Oynatma Listesi
VÄ°DEO

Hosteslikten otobüs kaptanlığına

Bartın'da yaÅŸayan Serenay Göç (27), ÅŸehirler arası otobüslerde 9 yıl hosteslik yaptıktan sora E sınıfı ehliyet alarak direksiyonun başına geçti. 1 yıldır otobüs kaptanı olarak çalışan Göç, "Direksiyonun başına geçtiÄŸimde derdimi, tasamı, her ÅŸeyimi unutuyorum. Emekli olana kadar bu iÅŸi yapacağım" dedi.Â

1 çocuk annesi Serenay Göç, 17 yaşından itibaren otobüslerde hosteslik yapmaya baÅŸladı. Göç, 9 yıl hosteslik yaptıktan sonra çocukluk hayalini gerçekleÅŸtirmek için direksiyonun başına geçmeye karar verdi. Birlikte çalıştığı kaptanların da desteÄŸiyle otobüs kullanmayı öÄŸrenen ve E sınıfı ehliyet alan Göç, geçen yıl ÅŸehirler arası yolcu taşıyan firmada otobüs kaptanı olarak çalışmaya baÅŸladı.

'EMEKLİ OLANA KADAR BU İŞİ YAPACAĞIM'

Otobüslerde 9 yıl hostes koltuÄŸunda oturup, yiyecek-içecek servisi yaptıktan sonra kaptan koltuÄŸuna geçen ve Bartın-Ä°stanbul, Bartın-Ankara güzergahlarında yolcu taşıyan Serenay Göç, "Çocukluk zamanlarımdan bu yana otobüs kaptanlığını merak ediyordum. Büyük araçlara da ilgim vardı. Hosteslik yaparken de bu merakım giderek arttı. Yanında çalıştığım kaptanlardan gözlemleyerek gerekirse otobüsü de kullanarak öÄŸrenmeye baÅŸladım. Ä°lk otobüs koltuÄŸuna oturduÄŸumda çok heyecanlandım, bunu ben mi yapıyorum, diye. Gerçekten baÅŸarabilirmiÅŸiz. Erkekler nasıl aÅŸçılık yapıyorlarsa biz de onların yaptığı her iÅŸi yaparız. ÖÄŸrendikten sonra da çok keyifli geldi ve 'Emekli olana kadar bu iÅŸi yapacağım' dedim. Ä°ÅŸimi seviyorum" dedi.

'DÄ°REKSÄ°YON BAÅžINDA DERDÄ°MÄ° TASAMI UNUTUYORUM'

Yolculardan da her zaman destek aldığını söyleyen Göç, "MeslektaÅŸlarımdan da güzel tepkiler alıyorum, tebrikler alıyorum. Özellikle yolculuk bittikten sonra 'Bizi sen mi getirdin? Yolculuk çok iyiydi' ÅŸeklinde tepkiler veriyorlar ardından da beraber fotoÄŸraf çekiyoruz. Kızımı evde bırakıp yola çıkmak zor oluyor ama bu hayat mücadelesi onun için zaten. 4 yaşında çok tatlı bir kızım var, her ÅŸeyim onun üzerine kurulu. Direksiyonun başına geçtiÄŸimde derdimi, kederimi, tasamı, her ÅŸeyimi unutuyorum. Açıyorum radyomu özellikle Müslüm Gürses dinlemek çok keyifli oluyor. Bu ÅŸekilde stres atıyorum" diye konuÅŸtu.

Serenay Göç'ün çalıştığı turizm firmasının eÄŸitim yetkilisi YiÄŸit Ali Akgöz de kadınların otobüslerde görev yapmasının Serenay sayesinde artacağını vurgulayarak, "Asıl hedefimiz, kadınlara satış yetkilisinden tutun kaptanlığa kadar kontenjan açmak. Kadınların ne kadar deÄŸerli olduÄŸu zaten ifade edilemez. Kadın kaptan görünce müÅŸteriler önce ÅŸaşırıyorlar ardından güven ortamı oluÅŸuyor. Bu da bizi mutlu ediyor" dedi. 

Murat BEKMEZCÄ°- Emirhan YÜZÜGÜLDÜ/ ANKARA, (DHA)-

GÃœNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER