Oynatma Listesi
VİDEO

‘Hızlı, kolay ve kullanıcı dostu siber güvenlik çözümleri sunuyoruz’

Siber güvenliğin dijitalleşen dünyada giderek daha önemli hale geldiğine dikkat çeken sayTEC CEO’su Selim Kuzu, “Yüksek güvenlikli şifreler, parmak izi taramaları, yüz tanıma gibi uygulamalar kullanıcılar tarafından bazen zorlayıcı bulunabiliyor ve bu nedenle tercih edilmiyor. Karmaşıklığı ortadan kaldırarak hızlı, basit ve kullanıcı dostu siber güvenlik çözümleri geliştirdik. Ayrıca, şu anda saniyede 150 GB’lık veri okuma ve yazma kapasitesine sahibiz, bu da dünya rekoru kırmamızı sağladı. Bu hız o kadar büyük ki, mevcut çözümlerin yüzde 280 fazlasına denk geliyor. Görünmeyen bir şeye saldırı yapılamayacağı için sistemimizi, hackerların IP adresimizi göremeyeceği şekilde tasarladık” dedi.

SayTEC CEO’su Selim Kuzu, veri güvenliği ve siber tehditlere karşı geliştirdikleri çözümler hakkında bilgi verdi. Kuzu, “SayTEC, Açık Holding bünyesinde faaliyet gösteren, veri güvenliği, siber güvenlik ve veri altyapılarını sürdürülebilir hale getiren bir teknoloji şirketidir. Almanya merkezli olan şirketimiz üç alanda aktif. Birinci alanımız uzaktan yüksek güvenli erişim ve iletişim. İkinci alanımız veri yedekleme ve veri güvenliği. Üçüncü alanımız ise veri merkezlerinde bulunan storage ve server grupları. Almanya’da Ar-Ge’sini yaptığımız çalışmalarımızı bu üç alanda da Avrupa geneline sunuyoruz” dedi.

GÖRÜNMEZ İLETİŞİM HATTI

Dijitalleşen dünyada siber güvenliğin kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Kuzu, “Zaman zaman siber güvenlikte yaşanan sıkıntıları duyabiliyoruz. Bu üç alanda ciddi bir ivme kazandık ve yeni çözümler geliştirdik. Çözümlerimizden biri, insanların yalnızca ofiste değil, evde, otelde veya çeşitli farklı ortamlarda da çalışabilmelerini sağlayacak şekilde tasarlandı. Günümüzde verinin nerede olduğunun belirsiz olduğu bu durumlarda güvenli bir ağ oluşturmak zorlaşıyor. Biz de tam bu noktada güvenlik risklerini görerek istediğiniz yerden, istediğiniz cihazdan, cihazın mevcut durumunun virüs veya trojan yüklü olup olmamasına bakılmaksızın yüksek güvenlikle çalışabilecek bir siber güvenlik çözümü ürettik. Bir diğer önemli konu ise görünmez iletişim hattı oluşturmaktır. Görünmeyen bir şeye saldırı yapılamayacağı için sistemimizi, hackerların IP adresimizi göremeyeceği şekilde tasarladık. Üçüncü ve en önemli konumuz ise kullanım kolaylığı üzerine odaklanıyor. Kullanıcılar, yüksek karakterli ve akılda tutması zor olan karmaşık şifreler, parmak izi taramaları ve yüz tanıma gibi uygulamaları bazen zorlayıcı buldukları için kullanmak istemiyorlar. Bu da güvenlik açıklarına yol açıyor. Bu nedenle çözümlerimizi tasarlarken, yüksek güvenliği ön planda tutarken karmaşıklıktan da uzak olmaya özen gösterdik. Karmaşıklığı ortadan kaldırarak, kullanıcı dostu bir sistem geliştirdik” diye konuştu.

‘6 ŞERİTLİ OTOBANI 18 GİŞEYE SAHİP BİR SİSTEME DÖNÜŞTÜRDÜK’

Kuzu, günümüzde her an her yerde veri üretildiğini belirterek “Sürekli veri üretiliyor. Bu durumu şöyle düşünün: 6 şeritli bir otoban var ama sadece bir tane gişe bulunuyor. Biz, bu 6 şeritli otobanı 18 gişeye sahip bir sisteme dönüştürdük. Bu sayede veriler çok daha hızlı aktarılabiliyor. Aynı zamanda, bu verilerin analizi yapılıyor, içeriği tanımlanıyor ve güvenli olmayan hiçbir veri

geçmemesi gereken alana ulaşamıyor. İkinci önemli konu ise yapay zeka ve benzeri çözümler. Bu tür çözümler bilgisayar dünyasında işlem hızı gerektiriyor. Burada, bilgisayarların okuma ve yazma hızından bahsediyoruz. SayTEC çözümleri, şu anda dünya rekoru kırmış durumda. Saniyede 150 GB’lık bir veri okuma ve yazma kapasitesine sahibiz." dedi.

‘ÇÖZÜMLER VERİ MERKEZLERİ İÇİN ÖNEMLİ’

SayTEC’in çözümlerinin kamu kuruluşları, büyük şirketler ve veri merkezleri için büyük avantajlar sunduğunu ifade eden Kuzu, “Bu çözümler özellikle veri merkezleri için büyük önem taşıyor. Şirketlerin, kamu kuruluşlarının ve farklı sektörlerin kullandığı veri merkezlerinde, verilerin hızlı ve güvenli bir şekilde işlenmesi gerekiyor. Ürettiğimiz çözümler, özellikle bu farkındalığa dayanıyor. Kamu kuruluşları ve büyük şirketler için de önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

MITAC-INTEL İLE İŞ BİRLİĞİ

Kuzu, “Bu çözümleri dünya devleriyle birlikte geliştiriyoruz ve müşterilerimize sunuyoruz. MITAC-Intel ile yaptığımız iş birliği sayesinde önemli ilerlemeler kaydettik. Özellikle yeni nesil bilgisayarlar ve geliştirdiğimiz veri yedekleme sistemleri (Storage) sayesinde ciddi bir ivme kazandık. Daha anlaşılır bir ifadeyle, veri yedekleme hücreleri ya da hard diskler üzerinden, 120 terabayt veriyi yedekleyebileceğiz. Bu durumda, aynı alanda üç dört kat daha fazla veriyi depolayabilen bir veri merkezi oluşturmuş olacağız."

YÜKSEK GÜVENLİKLİ ÇALIŞMA ORTAMI SAĞLANIYOR

SayTRUST’ın yüksek güvenlik özelliklerinden bahseden Kuzu son olarak şunları söyledi:

“Geliştirdiğimiz çözümlerden biri olan SayTRUST, her yerden ve her cihazdan yüksek güvenlikli bir çalışma ortamı sağlıyor. SayTRUST, Zero Trust çözümüdür. Kullanıcılar, istedikleri cihaz üzerinde yüksek güvenlik standartlarıyla çalışabiliyor. Bu cihaz, virüsler gibi zararlı yazılımlara maruz kalmış olsa bile, sistemimiz güvenli bir çalışma ortamını garanti ediyor. Aynı zamanda, SayTRUST, görünmez iletişim hattına sahip bir sistem. Bu sayede iletişim hattı hiçbir hacker tarafından görülemiyor ve dolayısıyla saldırıya uğrama riski ortadan kalkıyor. İkinci çözümümüz, veri aktarımı ve veri yedekleme tarafında geliştirdiğimiz sayFUSE sistemimiz, dünya çapında bilinen mega yedekleme çözümleriyle kıyaslandığında, Amerikan devlerinin sunduğu çözümlerden 5 kat daha hızlı bir performans sağlıyor. Bu da çok önemli bir konu. Veriyi ne kadar hızlı ve güvenli bir şekilde güvenli bir alana taşıyabilirseniz, o kadar etkili bir sistem ortaya koymuş olursunuz.”

İSTANBUL, (DHA)-

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER