Oynatma Listesi
VÄ°DEO

Esenyurt'ta 4 gündür haber alınamayan gencin öldürüldüğü ortaya çıktı 

Esenyurt'ta 4 gün önce ailesinin kayıp baÅŸvurusunda bulunduÄŸu 18 yaşındaki Muhammet Ali Polat'ın darbedildikten sonra tabancayla kafasına ateÅŸ edilerek öldürüldüğü tespit edildi. Polis ekipleri olayla ilgili 4 kiÅŸiyi gözaltına aldı. Muhammet Ali Polat'ın öldürüldüğü günlük kiralık eve geldiÄŸi anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Muhammed Ali Polat'ın ailesi, Polat'ın cinayet öncesinde 4 gün boyunca iÅŸkence gördüğünü iddia ediyor.Â

 

Olay, saat 00.00 sıralarında Süleymaniye Mahallesi'nde meydana geldi. 4 el silah sesini duyan vatandaÅŸların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve saÄŸlık ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen saÄŸlık ekipleri 18 yaşındaki Muhammed Ali Polat'ın öldüÄŸünü belirledi. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Polat'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. 

 

OLAYLA Ä°LGÄ°LÄ° 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 

Güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, Muhammed Ali Polat ile günlük kiralık eve girdikleri belirlenen M.Ä°. ve Ä°.Y.'yi BaÄŸcılar'da gözaltına aldı. Yapılan çalışmalarda ayrıca O.K. ve K.Ç.'de polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.Ä°. ve Ä°.Y.'nin olayın ardından kaçtığı anlar da güvenlik kamerasına yansıdı. Olayla ilgili Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü'nden yapılan açıklamada, "Olay yerinden elinde silahla kaçan ÅŸahsın Ä°.Y. olduÄŸu, olay günü evde bulunan ÅŸahıslarla aralarında kız meselesi yüzünden tartışma çıktığı ve olayın meydana geldiÄŸi belirlenmiÅŸ, ÅŸüpheli ÅŸahıs BaÄŸcılar ilçesinde M.Ä°. isimli ÅŸahısla birlikte yakalanmış, M.Ä°.'nin üzerinden 1 adet silah ele geçirilmiÅŸtir. Åžahısların yapılan sorgulamasında; Muhammed Ali Polat ve M.Ä°.'nin benzer suçlardan çok sayıda suç kaydı olduÄŸu tespit edilmiÅŸtir" denildi. 

 

KÄ°RALIK EVE GÄ°RDİĞİ ANLAR KAMERADA 

Muhammet Ali Polat'ın öldürüldüÄŸü günlük kiralık dairenin giriÅŸinde bulunan güvenlik kamerasını incelemeye alan polis ekipleri, olay öncesinde binaya M.Ä°. ve Ä°.Y.'nin de aralarında bulunduÄŸu 5 kiÅŸinin girdiÄŸini belirledi. Görüntülerde ilk olarak M.Ä°. ve Ä°.Y. ile birlikte 3 kiÅŸinin eve girdiÄŸi, ardından da motosikletini sokaÄŸa park eden kurye ve beraberindeki bir kiÅŸinin eve girdiÄŸi görülüyor. Eve son olarak yanındaki arkadaşıyla Muhammet Ali Polat geliyor. Güvenlik kamerası görüntülerinde cinayetin iÅŸlendiÄŸi 00.14 sıralarında M.Ä°. ve Ä°.Y.'nin binadan çıktıkları görülüyor. 

 

"BENÄ°M OÄžLUM 4 GÜNDÜR KAYIPTI"

Silahla öldürülen Muhammet Ali Polat'ın babaannesi Sıdıka Polat, "Benim oÄŸlum 4 gündür kayıptı, arıyorduk bulamıyorduk. Mehmet Ali 'yi unutamam. OÄŸlumu unutamam. Dört gündür oÄŸlum kayıptı. Bir hafta, iki gün geldi. Karakola giderek kayıp baÅŸvurusunda bulunmuÅŸtuk. Bugün polisler aradı, oÄŸlunuz yoÄŸun bakımda dediler. Benim çocuÄŸumun yuvası yıkıldı, uzak memleketten gelmiÅŸti. Mehmet Ali çalışmıyordu, Mehmet Ali'yi öldürenler yakalanmış" dedi. 

 

"4 GÜN BÄ°R EVE KAPATIP Ä°ÅžKENCE ETMÄ°ÅžLER"

Yenge Gönül Polat ise, "YeÄŸenimiz 4 gündür kayıptı, ailesi onu arıyordu. 4 gün bir eve kapatıp, iÅŸkence etmiÅŸler. ÇocuÄŸu öldürmüÅŸler. Artık baÅŸka anneler aÄŸlamasın, çocuklar ölmesin. Çocukların eline para, araba, ceplerine uyuÅŸturucuyu koyup, iÅŸ bitiren bu çete çökertilsin" diye konuÅŸtu.

 

"BENÄ°M YEÄžENÄ°M DAHA 18 YAÅžINDAYDI"

Amcasının oÄŸlu Vehbi Polat, "Benim yeÄŸenim daha 18 yaşındaydı, kimseye zararı olmayan bir çocuktu. Esenyurt'ta tekel saldırıları oldu, bir grup var onların çökertilmesini istiyorum. YeÄŸenim daha 18 yaşında, Esenyurt'ta bir evde alıkonuluyor, buna bir dur denilsin. Benim yeÄŸenim daha 18 yaşındaydı" ifadelerini kullandı. Gözaltındaki 4 kiÅŸi emniyetteki iÅŸlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. (DHA)

 

 

 

 

 

DHA-Genel - Türkiye-Ä°stanbul -

OÄŸuzhan CÄ°N-Vehbi DEMÄ°R-Özcan KILIÇ-Derya KORKMAZ / Ä°STANBUL, (DHA)-

GÃœNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER