Oyuneks'in sponsorluğunda, 1 milyon TL ödül havuzlu Rise Online World turnuvası 31 Ağustos’ta başladı. Türkiye’nin çok oyunculu online rol yapma oyunu (MMORPG) turnuvası İstanbul’da HP Omen Club TSYD Eğitim ve Demo Merkezi'nde düzenleniyor. 8 aydır ‘official’ yani resmi olarak kullanıcılarla buluşan Rise Online World oyunu oyuncuların kendi karakterlerini yaratmalarına ve diğer oyuncularla etkileşime geçmelerine olanak tanıyor. Sekizli takımların küresel MMORPG oyununda yarıştığı turnuvada ise 30 takım bulunuyor. Tüm takım oyuncularının katılım ücreti aldığı ve turnuva süresince otelde konakladığı etkinliğin panayır bölümünde izleyiciler için sokak lezzetleri ve esporun deneyim alanı gibi çeşitli bölümler de bulunuyor. Takımlar büyük ödüller için turnuva alanında kıyasıya yarışırken, izleyiciler etkinlik ve canlı yayın sorumlusu Crew Medya tarafından hazırlanan panayır alanında keyifli vakit geçiriyor.
AKAY: OYUNUMUZU YAKIN ZAMANDA FARKLI PLATFORMLARDA DA YAYINLAYACAĞIZ
Roko Game Studios kurucusu ve CEO’su Sebahattin Akay, kurdukları MMORPG oyunu hakkında bilgiler verdi. Akay, “Rise Online World, 2017 senesinde fizibilite çalışmasına başlanılan, 2020 senesinde ilk fragmanı yayınlanan bir oyun. 2022 senesinde erken erişim modunda oyunumuzu açtık ve 2024 senesi Ocak 26'da da resmi sürümünü yayınladık. Yani 6.5-7 senelik mazisi olan bir oyun. Yapım süreci beş sene kadar sürdü ve şu anda oyunumuzun yedinci senesindeyiz. Resmi olarak da şu an yedinci, sekizinci ayındayız MMORPG türünde PC tabanlı bir oyunumuz var ve yakın zamanda farklı platformlarda da oyunumuzu yayınlamayı düşünüyoruz. Sadece Rise Online World üzerinden değil, Roko Game Studios'un geliştirdiği birçok oyun türü de bulunuyor. Bunları da 2024 ve 2025 senelerinde tekrar devreye alacağız” dedi.
'OYUN TOPLULUĞUMUZ BİZİ HİÇ YALNIZ BIRAKMADI'
Akay, şimdiye kadar düzenledikleri etkinlikleri ve gerçekleştirilen turnuvayı şu şekilde anlattı:
“Bugün Rise Online World özelinde konuşacak olursak şu anda yaklaşık 25-30 takımın olduğu iki günlük bir turnuva sürecinin geçeceği, çok çeşitli yüksek ödüllerin olduğu bir etkinlik düzenledik. Bu geçen süre içerisinde oyun topluluğumuz bizi hiç yalnız bırakmadı. Hep yanımızdaydı. Bu türü oynatmak Türkiye'de oldukça zordur. Biz bunun zorluğunu biliyorduk fakat en iyi yaptığımız ve yapacağımız işin bu olduğunu da biliyorduk. Zor bir süreçten geçtik. Kendi öz kaynaklarımızla, kendi firma dinamiklerimizle ekstra firmadan herhangi bir yatırım almadan süreci yönettik. Oyun topluluğumuzun gücüyle, onların bizleri desteklemesiyle de bu anlara kadar geldik. Şu anda yaklaşık olarak 6-7 tane çok özel etkinliğe imza attık. Bunlardan 2-3 tanesi oyun fuarı olmak üzere, boğazın ortasında Türkiye'de bu zamana kadar bir oyun firmasının yapmış olduğu en büyük gemi etkinliğini boğazı en güzel süsleyen gemide yaptık. Yine Oyun topluluğumuz yanımızdaydı. Bunun dışında bu yapmış olduğumuz etkinlik de oldukça güzel ve büyük bir etkinlik. Arkadaşlarımızın bizlerle olması, oyunumuzu bu hale getirmek de oldukça güzel. Gurur duyuyoruz.”
'KLANLARIMIZIN OYUN OYNAYARAK DA BELLİ BİR ŞEYLERE SAHİP OLMALARINI İSTEDİK'
Kaynaşmanın ve tanışmanın MMORPG oyunları için öneminden de söz eden Akay, “Bizim oyun türümüzün doğasında oyun topluluğumuz ile buluşma turnuvalar düzenleme hep vardı. Tetikleyici faktörlerden bir tanesi de oyuncularımızın daha doğrusu çok sayıda bulunan bu klanlarımızın oyun oynayarak da belli bir şeylere sahip olmalarını istedik. Biz bu etkinliği oyun olarak düzenliyoruz fakat bundan önceki turnuvalarımızda da ana sponsorlarımız vardı. Bazen 5-6 tanesi birleşerek bazen sadece bir tanesi sponsor olarak aslında bu etkinliklere destek oluyorlar. Dolayısıyla burada bu turnuvayı düzenlerken 1’inciye, 2’nciye ve 3’üncüye çok yüksek miktarlarda ödüller veriyoruz. Bunun yanında turnuvaya katılan arkadaşlarımızı beş yıldızlı otellerde ağırlıyoruz. VİP araçlarla turnuva alanına götürüp, VİP araçlarla turnuva alanından tekrar otellerine bırakıyoruz.”
‘BİR HATIRA ZİNCİRİ KURMAYA ÇALIŞIYORUZ’
Düzenledikleri etkinliklerin Rise Online World oyuncuları için motivasyon oluşturduğuna vurgu yapan Akay, şöyle konuştu:
“Biz burada bir etkileşim ve bir hatıra zinciri kurmaya çalışıyoruz. Çünkü bizim oyunumuz ve bu oyun türü senelerce gidebilecek bir oyun türü. Dolayısıyla bunun ruhuna ve temeline inmemiz gerekiyor. Bu da böyle büyük bir aile olmakla başlıyor. Bunun yanında da firma olarak oyuncularımızın mutlu olabileceği, klavye, mouse gibi ödüller veriyoruz. Bir firma scooter veriyor, başka bir firma televizyon sponsorlugu yapıyor. Bir firma nakit yerine geçen dijital pin kodları verebiliyor. Biz de oyun firması olarak yine kıymetli görülebilecek ödüller sunuyoruz. Etkinlikte hepsi çekilişlerde olacak. Hem böyle bir yerde buluşmanın getirmiş olduğu etkileşim hem de motivasyon oluyor. İnsanların bir şeyleri kazanması da onları oldukça mutlu ediyor. Genel manada Türkiye'de bu çapta bunu yapabilen çok nadir firma var. Bu konuda liderlik ettiğimizi de söyleyebilirim.”
YAZAN: 65 YAŞINDAYIM, KEYİFLE OYNUYORUM
Rise Online World oyununu torunu sayesinde tanıdığını belirten topluluğun yaşı en büyük oyuncusu Hasan Yazan, etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yazan, “Yaklaşık 25 yıldır farklı platformlarda oynuyordum. Torunum ‘Dede bu oyuna gel’ diye ısrar etti ama ben bu kadar tatlı, güzel bir ortam olduğunu bilmiyordum. Hatta 1 aya kadar deneme maksadıyla oyuna girdim. Ama bir daha da geri gidemedim. Çok mutluyum” diye konuştu.
KAYMAZ: YERLİ VE MİLLİ OLMASINI SEVİYORUM
Kullanıcılardan Beyzanur Kaymaz ise, “Ben sunucu açıldığından beri oynuyorum. Turnuva ve etkinlik ilgimi çekti, gelmek istedim. Ortam çok güzel. Oyunun yerli ve milli olmasını seviyorum ve oynamaktan keyif alıyorum. Ben daha çok ‘farm’cı ‘craft’çı taraftayım. Birkaç aydır hayatımın çoğunu oyunda geçiriyorum. Bugün turnuvada değilim ama izlemeye geldim” ifadelerini kullandı.