Oynatma Listesi
VÄ°DEO

Kırmızı bültenle aranan Hırvat uyuşturucu karteli Üsküdar'da yakalandı

Ä°stanbul'da düzenlenen uyuÅŸturucu operasyonunda Ä°nterpol tarafından kırmızı bültenle aranan uluslarası uyuÅŸturucu baronu Hırvatistan uyruklu Nenad Petrak, Ãœsküdar'da yakalandı. Operasyonun detaylarını İçiÅŸleri Bakanı Ali Yerlikaya açıkladı.Â

 

Hırvatistan'da adam öldürme suçuna karıştığı gerekçesiyle Ä°nterpol tarafından uluslararası çapta kırmızı bültenle aranan, Nenan Pedrak'ın Türkiye'de olduÄŸunun tespit edilmesi üzerine Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü inceleme baÅŸlattı. Ekipler yaptıkları çalışmalarda Güney Amerika'dan elde edilen uyuÅŸturucuyu Avrupa'ya dağıtan, Avrupa çapında yapılan "Adriatica Operasyonu" kapsamında organize suç örgütün elebaşı olarak tanımlanan, uluslararası uyuÅŸturucu 'Karteli' olarak bilinen Pedrak'ın Üsküdar'da olduÄŸunu belirledi. Özel harekat polisinin de desteÄŸiyle 'Kartel-2' operasyonu düzenleyen ekipler Pedrak'ı yakalayarak gözaltına aldı. Operasyon detaylarını ise Ä°çiÅŸleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaÅŸtı. 

Bakan Yerlikaya paylaşımında, "Aziz Milletimiz bilmesini isterim ki; Ülkemizi ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerinden, zehir tacirlerinden temizlemeye kararlıyız. Güney Amerika'dan Avrupa'ya uyuÅŸturucu sevkiyatı yapan ve Avrupa'da bu uyuÅŸturucuyu dağıtan uluslararası uyuÅŸturucu kartelinin elebaşı  Nenad Petrak, Hırvatistan adli makamlarınca "Kasten Adam Öldürme", suçundan Interpol tarafından Kırmızı bülten ile uluslararası seviyede aranıyordu.  Nenad Petrak, Hırvatistan Yolsuzluk ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi'nin (USKOK) raporuna göre dokuz kadar ülkede çok sayıda insanı kendi suç örgütüne baÄŸlayan bir zehir taciri. Emniyet Genel MüdürlüÄŸü koordinesinde, Ä°stanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Åžube, Ä°stihbarat Åžube, Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Åžube Müdürlüklerimiz tarafından uluslararası takibe alınan Nenad Petrak'ın Üsküdar'da olduÄŸu tespit edildi. Yakalanması için Ä°stanbul Özel Harekat Åžube MüdürlüÄŸü'nün desteÄŸiyle hemen Kartel-2 operasyonu baÅŸlatıldı ve Uluslararası zehir taciri yakalandı. Operasyonu düzenleyen kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Gözlerinden öpüyorum. Milletimizin duaları sizinle. Allah ayağınıza taÅŸ deÄŸdirmesin. UyuÅŸturucu tacirleriyle  ve organize suç örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla artarak devam edecek" ifadelerini kullandı. 

 

 

Derya EVREN KORKMAZ/Ä°STANBUL, (DHA)-

GÃœNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER