Oynatma Listesi
VÄ°DEO

Kocasını muz serasında öldüren Alime için 'nefsi müdafaa' talebi

Mersin'de, şiddet uyguladığını öne sürdüğü eÅŸi Ali Toprak'ı (44) muz serasında başına tarım aletiyle vurarak, öldüren Alime Toprak'ın (32) avukatı Åžifa Özdemir, davanın yarın görülecek karar duruÅŸmasında nefsi müdafaa talebinde bulunacaklarını söyledi.Â

Anamur ilçesinde, geçen yıl 31 AÄŸustos'ta Alime Toprak, çalıştıkları muz serasında eÅŸi Ali Toprak'ı başına tarım aletiyle vurarak öldürdü. Olayın ardından televizyon programına çıkan Toprak, cinayeti itiraf etti. Gözaltına alınan ve cumhuriyet savcısının gözetiminde olay yeri incelemesinin ardından adliyeye sevk edilen Toprak, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Toprak, ifadesinde, "EÅŸimden sürekli ÅŸiddet görüyordum. O anda da tartıştık. Bana saldırdı. Ben onu öldürmesem o beni öldürecekti" dedi.

Alime Toprak hakkında, 'eÅŸi kasten öldürme' suçundan dava açıldı. Silifke Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık Alime Toprak için mahkeme savcısı, mütalaa verdi. Savcı, Toprak'ın 'eÅŸi kasten öldürme' suçundan cezalandırılmasını ve 'haksız tahrik' indirimi uygulanmasını talep etti.

'EMSAL KARAR BEKLÄ°YORUZ'

Davanın karar duruÅŸması yarın Silifke Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. DuruÅŸma öncesi Alime Toprak'ın avukatı Åžifa Özdemir, nefsi müdafaa kararı verilmesi gerektiÄŸini söyledi. Toprak'ın yaÅŸamak için öldürmek zorunda kaldığını savunan Özdemir, "Alime, maktulle 15 yıldır evliydi ve 15 yıl boyunca fiziksel, psikolojik, duygusal ÅŸiddete maruz kalmış. 14 yaşındayken tecavüze uÄŸrayıp yaşı büyütülerek kendine ÅŸiddet uygulayan kocasıyla evlendiriliyor. Ä°lk hamileliÄŸini eÅŸinin ÅŸiddeti nedeniyle düÅŸükle sonuçlanıyor. Daha sonra 2 çocukları oluyor. Olay günü muz serasında sulama yapıyorlar. Maktul kumar borcunun ödenmesi için Alime'nin baÅŸka erkekle birlikte olmasını istiyor. Bunun üzerine aralarında arbede çıkıyor. Maktul elinde bıçakla Alime'yi tehdit ediyor. Alime de yerde bulduÄŸu muz kesme aletiyle kendisini koruyor. Savcılık mütalaasında 'haksız tahrik' indirimiyle cezalandırılmasını talep etti. Mütalaaya katılmıyoruz. Biz bunun 'meÅŸru müdafaa' kapsamında olduÄŸunu savunuyoruz. Bu noktada cezaya yer olmadığı kararının verilmesini talep ediyoruz çünkü ÅŸiddet gören kadınların kendilerini kurtarabilecekleri bir alan yok. Kadınlar da kendilerini korumak zorunda kalıyor. Bu karar çok önemli çünkü bizim için emsal teÅŸkil eden bir karar olacak" diye konuÅŸtu.

Soner AYDIN/ MERSÄ°N, (DHA)

GÃœNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER