00:43‘Asrın İnşa Seferberliği' sona eriyorEn uzun ve en kısa kadınları olan Rumeysa Gelgi ile Jyoti Amge, 2024'teki ilk buluşmalarının ardından İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen Lo Show Dei Record'da yeniden bir araya geldi.
Dünyanın en uzun kadını 27 yaşındaki Rumeysa Gelgi 2 metre 15 santimetre ve dünyanın en kısa kadını 30 yaşındaki Jyoti Amge ise 62,8 santimetre ile Guinness Dünya Rekoru'nu elinde tutuyor.
Rumeysa Gelgi, nadir görülen 'Weaver' sendromu nedeniyle hızla uzayan kemik yapısına sahip. Günlük hayatında tekerlekli sandalye kullanıyor. Jyoti Amge de cüceliğin bir türü olan 'Akondroplazi' ile yaşıyor.
Her iki kadın da Guinness Dünya Rekorları’nın 70’inci yıl kitabında yer alarak ‘ikon’ ünvanına sahip oldu.
02:33Libya askeri heyetini taşıyan jetin kara kutusu bulundu
00:20Dron ve fotokapan destekli doğa koruma denetimi; 4 kişiye işlem yapıldı
01:28Kadıköy'de 5 katlı binada çıkan yangın söndürüldü
00:57Bolu ormanlarındaki yaban hayatı fotokapanlarda
00:32Sadettin Saran özel laboratuvardan çıkarken görüntülendi
06:16Topkapı Sarayı'ndaki 'Mabeyn Yolu Çini Sanat Galerisi' ziyarete açıldı: İlk etapta 250 çini sergileniyor
05:39Kapadokya’da yeni yıl hazırlıkları tamamlandı