Oynatma Listesi
VİDEO

Bilfen Okulları, LGS’de 23 Türkiye birincisi çıkarttı 

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) 2023 Liselere Geçiş Sınavı’nın sonuçlarını açıkladı. Bu yıl her öğrencinin kendi okulunda girdiği 2023 LGS, 4 Haziran’da gerçekleşti. Bilfen Ortaokulları 8’inci sınıf öğrencilerinden sınava giren bin 754 öğrencinin arasından 23 öğrenci, 500 tam puan alarak Türkiye şampiyonu oldu.

8’inci sınıf öğrencilerinin girmiş olduğu LGS, Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon 246 bin 429 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Haziran’da gerçekleştirilen LGS’nin sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bugün açıklandı. Ankara Çayyolu, Antalya, İzmir Bornova ve Güzelbahçe Ortaokulları ve İstanbul Ortaokullarında eğitim gören 23 öğrenci, LGS’de Türkiye birinciliği elde etti. Bilfen Çamlıca Ortaokulu'nda düzenlenen törenle kupalarını alan öğrenciler, başarılarının sırrının ‘planlı çalışmak ve kaliteli soru çözmekten’ geçtiğini söyledi.

“SINAV ESNASINDA STRES YÖNETEBİLMEYİ ÖĞRENMELERİNİ TAVSİYE EDERİM” 

Sınavda tam puan alan Özel Bilfen Çamlıca Ortaokulu öğrencisi Efehan Coplugil (13), “Çok mutluyum, ailem de çok mutlu. İki yıldan beri düzenli bir çalışma sürecinde olduğum için bu sonucu bekliyordum. Okulun, öğretmenlerim, ailem çok yardımcı oldu. Buradaki başarımı getiren en önemli faktörler her gün soru çözmek ve LGS esnasındaki stresimi azaltmak için olabildiğince denemelere girmek oldu. Sınav, beklediğimden daha kolay geçti. Sınava girecek arkadaşlara ise dediğim gibi soru çözmelerini ve sınav esnasında stresini yönetebilmeyi öğrenmelerini tavsiye ederim. Şimdiki hedefim ise Robert Lisesi’ne gitmek, oradan Amerika'da burslu güzel bir üniversitede okuyup bir iş kurduktan sonra tekrar Türkiye'ye dönmek” dedi. 

“ÇALIŞMAK ÇOK ÖNEMLİ AMA SOSYAL HAYAT DA UNUTULMAMALI” 

Tam puan almayı hem beklediğini hem de beklemediğini belirten Ankara Özel Bilfen Çayyolu Ortaokulu’ndan gelen Zeynep Ece Kılıçdoğan (14) da “Sonucu öğrenince çok mutlu oldum. Benim sınava hazırlanan arkadaşlara en büyük tavsiyem sosyal hayat üzerine olur. Çalışmak, disiplin çok önemli ama bunların yanında bana kalırsa sosyal hayat da çok önemli bir rol taşıyor. Bir hobinizin olması, arkadaşlarınızla çıkmanız, kafanıza dağıtmanızı sağlıyor ve bu da çok özel bir durum. Ben hep öyle yaptım çünkü saatlerce ders çalışınca bir yerden sonra beyniniz yorulmaya başlıyor ve odaklanamıyorsunuz. Dediğim gibi disiplin, çalışmak çok önemli ama sosyal hayat da unutulmamalıdır” diye konuştu.  

“EKSİK OLDUĞUM YÖNLERİ DÜZELTMEYE YÖNELİK ÇALIŞTIM” 

Deprem olduktan sonra İskenderun’daki Özel Bilfen Ortaokulu’ndan İstanbul Özel Çamlıca Bilfen Ortaokulu’na gelen Melek Beria Özel de iyi bir sonuç alacağını tahmin ettiğini ama 90’da 90 yapacağını beklemediğini söyledi. Özel, “Öğrendiğimde çok mutlu oldum, farklı hissettim. Bu sürece uzun zamandan beri hazırlanıyorum. 7’nci sınıftan itibaren çalışmaya başlamıştım. Eksik olduğum yönleri düzeltmeye yönelik çalıştım, depremden önceki dönem telefonumu da bırakmıştım. Telefonu bakmak çok tehlikeli oluyor çünkü sosyal medya herkesin aklını çelen bir platform. Girmek istemezseniz de bakıyorsunuz ve baya zamanınızı alıyor. Sınava girecek arkadaşların dışarı çıkmalarını öneririm. Sınav döneminin ilerleyen zamanlarında çok sıkılıyorsunuz. Bu yüzden baştan beri dışarı çıkarak ders çalışırsanız ya da motivenizi ayarlayabilirseniz çok iyi olur” ifadelerini kullandı. 

“MEB’İN AÇIKLADIĞI İLK VERİLERE GÖRE TÜRKİYE GENELİNDE 562 TAM YAPAN ÖĞRENCİ VAR”

Özel Bilfen İlköğretim Okulları Ölçme Değerlendirme Bölümü Başkanı İbrahim Eser, “Tüm velilerimize, öğrencilerimize geçmiş olsun. Bu yıl sınava giren öğrenci sayısı geçtiğimiz yılla aşağı yukarı aynı olup 1 milyon 30 bin civarında. Böylelikle öğrencilerimiz, bu yılki yüzdelik dilimlerine bakarak geçtiğimiz yılın yüzdelik dilimlerinden faydalanabilir. Öğrenci sayısının aynı olması, öğrencilerin tercih sürecine yarar sağlayacak bir durum. MEB’in açıkladığı ilk verilere göre 562 tam yapan öğrenci var. Bu sayı geçen sene 197 civarındaydı. Bahsi geçen rakamlar bize sınavın bir nebze de olsa kolay olduğunu ve daha çok öğrencinin tam yaptığını gösteriyor. Geçtiğimiz yıl bir Türkçe sorusunu yanlış yapan öğrencimiz 0,04’lük dilimde yer almıştı. Bu yıl ilk değerlerine göre baktığımızda o öğrenci 0,16’lık dilimde yer alıyor. Bu da bize sınavın üst diliminde bir yığılma olduğunu ve soruların bir nebze de olsa kolay olması sebebiyle üst dilimde tercihlerin sıkışacağını söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.

Tercih süreci ile ilgili de bilgi veren Eser, “Tercih süreci 3 Temmuz ile 17 Temmuz arasında devam edecek. Bu süreç, devlet okulları ve özel okullarda ikiye ayrılıyor. Öğrencilerimiz özel okullara 3 Temmuz itibariyle başvurularını yapabilirler. O süreçle beraber devlet okullarının tercihleri de başlayacak ve 17 Temmuz'a kadar devam edecek. Tercih sonuçları 24 Temmuz’da açıklanacak. Fakat burada herhangi özel bir okula kayıt yaptıran öğrencilerimizin devlet okulu tercihi yapamamaları gibi küçük bir ayrıntı var. Ona da dikkat edilmesi lazım” dedi. 

“ÖĞRENCİLERİMİZ EMEKLERİNİ 23 TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİYLE TAÇLANDIRDI” 

Özel Bilfen Okulları Türkçe Bölüm Başkanı Sündüs Demirdağ Tunçer ise “Öncelikle heyecanlı bir bekleyiş vardı ve bugün aldığımız güzel sonuçlarla bu bekleyiş son buldu. Türkiye genelinde yapılan açıklamalar doğrultusunda 562 civarında birinci olduğu belirtildi. Bilfen’de sonuçlar beklediğimiz gibi ve çocuklarımız uzun, yorucu bir yolculuğu keyifle tamamladı. Bu çalışmalarının emeklerinin sonucunda tabii ki güzel başarılar elde ettiler; bir yılın emeğini 23 Türkiye birinciliğiyle taçlandırdılar. Bu süreç, çok dikkatli ve hassas yürütülmesi gereken bir süreçti. Biz de okullarımızda çocuklarımızla gerçekten çok dikkatli ve çok hassas bir şekilde süreci devam ettirmeye çalıştık” ifadelerini kullandı. 

“BAŞARIMIZ SADECE BİR YILIN ÜRÜNÜ DEĞİL” 

Tunçer, açıklamasının devamında şöyle konuştu: 

“Okullarımızda bizim için en kıymetli şey başarmanın bir süreç olduğunu göz önünde bulundurmaktır. Biz okul olarak başarımızı sadece bir yılın ürünü olarak düşünmüyoruz. Çocuklarımız çok küçük yaşlardan itibaren çok sağlam bir eğitim ile 8’inci sınıfa geliyor. 8’inci sınıfa geldiklerinde de sınav taktikleri ve teknikleri üzerinde çalışmalar yürütüyoruz. Süreci doğru yönetebilmek, çocukları hayattan koparmamak ve hayatın içinde olmalarını sağlamak için ellerimizden geleni yapıyoruz. Başarının ölçütü sadece derece değil, bunun dışında okullarımızda topyekün bir başarı var. Tüm çocuklarımız, istedikleri yerlere ulaşabilmek için yaptıkları çalışmalarda sosyal olarak aktivitelerinden de kopmadı. Biz çocukların nitelikli çalışmalarla, doğru kaynaklarla buluşturarak bir yıl boyunca sınava hazırlıyoruz ve bu çok kıymetli bir şey.”

Eda ŞAHİN-Erdi DEMİR/İSTANBUL, (DHA)

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER