucan ve Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Vefik Yazıcıoğlu, ayrı ayrı kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra Bilim Kurulu üyelerine plaket takdim edildi. Tören, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
KALKO: EĞİTİM SEKTÖRÜ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR GÜN
Mektebim Koleji Kurucusu ve Eğitim Girişimcisi Ümit Kalko, “Bugünü Türk eğitim sektörü açısından önemli bir gün olarak değerlendiriyorum” dedi. Kalko, konuşmasına şu sözlerle devam etti:
“İlk kez bir kolej markası bünyesinde bir Bilim Kurulu kuruldu. Alanında uzman 11 Bilim Kurulu üyesi, sadece bir kolej bünyesinde değil, Türkiye genelindeki projeleriyle de ülkemizdeki tüm öğretmen, öğrenci ve velinin gelişimine katkı sağlayacak. Çağımız çok çabuk değişiyor. Biz de aslında bu hızlı değişen dünyaya ayak uydurmak için bilim dünyasında akademik kariyer yapmış bilim insanlarımızın tecrübelerini ve yaşanmışlıklarını, çocuklarımızla, öğrencilerimizle ve öğretmenlerimizle bir araya getirmek istiyoruz.”
Öğretmen eğitimlerini çok önemsediklerini ve hızla değişen dünyada bunun kaçınılmaz olduğunu söyleyen Kalko, sürekli gelişimin sürekli eğitimle mümkün olabileceğine dikkat çekerek, “Öğretmenlerimiz üniversiteyi bitirdikten sonra hizmet içi eğitimlere çok fazla yatırım yapmıyor. Biz de öğretmenlerin daha çok desteklenmesini istiyoruz. Bilim Kurulu üyelerimizin her biri birbirinden kıymetli. Bilim Kurulu üyelerimizin tamamı, farklı alanlarda, 11 farklı branşta tecrübe sahibi olmuş bilim insanlarından oluşuyor. Dolayısıyla biz çocuklarımızın birçok alanda geleceğe yönelik açıklarını kapatmak için Bilim Kurulu’nu kurduk. Bu gelişmenin, Türk eğitim sektörüne hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
“ÖĞRENCİLERİMİZE, ÖĞRETMENLERİMİZE VE VELİLERİMİZE HİZMET EDECEK”
Mektebim Koleji CEO’su Elif Çağlayan, “Bugün bizim için ve Türk eğitim sistemi için gerçekten çok kıymetli bir gün. İlk defa Türkiye'de bir kolej bünyesinde Bilim Kurulu oluşturduk. Bilim Kurulu hem öğrencilerimize hem öğretmenlerimize hem de velilerimize hizmet edecek. Biz öğrencilerimizin eğitimlerinin yanı sıra öğretmen ve veli eğitimlerini de çok önemsiyoruz. Eğitim ve gelişim sürekli olmalı. Mektebim Koleji, Bilim Kurulu ile eğitimin tüm paydaşları için yeni bir dönem başlatıyor. Farklı alanlarda fark yaratmış isimlerden oluşan Bilim Kurulumuz ile eğitimin tüm paydaşları için ‘Sürekli eğitim ve sürekli gelişim’ diyoruz” ifadelerini kullandı.
“İÇLERİNDE OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM”
Mektebim Koleji Bilim Kurulu üyelerinden Akademisyen- Yazar Prof. Dr. Uğur Batı ise eğitimin gücüne dikkat çekti. Batı, “Mektebim Koleji Bilim Kurulu, çok inovatif bir kurulum. Sonuçta eğitim dediğiniz şeyin saç ayağı önce bilimle başlıyor. Herkes bilim insanı olmak zorunda değil ama bilimsel metodolojiyle düşünmek zorunda. Bence geleceğin ve gelişimin adımı bu. Burada okul öncesinden başlayan bir eğitim kurumunun, Bilim Kurulu aracılığıyla farklı disiplinlerden gelen insanların içerik oluşturması, öğrenme pedagojisi teşkil etmesi çok önemli. Bizim çokça konuştuğumuz modern kavramlar; yani psikolojik dirençlilik, çevik, zihin, akıl teşkili gibi konularda her biri kendi alanında uzman ve içerik üreten akademisyen, kanaat önderi aynı zamanda yazarlardan oluşan çok hoş bir Bilim Kurulu meydana getirildi. Aktif olarak da sürecin içerisinde olacak. Ben de içlerinde olmaktan çok mutluyum” diye konuştu.
“YENİ EĞİTİM MODALİTELERİNİ İÇEREN BİRTAKIM PROJELER”
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Koşuyolu Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Kardiyoloji Eğitim Görevlisi ve Kardiyoloji İdari Sorumlusu Doç. Dr. Mehmet Vefik Yazıcıoğlu ise “Bir tıp doktoru olarak eğitime yön verebilecek çalışmaların içinde olmanın heyecanını yaşıyorum” dedi ve ekledi:
“Bilim Kurulu çalışmaları, geleceğe yönelik daha parlak bir teknolojiyi, yeni gelişmeleri, yeni eğitim modalitelerini içeren birtakım projeleri içeriyor. Eğitime yön veren çok önemli çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum” dedi.