00:43‘Asrın İnşa Seferberliği' sona eriyorKahramanmaraş merkezli 6 Şubat günü meydana gelen iki büyük depremde Adana’da 12 bina yıkıldı. Bu binalardan olan ilk depremde yıkılan Zeray Apartmanı’nın B bloğunda enkaz altında kalan onlarca kişi hayatını kaybetti. Apartmanın A bloğu ise ağır hasar aldı.
Zeray Apartmanı’nın A bloğunda oturanlar hem evsiz kaldı, hem de komşularını kaybetmenin acısını yaşadı. Yıkılan B bloğun enkazında arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.
‘BASMIŞ DENİZ KUMUNU’
Apartmanın A bloğunun 7’nci katında 2 çocuğuyla oturan Ayşegül Akçadağ, deprem anında uyanık olduğunu belirterek, “Merdivenlerden yuvarlanarak indim. Ayakkabılarımız dahi yoktu. Dışarı çıkıp kafamı kaldırdığımda karşıdaki bloğun olmadığını gördüm. Şok oldum. Arkadaşlarım, komşularım hepsi öldü. Bu bloğu yaparken teşhir amaçlı olduğu için çimentosunu fazla koymuş diye düşünüyorum. Diğerine ise basmış deniz kumunu. Sokakta kalıyoruz. Geceleri uyuyamıyorum çünkü o an gözümün önünden gitmiyor” dedi.
‘APARTMAN YIKILINCA ÇIĞLIKLAR BİTTİ’
7 yıldır Zeray Apartmanı’nda oturan Nilgün Demir ise çok acı çektiklerini, yaşadıklarına hala inanamadıklarını söyledi. Deprem anında 1’inci katta oturduğu için kısa sürede dışarıya çıkabildiğini anlatan Demir, “Çıkar çıkmaz önümüzdeki blok yıkıldı. Allah, bizim yüzümüze baktı. Çıktığımda toz duman içinde kaldım. Ayaklarımız çıplak, şimşekler çakıyordu. Gözümüzün önünde komşularımız öldü. İlk önce bir çığlık geldi. Apartman yıkılınca çığlık bitti. Aileler yok oldu. Allah rahmet eylesin” diye konuştu.
16 yıldır apartmanda oturan Nesrin Aslan ise gözyaşları içinde “Kurtulduğumuza sevinemiyoruz. Komşularımız, dostlarımız öldü. Hangisini anacağımızı bilmiyoruz. Allah hepsine rahmet eylesin. İnşallah hepsi cennette gider. Bizim blok da ağır hasarlı. O da yıkılacak” ifadelerini kullandı.
02:33Libya askeri heyetini taşıyan jetin kara kutusu bulundu
00:20Dron ve fotokapan destekli doğa koruma denetimi; 4 kişiye işlem yapıldı
01:28Kadıköy'de 5 katlı binada çıkan yangın söndürüldü
00:57Bolu ormanlarındaki yaban hayatı fotokapanlarda
00:32Sadettin Saran özel laboratuvardan çıkarken görüntülendi
06:16Topkapı Sarayı'ndaki 'Mabeyn Yolu Çini Sanat Galerisi' ziyarete açıldı: İlk etapta 250 çini sergileniyor
05:39Kapadokya’da yeni yıl hazırlıkları tamamlandı